АВГУСТ 2009 -тема 30

• 49 986
  • 663
  •   1
Отговори
# 75
Аси, и у нас горе-долу същото положението с яденето.Валчето оказва манджи и супи и кара на филии- принцеси всякакви или сандвичи, или пък тънка наденичка, кашкавал с хляб... ooooh! Чудо е! Ние ядем леща, а господина - кашкавал.Иначе яде доста ябълки и моркови.Ама без манджичка не мисля,че е хубаво. ooooh! И аз не знам как спря да яде, преди си хапваше, макар и в малки количества.
Много кашля обаче!Дайте идея да спра хремата,че мисля,че от там идва.Просто не зная какво да го правя.А този сироп от бъз (Самбукус ли беше? newsm78 ) как е на вкус? Ако не е вкусно няма да го пием...
И споделете как прилъгвате децата да им слагате капки в носа.При нас е голям рев и голяма борба и мнооогооо трудно и за двама ни става. Tired
А и у нас по цял ден се върти бейби тв.НЕ мога едни новини да пусна.
ЦЕлувки на всички! Hug Дано не съм ви досадила с моите тревоги... Crazy Embarassed

# 76
A_S_Y_77 ,slavena80  у нас положението беше същото с филииките и саламите,банички и кроасани,бях се видяла в чудо и давах,щото без тях пък,ще седи гладна,обаче периода мина!Сега пак си ядем сухотиите де,но и 2 манджи задължително на обяд и за вечеря!Не ги насилвайте,сами ще започнат,явно е период някакъв,в който писват манджите!У нас пък сме фенове на Мики Маус,става и се започва мрънкането за компютъра!Лек ден ви пожелавам на всички,макар и много студен  cold

# 77
  • На плажа
Аси много кофти с работата  SadПожелавам ти скоро да си намериш друга,по-добра  Hug

Славенче аз взимам капки-спрей,обикновенно Олинт,така се слагат по-бързо,няма нужда да го натискаш да ляга,даже и в движение може.Ти пусна ли секрет от носа?Понякога на Вики и изписваха и капки за очи-Тобрадекс,ако не се лъжа  newsm78 От кога е хремата?И още нещо се сетих -противоалергични капки изписвали ли са ти?Може пък да е нещо алергично  newsm78

Аз тъкмо щях да питам пък с какво разнообразявате закуските-нашите са основно филии,всякакви.Макарони и юфка не желае да яде.Все ми се ще нещо по различно да е...а з се притеснявам,че е на филии всяка сутрин,та си представям какво им е на Аси и Славенчето.

Телевизия не гледа Нико,не пускам никакви детски филмчета, и той все още не се е научил.Имам лош опит с каката,сега е неотлъчно залепена за ТВ.по цял ден може да го гледа  ooooh! добре,че ходи на училище та понамали гледането.

Обаче пък много забелешки ми носи  ooooh! все се е ненаговорила.Какво ще я правя,незнам  Sad

Елия голям успех ще е за теб отказването на шефа от цигарите  smile3546  Hug
Рибке да знаеш,аз бях решила да пия противозачатачни заради кожата ми-много пъпки имам,а съм чувала ,че се изчиствала от тях...обаче пък не ми се ще да се товаря допълнително с хормони,та се отказах.Иначе за предпазването-по сталомодния начин-с презерватив.

Ооооо днес моята Вики има имен ден,да ми е жива и здрава и по малко бърборива в час Mr. Green
Ако има именницида се чувстват поздравени   bouquet  bouquet  bouquet

# 78
  • В друго измерение
Привет, момичета!

Дани - да ти е жива и здрава именничката! Закуските при нас са няколко и ги редувам, филия давам само с масло, сирене и домат (колбаси не), друго всичко е киноа, амарант и др ядки, както и някои видове сереали. Понякога й правя плодово кисело мляко с бисквити.

Рибке - аз съм много против противозачатъчните, мисля че повече вредят, отколкото помагат. Пила съм 2 пъти по 3 месеца, предписани и доктор и при последният прием такава беля ми направиха, че едвам не умрях...Даже сега гледам тук по списанията рекламират някакви, с които цикъла ти изобщо не идва....

Елия - много ме разсмя с това, бях го срещала някъде и преди!

Славенче - Самбукус бил много приятен на вкус, мъжът ми го опита, че аз не мога да пия бъз сега. Савана също не го отказва. Той е много подходящ за имунната система също.

Лиде, Поли -  Hug

Аси - не се ядосвай за работата, всяко зло за добро, ще намериш нещо по-подходящо! Успех!

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 22:23 от · Ambitious ·

# 79
Привет и от мен.И Алекс беше пристрастен към компютъра,но вече не му давам да седи там.По цял ден искаше да играя на игрите и той да гледа.Сега само събота и неделя и то по около 30 минути седи на лаптопа да слуша песнички.Гледа бейби тв.Обожава Том и Джери и Скуби ду  Laughing Сега събота и неделя полудявам с него.Все иска да си играем заедно.Къщи да правим,кубчета да редим,разни книжки да четем и той повтаря като папагал  Joy
За ядането той всичко си яде детето   chef само мама да не е готвила  Mr. Green Всеки път го питам какво е ял на яслата и той все супа вика.Правя му аз супа и той дори не я лизва   #Crazy е поне другото къде му готвя го яде  Laughing
Славена за хрема може да даваш и спрей за нос мукоплант с ехинация и еквалипт.Той става и за хрема дължаща се на алергична основа.Някъде около 4 лв струва.
Дано утре поне за малко пекне слънцето  Praynig Praynig Praynig
Лека вечер  Simple Smile

# 80
  • На плажа
Всеки път го питам какво е ял на яслата и той все супа вика.

Моята пък все боб ядеше в градината  hahaha

# 81
Хайде и моето момче заспа, та и аз да попиша малко Laughing
 Мойто мъж вчера беше именник и аз цял ден се подготвях за гости.Митко вече е по-добре,кашлицата му намаля и сега му е една остатъчна и кашля на моменти и хремета му намаля вече.Надявам се да се оправи напълно и в понеделник на ясли.
Славена капки за нос му слагам клеева и сребърна вода.Когато му кажа ,че ще му слагам капки и той ми вика"аз сам легна на нанито"итака ляга си на възглавницата и му капя без проблем
Янче и ние все казваме,че супа яде на градината и "кифичка с арян" Grinning
Дани това с боба искренно ме разсмя.И аз имам пъпки по лицето,от както забременях и родих са значително малко,но отвреме на време се мажа с Зинерит.Много е добро,препоръчвам ти го Peace
Ambitious и аз съм против противозачатъчните,но при мен се налага за да си регулирам нередовния цикъл.Мисля да ги пия само месец,два и после да ги спра.
Митко и той обича да гледа ТВ,но го ограничавам или заигравам(когато имам работа му го пускам и той кротува Mr. Green).Аз самата като малка много гледах филми и анимация и все ме болеше главата,та сега имам едно на ум детето по-далеч от тия плазми Stop
лек ден  bouquet

# 82
  • София
Здравейте Simple Smile

Рибке, и аз съм против противозачатъчните, и аз съм ги пила с лечебна цел само (аз пък нямах цикъл известно време) и ми помогнаха, но качих някой килограм и посточнно се чувствах, че задържам вода. Та и ние сме по стария метод Wink

Офф как искам да попитам Елена какво е яла и тя да ми отговори ...  Praynig

Славенче - и ние сме като вас с яденето - ние ядем мусака - Елена - кашкавал, маслини и хляб. Готвено - никакво, само бурканчета купешки и то не всички. Дано да е период, ама вече продължава 6-7 месеца и отгоре... А и в яслата готвят много хубаво и дори като не ходи си взимаме храната за вкъщи. Ако поне прояде нея ще е голям напредък.

Elyah, това с бебешкия форум е много яко, особено - какво да ям, за да акам в лилаво Simple Smile)) В тоя ред на мисли - искам да ви попитам - вие намирате ли непреработена храна в акото на детето - например парчета царевица, маслини, цитруси?

