МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 9

• 55 170
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Има разлика в документите, които трябва да приготвите, когато постъпвате за нормално раждане и при планово секцио.
Това, което е задължително и при двата варианта: лична карта, кръвна група, направление за хоспитализация, изследвания - ПКК, време на кървене, време на съсирване, протромбиново време.
При секцио /и при нормално с епидурална/ - освен горепосочените се прави и консултация с кардиолог и анестезиолог.

# 496
Аз да попитам в графика 1/6 и 2/6 какво значат?

# 497
Д - дневна смяна от 7:30-19:30
Н - нощна смяна от 19:30 - 7:30
Дк - дневна смяна на кабинет (в доболнична помощ)
1/6 - първа смяна - 8-14ч.
2/6 - втора смяна - 14-20ч.

# 498
Много благодаря Simple Smile Хубав и усмихнат снежен ден пожелавам на целия екип Simple Smile

# 499
График за м. Февруари:
д-р Ангелов - 03-ДН, 8-Дк, 9-Н, 12-ДН, 15-Д, 16-Дк, 17-Н, 25-Дк, 26-Н, 29-Дк,
д-р Ризова - 01-Д, 6-1/6, 8-Д, 10-Н, 11-Н, 13-1/6, 15-Д, 18-Н, 20-1/6, 22-Д, 24-Дк, 25-Д, 26-Д, 27-1/6 29-Н,
д-р Драгнева - 01-Н, 3-Д, 4-Д, 5-Дк, 6-Н, 9-Дк, 13-Н, 16-Дк, 18-Д, 19-Н, 21-Д, 23-Дк, 25-Н, 28-Д
Д-р Бояджиев - 2-Дк, 5-Дк, 6-Д, 7-Н, 10-2/6, 12-Дк, 14-Дк, 16-Н, 18-Д, 20-Дк, 21-Н, 23-Д, 24-Н, 27-Д, 28-Н
д-р Дорийска - 1-1/6, 2-Д, 4-Н, 7-Дк, 9-Д, 11-Дк, 14-Д, 15-Н, 17-Дк, 19-Д, 20-Н, 22-1/6, 23-Н, 27-Н, 29-Д,
Д-р Люцканов - 2-Н, 4-1/6, 5-Н, 7-Д, 8-Н, 11-Д, 13-Д, 14-Н, 17-Д, 19-Дк, 21-Дк, 22Н, 24-Д, 28-Дк
Д-р Хубчев - 3-2/6, 4-Д, 5-1/6

Здравейте, на 3-ти д-р Ангелов е ДН - предполагам е Дневна и Нощна, нали така? А на 05.02. пише, че и Драгнева и Бояджиев са на кабинет - предполагам, че всъщност единият е в отделението, но кой Simple Smile
Благодаря предварително за отговорите   bouquet

# 500
А с д-р Гамишев какво става? Не работи ли вече при вас?

# 501
  • DE
Сабинка, на мен ми казаха, че Гамишев ще се върне след 2 месеца.

# 502

От къде като той си е в частния кабинет все още ?

# 503
Е, аз докато намеря правилната тема да си публикувам отзивите мина малко време, ама все пак. Родих на 31.дек.2011 в Девата. Копирам частта с отзивите ми за болницата, условията и персонала. КОйто иска да чете целия разказ за раждането ми слагам линк:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=633961.0

За МБ Дева Мария

Направих солиден престой в болницата – има няма 8дни – като изключим болките, все едно на хотел бях. Всички бяха изключително внимателни, отзивчиви, грижовни и мили. Много съм доволна от грижите, които полагаха за мен и за бебето/преди да се роди, а и след това/ като се започне от санитарките, акушерките, лекарите-АГ, педиатрите, анестезиолозите, администрацията – всички. Изключително благодарна съм на д-р Бояджиев, който беше плътно до мен още щом застъпи на смяна, та до раждането на бебето ми, а и след това се виждахме на три визитации. Винаги внимателен, винаги обясняващ ми, винаги заинтересуван. Обръщаше внимание на оплакванията ми и въпросите ми – чувствах се в сигурни ръце и се успокоявах след срещите с него. Разговарях с него, дали, ако сме били извадели бебето още в началото на 9мес. и не се е наложило да изтърпи съществуване в условията на високото ми кръвно, е щяло да бъде по-добре. Отговорът беше, че тогава най-вероятно е щяло да бъде с не изцяло развити бели дробове и е щяло да бъде в кувиоз. По време на престоя ми в ДМ, добро впечатление от лекарския АГ състав ми направиха и д-р Ризова, и д-р Ангелов.
По отношение на Светлина Николова каквото и да кажа ще е малко и недостатъчно. Тя е страхотна – винаги лъчезарна, усмихната, позитивна, окуражваща, споделяща опита си и неналагаща мнението си. Според мен е родена да прави точно това, което прави – това е призванието й! За мен съветите й за кърменето, а и не само, са безценни и дето се казва – ако можех, у дома щях да си я взема. Винаги след като се виждахме имах усещането, че мога да превзема света и да преборя всички трудности! Уважавам я много и искрено й благодаря за ангажираността!!!  bouquet
И понеже обичам да съм обективна – ще си кажа и какво не ми хареса в болницата – т.нар.рехабилитатор и раздвижване след операцията. Ами за мен такова нещо просто нямаше. Дойде акушерката на смяна и каза, че ще ме раздвижи. Подаде ми ръка да седна в леглото и после се дръпна да ме наблюдава как ще се изправя. Ами трудничко беше, но станах някак, придвижих се мравешката до банята и започнах да си пръскам лицето с вода. На въпроса й дали не ми е лошо, отговорих с не и тогава тя каза, че ще ходи в др.стая да раздвижва др. родилка. Това за мен е недопустимо да се случва по този начин, защото си мисля, че може да възникнат сериозни усложнения, ама ръководството на болницата да си взема решенията и да си поема риска!!! Жалко ще е ние-пациентите да сме потърпевши здравословно в резултат на такова нещо, но все още се надявам, че това е било моментно, а не е редовна практика.
Като цяло мога да кажа, че добрите думи за болницата, условията, отношението и обгрижването не са само маркетингов трик, а реалност и че, ако скоро пак трябва да избирам къде, как и какво – пак там ще се насоча!

# 504
  • DE

От къде като той си е в частния кабинет все още ?
Не от къде, а щял да се върне в Девата. Получих информацията от друг гинеколог.

# 505
Ами той от средата на декември май го няма - значи към средата на февруари или началото на март, но нека все пак някой от болницата да каже. Предният месец пак питахме и глас в пустиня остана...

# 506
Не зная кой е този лекар, ама е нормално, щом работи на няколко места, ако примерно си е пуснал отпуска от едното, на другото още да е там. Всяко си е за себе си.
Исках да попитам за документите за постъпване за раждане, понеже казахте има разлика за нормално и за секцио, не би ли трябвало и за нормалното да е задължителен теста за алергии към упоики, ако нещо се обърка и премине в секцио по спешност??

# 507
  • На морето!
Януари, за Светлина Николова ще се караме много хора- наистина е като светъл лъч в болницата, освен това помага страшно много и благодарение на съветите ѝ се справих с препълнените гърди още преди да ме изпишат (миналия път се борих около 2 месеца с този проблем). Адмирации, наистина това ѝ е призвание и за наше щастие го върши отдадено и с удоволствие.
За лекарите- аз съм силно впечатлена от д-р Ризова, не я познавах до момента, страхотно си свърши работата, вече съм казвала няколко пъти, че я препоръчвам. Д-р Бояджиев също затвърди положителното ми мнение, той си остава АГ-то, при когото ще се следя и след раждането, както беше преди бременността. Неонатолозите също са много мили и внимателни с бебчетата и майките.
Сестрите, които се грижат за бебетата също са прекрасни- всички, както и санитарките са внимателни, отзивчиви и вдъхват доверие.
Казвала съм, че се колебаех в коя болница да родя и в крайна сметка на решението ми повлияха лекарите работещи в ДМ, е, не сбърках, но не само заради лекарите бих направила отново този избор, а и заради всички, работещи там. Естествено имам и своите оплаквания- към администрацията- бяха объркали и недописали епикризата на Валерия, поради което трябваше отново да ходим, за да я оправят. Струваше ми 25лв, тъй като ни таксуваха като преглед при д-р Згурова.
Друго, което ме разочарова бяха условията в болницата- случих на много натоварен период, в стаята имаше момиче със секцио, момиче, което си беше платило за неограничени посещения и беше някаква лудница. През първия ден бяха се свършили чаршафите и се наложи да останем с нашите изцапани (знаете след раждане има с какво да се изцапат и не е приятно ако не се сменят), а накрая се оказа, че по документи водят Валерия постъпила с един ден след мен, поради което моята пътека по НЗОК свършила преди нейната и трябваше да си платя 100лв. за това, че съм ползвала стаята. Не е проблемът в парите, а в това, че ми се стори некоректно и може беше добре ако не да се предотврати, то поне да ме предупредят.
Но, въпреки всичко това отново бих избрала да родя там и я препоръчвам, заради всички, които работят и се грижат за пациентите, те заслужават хиляди благодарности и искрено уважение.   bouquet

# 508
Здравейте мили мамчета, бременна  съм, но изобщо не съм на ясно с това, какво трябва да предприема. Ходих при една гинеколожка с направление за проследяване на бременността, но тя ме върна /естествено прегледа ме за 50 лв./ и ми каза си подновя направлението и  чак след 20 февруари да отида при нея понеже все още плода е бил много малък. Тогава щяла да ме запише.  newsm78 Бих искала да попитам, дали в Дева Мария някой д-р проследява бременност /НЗОК/ и как става записването? Видях в сайта им, че д-р Драгнева проследявала бременност, но в системата им изобщо не дава възможност да си запиша час при нея. Моля, ако имате информация да я споделите. Wink

# 509
  • DE
Здравейте мили мамчета, бременна  съм, но изобщо не съм на ясно с това, какво трябва да предприема. Ходих при една гинеколожка с направление за проследяване на бременността, но тя ме върна /естествено прегледа ме за 50 лв./ и ми каза си подновя направлението и  чак след 20 февруари да отида при нея понеже все още плода е бил много малък. Тогава щяла да ме запише.  newsm78 Бих искала да попитам, дали в Дева Мария някой д-р проследява бременност /НЗОК/ и как става записването? Видях в сайта им, че д-р Драгнева проследявала бременност, но в системата им изобщо не дава възможност да си запиша час при нея. Моля, ако имате информация да я споделите. Wink
Доктор Люцканов, Бояджиев, Ризова, Драгнева водят ЖК по НЗОК в Света София. Обади се там да си запазиш час.

Общи условия

Активация на акаунт