Първокласници 2011/2012г.

• 37 905
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
На мой то много му тежи да мълчи цял час,та там ни е проблема,който трябва да изкореним в зародиш,че после ще стане зле положението. Crazy

Ако откриеш решение на проблема сподели моля те. Ние го имаме същия проблем+ това че не може да седи 30мин. Сутрин положението е по добре, но следобед на занималнята е ужас.

# 61
  • Пловдив
Manzhelka , и аз съм впечатлена от разказа ти, а представям си на живо на децата колко им е било интересно - нещо ново, теория и практика съчетани, вълнуващо е било. Браво!

# 62
Manzhelka, това, което описваш е страхотно  Peace гледала съм го само по филмите  Simple Smile

# 63
  • София

Не е само по филмите, Човече. Моите племеннички учат в малък български град.

Училищата им са начални.Имат всевъзможни подобни програми- същата като гореописаната включително. Миналата година пък снаха ми им беше учителка на класа за няколко часа, пак по някаква подобна програма. Лятото имаха лятно училище за най-малките, по европейски проект. Децата бяха супер щастливи, водиха ги къде ли не из града -в пожарна, в библиотеката градската....

# 64
Че нужен ли е европейски проект за да се поканят родителите в час на класния да разкажат по нещо за своята професия?

# 65
  • София
Много интересен разказ на Manzhelka. Миналата година в детската градина имахме такава инициатива да гостува родител, или дядо или баба и да разкаже. Обаче много малко родители имат професия, походяща за разказване - например финансов анализатор, вносител на медицинска апаратура, компютърен специалист. Лично аз много мислех как да представя моята професия на достъпен език за 6-7 годишни деца и не успях да измисля, все още не успявам и на дъщеря ми да я обясня. Но имам напредък. Бяха дошли един дядо, който се занимава с дърворезба и мисля, че един дядо военен. Според мен тази инициатива си зависи от госпожата и от родителите. Но са малко родителите, които имат желание и възможност да измислят интересен разказ за малки деца.

# 66
  • София
Касита, по европейски проект беше лятната занималня за малките, с пари от някакви фондове. Не каненето на родителите в час на класа.

# 67
Едно време и без проекти ни водеха на "полето" да засаждаме, да видим майския бръмбар; в пожарната и други подобни ...

За химикала - от започването пишат с химикал, нищо не се трие.

# 68
Касита, по европейски проект беше лятната занималня за малките, с пари от някакви фондове. Не каненето на родителите в час на класа.

Разбрах те, но и това може да се получи с вътрешно финансиране и инициатива.

П.П. Ходих да запиша детето си в библиотеката. Не може! Малко е! Ей, такива глупизми ме разбиват.

# 69
  • София
Може, разбира се, при добро желание и организация. Спомням си че при племенничките ми имаше и вариант да ходят на народни танци в Читалището напълно безплатно, също проект, финансиран от Общината. И това беше за всички деца от града.
 Касита, в училищната библиотека ли? Оф, какво да кажа просто не знам.
 Моето дете чете първата си книга. Simple Smile Патиланци и дадох, лесна ми се вижда като за начинаещи в четенето. Досега четеше само стихчета и кратки пиказки, ама наистина кратки, защото докато стигне до края на страницата и забравя какво е прочела. Бавничко чете, но схваща смисъла на Патиланско царство. Laughing

# 70
http://viasport.bg/reports/587-2010-03-14-18-29-22/3061-2011-09-16-19-42-00.html

Спортен клуб Олимп провежда групови и индивидуални уроци по плуване за малки и големи, за начинаещи и напреднали без възрастови ограничения . Всички треньори към клуба са квалифицирани завършили Висше образование със специалност треньор по плуване и бивши състезатели. За информация относно басейни, графици и треньори – 0878 404048 Емил Милков
      сайт :   www.pluvane.com                                                    e-mail:   pkolimp@pluvane.com

# 71
...
П.П. Ходих да запиша детето си в библиотеката. Не може! Малко е! Ей, такива глупизми ме разбиват.

Подозирам, че не искат, защото ако загуби/повреди книга, ще трябва да си предявяват претенциите към трето лице, т.е. към теб и става по-сложно.
За друга основателна причина не се сещам.
Взимай на твоята карта...

# 72
...

Подозирам, че не искат, защото ако загуби/повреди книга, ще трябва да си предявяват претенциите към трето лице, т.е. към теб и става по-сложно.
За друга основателна причина не се сещам.
Взимай на твоята карта...

Библиотеката е училищната. А мотивът е, че не можели в първи клас да четат.  Simple Smile

# 73
сякаш само децата могат да четат книгите! Родителите нямат ли право да участват в домашното четене на библиотечни книги?

# 74
  • В светлината на слънцето
Manzhelka, впечатлена съм.  Peace Не само от добрата инициатива, а и от начина на представяне на професията.   bouquet Наистина е прекрасна тази идея и дано повече училища я заимстват благородно. Според мен си заслужава.  Peace
Химикал при нас все още не използват. Пишат си с моливи. Но дори и да ползват, моята госпожица ще е от последните, на които ще бъде позволено да замени молива с химикала. Напоследък хич не се старае, защото все бърза. Като пише бавно и се старае, нещата й се получават перфектно. Ама пусто бързане. ooooh!
Аз пък да се оплача, че записахме първото училищно посещение на лекарския кабинет. Диването вчера тичало по двора като отвързано, не видяло къде стъпва и се преплело в някакъв захвърлен обръч. Резултатът - полет напред, разбито чело, ожулени ръце и крака. Че й станало и лошо, явно най-много е ударила главата. Ама тя си е виновна изцяло, защото като се тича, обикновено се гледа.  ooooh! Вечерта още я болеше, но слава Богу не е нещо сериозно. Ръцете и краката хич не ги и броя, щото те са жулени, чупени и какво ли още не, честичко. Абе в "Пирогов" ни броят вече за абонати. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт