Първокласници 2011/2012г.

• 37 887
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • Чикаго / София
калимби и при нас едно време така се сядаше. Не разбирам какво те притеснява!  Добрите ученици, спокойните деца и от последните редове се справят отлично.  Но тези които имат затруднения с усвояването на материала и ли поведението ако седят на последните чинове съвсем ще затънат, затова ми се струва правилно да са на предните.

oblachna, стреснало се е детето, че така изведнъж са подхванали този разговор. Добра идея е да ходи там. дано успее лека полека да се отпусне и преодолее страховете си. Hug

# 511
Облачна, искрени съболезнования. моят баща почина преди 5 години и въпреки че, далеч не бях дете и до ден днешен не обичам да разговарям за него и смъртта му. Представям си какво ли е в главата на едно дете.

Yana_a_n, не сравнявай. Simple Smile

калимби, редно е децата със зрителни проблеми да седят по-напред. Едва ли последните чинове са най-подходящото място.

# 512
oblachnа, съблезнования...
Не съм много наясно с психологическите неща, но според мен, ако не подсказва с поведение или нещо др., не бива да се насилва. Да не говорим, че е стрес самото посещение при психолог, ако е рутинно, преглед на всяко дете, тогава е друго, но така се е почувствал различен и се е въпротивил, естествено.
За рисунката, искам да те попитам, имаш ли идея до кой урок са? При нас скоро имаха точно Извънземното. Децата се стараеха да го направят колкото се може по-различно и нестандартно, защото такава беше задачата. Впечатлиха се доста и само това рисуваха след урока. Имам предвид, че е възможно нещо такова да има отражение в/у темата, която е избрал за рисуване.

калимби, при нас сложиха децата с очила на първите чинове. Аз казах, че не държа, но учителката настоя. Нося очила от дете, седяла съм на всички чинове, включително на последния. Щом съм с очилата, за мен нямаше никакво значение, с тях си виждах всичко.
Но ако те притеснява, настоявай, имат предимство тези с очилата.

Ние току що взехме нашите, сложи ги и е много щастлива, прави едни сериозни физиономии, сега играе на учителка, голям смях  Laughing

# 513
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Моето дете също има зрителни проблеми. Поне всяка седмица го измества госпожата от първия чин.
На него изобщо не му е приятно. Освен това е левичар и не е без значение от коя страна на дъската сяда.
Сега е на четвъртия чин от възможни пет.
В Италия чиновете са разположени в полукръг или на буквата П. Но това е друга тема.

Облачна, нямаш ли възможност заедно с малкия да присъстваш на едно-две посещения при психолога. Трябва му време, за да допусне страничен човек в пространството си. Все пак детето не е наясно защо е там. А най-лошото, е че се страхува и притеснява.
Аз моето дете съм го водила миналата година. Много зле му се отразява моята липса, защото работата ми е такава, че много често съм извън България за по три четири месеца.
След намесата на специалист сега всичко е по-добре. Доволна съм.
Също така много ми помогна падрето(поп) от църквата в Италия.

# 514
НСЧ, мъжът ти е решил задачата точно поначина, по който се решава. Ирина е писала - това е типова задача и децата трябва да знаят, че така се решава. Не че няма място за творчство  Laughing  Mr. Green

Oblachna, едно неочаквано посещение при когото и да е придружено с разговор по болна за детето тема е достатъчен стрес. Не търси под вола теле - нормално е детето, без да знае с каква цел е там, да представя нещата такива, каквито му се иска да бъдат. Говори с психоложката и с детето откровено, без да мислиш, че има проблем.

Гого е на награждаване за СМТ на 14.12. Много е горд! Объркали са му името (една буква само в презимето) и много се разочарова, но днес им се обадих и ще го поправят за грамотата.

# 515
.

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 23:23 от Еластина

# 516
  • София
облачна, съболезнования и от мен!
Милото детенце! Ти най-добре си го познаваш и е нормално да се притесненяваш, но на мен, като страничен човек, нито реакциите му, нито рисунките, изглеждат чак толкова странни! Много е вероятно просто детето да се е притеснило и объркало наистина! Би било по-добре, ако ви бяха предупредили непосредствено преди срещата, за да е подготвено и спокойно. Колкото до тълкуването на рисунки... ми аз много вяра нямам, ако се задълбоча в някои от тези на сина ми, ще трябва да се гръмна!  Wink А си е едно жизнерадостно и щастливо дете, без каквито и да е травми в живота...

# 517
  • София
калимби, при нас сложиха децата с очила на първите чинове. Аз казах, че не държа, но учителката настоя. Нося очила от дете, седяла съм на всички чинове, включително на последния. Щом съм с очилата, за мен нямаше никакво значение, с тях си виждах всичко.
Но ако те притеснява, настоявай, имат предимство тези с очилата.
Той каза че не вижда от там където седи, на 5тия предпоследен чин, това ме притеснява. Не държа да седи на 1-ия чин, да го преместят с 1-2 чина напред, защо да се криви детето. Учителката отбелязва, че понякога се бави с работата. Ако не виждаш на дъската и си принуден да се цъклиш 5 минути, за да разбереш какво трабва да правиш, няма ли да закъснееш? Аз също не виждах в училище, познато ми е. С очила пак не виждах добре, само дето аз съм късогледа, а той- далекоглед. Другата седмица сме на преглед и ще видим какво е положението.

Еластина, твоят син е рисувал направо комикси Simple Smile Моят рисува едни четириръки зверове без глави и някакви други извънземни роботизирани същества.  Ограничили сме гледането на ТВ до минимум и въпреки това, фантазията му се развихря на тази тема.  Бен тен да ни яде ушите Simple Smile

Облачна,  детето не иска да се чуства по-различно от другите, разбираемо е. Но в живота точна рецепта няма. Всеки си има някакво страдание. Някои имат бащи, които не ги поглеждат или ги малтретират.  Което в никакъв случай не е по-добре. Ти, като самотен родител, се тревожиш прекалено много. Убедена съм, че правиш най-доброто за детето си, имай доверие  в себе си. Прави каквото трябва, ще стане каквото има да става.  Детето усеща твоето безпокойство, работи върху себе си. Успех!

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 19:39 от kalimbi

# 518
  • Варна
Облачна, стана ми толкова тъжно от цялата тази история! Никога не искам да си се представям в подобна ситуация - сигурно ти е мнооооого тежко. Преди няколко месеца на моя колежка мъжът й получи много тежък инсулт, млад човек, в активна възраст, и тази случка толкова ме стресира тогава, че веднага пратих моя мъж да си изследва холестерола. Не искам да си представям какво бих правила без него - толкова много си го обичам,  но тогава за пръв път се запитах как бих реагирала аз на мястото на моята колежка и ако трябва да си призная, отговора е, че не знам как бих намерила сили да продължа, със сигурност щях да се срина емоционално, а трябва да мисля и за детето. В този дух на мисли, дълбоко и искрено ти се възхищавам за силата, с която продължаваш нататък, за опората, която даваш на детото си в този важен за него момент!!!  Peace    Твоят мъж ще бъде винаги с вас в мислите  и спомените ви. Макар и да не те познавам, ми се иска да ти изпратя приятелска прегръдка.
И не спирай да мечтаеш и да вярваш, заради детето си - всичко останало ще се нареди.

# 519
  • София
Благодаря ви момичета! Прибрах се и поговорих спокойно с детето, със заобикалки и отдалеч. Първо се е подразнил на това, че само него са извикали. Аз го послъгах малко, че всички деца минават от там, по различно време... Каза, че е излъгал, защото не му е приятно да говори на тази тема, особено с непознати хора. Не му се обяснявало, а и се натъжавал. Не искал да се разплаква пред нея. Притеснявал се, че тя после ще разкаже на другите. Много сили ми костваше, да не се разплача аз, докато той разказваше.
За всички вас:   bouquet

# 520
  • София
... Каза, че е излъгал, защото не му е приятно да говори на тази тема, особено с непознати хора. Не му се обяснявало, а и се натъжавал. Не искал да се разплаква пред нея. Притеснявал се, че тя после ще разкаже на другите. ...
облачна, имаш си един умен, силен и прекрасен малък мъж! Да ти е жив и здрав!  Hug

# 521
  • София
Благодаря, драконче! Наистина е страхотно хлапе... Много се опитва да се държи мъжки!
Еластина, забелязвам, че твоят син е запознат с "Междузвездни войни"  Laughing

# 522
Благодаря ви момичета! Прибрах се и поговорих спокойно с детето, със заобикалки и отдалеч. Първо се е подразнил на това, че само него са извикали. Аз го послъгах малко, че всички деца минават от там, по различно време... Каза, че е излъгал, защото не му е приятно да говори на тази тема, особено с непознати хора. Не му се обяснявало, а и се натъжавал. Не искал да се разплаква пред нея. Притеснявал се, че тя после ще разкаже на другите. Много сили ми костваше, да не се разплача аз, докато той разказваше.
За всички вас:   bouquet

Не си го излъгала много  Simple Smile при нас всички деца минаха през такава рисунка при психолог.

Съвсем нормално е да се чувства така...
Хубаво е, че говори с теб   Hug

# 523
ОБЛАЧНА,  Hug,
здрав и безгрижен да расте малкият голям мъж, Simple Smile,

калимби, комикси казваш Laughing, баш бая редакция ще им трябва Simple Smile

мда, запознат е с "Междузвездни войни", дори и в момента ги гледа във вариант на анимация ...... Simple Smile,

Лека вечер, момичета, спокойна да е.......

# 524
oblachna, може би училищния психолог не е най-подходящият във вашия случай, ако по този начин детето се чувства дискомфортно пред съучениците си (като по-различен) или пък го притеснява липсата на дискретност. Ако по твоя или на психолога преценка все пак детето се нуждае от работа с психолог, може да намерите такъв извън училището, а това ще ви даде възможност и да се насочите към възможно най-добър специалист, след съответното проучване разбира се.    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт