Първокласници 2011/2012г.

• 37 929
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Lulumba, много неприятно! Дано на детенце му мине бързо и повече да не се повтаря!

# 76
Сега ми звънна учителката на София, правили им профилактични стоматологични прегледи и тя припаднала. Просто съм бясна. Защо не ни уведомяват? Аз си пращам детето на училище, не на лекар/зъболекар. Има деца, които се страхуват и имат нужда от подготовка поне 1-2 дни преди това. Тя е ходила с нас на профилактични и никога не е имало проблем, но трябва определен подход. Последно беше преди 2 седмици, няма кариеси, няма нищо. Защо е нужно да се стресират децата така?
Довечера имаме час за очен лекар, ще й разширяват зениците, след колабирането днес, не знам как ще го понесе.

Как стои този въпрос при вас. Мисля да напиша една Декларация свободен текст, че не съм съгласна да бъде преглеждано детето ми в училище, дано не се повтаря повече.

# 77
  • Варна
НСЧ,ужас! ooooh!Дано е добре София,а ти си напиши декларацията,щом така и се отразвяат прегледите! Hug

# 78
  • София
Човече, при нас не бяха стоматолози, не бяха логопеди.... ooooh!
И аз не съм съгласна, още повече, че на много от тях качеството на работа е съмнително, поне за мен.
Логопеди минаха поне 5. Първите 4-ма не откриха нищо на сина ми, но 5 ми изпратил бележка, че детето има френско Р, да го посетим. Явно не бяха останали деца за вербуване, та и до моето опряха. Че има особено Р, има...но в това му е чара  Grinning, не мисля да го тормозя!

# 79
lulumba много неприятно, дано бързо мине  Hug

НСЧ напиши едно декларация. Наистина прекаляват. По принцип съм "за" прегледите, но бих желала да има предварителна информация - еди кой си ден, от еди колко си часа и не на последно място д-р еди кой си. Не вярвам да е толкова трудно да го качат на информационното табло.

Много съм впечатлена от историята на Manzhelka. И в частност от родителя. Браво на него.
При такава инициатива трябва да си призная, че аз бих се навила да участвам, но не бих се справила със задачата  Blush При нас в детската градина редовно викаха татковци полицаи и пожарникари  Laughing За други не се сещам.

ПП: благодаря на всички за милите думи и подкрепата. Имах нужда  Blush

# 80
НСЧ, много неприятно. Декларацията ми се вижда добър подход.

rummi_pl, оттук насетне само безоблачно учение ви желая. Simple Smile

lulumba, да се отписвате от от абонамента в Пирогов.  Hug

# 81
НСЧ, ако ще те успокои - и нас не ни уведомиха, че днес ще ги преглеждат.  Tired
Виж за снимки, театри и други подобни се знае 2 седмици предварително.
В детската поне предупреждаваха.

# 82
...
Виж за снимки, театри и други подобни се знае 2 седмици предварително...

O, да  Twisted Evil за театърът на 9-ти ни предупредиха още вчера  Laughing

# 83
Вчера?! Shocked От нас още миналата седмица събраха пари за него  Mr. Green

# 84
Хахахаха, това се казва добра организация  Joy
Аз миналата седмица много се зарадвах, че за ваканцията ни пуснаха индивидуални СМС-и с предупреждение, викам си, модерна и отговорна работа  Sunglasses но явно за прегледите не са намерили смисъл Tired

# 85
  • Страната на чудесата
НСЧ, много се е стресирала миличката София spokoНапиши си декларацията и изисквай да те уведомяват, това вече на нищо не прилича Crossing Arms
Довечера успех на прегледа, надявам се, че ще мине гладко, лекарката е истински бонбон и е много готина като поведение с деца!

# 86
  • София / Пловдив
Не се сърди човече, по принцип няма право да преглеждат децата без предварително съгласие на родителите. Аз не бих си замълчала, въпросът е принципен и щом се е случило веднъж, винаги може да се повтори. Така че не само декларация занеси, а открито им кажи, че са направили гоооолям гаф.

Аз да ви попитам, пишат ли децата ви вече с химикал в училище? При нас все още сме на моливи....

С молив се пише до края на първи клас, а някъде и в началото на втори.

Не е задължително, при нас моливите ги смениха с химикалки още в началото на октомври.
Ползват ги само в часовете по музика, за нотните тетрадки.

# 87
  • София
В първи клас имате нотни тетрадки? Уауу.... В някакво специализирано училище ли сте?

# 88
  • София / Пловдив
В първи клас имате нотни тетрадки? Уауу.... В някакво специализирано училище ли сте?

В музикална паралелка е. Три часа седмично имат музика, в един от тях учат и малко солфеж.

# 89
НСЧ, бързо да се оправяте. Декларацията е разумна идея. Тук ни пускат писма предната седмица. Досега обаче лекарски прегледи никога не са се провеждали в училище освен безплатна ваксинация. Но аз писах бележка, че съм против.

Касита,  Hug за проблема с училищната библиотека.
Стефан има вече над 100-тина книжки на неговата карта. На всеки две седмици взимам по 10 книжки на Oxford Reading Tree + динозаври и антика и сега зад гърбът ми Стефан чете на дивана. ORT книжки ги сканирам и ги правя на PDF. Другата година, когато децата ви почнат да четат да английски, пишете ми и ще ви ги пратя.
На Ники вчера направих карта, в библиотеката бях след плуването на Стефи. Инсталирали са нова машина като за пазарене в Теско - четец на баркода на картата, плъзгаш книжката да се отчете баркода и накрая ти излиза касова бележка със заглавията и датата на връщане на книжките. Голямо улеснение.

Аз си имам драма със записването на Ники на прескул. Няма места, бейби бум, ходя на ревюта на градини. Разходите за прескул годината преди обед се поемат от държавата. И сега умувам - удобната от към разстояние или откъм грижи е по-добрият вариант.

Предната неделя нямаше БГ училище, т.к. сега са в Хелоуинска ваканция, свърши 1-ви срок. Миналата година имаха рецитал и презентация за 1 ноември, залата беше пълна. Тази година нищо. Говорих с учителката му и тази неделя по Роден край ще има тема за Будителите.

Ако му е интересно Стефи говори гладко български, но ако му е скучно не мога дума да изкопча. И почна с "помаГВАМ" и подобни грешки, които ме..... Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт