Раждане вкъщи 18

• 35 855
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
Ти ми кажи възрастта фактор ли е за безопасността на раждането. Сега е по-демократично, по времето на баба ми аз щях да мина за старичка първескиня с моите достолепни 26.5 години при първо раждане.

И стига с обидите. Щото както каза, има лекарства и аз мога да стана по-нормална, ама ти по-млада няма как да станеш, Пърси:)

Разтегливостта на тъканите не намаляваше ли с възрастта?
Питай своя доктор на доверието Grinning
И на колко си сега,че пишеш на тази преклонна вьзраст дипломна работа?

# 31
  • София
Много пъти бяхме алармирани за тази тема.
Ще помоля пишешите тук да не забравят, че се намират във форум за ВЗАИМОПОМОЩ! Wink
Последните няколко поста сериозно противоречат на идеята. Naughty

# 32
Мисля, че е неморално да се помага по темата, освен ако не е да се даде балансирана и точна информация за рисковете от домашното раждане, да се мотивират хората да мислят по въпроса. Форумът е за взаимопомощ, но не и когато това вече е опасно.

Не на последно място, мисля, че донякъде е полезно да се дискредитират поддръжниците на абсурдни нюейдж идеи. Стоя твърдо до мнението си, че такива подходи към човешкото здраве са рисковани, именно защото са толкова привлекателни и рядко стават обект на критика.

Мисля, че си личи кои от последните постинги са изцяло лишени от полезно съдържание и кои, въпреки острия тон, съдържат валидни и важни въпроси.

# 33
Горката мамастика, реши, че е уцелила болезнена точка и продължава с гнусотиите. Laughing

Невъзпитана и недостойна жено, аз съм на 35, изглеждам прекрасно, нямам нито една бръчка и имам точно 3 бели косъма, които не се забелязват в гъстата ми дълга коса. Никога през живота си не съм имала страх от остаряване нито смятам, че каквато и да е възраст е недостойна или срамна.За удувилтена простотия и чиста глупост смятам обидите за възраст, все едно за някой времето е спряло и той ще е завинаги на 30 примерно.

Виж, смятам за страхотно падение да се мъчиш да нараниш друга жена, че е стара и не може да ражда.

Но като любопитен факт, е ти кажа, че пра-баба ми е родила последното си дете-дядо ми, на 50 години. Ние в нашия род сме силни и дълголетни хора и не сме развалини на 26.  Реакцията ми на постовете ти, не е защото си ме оцелила в сърДцето и си ме смъртно ранила, а защото ме смайва как може жена, която уж не произхожда от столипиново или факултета да отправя неедонкратно такива отвратителни обиди към друга жена. Намирам поведението ти за тотална низост. Току що се превърна в обида за женския пол чрез поведението ти.

Ти ми кажи възрастта фактор ли е за безопасността на раждането. Сега е по-демократично, по времето на баба ми аз щях да мина за старичка първескиня с моите достолепни 26.5 години при първо раждане.

И стига с обидите. Щото както каза, има лекарства и аз мога да стана по-нормална, ама ти по-млада няма как да станеш, Пърси:)

Разтегливостта на тъканите не намаляваше ли с възрастта?

# 34
А и на тази възраст със сигурност имат "ценен плод" и ще са планово секцио.

Надявам се моят плод не го смяташ за ценен, защото съм по-млада от 45-50-годишните...
Секциото не е ли по-опасно на тази възраст, отколкото при 26-годишните?

# 35
Хайде, не драматизирай толкова. Кажи все пак за здравите и дълголетните- до каква възраст ще се ражда у дома, според твоите виждания?

Дори да няма бръчки една жена, е факт, че възрастта има влияние върху репродуктивните способности.

Ценен плод е такъв, за който се знае, че няма да има шанс за още едно. За една 40-годишна жена да загуби първо дете от ин витро е много по-тежко и с повече последствия, отколкото една жена на 20 да загуби дете. "Ценен плод" е термин, използван от лекари и не е случайно, че ин витро бебетата се раждат със секцио.

И каква взаимопомощ ще си оказваме сега, ако случайно в темата някоя жена попита- ами как да родя у дома?

Аз лично смятам да я разубеждавам с всички сили и аргументи.

# 36
Хайде, не драматизирай толкова. Кажи все пак за здравите и дълголетните- до каква възраст ще се ражда у дома, според твоите виждания?

Дори да няма бръчки една жена, е факт, че възрастта има влияние върху репродуктивните способности.

