Лечение с протеолитични системни ензими (4-та тема)

• 133 303
  • 685
  •   1
Отговори
# 435
didka_80,моят мъж пи ензими за синузит-помогнаха му за момента, но не го излекуваха окончателно.При настинка си остана уязвимо място.

# 436
Помагайте! Мъжът ми скъса лакътни сухожилия и категорично отказва операция. Сега са обездвижили ръката, та дано зарастне нещо. Какво да му давам да пие. Питах в Пирогов за добавки. Казаха ми - "нищо".

# 437
  • София
Максинка, сухожилията са като опънат ластик и ако се скъсат,  се свиват. Колкото повече време минава ,толкова повече се скъсяват. С времето става много сложно да се намери края, който трябва да се зашие. Преди години се сряза сухожилието на пръст на крака на майка ми. тя не му обърна внимание и след време пръстът увисна. При операцията  края на сухожилието го намериха чак към средата на дължината на стъпалото. Последва гипсиране след операцията.
Нямам представа как стоят нещата с лакетната става и сухожилията там, но ако има скъсано с обездвижване се съмнявам да се постигне нещо.

# 438
Ензимите спомагат за възстановяване след всички видове "спортни" травми - изкълчване, навехване, натъртване, а и при скъсани  сухожилия, но не заместват зашиването на двата края.

За обездвижването потърсете и друго мнение.

За един мъж е въпрос на чест да гледа с презрение на подобни дребни травми - за съжаление.

Та нали като малък, като падне и се удари и се разплаче всички му викат: "Хубава работа, та какъв мъж си ти! Мъжете не плачат."

И като порасне не плаче, а псува и отказва да се лекува...

# 439
  • в 1001-та нощ
Приемам магнезий вечер и калций сутрин (с бор), нали не е проблем да ги съчетавам с ензимите, мисля, че няма нищо протеиново в тях  Rolling Eyes  bouquet

# 440
Имам свободни серапептаза от силната-90 бр.опаковка и натокиназа-270 бр.оп. Купувани са с вип отстъпка 10%.

# 441
Здравейте,
Включвам се в темата да споделя ползата от препоръчаните ензими и добавки от Пинко за лечение на дете  с муковисцидоза. Доста сериозно заболяване с фатален край. На каратко лепкава слуз задръства белите дробове и храносмилателната системa, което води до хронични пневмонии унищожаващи безвъзвратно белите дробове. Честите белодробни инфекции водят до хоспитализации и прием на високи дози интравенозен антибиотик. Честата употреба на АБ води до увреждане на отделни органи на организма най-вече на черния дроб. Намалената функция на панкреаса прави почти невъзможно усвояването на хранителните вещества от приетата храната. Допълнително в белият дроб се развива бактерия псевдомонас, която допълнително се подтиска с инхалации с АБ

Вече втора година детето пие серапептаза, бромелаин, NAC, пробиотик и куркума, както и витамин Д3 и рибено масло.
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-High-Potency-Serrapeptas … Veggie-Caps/23747
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-3000-GDU-Bromelain-500-m … Veggie-Caps/20961
http://www.iherb.com/Now-Foods-NAC-600-mg-250-Vcaps/694
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Curcumin-C3-Complex-500- … g-120-Capsules/13
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Probiotic-30-Billion-CFU-s-150-Vcaps/19519

Още със самото приемане, започна да се чувства подобрение. Детето спря да боледува, спря да приема АБ. Остава само на ТОБИ, който инхалира през месец.
На определен период от време се изследва секрет от белия дроб за наличието на псевдомонас. Нивата на бактерията намалят значително докато преди 2 дни апаратите не са успяли да засекат бактерията. Лекарите казват, че най-вероятно нивото на бактерията е толкова занижено, че апаратите не могат да я засекат. Също така лекарите твърдят, че един път появила се тази бактерия при муковисцидоза не може да се премахне. Казват, че най-вероятно я има, но е много подтисната. Което за пореден път доказва ефективността на ензимите и добавките препоръчани от Пинк.  Сега е ред да се спрат инхалациите с АБ и януари месец майката ще изследва белодробния секрет да видим как се движат нещата с псевдомонас. Имам големи надежди нещата да се задържат така.  Белодробния проблем на този етап мога да кажа, че е напълно увладян.
Поздравления за Пинко, който ни въведе и даде много добри насоки.   bouquet

# 442
  • в 1001-та нощ
Браво  Heart Eyes bowuu  bouquet

# 443
Някой знае ли колко серапептаза мога да дам на дете което е почти на 4 годинки?

# 444
Благодаря на didka за добрите думи! Дай Боже детето да е живо и здраво още дълги години и да радва родителите си!

krassina77 - можеш да даваш до 2 х 40 000 HUT дневно. Какъв е проблема?

И накрая нещо странно - мнозина тук знаят за трагедията, която ме сполетя - жена ми получи тежък исхемичен инсулт преди 9 месеца и цялата и десна страна е парализирана.

От месец юли, шест месеца след инцидента, започнах да и давам големи дози протеолитични ензими. Целта на заниманието е да се лизира тромба запушил лявата мозъчна медианна артерия. Логично е зад тромба всичко да е мъртво, но в мозъка има т.н. колатерални връзки, които свързват в кръг каротидните и вертебралните артерии (пръстен на Уилис) и така осигуряват едно мизерно кръвоснабдяване на мозъка зад тромба. Това дава надежда, че там съществува т.н. пенумбриална (сенчеста) зона, където голяма част от клетките са в хибернирано състояние и след възстановяване на кръвоснабдяването биха могли да функционират правилно.

Жена ми пиеше (и продължава) три пъти дневно (серрапептаза 120 000 HUT, наттокиназа 2 000 FU, бромелаин 3 000 GDU и лумброкиназа 750 000 U), а също така екстракт от нар, за който се знае, че отмива атеросклеротичните плаки.

Предварително се знаеше, че този процес ще трае поне шест месеца, защото покрай тромба не преминава кръв.

Преди три дни, прибирайки се от работа, жена ми се засили да ми покаже нещо (тя не може и да говори) и се оказа, че иска да ми демонстрира колко стабилно и уверено стъпва на десния крак, нещо което е станало извенъж и неочаквано и за нея. Усеща и прилив на сили в ръката.
Ще допълня само, че тя мина на ТЕЛК и и признаха 100% инвалидност с придружител.

Аз изчаках да минат два-три дена преди да го обявя тук.

И накрая - куриозното - в къщи имам две котки. По-точно - моят черен котарак и приятелката му. През последните 6 месеца не искаха да се доближат до жена ми. Дори да закарам някоя от тях насила при нея, дърпаха се и бягаха. Аз си го обяснявах с непоносимост към някое лекарство, което пие.

От три дни нещата се промениха драстично - катерят се по нея, ближат и ръцете, нощем спят в краката  и и т.н.

Ето това не мога да си обясня. А и котките нищо не казват.

Знам само, че е добър знак...

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 15:04 от PinkPanther

# 445
Пинк,невероятна новина!!!!
Пожелавам бързо и пълно възстановяване на съпругата ти Hug
Благодаря ти за това,че темата успя да ми помогне в труден за мен момент.Сигурна съм,че направеното добро се връща хилядократно.
Бъди здрав!

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 16:27 от М Е А

# 446
Пинк Пантер това е страхотна новина за жена ти, пожелавам и бързо оздравяване.  Hug
Благодаря и на теб за хубавите съвети. А тази чудесна новина ни радва много и ни дава големи надежди за всички нас, че може и стават чудеса.

# 447
И аз се радвам за добрите новини! Тъкмо се бях разколебала да продължа с ензимите и след тези чудесни новини, се обнадеждих!

# 448
  • София
Чудесни новини, Пинко! И нека прогресът да продължава, с по-бързи стъпки желателно.

# 449
Пинко, изумена съм!
Стискам палци Валя напълно да се оправи!
А за котките е много странно. Нали казват че лекували и винаги лягали на болното място... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт