Лечение с протеолитични системни ензими (4-та тема)

• 133 372
  • 685
  •   1
Отговори
# 480
PinkPanter,  Благодаря!
Знам, че е по- скъпо, но това с митниците ми е малко сложно, пък и нямам подходящия вид карта.  Ще взема тази, но в каква доза,  защото виждам че е по- слаба.

# 481
Три пъти по-слаба. Значи по три капсули наведнъж. Но е важно да се комбинира и с другите ензими.

# 482
При множествена склероза,какви ензими бихте ми препоръчали?

# 483
При множествена склероза настойчиво препоръчвам LDN (Low Dose Naltrxone). Потърсете мнение в темите за МС. Вижте постингите на tishoo (от Варна) с впечатления и съвети.

Чакайте да го потърся...Тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=479316.405

Приятно четене и успех!

# 484
Благодаря за отговора,но доколкото съм запозната интерфероните и LDN не са съвместими та затова реших да попитам за ензимите,но определено интерферона не ни се отразява добре Sad

# 485
Майка ми страда от депресия, доста тежка. Имаме съмнения за деменция,но не е установено със сигурност. Проблемът е,че от няколко дни я боли много левия крак, невролог е определил като невралгия. По- принцип има коксартроза + автоимунна тромбоцитопения и завишено кръвно. Закупих- панкреатин и бромелайн, но още не ги пие. Кой ензими е най- добре да пие в случая и как?

# 486
Здравейте, PinkPanther!  Simple Smile
Какво ще препоръчате за предменструален синдром, болезнена менструация и мастопатия на гърдите?
Баща ми е на 70 години и от известно време е с високо кръвно - за него? Отделно преди години изкара тромбофлебит на крак и си има проблеми с разширени вени? Последен въпрос  Embarassed, да препоръчате нещо против външни хемороиди?

За хемороидите да се включа с личен опит. Пиене на сушени зърна от бъзак. По 10 на ден. За 2-3 дни минават. Не знам по какъв начин действа, но на трети мой близък давам и са много доволни. Аз в къщи винаги си имам и сироп (домашен), и сушен.

# 487
Искам пак да помоля за отговор- при силна болка в левия крак в мускула и трудност при стъпане, при наличие на коксартроза какви ензими да пие майка ми?

# 488
  • София
Искам пак да помоля за отговор- при силна болка в левия крак в мускула и трудност при стъпане, при наличие на коксартроза какви ензими да пие майка ми?
не мога да помогна с ензимите, но мога да препоръчам да спре месото веднага за известно време и да намали колкото е възможно млечните докато й отминат болките.

# 489
Съжалявам, колкото и да е VAJNO събота и неделя ме няма в мрежата. newsm78

По принцип, както ми се налага да обяснявам на всяка страница, пакетът ензими е един и същ.  А именно:

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-High-Potency-Serrapeptas … Veggie-Caps/23747
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-3000-GDU-Bromelain-500-m … Veggie-Caps/20961
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Nattokinase-2-000-FUs-90-Veggie-Caps/33

При такова разнообразие от болести ензимите ще помогнат, но те не проникват в мозъка и проблеми като депресии и деменции не се повлияват. Все пак подобряването ан оросяването може да подобри нещата.

За невралгията бих препоръчал и големи дози вит. В 12 - за възстановяване на миелиновата обвивка на нервите.

shine girl
- ензимите могат да се съчетават както с интерферона, така и с LDN. Но не и трите заедно!

# 490
На първа страница са посочени пакет ензими, от които единия е наттокиназа, но за него е посочено:Противопоказания:
Хора с кръвосъсирващи проблеми и приемащи кръвосъсирващи медикаменти да се консултират с лекар преди употребата на продукта.
 А моята майка има автоимунна тромбоцитопения и пие кортикостероиди -Преднизолон. Тромбоцитите й са намалени. Мога ли да го заместя с панкреатин или нещо друго???

За Серапептазара-Противопоказания:
Бременни и кърмещи жени да не използват продукта. Хора с кръвосъсирващи проблеми или използващи кръвосъсирващи лекарства да не употребяват продукта.
Само бромелайн и панкреатин ще й помогнат ли поне за краката има шипове и коксартроза??

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 17:00 от VAJNO

# 491
VAJNO - Забележката в началото засяга следните проблеми:

Трудно кръвосъсирване (удължено протромбиново време) Прием на вит. К.

Обратното - прием на препарати подобряващи реологията: Плавикс (Клопидогрел), Хепарин,  Варфарин. Да не се пият едновременно с ензимите.

При възрастни хора много по-често имаме втория случай.

Предложих целия пакет именно заради деменцията - може да е съдова деменция - лошо оросяване на мозъка. Ензимите на същия принцип биха свалили и кръвното - като прочистят съдовете от отлагания от фибрин. Аз не виждам проблеми при майка Ви, но не нося и никаква отговорност. Затова решението си е Ваше и щом предпочитате да не и давате Наттокиназа - добре. Дайте и Панкреатин.

Да, това е отговор на първия вариант на въпроса...

# 492
Ами, проблема е според мен, че има препарати, които биха могли да й намалят тромбоцитите. Нейните се разрушават в далака- автоимунно. Така й бяха паднали след включване на антидепресанта езопрекс, също друг случай, бяха й паднали до критични стойности след прием на хомеопатично лекарство- изписано от класическия хомеопат Александър. Бяха й станали 30,при норма 140. Затова се стреснах като прочетох, че серапептаза и наттокиназа- пище да се внимава при проблеми с кръвосъсирването.

# 493
VAJNO - Вижте, аз не съм лекар. Знам, че тромбоцитопения може да е индикация за сериозни заболявания. Дали приемът на протеолитични ензими биха повлияли негативно на състоянието и - кой да каже... Аз познавам добре ензимите, но не знам картината на една тромбоцитопения, лекарите пък обратното... Mr. Green

Без серрапептаза приемът на "ензими" става безпредметен. От 3 години насам лечебните дози на ензимите се вдигнаха ~3 пъти. По настоящем жена ми в къщи приема над 500 000 HUT ензими. Това с панкреатин и бромелаин не се достига.

Ензимите подобряват реологията на кръвта - правят я по-рядка. Разграждат отлаганията от фибрин и прочистват кръвоносните съдове. Това се налага защото с напредване на годините фибриногена в кръвта взема превес над плазминогена и възникват предпоставки  за запушване на някой кръвносен съд. Може да е в крака, може и да е в мозъка! Това се случи с жена ми преди 9 месеца. И не можах да го предотвратя...

До сега не сме имали проблеми с ензимите, но както Ви казах - отговорност за нещо, което не познавам, не мога да поема.

Съжалявам за което.

# 494
Остана
http://www.iherb.com/now-foods-pancreatin-high-potency-4x-500-mg-250-capsules/716  - 30лв.

тел. 0896078220

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 13:49 от yo-yo1

Общи условия

Активация на акаунт