Раждане вкъщи 18

• 35 805
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Само да припомня, че на бебенцето, което почина, майка му беше оставена от лекарите да ражда напълно естествено. Връщали са я 100 пъти да се разхожда, не са и слагали системи с окситоцин, не са и правили никакви допълнителни манипулации.......безпроблемна бременност, естествено раждане.....и какво се обърка накрая, че имаме мъртва родилка, мъртво бебе и детенце сираче.  Tired Tired Tired

Сова и аз не мисля, че е нормално подобно поведение на персонала на болницата.....ама нали това все пак искат: да ги оставят да раждат естествено. Ми оставиха я жената, че чак я забравиха. Само дето никой не я е питал тя иска ли да бъде оставена на произвола и на милостта божия.  Tired Tired Tired

# 241
Защо се нахвърляте така срещу Мег?
Изкупителна жертва ли си търсите?
Това, което прави Мег за бг родилки и родилна просвета и помощ е безценно.

И аз имах/имам  смут, и то голям, но не от Меги....

# 242
Погледни темите назад, има защо. Накратко, защото излезе по телевизията и наговори куп глупости, а сега се опитва да замазва положението с кротък и мазен изказ.

Това, което прави Мег!, е опасно.

Ето един пример: в БГ третата фаза на раждането се управлява активно. Или се инжектира окситоцин, или нещо друго. Неприятно за всяка една родилка, но на масово ниво спасява животи. Мег! иска тази фаза да протича "натурално"- само че "натурално"-то е пълно с опасности и ако акушерките масово чакат, а не управляват активно излизането на плацентата, скоро ще си проличи колко е полезно "натуралното".

# 243
Само да припомня, че на бебенцето, което почина, майка му беше оставена от лекарите да ражда напълно естествено. Връщали са я 100 пъти да се разхожда, не са и слагали системи с окситоцин, не са и правили никакви допълнителни манипулации.......безпроблемна бременност, естествено раждане.....и какво се обърка накрая, че имаме мъртва родилка, мъртво бебе и детенце сираче.  Tired Tired Tired

Медицинския картон ли си й чела?  Thinking 

Щото и мен ме оставиха да се разхождам, системата окситоцин ми я сложиха чак след 2-3 часа разходки и то така, че тя спираше да тече, а и ме караха да се разхождам с все системата, което беше жална гледка - докато се превивам от контракциите, трябваше да стоя права и да крепя стойката или да я влача подире си, внимавайки да не падна, защото колелцата й не можеха да се въртят... Въпреки разходките, нищо естествено не виждам в раждането си - бъркаха си ме за разкритие, правеха ми разкритието ръчно, вадеха съсиреци от мен, направиха ми епизиотомия, напъвах дирижирано и зверски (все едно искат да си "родя" и червата), а естествените напъни искаха да си ги спирам, изтеглиха плацентата веднага след раждането (нямаше и минута след отрязването на пъпната връв), бъркаха ме с ръка за да проверят отвътре разреза от секциото и т. н. все прекрасни и естествени неща.... Направо да се чуди човек от къде могат да дойдат усложнения при такъв естествен процес...

# 244
  • Пловдив
stelt77 не говорим за твоето раждане.  Stop На тази жена по описанието на роднините и нищо подобно не са и правили. Просто са я оставили да получи разкритие без никакви намеси. Дори не е била приета в болница. Или ти не виждаш никаква разлика между твоето и нейното раждане. Защото аз виждам: и ти и бебето ти сте живи......

Не, не съм чела медицинския картон, но пък слушах здравния министър по всички телевизии, никъде не отбелязано, че жената е имала проблем: здравословен или с бременността си. Е, то проблема ще го натъкмят постфактум, за да оправдаят бездействието си, но няма да я върнат в света на живите. Факт е че една здрава жена, защото бременната не е болна, си отиде от този свят съвсем сама в болница, без никой, ама никой да се поинтересува какво се случва в хода на раждането и.

Как мислиш дали тази жена нямаше да предпочете твоето раждане, но да е жива и да се радва на двете си деца. Да разбирам ли, че ти предпочиташ да беше на нейното място. Thinking

# 245

персимон, всяка операция и всяка упойка носят риск
не пише за какво е било препоръчано секцио
ако наистина е била здрава, както се лансира, то не би било необходимо
дано този и подобни случаи накарат АГ лекарите да ревизират препоръките си към родилките

Именно! Peace Но лекарите насаждат у наивни родилки убеждението, че секциото е едва ли не по-безопасния метод на раждане.Заради печалбата си и удобството си. А се знае чудесно, че е точно обратното. В една друга тема, където стана дума за скециото, щяха да ме изядат, че им давам статистика от СЗО, че секциото е значително по-рисково от естественото раждане, и заявиха, че не вярвали на статистика, а на лекарите си. Тязи жена, която е починала като нищо би могла да е някоя от тези дето си мислеше, че ме е "затапила" в онази тема, и е отишла на секцио с пълно доверие в лекаря и мнението му и пълна със стахове от естественото раждане, много от които съвсем обсновани и предизвикани от родната действителност. Хора умират заради тези неща.

# 246
Секциото е по-безопасно- за бебето. Никой не е чувал за раменна дистокия при секцио, а от планирано секцио излизат едни такива розови, с кръгли главички. Някои майки са героини, че поемат по-големия риск за себе си, но дават такъв шанс на децата си.

# 247
Защо се нахвърляте така срещу Мег?
Изкупителна жертва ли си търсите?
Това, което прави Мег за бг родилки и родилна просвета и помощ е безценно.

И аз имах/имам  смут, и то голям, но не от Меги....

защото имам предчувствието, че има големи напъни да прави мили очи пред Клер и сие, независимо от резултата (може това да е вкл. в изискванията за "сертификат")
и че нея резултатите (в см. живородени) не я интересуват , а само бройката без оглед на ... как да го кажа по-меко ... дали оживяват или не

както и заради ей това:
http://lappland.snimka.bg/details/referendum17maj.631632.25503784

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 12:25 от Анонимен

# 248
"Все си мисля" е железен аргумент Laughing

Като изградиш на него тезата си, тя става непробиваема Joy

Нещата са Божа работа, докато не се намеси някой с петдестекратна доза живак,алуминий, чуждо ДНК, маймунски, прасешки, птичи и други вируси,натриев глутамат, смъртносни адюванти като скуалена и живи вируси/ бактерии да ги инжектира в новородено бебе, тежащо средно 3 килограма. Тогава вече спира да бъде Божа работа и става човешка.

Такси е доста по-добре от българска болница от стандартен тип. Там таксиджията няма да ти пусне рутинен окситоцин, и да ти направи кристелер, нито да те среже, защото му изтича смяната или бърза за друг адрес, даже рутинната епзиотомия я няма. Освен това, колкото и да е шокиращо, таксиджиите са доста по-любезни от акушер-гинеколозите в общия случай. А и в таксито няма резистентни на всичко бактерии, третирани хиляди пъти с мощни дезинфектанти и еволюирали до супер-бъгс. Там си има обичайна нееволюирала мръсотийка, срещу която имаме имунитет.  А, забравих-в таксито няма кой да те застави да лежиш по гръб, като обърнат бръмбар- с краката нагоре и да раждаш по този начин, който затиска съдовете в таза и лишава бебето от кислород и принуждаващ го да премине по родилен път със стеснен диаметър и да преодолява препятствия, които в друга поза не съществуват. Не че защитавам раждането в такси де Laughing Да не се заблуди някой.

Доколкото си спомням от трагичните новини, само едно бебе почина- другите две са живи, за съжаление обаче починаха три майки. Освен това не може да се каже, че са нормално родени- имало е големи усложнения.

Все още питам как домашното раждане би спасило в тези три случая. Все си  мисля, че "хормоналният балон" е преувеличен и може да е приятно усещане, но чак да спасява животи...

Ще се присъединя към въпроса към Мег!- как така при раждането е божа работа, а иначе са виновни ваксините?

От друга страна, за перфектната кандидатка раждането в такси може да е също толкова безопасно, колкото и в болница- ако не се случи нищо, нищо не се случва. Само че ако се случи нещо, ясно е, че болница е по-добре от такси. Никой не препоръчва раждане в такси, но у дома може, че имало свещи и музика...че то и таксиджията може да пусне радио Веселина на мах...

# 249
за съжаление, много често човек преди да го преживее, е на друг акъл
аз имам 2 операции с пълна упойка и всеки път влизах със страх дали ще се събудя

според мен също тук трябва да се търси отговорност от медиците, за такива препоръки когато няма причина за тях

персимон, всяка операция и всяка упойка носят риск
не пише за какво е било препоръчано секцио
ако наистина е била здрава, както се лансира, то не би било необходимо
дано този и подобни случаи накарат АГ лекарите да ревизират препоръките си към родилките

Именно! Peace Но лекарите насаждат у наивни родилки убеждението, че секциото е едва ли не по-безопасния метод на раждане.Заради печалбата си и удобството си. А се знае чудесно, че е точно обратното. В една друга тема, където стана дума за скециото, щяха да ме изядат, че им давам статистика от СЗО, че секциото е значително по-рисково от естественото раждане, и заявиха, че не вярвали на статистика, а на лекарите си. Тязи жена, която е починала като нищо би могла да е някоя от тези дето си мислеше, че ме е "затапила" в онази тема, и е отишла на секцио с пълно доверие в лекаря и мнението му и пълна със стахове от естественото раждане, много от които съвсем обсновани и предизвикани от родната действителност. Хора умират заради тези неща.

# 250
E как ще говорим за раждането на стелт, то не е удобна тема. И какво значи това, че са живи? То и от концлагери има останали живи хора, това говори за прекрасните условия и грижи там ли?

Това как са действали със стелт, говори за това как действат по принцип. И там е работата, че всички знаем, че така действат, това не е новина или голям шок, макар, че като чета какво казва стелт ми се обръща сърцето. Стелт  Hug

И какъв аргумент е"дали нямаше да предпочте твоето раждане, но да в жива"?! Аз мисля, че щеше да предпочте раждането на средната фанцузойка, испанка, германка...Искала е жената да роди в болница, с грижа и внимание към нея, и без насилие, но не и се е получило, защото нашите лекари това го считат за глезотия.

stelt77 не говорим за твоето раждане.  Stop На тази жена по описанието на роднините и нищо подобно не са и правили. Просто са я оставили да получи разкритие без никакви намеси. Дори не е била приета в болница. Или ти не виждаш никаква разлика между твоето и нейното раждане. Защото аз виждам: и ти и бебето ти сте живи......

Не, не съм чела медицинския картон, но пък слушах здравния министър по всички телевизии, никъде не отбелязано, че жената е имала проблем: здравословен или с бременността си. Е, то проблема ще го натъкмят постфактум, за да оправдаят бездействието си, но няма да я върнат в света на живите. Факт е че една здрава жена, защото бременната не е болна, си отиде от този свят съвсем сама в болница, без никой, ама никой да се поинтересува какво се случва в хода на раждането и.

Как мислиш дали тази жена нямаше да предпочете твоето раждане, но да е жива и да се радва на двете си деца. Да разбирам ли, че ти предпочиташ да беше на нейното място. Thinking

# 251
Секциото е по-безопасно- за бебето. Никой не е чувал за раменна дистокия при секцио, а от планирано секцио излизат едни такива розови, с кръгли главички. Някои майки са героини, че поемат по-големия риск за себе си, но дават такъв шанс на децата си.

На такива страховити глупости и лъжи няма смисъл да се отговаря. Като се запознаеш с научните факти пак ела.

# 252

Ето един пример: в БГ третата фаза на раждането се управлява активно. Или се инжектира окситоцин, или нещо друго. Неприятно за всяка една родилка, но на масово ниво спасява животи. Мег! иска тази фаза да протича "натурално"- само че "натурално"-то е пълно с опасности и ако акушерките масово чакат, а не управляват активно излизането на плацентата, скоро ще си проличи колко е полезно "натуралното".

Ахам. А в страните, в които раждането не се управялва активно, а протича както Мег казва, че е удачно, смъртността е на половина на българската. Защо ли?

Аман от твоите лъжи.

# 253

Питаш ме дали искам да съм умряла или предполагаш, че ако раждах наистина естествено, нямаше да сме живи с бебето ми?  Thinking

Плацентата не се ли ражда нормално от организма? Ако не са лекарите да я изтеглят, тя си остава там, така ли?

# 254
Ако е толкова ниска смъртността, защо в Африка използват това:

http://en.wikipedia.org/wiki/Non-pneumatic_anti-shock_garment

http://www.path.org/projects/antishock-garment.php

И защо там най-често умират жени от прокървяване? Защо има проучвания, които свързват активната трета фаза с намалена смъртност за жените? Да, в Африка смъртността е най-ниска. Е, не точно, но е заради недохранването, не заради липсата на медицинска техника, нали?

Плацентата принципно се ражда нормално, но не се знае в кой случай ще стане така и в кой- не. Понякога хич не се ражда. И колкото по-рано се разбере това, толкова по-добре. Освен това може и да не се роди нормално- може просто матката на жената да откаже да се контрахира, това е организъм. Не е ли добре да си готов с медикаменти?

На ниво чиста физика, не е ли по-лесно за матката да се свие и да прекъсне сама кървенето, ако в нея не се намира един доста голям орган, тежащ около килограм? Плацентата се отлепя много бързо, понякога дръпването е само за да я изкара навън, а не за да я отлепи. Аз лично предпочитам работата да мине за 5 минути, не за половин час. Така е и по-чистичко, а и си спестяваш малко кървене.

Факт: при секцио наистина бебето няма къде да се заклещи. Едва ли ще видим случай на ДЦП след планирано секцио.

Общи условия

Активация на акаунт