МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 9

• 55 129
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Здравйте,
за мамите,на които им предстои ФМ с две ръце препоръчвам д-р Марков-София!Изключителн спциалист,доста търпелив към всички въпроси,които му се задават и преглед към 15 мин.при него няма-минимум30-40 минути.Оглежда всички органи на дтенцето,не само за аномалиите!
Да питам и аз тъй като ще раждам в Девата живот и зрдаве февруари,тези които са родили скоро нормално могат ли да сподлят какви са условията в тройните стаи не е ли малко тясничко за 3 майки и 3 бебета.
Раждах там 2010-та и бях в двойна стая беше супер,но тройките ми се видяха много тясни!
Поздрави и успех на тези,на които скоро им предстои!

# 61
  • Burgas, Bulgaria
да ви кажа, че д-р Ангелов е доста симпатичен  Blush

# 62
  • Across the Multiverse
15 минути ФМ  Rolling Eyes ... защо така бързо ...чувам ,че  специалистите в тази област я правят 30-40минути  newsm78.

Моят преглед за ФМ и 4Д продължи 40 минути приблизително. Бях при доктор Драгнева и останах изключително очарована от отношението и и начина по който обясняваше всичко свързано с това което гледаме всяка една минутка. Диска ми го дадоха от рецепцията и на него има пълния запис от прегледа - близо 40 минути. След това се оставя на рецепцията за финализиране, нашия беше готов още в същия ден към 17:30 след обяд.
Момичета защо се хващате за думите. Писала съм "някъде към 15 минути", а не точно 15, може да са били и повече, но ми се стори, че толкова някъде. 4Д бе по-дълго, ама няма пиша време, че ще ме изядете:) Аз съм от хората вярващи в поверието, че часовниците ги правят нещастни и затова не нося, така че прощавайте ако съм ви подвела с времето, просто моя биологичен часовник толкова е показал Grinning По-важното е, че съм доволна от прегледа, който ми направи д-р Хубчев! Hug
Не си подвела никой с времето. Но и никой май не се е захващал за думите или заяждал. При д-р Хубчев си е точно толкова- около 15 мин ФМ + 4Д. И при мен беше толкова, и при другите момичета, които бяха за същото; после и във форума съм питала. Това не означава, че е претупване в сравнение с преглед от 40 мин., обясниха ми, че неговият опит е достатъчно богат, за да види всичко необходимо за това време. Надявам се да е така.

# 63
  • Бургас
Здравйте,
за мамите,на които им предстои ФМ с две ръце препоръчвам д-р Марков-София!Изключителн спциалист,доста търпелив към всички въпроси,които му се задават и преглед към 15 мин.при него няма-минимум30-40 минути.Оглежда всички органи на дтенцето,не само за аномалиите!
Да питам и аз тъй като ще раждам в Девата живот и зрдаве февруари,тези които са родили скоро нормално могат ли да сподлят какви са условията в тройните стаи не е ли малко тясничко за 3 майки и 3 бебета.
Раждах там 2010-та и бях в двойна стая беше супер,но тройките ми се видяха много тясни!

Тясно е,но това за мен не беше такъв проблем,колкото това,че майките не искат да се проветрява.Особено ,която е до прозореца и си е права жената.Аз раждах септември и през деня беше жега,обаче затвориш ли прозореца нощем,ставаше голям задух.По тази причина си взех самостоятелна стая и не съжалявам за парите.Така избегнах чуждите свиждания,плача на още две бебета,държах си прозореца отворен нон-стоп и не разговарях с никой друг,освен с бебето си.Мъжът ми  имаше право да идва когато иска.Скоро гледах снимка на стаята,в която бях и ми се приплака от умиление,много хубав спомен ме остана от това раждане!Успех през февруари,правилно съм разбрала,нали?

# 64
Тясно е,но това за мен не беше такъв проблем,колкото това,че майките не искат да се проветрява.Особено ,която е до прозореца и си е права жената.Аз раждах септември и през деня беше жега,обаче затвориш ли прозореца нощем,ставаше голям задух.
Абсолютно подкрепям написаното! Ставаше много задушно в стаите и през деня и през нощта, като не се проветряваше. Аз бях в стая с 2 легла и пак беше усилно. Така, че не е проблем колко са леглата и майките, а как ще се разберете по този въпрос.

# 65
   За д-р Ангелов само хубави неща мога да кажа и не само защото го познавам, но бях на косъм да да родя при него в Ямбол. Той е страхотен човек и много добър специалист, радвам се че вече работи в Бургас Hug

# 66
  • Бургас
   За д-р Ангелов само хубави неща мога да кажа и не само защото го познавам, но бях на косъм да да родя при него в Ямбол. Той е страхотен човек и много добър специалист, радвам се че вече работи в Бургас Hug

Това е чудесно за бургаските жени!
Едно такова мнение на потребител с над 600 поста за мен има голямо значение,не като на някои,които току-що се регистрират,за да го кажат.
Късмет и ползотворна работа на новия доктор!

# 67
Здравйте,
аз раждах преди 8 дена и не ми се стори тясно нито неудобно.може би защото с другите две мами си паснахме и си изкарахме много добре с бебоците Laughing
а освен това не е гаранция че няма да се паднеш сама в стая ако няма друга родилка тези дни.

# 68
Момичета, да ви напомня очакваме ви днес  от 14.00ч. в МБАЛ -Дева Мария ще се проведе лекция от Д-р Златко Янев - началник на отделение по анестезиология и реанимация.  Peace

1. "Обезболяване по време на раждане. Видове упойки и медикаменти при различните раждания."

