МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 9

• 55 124
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте момичета исках да се похваля, че на 20 декември станах мама на едно красиво момиченце, благодарение на д-р Дорийска и екипа й. Престоят ми в болницата, както и грижите, които положиха за мен и беба, бяха в пъти повече отколкото съм си представяла! Голямо БЛАГОДАРЯ  Hug

# 466
Честита дъщеричка да ти е жива и здрава Simple Smile

# 467
Добро утро мами, очакваме ви днес на 20.01.12г- от 13.00ч., ще се проведе лекция :
1."Адаптационен период на новороденото. Най-чести здравословни проблеми през първата година. Режим на отглеждане за доносени и недоносени деца.
лектор:Д-р Снежа Згурова - Педиатър-Началник на Неонатологично отделение в МБАЛ "Дева Мария"
 Peace

# 468
Здравейте момичета, така сега ще се опитам да обясня ,значи взема се  задължително кръв за наличие на антитела на всички майки с отрицателен резус фактор и кръвна група на бебето - двете струват по 50 лв.  Имаме  договор с кръвния център на когото плащаме  за тези изследвания.
Майката се профилактира, само ако в получения резултат от Кръвния център ни го подадат като задължителна  манипулация. Ние не може на своя глава да го правим. Парите които плащате ние ги превеждаме за тази услуга на кр.банка. Няма различни цени в пакетите за майки с положителен и отрицателен Резус фактор. Допълнителната сума е за изследванията- разликата идва от там.
Изследването за антитела е необходимо за да се е  предотвратят проблеми за бебето в следваща бременност. Целта ни не е да вземем парите на някой, а да ви дадем най-доброто обслужване,сигурност,грижа и носоки които да са ви от полза в отглеждането на най- важното нещо в живота-нашите деца! Ако имате по конкретни въпроси може да ми се обадите на
 тел. 0885 886 816-Светлина Николова

# 469
В неделя имам записан час за ФМ в болницата. Искам да разбера дали едновременно с това може да ми се направи и БХС и колко ще ми струва? Ако някой си е правил моля да ми помогне. В 12 г.с съм.

# 470
БХС аз като си го правих беше към 120-130лв /преглед с ехограф смъкват се данни за бебчо и кръв ти взимат/. Резултатите след 2 седмици някъде.

# 471
CabuHka да няма някаква грешка, много ми се вижда тази сума 120-130лв за БХС, в София мисля беше 50лв, ако не и по- малко.

# 472
CabuHka да няма някаква грешка, много ми се вижда тази сума 120-130лв за БХС, в София мисля беше 50лв, ако не и по- малко.

90лв ти е БХС в Дева Мария, заради транспортирането.

# 473
Ами няма грешка толкова ми взеха кръвта е 80-90лв и другото е за ехографа, от който се виждат данните, които се попълват.

# 474
  • Бургас
Олеле,сега видях по новините,че е Бабин ден.Обърках се с това ново и старо празнуване.
Да е честит празника на цялата болница! Hug
Да сте живи и здрави,много щастливи!
Благодаря Ви ог сърце за здравото дете,което имам!Благодаря за грижите,които положихте!
Специално искам отново да благодаря на сестрите,които се грижат за бебета в Девата.
Грижовни,мили и всеотдайни!
Весел празник на всички!Наздраве!

# 475
Здравейте

Искам да се оплача от момичета на регистратура. Много са разсеяни и най-често в тях е вината за лошата организация в болницата както често става. Родила съм секцио в болницата, благодарение на д-р Ризова. Много съм доволна от д-р Ризова и екипа й, както и от престоя ми в болницата. След изписването ми се разбрахме да отида на еди си кой ден за сваляне на конците. Тогава реших да си запазя час за полагащея ни се преглед на бебчо. Попитах момичето на регистратура кога мога да запиша час при д-р Колева т.е. кога е на смяна. Беше ми казано да няма проблем може да дпйдете на 22.01.2012 от 11,30 часа. Е днес отидохме и казвам" добър ден имамаме записан час при д-р Колева от 11.30 часа. представете си беше ми отговорено от регистратура " д-р Колева днес не е на работа. Ако искате може да ви запиша за д-р Хрусанова, но в момента тя е в операционната и ще трябва да чакате около час"  Shocked Shocked Shocked Shocked. А тогава беше 11.30.  Е не лекарката Хрусанова излезе след малко от кабинета и ни каза заповядайте за преглед т.е. не беше в операционна, а стаята както знаете е точно до регистратура и момичета въобще не знаят че тя е вътре. Не искам да се оплаквам от д-р Хрусанова, напротив жената си ни прегледа както трябваше.

Но моля ви нека на регистратура да дават точна информация, искана от пациента, а не да ни подвеждат. Аз все пак бях попитала кога е на работа д-р Колева и съответно бях подведена. Все пак това им е работата да следят графика на лекарите, да записват часове и ако има промяна са длъжни да ми се обадят примерно за промяна на датата на прегледа.

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 16:16 от tania_burgas

# 476
Абсолютно съм съгласна с горния пост. Аз бях в петък и исках да си запазя час при д-р Ризова беше ми казано, че има 3ма пациенти преди мен, а за д-р Ангелов има само 1. Реших да не чакам и да вляза при д-р Ангелов. Еми оказа се, че влязоха при д-р Ангелов хора без часове, а аз и още 1 момиче седим и чакаме. След като питахме какво е станало взеха да се оправдават, че станала грешка в системата. Като трябваше да плащам пак трябваше да чакам, защото колежката ей сега щяла да дойде...

# 477
Да не би момичетата на рецепцията да са нови, защото аз останах с доста добри впечатления от целия персонал на болницата от санитарки  - до лекари.На рецепцията бяха доста мили и ми обясниха всичко, което имах като въпроси за часове и заплащане... Може да има новопостъпили и да не са се ориентирали все още... Simple Smile
Момичета, аз влязох по друг въпрос и се отплеснах... на буба и никнат зъбки, доста се проточи при нас този процес и доста плачкаме. Питах майка ми какво да правя и тя ми препоръча да натривам венците й с мед, но пък съм чувала, че не е полезно да се дава мед на бебетата, защото е алерген и се чудя, ако вие имате да споделите начин, за да и облекча болките, че го боли детенцето, а аз не знам какво да я правя. С педиатъра се чухме по телефона, каза да и давам чайчета и ако се наложи, т.е. ако още плачка и е наспокойна да купя пансорал гел - някоя от вас ползвала ли го е? Някакви впечатления?

# 478
  • Burgas, Bulgaria
има много препарати за зъби -опитай ,но не си прави експерименти с мед...каква е логиката меда да облекчава никненето ..Не знаех ,че има чайове за зъби  newsm78

# 479
За чайчета и аз не съм чувала!? Но на Ники давам Дентокинд и мажа през нощта с гелчета Дентинокс и Бочко. По мое мнение и двете вършат еднаква работа - почти никаква Sad  Вечер правя чайчета от лайка и маточина УЖ да спи по-добре. В началото давах пак хомеопатични Хамомила и Калкареа Фосфорика и за 2-3 дни имаше ефект, но после същото положение. Но мед не бих пробвала толкова рано!!! А съм чувала и за ракия! Всичко това ми звучи като осоляването и други подобни.

Общи условия

Активация на акаунт