АВГУСТ 2009 -тема 30

• 49 964
  • 663
  •   1
Отговори
# 645
Милена, Тони, прави сте. Горе-долу добре се позапознах с хомеопатията и как действа и точно за това не знам дали "мога да си позволя" експерименти до получаване на желаното действие.  Също така и аз много искам да отида при Стоименова, защото всички сте много доволни от нея, но 90лв за ново интервю ... ми се струва абсурд поне за момента. Може би по-натам.

Елия, страхотно за резултатите за алергията, а от тогава взима ли нещо поддържащо?

Скайпетя, още чакам да пишеш за теста.  Hug

Представете си довечера ще водя Анди на кастинг.  Grinning Харесаха я заедно с още няколко дечица от граднината за кастинг за реклама на Пуфис, та ще видим какво ще стане.  Laughing Същевременно по иродния на съдбата снощи ми бяха свършили памперсите и я оставих без и тя се напишка.  Grinning

Весели Великденски празници на всички!  Hug

Последна редакция: чт, 12 апр 2012, 10:43 от ♥Пандичка♥

# 646
  • София
Елия, страхотно за резултатите за алергията, а от тогава взима ли нещо поддържащо?

Следващите 2 години ходеше в началото на пролетта, за да му даде пак 2 драженца. Но Колева (и Марти е при нея) му каза, че няма смисъл да му дава нищо, защото лекарството се дава еднократно и каквото това е. Та вече две или три  години нищо хомеопатично не е приемал. В пролетния период киха по 2-3-4 пъти на ден и то не всеки ден, но това е всичко. Не пие класически лекартсва и се чувства много добре. Наблягам на това, че не е излекуван, защото алергия не може да се излекува, но състоянието му е изключително много подобрено. Дори не вярвам, че класическа медицина би постигнала подобен резултат, дори след много време, а да не говорим колко химия би изпил (базирайки се на неуспешния опит за повлияване на алергиите му от преди това).

Освен това ... казваш че нямаш време да ти подейства хомеопатията, когато си болна. Ами не чакай да се разболееш твърде много. Още при първи симптоми на леко неразположение й се обаждаш по телефона за да ти каже какво да пиеш. Идеята е всъщност изобщо да не се разболяваш тежко. Звъниш й всеки ден, ако трябва вече ходиш и на преглед.

Успех ви желая на кастинга Simple Smile

# 647
  • В друго измерение
Ра_ив - радвам се, че всичко е минало благополучно при теб. Не са само храната и лекарствата, за съжаление, въздуха, водата - също. Стресът...

Италианче - това със страха от боледуване все едно аз съм го писала... Hug Хайде,  направи среща с чичко психиатър и ще направим групова терапия Simple Smile. И на мен ще ми е много приятно да се запознаем, ние с теб много близко живеем, ще ти пиша тел ми на лични като затръгвам оттук, живот и здраве.

Ели - ха, дано отмине този страх от летене, че и до тук да дойдеш! Simple Smile. Спокойно, всичко ще е наред, а в Калифорния е страхотно!

Елия - добре си ми дошла на Тасос Simple Smile, ако ви се идва! Аз харесвам д-р Папазова, но ми е чудно защо отхвърля маслото от ленено семе, а препоръчва рибеното - в него има най-много токсини...ако се сетиш, би ли ми написала, моля те?

Мариелче - непременно!  Hug Ротаваксината е за малки бебета и е много опасна, с жив вирус.

За хомеопатията аз и преди съм писала, че съм много доволна. Според мен, хомеопатът трябва да знае какво прави и да си познава пациента. Не подтиска симпомите, напротив, лекува на принципа на подобието. Засилва жизнените сили на организма.

# 648
Сядам да пиша по никое време, че и аз малко поработих та време не ми остана Embarassed
...........та за нашия кръвен тест.Отидохме на ул. Янко Сакъзов на алерголог към клиниката по паразити.Взеха ни кръв и чакахме цяяяяяяял месец( като през този месец Кубрат се спука да кашля) и накрая машината отчете, че детето ни е алергично към кон. Чесно и аз не знам на какви попаднах  във въпросния кабинет работи някакво светило док-р който бил много добър, но работел само в сряда. Да ама ние отидохме в петък и незнам кви бяха тези док-ри. Нищо не установиха от симптомите на детето ми, само казаха, че е малък за там, но все пак ще пуснат теста ( зада ми вземат 75лв.)От дългото и нетърпеливо чакане разбрах, защо толкова и чакахме, обяснението просто машината се пускала един път в месеца #Crazy #Crazy #Crazy, а паричките са им явно малко , че да я хабят по честичко.И така взехме си ние резултатите на англ. език, защото тя машината е англо пишеща hahaha hahaha hahaha и понеже не бил официален документ не взели пари на мъжът ми, а му казли да отиде след два дни да го вземе резулата преведен. Тук се впуснах в преводача към гугул  bowuu и разбрах, че детето ми не е алергично към нищо и навсякъде е в нормите, само към кончетата newsm78 newsm78 newsm78 Joy Joy Joy. Поне не си платихме. А ние м/у временно от октомври сме без пердета в нас( слава Богу поне един + да си имам че съм на 15ет. пак си се разхождам гола Joy).Купихме и прахосмукачка, която да събира боклука във контейнерче с вода.По едно време съвсем сериозно ви казвам ,ако познавате някой маниак на чистота така беше в нас.По зле от "монк".Прах се чистеше по 5-6 пъти на ден навсякъде.Четем винаги опаковките и съдържанието на пак. храни( по  често мъжът ми). Прането само с персил сенситив без омекотител. Препарати не използвам за пода и банята да не натрапвам  силни миризми.Почнах и да гладя , като на новородено дрехите. Матраците редовно се чистят за акариите. И пак  и пак си кашляме и това е. Единственото което отчитам като заключение е , че Кубрат е с детрматит от край време. От това което изчетох той е бил предразположен към алергии и астми( а само като се сетя колко полека я карах със захранването и как си мислех, че направих най-доброто за него като го кърмих 1г.1м.) и от прочетеното разбрах, че алергиите се отключват от стрес. какъв по голям стес от това детето да почне на ясла в края на септември и вече от средата на октомври сме с алергия които аз и баща му не можем да хванем от какво е , защото тестът нищо не показа. Споделих , че и ние ходихме на интервю с КХ, но и там ударихме на камък. Кубрат поне 10 пъти ми е повръщал само секрети, понякога толкова става обилен секрета му и той се дави в собствен сос Sad.
Та Яна знаеш бизнес център сердика, там има лаборатория на Цибалаб, аз си мисля за рожденният му ден тъкмо ще има заветните три годинки( защото на мен всички док-ри ми казаха , че след три се правят тестовете)отивам и си избирам от техния списък кои алергени да тестваме тези от които аз си мисля и повече не искам никой да ми се изказва, за алергията на детето. Всъщност и док-рите ги рабирам, то аз дето го наблюдавам  пропускам нещо. Почнах и дневник да си водя каво яде,по колко кашля, ама като се пооправи и го зарязах и после пак на ново newsm78 каво беше ял. В градината, ако въобще стигнем до там, казваме какво да яде и какво не.И мувремено се и разболяваме докато си подкашляме и  #Crazy се чудя кога ще е това израстване. И това е в общи линии.
Ра-ив добре е че си хванала на време проблема Flowers Four Leaf Clover
На двете бременелки честитоооооо
 Аз пък да ви кажа, тази година не съм на тема козунаци няма да меся , а моделиране на студен порцелан, като за първи опит съм доволнаи то без никакви инструменти. Ще кача снимки да видите тези дни.А днес имах страхотен ден първо ме събудиха с новина, че една приятелка е родила, после бяхме на детски рожден ден( така ми повдигнаха самочувствието там ми се беше събрал фен клуб на дрехите които шия и доста майки бяха с мои дрехи) и накря на деня една приятелка ми съобщи че е бременна  Hug. И за капак на всичко установихме , че кашлицата на Кубрат май не е от алергичната а си е болен ooooh! ooooh! ooooh!. Изкара цели два дни на яслата. И аз като Славенчето  съм сърдита съм на тези които си водят болни децата. Ами и аз искам да работя, ама уви все си се гледаме с Кубрат , а и с тези наши баби които са чаааак в Русе.
 Хайде весело посрещане на празниците. Пооляхсе с писането ама и без друго бавно върви темичката  от кога я мъчим newsm78

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 15:58 от skypetia

# 649
  • София
Честит рожден ден на Hariela  smile3525 Бъди здрава, обичана и слушана от принцесите си и съпруга ти Simple Smile

skypetia, а те не са ви уточнили към кончета на картинка ли има алергия ?!?! Извинявай, просто не се стърпях да не избъзикам лекарите. Когато Тедо беше алергичен /не че сега няма няма редки моменти прояви де/ та се обаждах на някакво уж светило в центъра за който говориш, та той ми каза след консултация по телефона, че има алергия към мойта кърма. Което аз не мога да го приема, колкото и да се върти тази опция сред бабите, просто това е извън всякаква логика. Та в общи линии не ми спечелиха доверието дори да отидем на преглед при него. Виж това за стреса за отключващ фатор дори за алергия съм склонна да повярвам, но ми е чудно защо толкова време ви държи. При нас след един куклен театър, след като изгасиха светлините, пък и в началото няколко странни сцени и Тедо много се наплаши и рева, абе беше се стреснал и вечерта получи уртикария. Но ние разчитаме на хомеопатия и ни каза какво да приеме и за един ден отшумя. Надявам се съвсем скоро да го израсте  Hug А за дрешките ми стана любопитно, може да си писала преди тук, но изрекламирай се де Simple Smile Пусни някоя снимка, линк, може да решим и ние да ти станем клиенти.
Янче, ти дето питаше за теста за алергии - повечето деца на тази възраст за които съм чувала, че са правили такъв тест, обикновенно при Мустаков ги изкарва алергични към почти всичко. Та се чудеха с тоз тест или без него е по-добре.
А за кастинга стискаме палци и след това да се похвалиш как е минал.
poly_zoe, на мен пък мечтата ми е да летя със самолет. Представяш ли си Simple Smile Даже понеже тук имаме разни други ангажименти парични и едва ли ще ми се отвори възможност скоро да летя към чужбина със самолет даже си мислех да хвана самолета до морето  Mr. Green Така, че погледни нещата от към забавната им страна Simple Smile Може да пиинеш нещо леко алкохолно да ти премине страха или знам ли какво друго би могло да те разсее.

А между другото май доста от вас ви наприбавих към групата на кооператива ни. Харесва ми тази форма на отглеждане на децата и се опитвам да я популизирам. В момента има няколко функциониращи, трудничко е, някой оцеляват, други по-трудничко, но си заслужава предизвикателството Simple Smile Може да ни разгледате снимчиците http://www.facebook.com/groups/gorska.detska.gradina/photos/.

Да ви се похваля и че ще ставам леляяяя newsm44 newsm44 newsm44 Много се радвам, понеже имахме притеснения дали ще се получи, но ето че е станало Simple Smile

И да ви пожелая весели и слънчеви празници!

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 17:28 от ra_iv

# 650
Ра -ив чиста пародия се оказва този тест, а това за кончето просто машината е с грешка не че е вярно, защото масово на всички така е изписала. А от ИСУЛ ( че и там ходихме по спешност по коледа и след нова година, че от  многото кашляне ни удари и в ушетата)ми препоръчаха да отидем при Мустаков баща, ама......................не им вярвам аз вече. Ще си го следим ние. Пък и кво като ми кажат към какво е алергичен , аз вече правя всичко което си мисля, че е необходимо.А ако е алергичен към нещо конкретно не бих му го спряла на 100% така или иначе( ако е възможно такова ограничение въобще). И да ви покажа моят венец от фигурките със студен порцелан
Честит рожден ден Хариелка
  Славенче за даването на лекарствата, незнам ние винаги сме с добро, така извъртам нещата, че сам да си го пожелае. А ти защо не му купиш ампулки с физ.р-р така капеш три капки и мисля, че не им е толкова неприятно колкото да се впръсква.

# 651
Ра ив, чувесна новина! Дай Боже повечко бебета да се разждат! Подготвяй се от сега, че трябва да глезиш много племенничето!:)
У нас до сега беше голямата ни племенница и си я поглези вуйна й. Heart Eyes Laughing

Скайпетя, да ми кажеш как си ги направила тези красоти!!!Страхотно е!

Весели празници на всички! Hug

# 652
  • София/Правец
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Бъдете здрави и щастливи и вие и семействата ви! Много радости и само хубави моменти!

# 653

Христос Воскресе
  bouquet  bouquet  bouquet хубав празник на вас и семействата ви

# 654
Во истина воскресе!
Живи и здрави да сте всички!
   bouquet

# 655
  • На плажа
Христос Воскресе,живи и здрави да сте момичета и дечицата Ви  Hug

Аз вчера писах,писах...и май не го публикувах  newsm78
Ра-ив страхотна новина...особенно когато е толкова чакано.Дано всичко е наред до края и да си гушкате сладичко племенниче  Hug
Наистина е вярно това,че можеш да обичаш и друго дете,толкова много както своето-а именно племенниците.Аз умирам за моята и много ми е мъчно,че са толкова далече Sad

А снимките от кооператива редовно ги разглеждам...и наистина ви се кефя как успявате да отгледате децата в този забързан живот...аз много съм благодарна на свекъра и свекърва ми,че ги занимават децата..карат колело или пък бягат на двора,аз за съжаление нямам никакво време Sad
Янче някак съм пропуснала,че Анди ще става звезда  Laughing Да се похвалиш после със снимков материал  Hug

Скайпетя, да ми кажеш как си ги направила тези красоти!!!Страхотно е!

Скайпетя не зная да се смея ли..да плача ли на разказа ти  Wink През какви мъки сте минали и накрая...конче Laughing Сигурна съм,че ще го израсте с възраста  Peace

# 656
Христос воскресе! Ние си починахме супер в К-к и хич не ни се тръгва обратно:(

А за кастинга- иимаше около 20 деца, подбрани явно от различни ясли в града. Анди и двете момченца от Андината  ясла обаче се чувстваха в свои води и обърнаха помещението с главата надолу, беше много забавно:) Е, не ни избраха, но не сме и учудени. Анди става за реклама на Мечето Барни, играчки или аксесоари за коса, но с тази височина и коса почти до кръста определено не и за памперси! Grinning

Скайпетя, уби ме с препоръката, и то идваща от ИСУЛ, да посетите Мустаков-баща. Той почина преди поне 2 години. Иначе аз се лекувах при него, наистина беше много добър.

Лека седмица!

# 657
  • София
Христос воскресе!

Момичета, как искарахте празника? Ние супер, Взехме си най-сетне детето от Ст Загора. Много говори, всичко знае, всичко обяснява ... просто нямам думи. Много е напреднал  за последните три седмици. Пее песни, рецитира стихчета .... познава цветята ... голям бурборан е станал Simple Smile.
Днес бяхме на зъболекар - няма кариеси слава богу. Препоръча ни флуор да пием - аз не знам ... не съм сигурна дали ще му взема. По-вероятно не.

Никой не ми обърна внимание на предложението ми за форумска среща  newsm78

Не искате ли да се видим пак?

# 658
Добро утро  food010
Elyah,ние си изкарахме страхотно празниците.Митко се радваше на шарените яйца и трошеше на воля Laughing,бяхме при нашитеза два дни,после при приятели и така...
Прочетох ви ,но няма да пише на всеки поотделно,защото съм изтущена и изцедена като лимон и сега ще ви се пооплача.Вчета Митко беше на градина и аз в 16 отидох да го взема.Денят му е минал добре,след градинката кара колело,той ката за бягам след него.Кара около час и реши,че ще си ходим.Тръгнахме да се пребираме и двамата видимо уморени.И близо до нас виждаме Алекс на Напетиа и хайде и с него да играем.Пак бягане.Прибрахме се в 18 часа и аз започнах да готвя защото братът на мъжо и децата щяха да идват на гости.И друг път съм писала за тях,че големия (на 5 год)е доста нервен и чупи всички играчки на Митко.Аз предведливо събрах играчките и оставих няколко.Дойдоха те и се заточна една "игра"само викове и биене(от страна на моя синковец).Това дете беше превъзбудено и много изморено и само удряше децата.Колко пъти му повтярям,че не е хубаво да се бие,отвеждам го в дугата стая да се успокой и след малко пак.Луднах направо,само с него се занимаха.Исках да ви попитам вашите деца превъзжуждат ли се когато имате гости?Направо днес съм като парзал SadС другите деца не е така или ако се превъзбуди бързо се успокоява и се нареждат нещата и се заиграват,а с племенниците не става тоя номер.Мисля си и не искам да оправдамам моя хубосник,но големия племенник е много нервен и може би той допренася за това състояние на Митко.Как мислите?Той вместо да ги зайграе като техен батко само глупости мисли и ги дразни ..Спирам да се оплаквам.
Малко дълго стана,сори за което,но искам да разбера при вас как е и да чуя и ващето мнение?Къде греша?
Чао до после  bouquet

# 659
Момичета, аз пак ще досаждам, че сме болни. ooooh!
Вчера си отиде на яслата съвсем здрав и като го вземах след обяд ми казаха, че имал 38 Т и тъкмо щели да ми звънят. А не кашля, няма и сополи, нищо.Имаше и още едно детенце с 37.5 Т.
Водихме го при личната снощи - няма нищо на гърдите, за гърлото каза, че дъгите са съвсем леко зачервени и това е само. Да го наблюдаваме и толкова. Снощи в 21 пак вдигна Т, през нощта пак гореше, в 4 сутринта беше 37 гр. и тогава нищо не съм давала. Но в 7.30 измерих 38.7 Т и пак сложих свещичка ( отказва да пие през устата сиропите и за това сме на свещички). После поспа, изпоти се хубаво и като се събуди нямаше Т. Купих АБ да имам под ръка и чакам да видя пак ще вдигне ли Т.
Но такова нещо не ми се е случвало. Имате ли някаква идея? На някой да се е случвало?
Щях да кажа , че е от зъби, ако беше преди година, но сега си имаме всички кътници за възрастта.Направо акъла ми не го побира това и в главата ми все едни черни мисли се въртят като от сорта на възпаление в бъбреците и т.н. ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт