Раждане вкъщи 18

• 35 984
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Не, не ми е ясно как така постави на една плоскост секциото, естественото раждане, кърменето, АМ и СМ.  Сякаш това са съпоставими неща. И не си уточнила коя "майка" визираш.

Crazy  Прочети отново предния ми пост, защото по-ясно не мога да ти го напиша...

Как коя майка визирам!? Пенка, Сийка, Тотка, аз, ти, jp и всички останали бъдещи и настоящи майки...

Ти защо избра точно тази тема, за да обясниш, че за да не умрем в родилното, трябва да родим планово секцио с избран екип? И къде са ти доказателствата, че при секцио с избран екип не се умира, докато явно при всички останали варианти едва ли ще оцелеем?

# 106
Коя "майка" визираш в една сурогатна бременност? Поръчителката, евентуалната донорка на яйцеклетка или инкубатора?

# 107
Коя "майка" визираш в една сурогатна бременност? Поръчителката, евентуалната донорка на яйцеклетка или инкубатора?

Явно няма шанс да разбереш, самоцитирам се и обяснявам за последно...

.....подкрепям секциото, АМ и СМ, когато майката няма друг избор...

1. Секцио - раждащата майка;
2. АМ (адаптирано мляко) - тази, която храни с АМ, най-вероятно отглеждащата детето, в повечето случаи тя го и ражда (изключенията са при сурогатство и осиновявяне);
3. СМ (сурогатно майчинство) - отглеждащата детето/поръчителката, защото тя е тази, която няма начин да забременее, износи или роди дете, т.е. се нуждае от заместваща майка.

С други думи, не подкрепям секцио по желание, спиране на кърмата без основателна причина и хранене на бебето с АМ и сурогация без медицински причини. И да допълня, това че не ги подкрепям не означава, че "набивам канчето" на тези, които правят такъв избор... Държа да не се бърка никой и в моя избор на раждане и отглеждане на децата ми...

Сега очаквам отговори и на моите въпроси от предния пост...

# 108
Нямаш никакъв шанс да разбереш, но нещата явно не опират до разбиране, а до усещане.
Щом като за теб "изборът на майката" да роди секцио е съпоставим с "изборът" й да използва чужда утроба, за да се възпроизведе, няма какво повече да се обясняваме.

# 109
Трагедията с Деяна Георгиева даде отговор на всички,които пишеха и пишат срещу раждането у дома.

Заради този "стандарт" в Бг,темата за раждане у дома ще бьде все по актуална и по интересна за родилките.
Цитат
но тук идва вече на ред и съдебната ни система, която както знаем, не е ефективна
както и на криворазбрания морал на медиците-колеги

ами да беше родило у дома момичето
и тогава щеше да има и мъртво бебе, освен мъртва майка  Cry

мисли  малко като пишеш
уж си бил лекар, т.е. интелигентен човек

# 110
  • София
Или пък живо бебе и жива майка... Божа работа, но май мисленето куца на доста хора и от двата лагера.

# 111
Нямаш никакъв шанс да разбереш, но нещата явно не опират до разбиране, а до усещане.
Щом като за теб "изборът на майката" да роди секцио е съпоставим с "изборът" й да използва чужда утроба, за да се възпроизведе, няма какво повече да се обясняваме.

Да, за мен са съпоставими и също толкова неестествени... Ако държим на естественото, разбира се... Това ли е причината да си против сурогатството, че е неестествено? Какво естествено има в секциото тогава? А в даряването на яйцеклетки и сперма, т.е. възможността да имаш дете от човек, когото дори не си виждал? Да речем, че само в осиновяването има нещо естествено, защото го има и в природата и защото не налага използването на съвременна медицина... Нека не прехвърляме разговора от онази в тази тема...

Ще ми отговориш ли защо смяташ, че избор на екип и планово секцио са вариантът, при който според теб, най-малко рискуваме при раждане? Или може би не съм те разбрала и си се пошегувала?

# 112

Ще ми отговориш ли защо смяташ, че избор на екип и планово секцио са вариантът, при който според теб, най-малко рискуваме при раждане?

Защото имам достатъчно примери, вкл. мой приятелки, които родиха наскоро, които го показват.
Най-пресният пример е трагедията с Даяна. Тази жена не е имала никакъв шанс да роди естествено. Поради фактът, че не е платила за планово секцио се е мъчила часове наред и най-накрая, когато са видяли, че нещата стават критични, са я срязали по спешност. Най-вероятно, поради фактът, че е била без избор на екип са си свършили работата немарливо и оттам е трагнало всичко. Не виждам никаква причина една жена да се опитва да се изживява като гороиня, когато може да си спести болките и шока, както на себе си, така и на детето. Защото детето също страда при естествено раждане - задушава се и пр. Да не говирим за бактериите и инфекциите, които може да си лепне при преминаване през родовите пътища. Немаловажен момент е и възстановяването на майката след раждане. Родилите естествено са, почти без изключение, с епизотомия и n на брой разкъсвания с вътрешни и външни шевове. Седмици наред не могат да си седнат на дупето, някои имат нужда от памперс....Докато белегът от секциото е почти незабележим, болките - несравнимо по-малки, възстановяването - по-бързо.

# 113
  • София
Ама много обичам като почне да се обобщава така... Родила съм 2 деца без ЕПЗ и без грам разкъсвания. При второто си раждане майката, с която делихме стая също беше без ЕПЗ и разкъсвания... 2 часа след раждането се изкъпах и си ходех спокойно, и си обслужвах бебето, което настоях да бъде с мен.
За сметка на това не мога да кажа същото за двете ми най-близки приятелки родили секцио планово в частни болници. Едната за малко да я изпуснат ...

При случая с Деяна самият факт, че часове наред е била овързана с колани, без възможност да се движи, без друга грижа, освен прегледи за разкритие (по думите на лекарите), обуславя тежкото й раждане и навярно нуждата да се премине към секцио.

# 114

Ще ми отговориш ли защо смяташ, че избор на екип и планово секцио са вариантът, при който според теб, най-малко рискуваме при раждане?

Защото имам достатъчно примери, вкл. мой приятелки, които родиха наскоро, които го показват.
Най-пресният пример е трагедията с Даяна. Тази жена не е имала никакъв шанс да роди естествено. Поради фактът, че не е платила за планово секцио се е мъчила часове наред и най-накрая, когато са видяли, че нещата стават критични, са я срязали по спешност. Най-вероятно, поради фактът, че е била без избор на екип са си свършили работата немарливо и оттам е трагнало всичко. Не виждам никаква причина една жена да се опитва да се изживява като гороиня, когато може да си спести болките и шока, както на себе си, така и на детето. Защото детето също страда при естествено раждане - задушава се и пр. Да не говирим за бактериите и инфекциите, които може да си лепне при преминаване през родовите пътища. Немаловажен момент е и възстановяването на майката след раждане. Родилите естествено са, почти без изключение, с епизотомия и n на брой разкъсвания с вътрешни и външни шевове. Седмици наред не могат да си седнат на дупето, някои имат нужда от памперс....Докато белегът от секциото е почти незабележим, болките - несравнимо по-малки, възстановяването - по-бързо.

Силно се надявам, че се шегуваш... Ако наистина смяташ, че природата се е объркала така силно, че е "избрала" погрешен начин да раждаме децата си, начин при който и те и ние страдаме, значи наистина няма какво да говорим... С това за бактериите от родовите пътища направо изби рибата...  Crazy   Аз имам едно секцио и след него едно вагинално раждане... Предпочитам второто, макар и далеч от естественото и от това, което наистина желаех...

# 115
Въпрос на предпочитания.   Simple Smile
Природата не е разумно същество, за да може да "избира" каквото и да било. За разлика от нея човекът е надарен с разум и може да направи избор.

# 116
Природата не е разумно същество, за да може да "избира" каквото и да било. За разлика от нея човекът е надарен с разум и може да направи избор.

Предпочитанията човешки са съвсем друго нещо и нямат общо с това какво е по-добре... По-добро от естественото раждане и за майката, и за бебето няма - факт... По-добро от кърменето и за майката, и за бебето няма - факт... По-добро от това да родиш в 9-тия (а не в 6-тия или 8-мия например) месец няма - факт... По-добро от това да забременееш безпроблемно, да износиш и родиш сама детето си няма - факт... Също факти са и това, че хората избират секцио, избират да не кърмят, избират да родят в 7-ми или 8-ми месец, за да не дебелеят много и да не си развалят фигурата и избират сурогатна майка, за да не си прекъсват кариерата... Тези избори не са много хубави, нали?

# 117
Цитат
Природата не е разумно същество, за да може да "избира" каквото и да било. За разлика от нея човекът е надарен с разум и може да направи избор
Интересно,"тьпата" природа е сьздала умни-разумни сьщества.
Ще го сложа в подписа си.Гениално е!

# 118
Въпрос на предпочитания.   Simple Smile

Това са тъпи вицове, а не предпочитания или още повече разсъждения върху тази свещена тема Раждането.
Теа13, раждала ли си? Как протече твоето раждане/ния? На базата на опит може да се правят разсъждения.

Последна редакция: вт, 08 ное 2011, 17:52 от Mislq

# 119
Цитат
Природата не е разумно същество, за да може да "избира" каквото и да било. За разлика от нея човекът е надарен с разум и може да направи избор
Интересно,"тьпата" природа е сьздала умни-разумни сьщества.
Ще го сложа в подписа си.Гениално е!

Теб ако те е създала природата, мен не е.  Wink

Теа13, раждала ли си? Как протече твоето раждане/ния? На базата на опит може да се правят разсъждения.

Не е зле човек да поразсъждава малко и преди да натрупа опит (често болезнен). За да не съжалява после за направения избор. Горката Даяна, примерно, няма да има възможност да разсъждава върху горчивия си опит. Но той може да послужи за поука на останалите.

Общи условия

Активация на акаунт