Раждане вкъщи 18

• 35 948
  • 748
  •   2
Отговори
# 615
ето че имаме и случай вече на починала при раждане активистка
http://www.moetodete.bg/aktualno/jena-pochina-pri-rajdane-u-doma … opagandirala.html

мисля, че това е инфото на англ, но нямам време да го проверявам
http://health.auplurk.com/2012/02/homebirths-campaigner-dies-in-hospital.html
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2094348/Caroline-Lovel … aughter-home.html

интересен е въпросът защо този случай не се коментира на сайта на Родилница напр
или не се линква от райската ябълка и др. любители на статистиките тук
"търсенето на нефт" продължава

и успешно раждане с телефонни указания
http://www.az-jenata.bg/article/13508/Zaradi-tezhkata-zima-harva … viya-po-telefona/

на о. Борнхолм миналата тежка зима една акушерка стигна на ски до родилка заради непроходимостта на пътищата
поклон пред такива хора

# 616
ето че имаме и случай вече на починала при раждане активистка
http://www.moetodete.bg/aktualno/jena-pochina-pri-rajdane-u-doma … opagandirala.html

мисля, че това е инфото на англ, но нямам време да го проверявам
http://health.auplurk.com/2012/02/homebirths-campaigner-dies-in-hospital.html
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2094348/Caroline-Lovel … aughter-home.html

интересен е въпросът защо този случай не се коментира на сайта на Родилница напр
или не се линква от райската ябълка и др. любители на статистиките тук
"търсенето на нефт" продължава

и успешно раждане с телефонни указания
http://www.az-jenata.bg/article/13508/Zaradi-tezhkata-zima-harva … viya-po-telefona/

на о. Борнхолм миналата тежка зима една акушерка стигна на ски до родилка заради непроходимостта на пътищата
поклон пред такива хора

На мен ми е интересно защо в сайта на Шейново не се коментират всичките смьртни случаи причинени от лекарски грешки.
И изобщо  на сайтовете на всички бьлгарски и чуждестранни болници не се прочита никьде за нито една смьрт причинена от некадьрност и грешки.
Смьртността в болниците по света причинена от лекарски грешки е N по висока от всички пьтни произшествия по улиците.

# 617
  • Boston, MA
Аз очаквам доказателство за конкретното твърдение, че лекарските грешки убиват повече хора от транспортните произшествия. Персимон ми праща линк към статия, която казва, че е възможно взаимодействията на различните лекарства да са фактор (къде са лекарите тук?), а Кристиян, след като три мнения по-нагоре пита къде на сайтовете на болниците имало предупреждения, дава линк точно към болница, която говори за медицински грешки.

Медицински грешки има, никой не си затваря очите зад тях. Ето как Кристиян превежда собствения си линк:

"More than one in five people in the U.S. have been affected by a medical error or have a
relative who has experienced a medical error."

... Един от 5 човека е засегнат и умира от лекарска грешка...

Ще повторя, вредни и опасни лъжи.

# 618
Не мога да разбера защо в тази тема се държи такъв тон и от двете страни? Толкова ли е трудно да обсъждаме нещата спокойно и с уважение към стоящият пред нас човек.

Бубка, мисля че разбирам какво имаш предвид, но не мисля че това е начина да го постигнеш. Това имах предвид и с предния пост. Мисля си, че първо трябва да се запознаеш с всичките различни причини, които карат една жена да мисли за домашно раждане. Само тогава може да вникнеш в това, което я вълнува. Аз не бих убеждавала някого как да ражда, защото не знам какво е в душата на тази жена. Едно секцио по желание, което всеки заклеймява като глезотия, може да е продиктувано от преживяна сексуална травма, но това ние няма как да го знаем.

Представи си например, че някой дойде в американската тема и без да е стъпвал тук или да се е интересувал много много, започне да ни обяснява колко е гаден живота тук, колко много убийства има, и как е по-добре да се живее в Европа напр. Колко е вероятно да те убеди в тезата си и да те накара да се преместиш?

Има страшно много причини жените да искат да родят вкъщи и аз не мога да претендирам да знам  всичките, но напр. някои от тях са свързани с нивото на лекарската помощ, с отношението към родилките, това че майките и бебетата се разделят, че нямаш подкрепа в родилния дом. За някои от тях може да се постигне промяна и това е една от посоките, в които може да работиш, ако искаш майктие да получават по-добри грижи. Другата посока е легализиране на домашното раждане, класове за акушерки, за да научат повече за домашното раждане и т.н. Така майката ще получи квалифицирана помощ в дома си.

Не мисля, че страхът е добър съветник и не бих искала моя приятелка да отиде в болницата от страх. Искам да отиде там, защото вярва, че ще получи квалифицирана медицинска помощ, ще се държат с нея с уважение и ще се грижат добре за нея и бебето й. Опитай се да си представиш, че говориш по темата с твоя приятелка или друг човек, който уважаваш и помисли как би говорила с тях, за да ги убедиш. Недей да мислиш за домашно раждащите като непременно заблудени или неуки.

# 619
  • Sofia
Не мога да разбера защо в тази тема се държи такъв тон и от двете страни? Толкова ли е трудно да обсъждаме нещата спокойно и с уважение към стоящият пред нас човек.

Многократно задаван от мен въпрос.
Явно някои хора са с много къса памет и с неустоимо желание да проповядват, а това в никакъв случай не предполага градивна дискусия. Неуважението и демонстративното нарушаване на правилата на форума, както и няколкото бана за това, явно са недостатъчни.
Видно е желанието да заключим темата и да се изживеят като жертви, но няма да се получи.
Вярвам, че темата се чете и ще се чете от хора, които искат да се ориентират, да четат цивилизована дискусия и да получат актуална информация, а не да стават свидетели на циркове, провокации и лични обиди. И ако цената е да се лишим от няколко потребители, които нарочно провокират темата, ще я платим.
Горното се отнася и за двете страни в дискусията. За толкова време не стана ли ясно, че "А вие, защо биете негрите?" не е аргумент?

# 620
Защо сте изтрили цитати от JAMA -може би най-престижното медицинско списание в света, които пуснах в отговор на зададения въпрос? Оставили сте въпросите с обвинения в лъжа, а сте махнали отговора на това обвинение, който е цитат от научно списание? Не разбирам какви правила нарушава отговора ми. Предполагам, че става въпрос за грешка.

Става дума за следния цитат:

Medical Errors - A Leading Cause of Death

The JOURNAL of the AMERICAN MEDICAL ASSOCIATION (JAMA) Vol 284, No 4, July 26th 2000 article written by Dr Barbara Starfield, MD, MPH, of the Johns Hopkins School of Hygiene and Public Health, shows that medical errors may be the third leading cause of death in the United States.

The report apparently shows there are 2,000 deaths/year from unnecessary surgery; 7000 deaths/year from medication errors in hospitals; 20,000 deaths/year from other errors in hospitals; 80,000 deaths/year from infections in hospitals; 106,000 deaths/year from non-error, adverse effects of medications - these total up to 225,000 deaths per year in the US from iatrogenic causes which ranks these deaths as the # 3 killer. Iatrogenic is a term used when a patient dies as a direct result of treatments by a physician, whether it is from misdiagnosis of the ailment or from adverse drug reactions used to treat the illness. (drug reactions are the most common cause).

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 01:25 от persimon

# 621
...
На мен ми е интересно защо в сайта на Шейново не се коментират всичките смьртни случаи причинени от лекарски грешки.
И изобщо  на сайтовете на всички бьлгарски и чуждестранни болници не се прочита никьде за нито една смьрт причинена от некадьрност и грешки.
...

разбира се, че съм ЗА
нека има такава инф на сайтовете им, вкл с анализ защо се е стигнало до там

но нека и Родилница, които уж искаха да са флагман на нов морал, да публикуват и онези, другите разкази на сайта си, с не до толкова успешни опити за домашно раждане
нека тези разкази са до онези бонбонените, за да може една търсеща жена да направи неманипулирано своя избор
и както много пъти се каза, нека има и анализ на трагедията от май месец, със съответните изводи от нея

сега до колкото ми е известно има съвсем малко подобно инфо във форума им, който е частен и таен
в общо достъпната инф. няма такова нещо
и не напоследно място: Защо са изтрили всички постове, отнасящи се до Цвети и трагедията и?
това ли е новият морал?

# 622
... Аз не бих убеждавала някого как да ражда, защото не знам какво е в душата на тази жена. ...

въпросът не е в убеждаването в каквото и да било
а в наличието на голямо манипулиране по въпроса, което видно е лишава понякога по-лабилен човек от собствено решение
нека да има изложени безпристрастно всички аспекти, без да се налага мнение, за да може една жена да прецени трезво най-доброто за себе си и детето си

лека седмица на всички
 Hug

# 623
....
и не напоследно място: Защо са изтрили всички постове, отнасящи се до Цвети и трагедията и?
това ли е новият морал?

Чудесно, най-накрая! bouquet
Дано темата малко по малко се промени към нормална и полезна дискусия, тъй като е важна!

А действието е може би защото тези постове бяха пълни все с ръзсъждения на махленско ниво, тъй като тя самата или близки никога не са участвали в тази дискусия, всичко беше защото някой така тълкува нещо, чул/разбрал.. А името й бе многократно повтаряно и разтягано като локум почти без смисъл, особено що се отнася до това как се е стигнало до решението й и т.н.
Просто никой тук не е знаел истината от сигурен източник, всички писания бяха просто разни хипотези. Като на мегдана...

Лека седмица на всички и от мен!

# 624
След като се изтриха официалните линкове,които дадох за подкрепа на твьрденията ми,че всеки пети човек е засегнат от лекарска грешка,остава впечатлението,че голите обвинения на някои потребители кьм мен са напьлно в реда на нещата в този форум.
За сьжаление е изтрит и провокаторския постинг на потребителя Бубка,кьдето ясно се вижда кой започва да се заяжда и да разваля темата.

Смьртта от лекарски грешки е много по висока от смьртта от транспортни произшествия,рак на гьрдата,спин и тн взети заедно.
За доказателство има хиляди сайтове,до които се стига с няколко ключови думи в Гугл.

W'A'S'P'

Предполагам,че както официалната медицина,така и в частност тази Родилница прикриват или не говорят с удоволствие за неща,които са сбьркали или навредили.
В маркетинга в медицината винаги се крият лошите страни докато не се утвьрди определен метод.След това колкото и хора да видят или да се пише по медиите,имиджа е трудно поклатим.
Бих изисквал от такива "новатори" (за БГ) да излагат лошите страни на деянията си ,само ако има обективност и закон и другите да го правят.
Не може в болниците всеки пети да умира или да бьде увреждан от лекарски грешки и това да няма кьде да се прочете,а една или две починали родилки у дома да стоят на всеки сайт или вестник.

# 625
  • Sofia
Защо сте изтрили цитати от JAMA 
Предполагам, че става въпрос за грешка.
Не, не става въпрос за грешка, става въпрос за това, че се самозабравихте до такава степен, че бъркате форумите:
Цитат
12. Във форума писането на кирилица е задължително.
Изключение са само потребителските имена, титлите и подписите, които могат да са на латиница, както и цитати от чуждестранни източници, но придружени с превод или поне кратко предаване на смисъла на цитираното.

След като се изтриха официалните линкове,които дадох за подкрепа на твьрденията ми,че всеки пети човек е засегнат от лекарска грешка,остава впечатлението,че голите обвинения на някои потребители кьм мен са напьлно в реда на нещата в този форум.
За сьжаление е изтрит и провокаторския постинг на потребителя Бубка,кьдето ясно се вижда кой започва да се заяжда и да разваля темата.

След като официално предупредих да изнесете личните си дрязги извънфорумно, премахнах разправиите и предупредих, виждам натрапчиво желание да се обяснявате и да продължите политиката си тук. Жалко.

....
това ли е новият морал?

Просто никой тук не е знаел истината от сигурен източник, всички писания бяха просто разни хипотези.
Бъркате. Не тук. Там е забърсано и това е показателно. Тук стои всичко написано и от двете стани, като съвсем тенденциозно в онзи период не се премахваха дори и постовете с откровено махленско и мегданно съдържание.

# 626
Една малка забележка: при домашно раждане тоновете се слушат. В болницата се записват и графиката казва някои неща на лекарите: не само че бебето е живо в момента, а дали е добре като цяло.

Ако съм брокер, няма да ви покажа Dow Jones днес и да кажа- ми борсата си е наред. Не, ще гледам как вървят нещата и дали няма знаци да се срине след седмица. Разбира се, сравнението не е точно, защото борсата е хаотична, а пулсът на бебето се променя много закономерно и показва кога детето страда.

Освен това има грешка и грешка. Някои грешки са изключително глупави и предотвратими.

Silently born е ужасен, макар и поетичен начин да наречеш мъртвороденото.

# 627
  • Пловдив
persimon правиш ли разлика между това, че всеки пети умира в болница от лекарска грешка и всяка пета родилка умира в болница от лекарска грешка. Интерпретацията на лекарска грешка е много широко понятие...........И тук не говорим за болниците изобщо и за болестите, а за раждането. Неадекватни са ти цитатите точно за тази тема......и не само цитатите. Не знам защо непрекъснато се правите на неразбрали.  Tired

# 628
persimon правиш ли разлика между това, че всеки пети умира в болница от лекарска грешка и всяка пета родилка умира в болница от лекарска грешка. Интерпретацията на лекарска грешка е много широко понятие...........И тук не говорим за болниците изобщо и за болестите, а за раждането. Неадекватни са ти цитатите точно за тази тема......и не само цитатите. Не знам защо непрекъснато се правите на неразбрали.  Tired

Никой не е казвал, че всяка пета родилка умира. Такава смъртност няма и в Сомалия и в Бряг на слоновата кост. Дадени бяха статии и линкове за това каква е смъртността по ятрогенни причини-т.е причинени от лекари, болнични грижи и лекарства. Това се обсъждаше. Цитатите ми са напълно адекватни-обсъждат точно това. Някой се прави на неразбрал, но надали съм аз.

# 629
  • Пловдив
persimon , ако целта е да докажете, че лекарите, лекарствата и болничните грижи имат за единствена цел да унищожат човечеството, направете си тема и си го обсъждайте там. Всеки пети не означава всяка пета родилка.......а темата е за раждане все пак.

Общи условия

Активация на акаунт