# 83
  • Кърджали
Добро утро!
Тъкмо оставих Кати в яслата. Сега се чудя с какво да се замотая за да мине по - бързо времето.
Кати от вчера е с нова прическа.  Няма как да ви я покажа, че снимам с телефона, а картата - памет нещо ми се скапа и сега няма как да си прехвърлям снимките. Вчера сутринта докато дремех още, таток и го налегнала музата и и скъсил бритончето. А аз се чудех какво толкова станало, та рано рано сутринта реве това дете. Следобед и пооформи изцяло косата и сега момичето е с направо променена физиономия.
Обаче тъкмо спря да кашля и от вчера я чувам пак,за щастие много рядко, ще видим днес как ще е .. Сетих се за ряпата, ако някой го е правил може ли да ми пише как се дава след приготвянето, после по колко се дава, през колко време...
Рибке, аз пия Ясмин. Принципно и аз не бях много много за тях, ама след като направих аборта, вече не ми се разчита само на "стандартните" методи - презерватива...

# 84
Ох Александра какво ще ги правим тези вечно кашлящи деца?Ние пак сме си в нас за седмица. Тази сутрин отидохме на контролен преглед( Кубрат продължава да кашля влажно ooooh!) и педиатърката ни каза, че ако имаме възможност да не го пращаме, защото до няколко дни щял пак да се доразболее. И така не че иамаме кой знае каква възможност, но пак си оставям в нас, а най-гадното е че от вчера си имаме дядо на гости .......но е прадядо(дядо на мъжът ми) и никакво доверие не би му гласувала доста е възрастен.
 Аз това с ряпата съм го правила, но какво да ти кажа мисля, че най има ефект от това с прясното мляко и лененото семе за което ви споменах миналата седмица. А ряпата се издълбава и се слага медът и като си пусне сокчето се пие( по каква схема незнам newsm78 аз давах по мое усмотрение не че Кубрат го хареса hahaha)

# 85
  • Кърджали
Цял ден нямам интернет. Skypetya какво да ти кажа и на мен ми писна да чувам вече кашлици по вкъщи. Спре ли да кашля, банкет ще вдигна. Нейната се чува ту влажна, ту дрезгаво суха. Това с лененото семе го прочетох, ама Кати прясно мляко не ще да опита, с айран ако ще стане ще опитам. Ако намеря ленено семе де. Че днес не питай след какво обикаляне намерих просволутата ряпа.
Нормално е да нямаш доверие на прадядото, възрастта си казва думата.
Сега като ми дойде нета и мога да пиша през компютъра да допълня.

Кати със всеки ден все повече ме изненадава. Миналия ден сутринта я намерих в хола, взела бебето си и го сложила на кукуто и му говори"Хайде сядай чиш"  Joy Умрях да и се хиля.  Уж почти нищо не знае като думи, а като иска какви хубави изречения свързва.  Mr. Green
Отделно все повече се заиграва с беббетата си. Храни ги, съблича ги, слага ги да чишкат, гушка ги, кара им се /това последното явно бонус от яслата/. Научила се е да се съблича, що - годе може да си облече панталончето сама. Не съм я учила специално, но явно в яслата се научава.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 18:40 от Aлекcандрa

# 86
  • На плажа
Александра да намериш начин да ни покажеш коафьорските умения на вашия тати  Wink
И браво на Кати за напредъка,както с приказките,така и с другите неща,и аз го уча Нико да си вдига гащите,обаче той дърпа само отпред и дупето му остава отвън hahaha

Скайпетя още едно бебе за гледане си имаш,а  Mr. Green Дано да се закрепи Кубрат,че това е най-важно  Peace А ти не можеш ли да шиеш в къщи,ще ползваш дядото за бавачка,под твое наблюдение  Wink
Славенче как сте?

Янчето не се е включвала отдавна...така де,Мамата на Пандата  Hug
Хари  и тя...даже май не се е разписала в новата тема  newsm78

Аз да ви споделя колко кофти се чувствам днес цял ден.Сутринта моя приятелка ми каза,че едно момиче  е говорило че не ставам за работата в Глобул на една от новите ми колежки  Sad
Много ми стана неприятно,понеже хората с които съм работила  винаги са говорили за мен само хубави неща,а най-гадното е,че тя дори не е работила с мен...аз започнах на нейното място,понеже тя се раздели с приятеля си и отиде да живее във Варна.

Много се чудя дали да го пропусна покрай ушите си или да и напиша едно лично във фейса newsm78 Винаги съм избягвала конфликти..но пък от къде да знам,че няма да продължи с клеветите по мой адрес  ooooh!

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 19:53 от Дaни

# 87
  • Кърджали
Дани, я си трай. Нищ оняма да постигнеш като и пишеш дв едуми, само дето ще я накараш да се чувства значима. Щом не е работила с теб, то няма как да има мнение за теб, явно просто си злобее. Остави я да си излива злобата.
Има ги и такива хора. Аз съм споделяла как останах без работа точно преди да разбера че съм бременна, само защото жената на шефа се усъмнила дали съм бременна. Послеу разбрах от една моя братовчевка, която се познава с тях, че говорил как съм било сопната, не съм говорила с тях.Ами аджеба какво да си говоря, като идват и се затварят в тяхната си стая. Не съм си говорила за времето с пенсионерите, които идваха не толкова да пазаруват нещо, колкото да си губят времето там в разговори със шефа или баща му. Идваше ми да му кажа две - три приказки, ама и да му ги бях казала - кво от това... Че и ме лъжеше в очите човека накрая, да излезе бял от цялата история.Идиот...  Гледам едната от двете си агроаптеки е затворил, нещо не му върви май бизнеса...

Обещаха ми една карта - памет за телефона, та ако пасне на моя телефон ще ви покажа новата прическа на дребосъчка и коафьорските умения на татко и. То не е кой знае каква драстична промяна де, просто косата и е леко скъсена, изчезнаха и летящите във всяка посока връхчета.
А дребната наистина ссъ всеки ден ме изненадва как расте и се учи на нови неща. Очовечава се детето.

# 88
Не мислех толкова скоро да поствам, но това Дани ме срази. А девойката колко годишна е и в ролята на каква те оценява дали ставаш или не? Я и метни една майна на лични във фб .Вярвам като един истински скорпион, че няма да си оставим магарето в калата Hug.
А дядото няма проблеми  той си ок за него, но моето дете на младите ни баби които са на 55 г. им нямам доверие, че..........на прадядото.Вкъщи не мерси не се шие.Имам си специално ателие със много специални машинки bowuu и място за творчески хаус.Е днес пак си поуших 4-ри часа, таткото ме смени върна се в 14ч. от работа и аз бегом марш.........
Александра незнам за айрян , може би става, но идеята е да се запари и лененото семе да си пусне важните витамини, мастни киселини и фибри  newsm78.Браво на Кати еми така е растат децата и все по-вече ще ни радват и пълнят душите с положителни емоции.
Хайде, че много се разписах

# 89
Почнах отзад напред да чета и Дани що бе жена се занимаваш с глупости!? Ква сигурност имаш, че като ѝ пишеш тя ще спре да те обсъжда. Да говори каквото иска, важни са резултатите от работата ти, а не приказките на някоя бивша служителка, която никога не е работила с теб. Няма шефовете ти да те оценяват по нейните коментари, ами по това, което вършиш.

Александра, браво на вашия тати и на мен ми е любопитно да видя постиженията му  Laughing.

Около нас нищо интересно, а тати ни замина със свекърите за една седмица в България да свършат там нещо и като се върнат и те вече ще са за постоянно при нас, ама у нас и почваме една офанзива на приземния етаж, ще им направим там техен апартамент, та да сме колкото се може отделно. Добре, че поне имаме голяма къща, макар да взе да ми се вижда малка. Много сложно стана да са далече от нас, свекито има Паркинсон и за съжаление вече е във фаза където понякога ще има физическа нужда от помощ и ще ни е много по-лесно ако е тук при нас отколкото в БГ, че свекър ми и той не е способен вече сам да се грижи за всичко когато тя има тежки кризи. Ами тва е май  Simple Smile, друго не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт