Лечение с протеолитични системни ензими (4-та тема)

• 133 392
  • 685
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте, започнах да чета изначале темите за ензимите, но все още не съм навътре в нещата.

Имам обаче един конкретен проблем, с който не можем да се справим вече от доста време. Съпругът ми - на 33 е има проблеми с кожата на лицето. Излизат му едни големи подкожни пъпки, които по някога се възпаляват и стават много големи. Дерматологът предписа антибиотик, който подейства много добре. Всичко изчезна, но след спирането му пак се появиха. Така след няколко курса и няколко подобрения се отказахме от дерматолога и антибиотика. По съвет на Пинко започна да пие Омега 3, пробиотик и бирена мая. Подобрение имаше, но пак за известно време. Всичко е на периоди ... и не можем да разберем на какво се дължи в крайна сметка. Дерматологът каза, че вероятно не е акне, защото няма пъпки по гърба и ръцете. Съмняваше се за розацея ... но така си и остана със съмненията. Не знам кое е по-лошото в случая - акне или розацея.

Та ... започнах да чета за тези ензими .... но все още съм неориентирана. Дайте някакви съвети - какво може да пие ... биха ли помогнали тези ензими, как се комбинират и приемат и ...
приемам всякакви съвети за пъпки, розацея и проблемна кожа.

Да уточня само, че пациентът е много емоционален ... смятам че и това влияе и има отвратителен режим на хранене, който аз не мога да повлияя по никакъв начин  Crossing Arms

# 226
Elyah ,правихте ли някакво микробиологично изследване? Щом се е повлияло от антибиотика,може би е бактерия, но поне да се знае каква е.
Има мазила против акне ,съдържащи бензоил пероксид. Много са популярни в Америка и Европа, но у нас ,за съжаление няма регистрирани такива,съответно не се продават. Лично аз съм пробвала, даже и в момента имам в къщи Panoxyl аква гел 2.5%- най-ниската концентрация. Нанесен върху пъпката, има невероятен ефект, действа антибактериално.

# 227
  • София
Elyah, аз бих потърсила второ мнение на дерматолог. Кожата реагира на много заболявания, може проблемът да е по-сложен от чисто дерматологичен. На мен ми идва на ум за нарушен глюкозен толеранс. Пъпки,циреи, себореен дерматит са чести в преддиабет. Ако се ограничат лошите въглехидрати и захарта, мазнините също- няма да навреди. Аз съм с диабет2 и пия ензими от 5м., но не са ми повлияли на дерматита. И аз имам добри периоди и после обостряне. С мазила и хомеопатия и влизам във форма.

# 228
  • София
Elyah ,правихте ли някакво микробиологично изследване? Щом се е повлияло от антибиотика,може би е бактерия, но поне да се знае каква е.
Има мазила против акне ,съдържащи бензоил пероксид. Много са популярни в Америка и Европа, но у нас ,за съжаление няма регистрирани такива,съответно не се продават. Лично аз съм пробвала, даже и в момента имам в къщи Panoxyl аква гел 2.5%- най-ниската концентрация. Нанесен върху пъпката, има невероятен ефект, действа антибактериално.

Не сме правили изследване - дерматолога не назначи такова. Явно сметна че не е необходимо. Не знам вече кво да правим. Ако сам си направи изследването, след това обаче някой трябва да назначи и лечение, значи пак стигаме до дерматолог.  ooooh!

neba, мислила съм и за втори дерматолог. Едва успя да изнуди личния за направление първия път, а д дерматологията всичко става толкова бавно, че ще трябва всеки месец да плаща за прегледи. . Иначе има и някакъв проблем с кожата на главата - вечен пърхот и сърбеж, на който дерматолога не  обърна внимание в началото. А диабетици в родата си има колкото искаш.
Препоръчай ти някой дерматолог, от който си доволна, Явно нашия първи избор не се оказа удачен.

# 229
Elyah , определено послушайте neba , но тогава сте за ендокринолог.

# 230
Elyah, аз също те съветвам да посетите втори дерматолог и ако може да е някой по-млад и по-начетен, а не някоя лелка в някоя поликлиника, която чака да й дойде времето за пенсия. Нищо лошо за този тип лекари, но дерматологията в последните години доста се разви и лекарите трябва да са информирани!  Peace
Правили ли сте тестове за алергии? Според мен с този пърхут трябва да се изключат такива, както и диагнози като (себореен) дерматит, екзема, породена от гъбички или бактерии... Щом се влияе от антибиотик, не вярвам да е нещо хормонално. Но е възможно завишена кръвна захар да стимулира развитието болестта.  Wink

# 231
  • София
Абе дерматологката е млада и от Токуда. Уж специализации в чужбина, ала бала .... ама не се получиха нещата.

Ще се разровя в нета за друг доктор и този път ще гледам по сериозно на нещата, щото съпруга явно и той трябва повечко да се подтиква.
Мерси на всички Simple Smile

# 232
Elyah, д-р Попова ли имаш предвид от Токуда?
Сори за спама.

# 233
За 10 дни получих поръчаните ензими - натокиназа, серапептаза /от силната/ и бромелаин.  Сега моля ви, кажете ми за какъв период от време да ги приемам, защото тук чета за най-различни варианти. Аз съм с ендометриоза.

# 234
 maxinka , комплектът ще ти стигне точно за 30 дни. При твоя случай ще трябва да ги пиеш повече от месец-може би 2-3-4...
Няма да ти навредят , напротив само могат да помогнат.

# 235
  • София
maxinka , ензимите действат бавно, за резултати трябват минимум 2 месеца, аз теб ще е необходимо повече време точно както ти е казала bgroza

# 236
Да, може би минимум 2 месеца, но от там нататък тепърва ще започва ефекта сигурно. Аз ще ги пия 6м и на 3тия ще отида да се прегледам.

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 03:52 от krassina77

# 237
Благодаря ви, момичета. Аз от три дни пия ензимите, по познатата схема и болките ми ЗНАЧИТЕЛНО СЕ УВЕЛИЧИХА. Може и да е случайно съвпадение. Но чували ли ли сте да се минава през подобна, да кажем, изчистваща криза при прием на ензими? Тук искам да подчертая, че болките определено не са стомешни. В това отношение понасям добре ензимите.

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 11:01 от maxinka

# 238
  • София
maxinka, бих те посъветвала да ги пиеш още една седмица и ако болките не намалея да я спреш...след известно време пак да опиташ.

# 239
И аз започнах да пия ензими по предложената вначалото на темата схема. Честно казано леко ми повлия мъжът ми, който започна пръв, обратно на обичайната практика Simple Smile))) Той е с псориатичен артрит и диабет и освен ензими от един месец пие ЛДН. Аз съм с тиреоидит на Хашимото с намалена функция на жлезата и на хормонално лечение от вече 8 години. Оглеждам в сайта на iherb различни комбинации при тироидни проблеми, но май навсякъде има йод, който по принцип ми е противопоказен newsm78

Общи условия

Активация на акаунт