Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 92-рa тема

• 178 201
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • Австрия
Аз вече съм на Коледна вълна,
поредните сладки:

Schoko-Nuss-Kugeln

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 14:42 от nudel33

# 706
  • София-Младост
поредните сладки:

О тези изглеждат подобни на меденки...или бъркам? И да бъркам мол за рецептата Simple Smile))

# 707
vesi_nn честит рожден ден и от мен! Бъди жива и здрава и много вкусни моменти! Simple Smile

nudel33, аз също искам рецептата.  Напоследък нямах време да разглеждам, но вие наистина сте сътворили красоти. Нещата на Пепи, Лабрекс, Селма, Ditsan, Мариета... винаги изглеждат много апетитно. Освен това съм ужасно много впечатлена от нещата на Umbra и ще си ги сложа в то до листата. Sincerita_11 разкошен е този сладкиш!

Искам да благодаря и на всички, които са харесали рецептите ми!   bouquet

Днес от мен един супер лесен и "прост" сладкиш:

Ябълков галет

# 708
  • Австрия
поредните сладки:

О тези изглеждат подобни на меденки...или бъркам? И да бъркам мол за рецептата Simple Smile))

Ала-Бала, Anuck,

това не са меденки. Маслено тесто с лешници. Много финно и пръхко. Любими са ми и ги правя от доста години. За коледа правя 3-4 дози от тях.

Рецепта:

125гр брашно
100гр смлени бадеми (моите са с лешници )
100 меко масло
60гр захар
1 жълтък
1ч.л неподсладено какао
шоколадова глазура и шам фъстък за украса.

Изброените продукти се слагат в купа и се объркват. Получава се сухо тесто на трохи. С ръце се доомиса. От топлината на ръцете маслото се стопява и събира брашното. Получава се маслена топка. Увива се в свежо фолие и се оставя за 30мин в хладилника. След това с ръце се оформят топчета ( по-малки от орех ), нареждат се в тава. Пече се на 180 С за 10 мин. Получават се 45-50 броя.
Оставят се да истинат, потапят се от единия край в разтопената шок.глазура и се поръсват с шам фъстък.
Много лесни и вкусни!

# 709
Момичета, няма да разглеждам, че диетирам от понеделник и рискувам много с вашите кулинарни предложения  Blush Снощи забърках английския коледен кейк на Джемма, не знам само като го пека къде ще се крия от аромата  Mr. Green Само заради него приготвих сладко от портокалови кори, иначе се скътавам  Rolling Eyes

Успешен ден на всички   bouquet

# 710
# 711
vesi_nn,честит личен празник и от мен,с най-топли пожелания,мила!  bouquet

От мен за финала на темата чушки с доматен сос и сирене :

# 712
Момичета мога да не се включвам, но редовно ви следя и се облизвам тайничко  Embarassed

Днес реших че ми се яде торта и  си спретнах една с много шоколад и маскарпоне  Shocked

Торта Stracciatella

Ние сме още 2 в 1  Peace още малко остана  Crazy

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 19:22 от lux

# 713
  • DE
У нас за вечеря "подкукоросана" от Марабу

Кюфтенца със сос и овкусени картофки

# 714
Тези кюфтенца са страхотна идея за основно ядене.  Peace
Нещо много вкусно и любимо- пиле в палачинка:

# 715
  • ГОре на черешата...
Ехааа, Анук, Марабу, Лукс, страхтони вкусотии и още по-страхотни снимки Peace...обаче си грабвам чушчица от Еликсир, показвам си вечерята и бягам да мия д***та преди да почне новия филм...

И за десерт нещо мнооого вкусно и сезонно - Рачел от тиква:

# 716
# 717
lux , и аз искам торта! Стискам палци на 2 в 1 newsm10
Вечерята ни - Пилешки бутчета с гъби и сметана

И сладки питки за света Екатерина

# 718

mari_eta, много карамелен рачелът, как го прави? На майка е един такъв тиквено-светличък. Много съблазнителен твоят! Heart Eyes  bouquet
kiticat, и на мен ми е любимо пиле в палачинка! Heart Eyes  bouquet
matze, чудесни са! Heart Eyes  bouquet Ама няма само аз да съм подкокоросана от marabu, то и днешните и предложения такива подкокоросващи! Heart Eyes  bouquet
Anuck, а за твоя галет думи нямам! Crazy Heart Eyes  bouquet
lu4a, апетитни питки за Св.Екатерина!  Heart Eyes  bouquet

Вкъщи постна леща, кюфтенца и салатка.

# 719
Сладкиш с плодове по рецепта на съфорумка (но не помня на коя  Embarassed )

Общи условия

Активация на акаунт