Ценен плод е такъв, за който се знае, че няма да има шанс за още едно. За една 40-годишна жена да загуби първо дете от ин витро е много по-тежко и с повече последствия, отколкото една жена на 20 да загуби дете. Ценен плод е термин, използван от лекари и не е случайно, че ин витро бебетата се раждат със секцио.
Апостол Карамитев.

# 37

Мисля, че си личи кои от последните постинги са изцяло лишени от полезно съдържание и кои, въпреки острия тон, съдържат валидни и важни въпроси.

В началото на темата има публикувани материали свързани с риска, Т.е дългът да се информира по този въпрос е изпълнен. Спамът ти е ненужен, особено като се има рпедвид, че нищо смислено не си казала, освен чистите лъжи, за които можеш да си подсъдна, дори. Не говорим за тоталното ти морално падение в коментарите ти към мен, които не се квалифицират като "остри" а като низки и противни. Добре че има такова нещо като карма. Тръпни в очакване. Laughing

# 38

Аз лично смятам да я разубеждавам с всички сили и аргументи.

Както казах аз съм на 35 и ако родя на 35 или 36 смятам да родя вкъщи, ако нямам някакво усложнение, което не го позволява, като възрастта не е такова усложнение. Ти къде мислиш е раждала 50 годишната ми баба? Не в болница и не секцио, вервай.

И НЕ желая да ме убеждаваш в каквото и да било, защото не намирам нищо от писаното от теб за смислено и нямам нито микрон уважение към теб. По-скоро имам отвращение и погнуса. На живо бих те разкарала мигновено, но тък се възползваш от условията да спамиш и да се натрапваш

# 39
  • Boston, MA
Отново давам линк към собствения доклад на организацията на акушерките в Колорадо.

http://www.dora.state.co.us/midwives/Newsletter2010.pdf

Става въпрос за домашни раждания през 2009 година. Цитат директно от доклада:

The number of women to whom midwifery care was provided: 936
The number of women receiving only midwifery care: 639
The number of deliveries performed: 637
The number of prenatal transfers: 70
The number of transfers during labor and/or delivery: 90

Тук общо 797, които обхващат домашни раждания плюс трансфери (потъмних текста отгоре, да е по-ясно)
...
The number of perinatal deaths while under the reporting midwife’s care in the following groups:

Prenatal fetal deaths occurring prior to the onset of labor: 1
Intrapartum fetal deaths occurring after the onset of labor but before birth: 1
Postpartum infant deaths occurring after birth and prior to the 28th day of life: 1

The number of perinatal deaths in the hospital after transfer in the following groups:
Prenatal fetal deaths occurring prior to the onset of labor: 1
Intrapartum fetal deaths occurring after the onset of labor but before birth: 2
Postpartum infant deaths occurring after birth and prior to the 28th day of life: 3

Общо 9. Ясно ли е сега?

Да не говорим, че тези последните 6! трансферирани починали бебета влизат и в болничната статистика.

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 16:40 от Бубка

# 40
Бубка,
Обдуцират ли се трансферирани и починали бебета в болница?

# 41
Не, изобщо не е ясно. Някакви жонглирания и предположения и това после изчислено в промили. Вадиш, събираш делиш и резултата е--акушерките са виновни. Има си международен опит и статистика по тоя въпрос и той е в първата тема, можеш да прочетеш. Аман вече. Ще обърнеш световните статистики може би,като преизичислиш едно хубаво и доукрасиш с фантазии резулътатите и ние трябва да ахнем и да ти се поклоним. Laughing

# 42
  • Boston, MA
Не я знам тази дума.  Laughing

# 43
Не знам дали се обдуцират, но Цхристиан упорито обфускира.

Пърси, първо дете ли ще е? Защото дори и за баба ми 35-годишна първескиня по всички правила на акушерското изкуство си е възрастна и се смята за рисков фактор.

Прабаба ти е друг въпрос, тя не е раждала тогава за пръв път- а днес това става.

Да не говорим, че над 35 се увеличава сриска от малформации на плода, без значение колко бели косми имаш- и че малформациите на плода са един от факторите за лошо позициониране, като например седалищно. А това седалищно не е просто "вариация на нормата". След 35 се увеличава и "риска" от близнаци- и тях ли ще родиш у дома? При каква презентация? Ще рискуваш ли примерно при най-неприятния сценарий, седалищен и главичен близнак?

# 44
Бубка,
Обдуцират ли се трансферирани и починали бебета в болница?

Просто са си мъртви. Неспасяемо, статистически мъртви. Бебета. Защото майките им са си играли на раждащи богини.

Общи условия

Активация на акаунт