Първокласници 2011/2012г.

• 37 847
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
  • София
нямам тълкувание, госпожата ни не ми предаде нищо, не се е срещнала с психоложката. Очаквам инфо утре. Горе написаното е по разказ на детето.  Sad

# 496
Yana_a_n, недей така Simple Smile,
първите състезания не могат да са обективен критерий, за това, кое дете на какво ниво е,
има си я "сценичната" треска, че то някой от тях за първи път попадат сами в публичното пространство Simple Smile, състезателността ,ограниченото време, квестори-всичко си е от значение,
със сигурност децата,които са били по-уверени и спокойни ,са показали и по-добри резултати /говоря за тяхната възраст/.
На мен някак си ми идват в повече големите изисквания, нищо лично Simple Smile,
нека им пазим нервите на малките създания, и без това им предстои нелеко образование -с тази вечно променяща се образователна система,
според мен е важно на този етап да се спазва "олимпийския принцип"-да се участва, пък децата  постепенно ще си влязат в релси, ако ли пък не, не е болка за умиралка Simple Smile,
аз моят съпруг , до последната година на АЕГ , не го знаех , че е блестящ математик, а бяхме в един клас, стоеше си на чина и си дремеше цели 4-ри години, характер,бе Simple Smile,
 последната година-на кандидатстване-метаморфоза Simple Smile,като резултат- приет и във ВИАС, и в ТУ с отлични оценки
Усмихнат ден,момичета...... Simple Smile

ОБЛАЧНА,за рисунките-не се притеснявай, това виждат по телевизия, игри,....какво да рисуват Simple Smile,
а по другата тема....според мен не се е объркало детето, това му е желаният модел за семейство-това е и казал, милото дете....нагушкай го.....оф,толкова са крехки още.....,
съболезнования за съпруга ти Confused

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 15:38 от Еластина

# 497
Мъжът ми реши задачата по съвсем различен начин, но не знам дали въобще са решавали такива, ще прегледам довечера.

Той я реши така:

Разбито:

Дъщеря ми не е ходила, затова не знам, но като им раздадат нещата, коментират ли се условията на задачите? За четящите нагоре е ясно, че ще си ги прочетат, но за малките обясняват ли условията?

Yana_a_n, според мен не е причината в детето, а в условието  Crazy

Сега видях, че и напред сте писали за това решение. Ако наистина е то, не мисля, че много деца са се досетили, поне при нас такива задачи няма Tired

Точно така се решават задачите.
5+1=6  или 6=5+1  Детето ги решава според това какви числа и къде са написани.

ОБЛАЧНА,за рисунките-не се притеснявай, това виждат по телевизия, игри,....какво да рисуват Simple Smile,
а по другата тема....според мен не се е объркало детето, това му е желаният модел за семейство-това е и казал, милото дете....нагушкай го.....оф,толкова са крехки още.....,
съболезнования за съпруга ти Confused

Присъдинявам се!  Sad Много прегръдки и целувки на детенцето.

# 498
  • София
Момичета, знам, че не се е объркал... И именно това ме притеснява. Какво и къде пропуснах през изминалата една година, че детето да реши  да си съчини това... Мисля, че няма да останем с това посещение при психоложката, усещам, че ще има и други...

# 499
oblachna Трябва много деликатен подход.Дали училищната психоложка е добра ? А той знаел  ли е ,че ще ходи при психолог?Може да не е искал да казва, че баща му е починал и затова да е излъгал.
Споко ,нищо не си пропуснала. Децата растат, променят се, променя се средата и приятелите.Според мен Еластина е права.

# 500
  • София
Принципно, бях го подготвила, но беше отдавна. Определено се е шашнал, защото питал баба си, като го взимала от училище, какво е направил, че викат само него. Не зная дали е добра психоложката, искрено се надявам на това. Знам, че децата които ходят при нея, го правят с удоволствие и че тя много активно работи с тях...

# 501
  • София
oblachna, едно е да се обяснява, съвсем друго е да се мисли и още по-различно да са чувства.
С такъв шок трудно се справя и възрастен, та какво остава за малко дете. Естествено, че малчо си преживява по свой начин всичко това. Това е нормално.
И спокойно, най-вероятно нищо не си пропуснала, просто емоции не могат да се управляват. А и все пак не е минало кой знае колко време...
Не мога да ти дам съвет, но си мисля все пак да не го притискаш много. Остави го по свой начин да преживее и се справи с това.
Силно стискам палци всичко да е наред.  Praynig

# 502
  • София
Аз пък да ви споделя едни мои други притеснения.
Просто не знам какво му е станало. Очевидно е бил притеснен и объркан, че само той е привикан, но все пак това му поведение ме шашка... Разговаряли сме за смъртта, за баща му...не е нещо, което да крием... Притеснено ми е....
Моите съболезнования! Sad
Детенце е нарисувало страховете си. Не е било подготвено да му задават такива въпроси, които не задават на другите му съученици... Може би много рязко са влезли във вътрешният му свят и това го е смутило. Още не свикнал да го питат за това. А и сега в училище....В друга обстановка...
Било ли е предупредено?  Thinking

# 503
  • София
Благодаря, момичета за подкрепата!
Аз не съм чак толкова изтрещяла, просто Математиката ми е голямата любов (която май не се предава по наследство). Ще видим нататък...
 oblachna,  Hug! Така му се иска на детето. Приятелка на моето дете от 2 години "лъже" непознати, че има братя и сестри, или че майка и е бременна, явно така и се иска. А викането при психоложката на мен би ми дошло като наказание (все едно при директора), стреснало се е детето.

# 504
ОБЛАЧНА, имам две познати, които са загубили бащите си като деца. И двете не желаеха да говорят за това като по-малки,чувство на липса, комплекс дори, виждат общоприетия модел на семейство и искат същия.......И двете са нормални и обичливи момичета в днешно време, не се тревожи, сигурна съм ,че правиш всичко по силите си,......понякога е нужно човек сам да преодолее тъгата си, нужно е време........

# 505
  • София
Аз също загубих баща си, когато бях на 8. Мисля, че го разбирам, знам какво е... Ще видим, просто се притесних от тази негова реакция, защото той е открито и общително дете. Споделя. Темата за смъртта на баща му, никога не е била табу, никога не сме го лъгали или каквито и да е било трикове да прилагаме... Не знам как да се изразя точно, но това му поведение не е типично за него... или пак само аз така съм си мислела. При всички положения се радвам, че помолих за тази среща с психолога, защото ако има нещо, за което не подозирам, ще работим по него. Искам детето ми да расте спокойно и щастливо, въпреки липсата. Както и всички вие...  Hug Благодаря ви!

# 506
  • В светлината на слънцето
облачна,  Hug И аз мисля, че детето се е стресирало от неочакваната среща и от намесата на външен, непознат човек в личния му съкровен свят. Милото... spoko Най-вероятно е опитало да защити себе си чрез своите рисунки, предполагам вдъхновени като образ и от някой анимационен сериал. Нагушкай го и от мен. Hug
Момичета, благодаря за задачите. Разпечатах ги и у дома ще проверя моята гипсирана математичка какви ще ги свърши.
калимби, доколкото помня и по наше време беше такава подредбата на децата - по-напред винаги слагаха деца, които имат някакви затруднения: с дисциплина, с възприемане на материала или такива, които не виждат достатъчно добре от по-задните редове. Никой от по-задните редове не се е обиждал, че е сложен по-назад, както и обратното.

# 507
  • София
Облачна, моят баща е починал като съм била на 2г. Никога не съм обичала да говоря за това, само в краен случай. Адски неприятна тема ми е. Още повече като се започнеше със съжаленията. Идеше ми да крещя "Оставете ме на мира!". Не го закачай детето.

# 508
  • София
 .

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 19:36 от Тайна

# 509
  • София / Пловдив
....
Детенце е нарисувало страховете си. Не е било подготвено да му задават такива въпроси, които не задават на другите му съученици... Може би много рязко са влезли във вътрешният му свят и това го е смутило. .....

И аз точно това си помислих.
Колкото и да е добра психоложката, за детето тя е чужд човек, който буквално нахлува в най - личното му пространство. И най - логичната реакция е, да сложи броня пред себе си.
Не спирайте да говорите двамата за това, нека пред теб се чувства абсолютно свободен да споделя  Hug

Общи условия

Активация на акаунт