Раждане вкъщи 18

• 35 829
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Да, и аз бих предпочела да разбера самата Олга какво мисли и какви усещания е имала по отношение на 3-то си раждане.
Честно казано, аз донякъде я съжалих, че й се е наложило да ражда в точно такива  обстоятелства.
Явно не е имала кой знае какъв избор. и това е било може би приемливо....Бих казала браво на нея! И да са живи и здрави  всичките.
Според мен, пишейки така за нейното раждане, без повече инфо , има риск да се направят  погрешни изводи.
А каква приказна  стая беше обзавела....

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 11:39 от take a smile

# 166
  • Пловдив
Аз като прочетох във Фейсбук, как доста хора я поздравяват за приключението...... #Crazy и честно не знам, дали искам да знам, повече за това раждане. Надявам се да не го мислят сериозно.  Tired Приключение  ooooh!

Така че каквото и да си пишем има много хора, които изобщо, ама изобщо не си дават сметка за какво става дума и толкова лесно могат да бъдат подведени и манипулирани колко е лесно и безопасно.......едно приключение.....какво толкова.  Confused

# 167
да, именно тази манипулация е страшна
всичко в розово и синьо
няма риск, няма лош вариант

# 168
Много зависи от гледната точка на родилката, на кого има доверие и кое представлява "размътване на главата". Примерно за теб, действията на Олга са размътване, а за мен действията и думите на редица гинеколози из нашите болници. За теб Олга не вдъхва доверие, а на мен ми вдъхва 100% доверие. Имай си възгледите, не ми пречи. И не очаквай твоите възгледи да оформят моето поведение и избори. Който мисли като теб, неговия път и избори е ясен и слава Богу -не ни обвързва с нищо.

Относно риска-разбира се, че има риск, които е известен какъв е статистически, точно както има болничен риск. Всяка жена си избира кой риск да поеме и тя има пълното и грантирано право на това. Дали някой бил съгласен с избора и е абсолтно ирелевантно. Не помня някой да ми е искал позволение да ражда секцио по желание, не виждам зашо някой очаква да ме интересува както мисли за желанието ми да родя вкъщи.

Mamacita Bandida , интересна дискусия за една дула, която уж би трябвало да вдъхва доверие вместо да размътва главите на бременните и родилките

# 169
уважаема райска ябълко (интересен превод на ника ти persimon ),

никой тук не се интересува от това как точно ТИ си решила да раждаш

отдавна целта на темата е обективна информация за процеса на раждане, за да може една жена напълно самостоятелно и обективно да вземе решение за своето раждане, без манипулативни обожествявания

и понеже и ти като стелта правиш умозаключения, никъде не съм написала какъв е моят път и моят избор
ако искаш да се излагаш като нея с преразкази с елементи на разсъждение, voila

# 170
уважаема райска ябълко (интересен превод на ника ти persimon ),

никой тук не се интересува от това как точно ТИ си решила да раждаш

отдавна целта на темата е обективна информация за процеса на раждане, за да може една жена напълно самостоятелно и обективно да вземе решение за своето раждане, без манипулативни обожествявания

и понеже и ти като стелта правиш умозаключения, никъде не съм написала какъв е моят път и моят избор
ако искаш да се излагаш като нея с преразкази с елементи на разсъждение, voila

Относно информацията-в началната тема и предостатъчно информация за рисковете и ползите от домашното раждане. Ако искаш добави нещо смислено. Но нали не си представяш, че плювните ти по някакви хора и заклеймяването им, представляват "обективна информация" за домашното раждане?  Какъв е твоят избор е кристално ясно и без да го кажеш конкретно. То е ясно от изказванията ти за мнения и избори различни от твоите. Ако на мач между Левски и цска викам за цска-от кой отбор съм? Берое? Laughing

# 171
Чета последната страница и виждам само страх, страх, много страх; пренос на личните страхове върху други хора; обсъждането на хора, които не влизат в приятелския кръг, за да може поне да кажеш "познавам този човек, знам мотивите му, приемам ги или не ги приемам".
А жените избират да раждат вкъщи именно, за да са по-далеко от страховете на другите, от местата пропи със страх, от безмислените усилия да получиш човешко отношение (безмислени са защото такова се полага по принцип, а на практика трябва да се бориш за него).
Конкретно, една жена е направила всичко възможно да преудолее травмата и обективностите около две сикции и да роди по естествен път следващото си дете; наела е квалифицирана акушерка, за да й помогне, но погледнато през очите на страха това е неприемливо. Нека е такова, за който не го приема и нека е съвсем естествен и добре планиран информиран изобр, за който може да погледне отвъд страха. 
Аз лично прием страха като обективност; защо някой не се опита да приеме липсата му като също такава обективност за друг човек (не лично за себе си)?!

# 172
Тя и Цвети не трябваше да се притеснява, да се страхува и да си разваля рахата, ама...

Разбира се, че има страх- това е нормален ефект от трезва мисъл, не е нещо нежелано и може да спасява животи. Страхът е средство за оцеляване и може да е дар от природата.

Липсата на страх от домашно раждане не може да е обективна, прекалено много факти има в другата посола. Да, може да не се страхуваш, но и това не гарантира резултати.

Новина няма още, всичко е във Фейсбук, но все ще има разказ. Интересно ще ми е как ще се формулира.

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 12:28 от Mamacita Bandida

# 173
Чета последната страница и виждам само страх, страх, много страх...

аз страх не виждам
а измъкване от реалността и потъване в имагинерието
и не само това, но и повличане на лековерните натам

# 174
Meg! използва думата страх по много модерен начин- все едно е някаква емоция, несвързана с реалността, нещо изцяло субективно, което няма да го има само с малко медитация и пеене на Ом!

Да, ама страхът се корени все в нещо. Не, не сме неразумни. Съзнанието на човек е свързано със света, ние не сме мозък в буркан, който си измисля неща.

Няма нужда Олга да ми е приятел или неприятел- тя е публична личност и има отговорности.

Добре де, за преодоляване на травми няма ли някакви психически методи, които не изискват да родиш в хотел, за да се почувстваш доволен от себе си?

Искам да знам дали Мери е взела хонорар и колко.

# 175
...Аз лично прием страха като обективност; защо някой не се опита да приеме липсата му като също такава обективност за друг човек (не лично за себе си)?!

Мег, животът е игра на шах
добре е човек да се опитва да предвижда няколко хода напред, за да избегне неприятни изненади
това не значи страх, значи разумен избор

но ти си икономист
което обяснява липсата ти на логика
и се опитваш да го прикриваш зад смешни космическо-астрални доводи

# 176
...Искам да знам дали Мери е взела хонорар и колко.

а аз искам да знам защо не е арестувана
нали уж упражняването на акушерска помощ без сертификат (или там както беше думата по закон) е подсъдна дейност

# 177
Може да си е заминала за Холандия вече. А и медиите не са го надушили.

Освен това нали знаеш- за пред полицията раждането е станало неочаквано. Едва ли някое регионално ченге ще му светне, че има известен умисъл в това да си Мери Шварц и случайно покрай теб да се пръкне бебе. Никой не може да го докаже категорично.

"Първото от редицата обучения за България ще се проведе на 12 и 13 ноември във Варна, на 15 ноември във Велико Търново, на 19 и 20 ноември в София и на 22 ноември в Пловдив. "

А, не, утре ще е в Пловдив. За съжаление не мога да присъствам, но ако има пловдивчани с интерес към темата- ще се разтърся за мястото.

Сигурно и регионалните медии ще проявят интерес:

http://doula.bg/2011/11/10/mary-zwart-plovdiv/

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 13:04 от Mamacita Bandida

# 178
Нека е такова, за който не го приема и нека е съвсем естествен и добре планиран информиран изобр, за който може да погледне отвъд страха.  
Аз лично прием страха като обективност; защо някой не се опита да приеме липсата му като също такава обективност за друг човек (не лично за себе си)?!
Дано да е така! И да се е случило точно според планираните желания. затова мнението ми  е, че така както се пише сега тук, има риск да се правят погрешни изводи.
За страха.
По принцип не се имам за страхлива. Опитвам се да преценявам разумно и да съм колкото може по - будна и осъзната.  Но.........
Много деликатна и запелетна е тази тема. От повече от 20 години основен принцип, по който съм избрала да живея и считам, че до някъде успявам, е
"Без страх и тъмнина в Любовта безгранична"
Лично аз започнах да се усещам, че изпитвам именно страх : свързан със забременяване, износване на плода, раждане, кърмене и отглеждане на детето/ а не опасения примерно/ най - вече  след като попаднах във виртуалното пространство и участвах безрезервно в теми за раждането.

моят отговор за това е,  че недостига Любовта, колкото и темите да са алтернативни и жадно съм ги попивала, за съжаление тя е била помрачена от личностни амбиции, предрасъдъци,  его и подобни, независимо че настройката е /уж/ по - възвишена и алтернативна като цяло.
Стигнах до извода,  че има различни алтернативно мислещи и такива  с естествени идеи/ за такава считам и себе си/, на някои от които обаче подтика им за това или основа за действие / включително и домашно раждане/, също е  продиктуван от страхове и/или непозитивни подбуди/настроения. И също мога спокойно да кажа, че съм се срещала с "пренос на личните страхове върху други хора", та и елейно поучване или назидателно размахване с пръст, та чак да се проклинам  колко съм виновна и съгрешила....
Аз вече не разглеждам страха като еднопосочен и идващ само от едно наравление и едно ниво.

И аз се повлиях прекомерно, доверявайки се безгранично. Грешката е изцяло моя.

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 21:36 от take a smile

# 179
“But would you kindly ponder this question: What would your good do if
evil didn't exist, and what would the earth look like if all the shadows
disappeared? After all, shadows are cast by things and people. Here is the
shadow of my sword. But shadows also come from trees and living beings.
Do you want to strip the earth of all trees and living things just because
of your fantasy of enjoying naked light? You're stupid.”
― Mikhail Bulgakov, The Master and Margarita

За всички с безкрайната светлина- и слънчасването не е на добре. Никакви медитации не могат да ви отърват от нуждата да се взимат разумни и адекватни решения.

Няма такова нещо като различни видове обективност. Понеже за Олга било безопасно, значи е безопасно. А ако за мен лично е безопасно да карам с 200 километра в час без колан? Дали това ме пази от сблъсък?

Или пък, ако съм учила статистика и балистика, то съм по-предпазена при руска рулетка, защото съм наистина ама много-много информирана за риска и за процеса...

Въпросите са важни и няма да се разрешат, ако някой се прави на Майстор Йода и ръси мъдрости от рода на- I sense much fear in you.

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 16:54 от Mamacita Bandida

Общи условия

Активация на акаунт