Първокласници 2011/2012г.

• 37 898
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Облачна, една голяма прегръдка от мен за теб и момчето ти! Hug
 Я да ви покажа една задачка, която видях в темата на второкласниците:
Мама коза ходи на пазар всеки петък и на фризьор всяка сряда,а през останалите дни си е у дома.
Вълкът изяжда по един тебешир всеки ден,когато тя не си е у дома , за да се опита да измами козлетата.
През  март вълкът изял 10 тебешира. Какъв ден е бил 8-ми март ?

а) сряда ; б) четвъртък ; в)петък ; г)събота

Очаквам решението, мен ме мързи да смятам! Mr. Green

# 526
Облачна, една голяма прегръдка от мен за теб и момчето ти! Hug
 Я да ви покажа една задачка, която видях в темата на второкласниците:
Мама коза ходи на пазар всеки петък и на фризьор всяка сряда,а през останалите дни си е у дома.
Вълкът изяжда по един тебешир всеки ден,когато тя не си е у дома , за да се опита да измами козлетата.
През  март вълкът изял 10 тебешира. Какъв ден е бил 8-ми март ?

а) сряда ; б) четвъртък ; в)петък ; г)събота

Очаквам решението, мен ме мързи да смятам! Mr. Green

Сряда Simple Smile За да изяде вълкът 10 тебешира, трябва да има пет сряди и пет петъка. Ако започва месецът в сряда, 31-вия ден ще е петък и така единствено има по 5 и от двете. Ако 1-ви е сряда и 8-ми е сряда.

# 527
  • София
Много сладка задачка!  Simple Smile Март има 31 дена. Вълчо е похапва по 2 тебешира на седмица - в сряда и петък, следователно през март има 5 среди и 5 петъка. Март има 4 пълни седмици и три дена. В тези 3 дни трябва да има сряда и петък - това е възможно, само когато 1 март е сряда, т.е. 8 март също е сряда.
Ха, SZA, писали сме едновременно! Wink

# 528
  • София
Получих разяснение за рисунките. Психоложката е казала, да си представи, че магьосник е дошъл и е омагьосал него, мен и баба му. Та... в тази връзка, аз съм върколака  #Crazy, баба му е с 8 крака, за да ходи по-бързо, че имала нужда, а той е пиленцето !  newsm78

# 529
Драконче  Hug Аз с моите знания по математика стигам до към втори, най-много трети клас от състезанията, по-нагоре ми трябва учител  Joy

Облачна, говори с него да ти обясни какво го кара да ви превъплъщава в тези образи - може да излязат интересни неща от детската му душица Simple Smile Аз по рисункште на големия ми син винаги съм най-висока и с най-голямо тяло - това било така (по негови думи) защото все аз съм решавала какво да се прави  Mr. Green

# 530
ОБЛАЧНА, ми така, де,
на баба му и трябват крака, за да е по-бърза, той е най-мъничък и беззащитен-пиленце,
ти ги пазиш и се грижеш за тях.....сега, можеше и да си нещо друго, ама , за да си актуална-върколак ще си Simple Smile.

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 23:21 от Еластина

# 531
 Hug

Много готини и задачи, и рисунки, и обяснения.
облачна, прегръдка.
Днес след теста бяхме на book fair в училищната библиотека - за награда, че се е справил добре. Накупих книжки на половин цена, далаверка. Wink

# 532
Един по-различен конкурс за рисунка. Simple Smile http://www.greenbalkans.org/show.php?language=bg_BG&id=1264&cat_id=35

# 533
  • В светлината на слънцето
Еластина, развесели ме.  hahaha В интерес на истината и у нас често братчето не се брои. Mr. Green

# 534
  • Варна
Облачна, съжалявам за загубата ви. Имате нужда от подкрепа, както и да се подкрепяте взаимно... Изглежда, че си силна и със сигурност ще се справиш... В нашия клас идва психоложка, която каза, че с деца задължително се работи в присъствието на родител. Успех! Много сили и бъдете здрави!

SZA, честито отличие за малкия математик! Желая му все такъв ентусиазъм и радост от много победи в бъдеще!

Еластина, имате си детенце с богато въображение! Simple Smile Може пък да стане изобретател някой ден, а може и артист...

# 535
  • София
Момчетата явно рисуват такива бойни неща и моят основно чудовища, великани в черно и червено рисува - това е от повече CN (в момента сме му го спрели съвсем). В една руска книжка - "Как да развием ума на детето", има разни тълкувания на рисунките и цветовете.
Иначе при нас вълната е Хари Потър, баща му му чете първата книга от поредицата, надявам се втората сам да си я чете (хич няма ентусиазъм за четене) и в събота гледа по БТВ филма, сега предстои Азкабан...Аз също съм фен на Хари Потър.
На буквата Н са и като негова собствена за първи път има Браво.
Английският му идва доста труден, но те в школата (Фарос) си учат и пишат бая думи и упражнения за писане (включиха го в по горно ниво) - та той още не е усвоил българското писане, но такава е системата там. Та при нас заниманията английски-футбол-шах (двете в училището) и дотук. Само едно плуване да вместим някъде....
Коледните приготовления ги оставям за декември. Сега последователно и на цикли ми се разболяват с редуване и застъпване ту баткото, ту малката и е нон стоп болни деца вкъщи.    

# 536
облачна  Hug

на последната рисунка аз липсвах. Мислех, че ще ме нарисува с бебето в корема, а то изобщо липсвах  ooooh! обяснението му беше, че ставам все по-дебела и скоро така или иначе няма да мога да излизам от къщи и да влизам в асансьора/а другите са нарисувани на футболно игрище, но това го разбрах доста по-късно/. Аз тогава го приех много лично, защото прекарвам най-много време с него  Mr. Green

между другото, бора, в училище нашите пишат печатно на английски, а вкъщи го уча да пише българските букви ръкописно. Според учителката му и в училище пишели ръкописно, ама за мен няма такова нещо и сега постоянно обяснявам за различията в буквите  ooooh!

# 537
Да се появя и аз попарена от никаквите 34 точки на СМТ. Вярно, че до последно се чудех дали да я пусна, вярно че и казах само да види как е и да усети атмосферата. Сега обаче ми е чоглаво, задачите са лесни, детето ми е умно, резултатът никакъв го няма. Ще го преживея до 16 часа и няма да показвам разочарование, не искам да се откаже занапред. Приемам и съвети за подготовка, не сборници, тактика ( особено от Ирина). Засега у нас на шивача децата май ще ходят голи, да видим занапред.

Гледам тук РС, там РС, при нас няма РС, та нямам контакт с училище. Тя се спавя добре с всичко, даже чудесно, даже толкова чудесно, че чак ми идва сладникаво, без да я натискам. А аз дъжа само на Математиката, нищо ще ми мине.

Яна, не си сама. Попарена се чувствам също и аз, ако има нещо успокоително в това, че и Вуте е зле.

Разсеяна си е моята и подценява лесните неща - ще работим върху това и дано успеем

С това да се присъединя към вас вместо ЗАПИС.

# 538
  • София, "Младост 3"
здравейте!
трябва ми някой родител, чието детенце не е супер и дори изостава - искам да обменим опит и мнения. Може и на лични  Laughing не всеки би споделил нещо такова публично!   bouquet

# 539
Aз се възползвах от израза за хванатите ръчички. Забелязах на няколко пъти, че в тетрадка №2, където има печатни букви, той се мъчи също да ги пише печатно. И така няколко пъти. И прочетох една от вас и го приложих. Имаше успeх. Нищо, че учителката е обяснявала...кой да слуша?! Оказа се, че и диктовки са правили всеки път. Сега ще правят преговор стр 28 и диктовка тази неделя.
Днес има родителска среща, но часът е в 21 ч. Чудя се аз ли да ходя или баща му.

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 12:00 от немирница

Общи условия

Активация на акаунт