2."Стволовите клетки - предназначение и приложение. Видове стволови клетки. Каква е процедурата за пробовземане? Безопастно ли е за майката и бебето? Колко струва съхранението и струва ли си да го правим? Вашите въпроси, нашите отговори - личното решение."

# 69
Благодарим за поканата - ще бъдем там Simple Smile.

# 70
Здравейте, пиша в тази тема защото искам да изкажа разочарованието си от МБАЛ Дева Мария и защото някои от техните служители четат и пишат в тази тема. Вчера бяхме със съпруга ми в болницата, пристигнахме в 10 часа сутринта, получих остра гастритна криза, придружена с контракции, болките бяха неописуми, искахме да видим бебчо на ехографа дали е добре. Момичето на рецепция ни обясни , че доктора ще бъде до 10:30  на визитации, въпреки силните и нетърпими болки се съгласихме да изчакаме. Докато чакахме се събра опашка от 8 жени чащкащи за преглед, доктора пристигна в 11 часа, вече чакахме почти час, имаше момиче за преглед за раждане, доктора я прегледа и след това от рецепция в 11:20, след час и половина чакане със зверски болки, ни обясниха, че докато не мине раждането , няма да има лекар , който да извършва прегледи. На смяна беше доктор Люцканов, но вината не е в него, не може АГ болница с  такива претенции като МБАЛ Дева Мария и с основна насоченост към АГ сектора да разполага с един АГ специалист на смяна, това е недопустимо, какво се случва, ако има спешен случай, това е просто подигравка с пациентите, а и с труда на лекарите, които работят там, те не могат да обърнат внимание едновременно на жените в родилно отделение , да правят визитации и да извършват прегледи в АГ кабинета. Написах този пост  , за да го прочетат повече жени, защото мисля, че нещата  трябва да се отразяват реално и обективно, а не да се сипят само суперлативи по адрес на въпросната болница ,  а лошите неща да се прикриват.

# 71
напълно съм съгласна с ani_mih!аз мисля ,че има и гинеколог ,който е дежурен по кабинет.но да си с болки и да чакаш толкова много време това е недопустимо.ако бях на твое място щях да се оплача директно на собственика на болницата!

# 72
напълно съм съгласна с ani_mih!аз мисля ,че има и гинеколог ,който е дежурен по кабинет.но да си с болки и да чакаш толкова много време това е недопустимо.ако бях на твое място щях да се оплача директно на собственика на болницата!

Абсолютно съм  Peace оплакване на собственика.Въобще този които прави тези графици на докторите,не работи ли в тази болница ,не е ли запознат с динамиката на работата ,че постоянно идват бременни мами с оплаквания,как въобще ще си позволят да останат с един доктор,и ще карат бременна жена ссъс силни болки да чака 1 час за преглед.Ами ако през това време се недай се боже се  беше случило нещо лошо с нея,какво обяснение щяха да дадат.Много непрофисионално от тяхна страна,ще паднат май на нивота на МБАЛ.

# 73
ani_mih на мнение съм, че това което си преживяла е меко казано неприятна история. Наистина подобни неща не бива да се случват и най-доброто, което трябва да направиш според мен е да уведомиш собственика на болницата, за да може да вземи мерки и да се разреши този проблем. Напиши една жалба и я пусни до мейла на болницата, така те ще са длъжни до 7 дни да ти отговорят, такива са изискванията, и освен това ще вземат мерки по въпроса. Моя позната мама постъпи така и освен, че и отговориха дори собственикът на болницата й се обади да я покани на среща и разрешиха всичко много бързо. По думите й за него е важно да знае какво става в болницата,за да може ако има проблеми да ги разреши! Евала за което защото някои други болнични шефове си затварят очите и ушите за проблемите на пациентите. Та съветът ми е сигнализирай за проблема с мейл до шефа на болницата, за да го оправят! И после пиши какво са отговорили и дали са свършили работа! Simple Smile

# 74
ani_mih ,абсолютно съм съгластна с bonbonka_1,че това не трябва да се случва, а съвета и е повече от добър! Надявам се да си добре , повече да нямаш неприятни преживявания   Peace
и ти пожелавам до финала- безпроблемна бременност! newsm10

Момичета,има промяна в графика на училището:

14.11.11 -от 14.30ч . ще се проведе лекция:
"Първи грижи за новороденото. Грижа за кожата, хигиена на седалището, обработка на очите, ушите и пъпчето. Къпане, масаж и гимнастика. Практически упражнения и съвети.
Лектор - Светлина Николова -старша акушерка на Неонатологично отделение в МБАЛ "Дева Мария"

18.11.11- от 15.00ч. щe се проведе нашият първи урок по САЛСА  !!!
Подходящо за бъдещи мами с нормална бременност!

21.11.11- от 14.00ч. ще се проведе лекция :
1."Адаптационен период на новороденото. Най-чести здравословни проблеми през първата година. Режим на отглеждане.
 " Видове ваксини .Имунизиране на доносено и недоносено дете"
лектор д-р Мирослава Колева- педиатър в Неонатологично отделение в МБАЛ "Дева Мария"

24.11.11 - от 14.30ч.ще се проведе лекция :
ДИШАНЕ ПО ВРЕМЕ НА РАЖДАНЕТО със съпътстваща презентация на Авент ЛАКТАЦИЯ - ГРЕШКИ И РЕШЕНИЯ.
лектор: акушерка Елена Василева у-ще "Ма-ма" гр.София.

Ако имате въпроси - насреща съм Wink

Общи условия

Активация на акаунт