Първокласници 2011/2012г.

• 38 249
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Явно в различните училища процедират различно с моливите /химикалки. При нас се пише целия първи клас.

# 91
  • София
При нас писането по всички предмети си е с молив.  Peace
Има време за химикала. Няма да им избяга! Naughty Освен ако не им го вземе...клавиатурата.  Mr. Green

Цитат
Много съм впечатлена от историята на Manzhelka. И в частност от родителя. Браво на него.

И аз така! Hug
Браво на човека, че е инвестирал толкова време, за да се подготви, а не просто да отиде и да каже 5 приказки на децата. Това със сигурност ще остави ярка следа в съзнанието им Peace. Още повече практическата част... Супер!
Manzhelka, да предадеш на човека, направил това личните ни адмирации от форума!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Досега, разкази за подобни прояви в началните училища в Германия, само, бях слушала.  Wink
Мой колега, на който дъщерята е също в 1ви клас, само че в Германия, ми разказваше, за това, как се редуват родителите в четенето на откъс от избрана интересна книга. Инициативата там не е нова и се прави с оглед интереса на децата към книгите и четенето в частност да бъде събуден с даването на личен пример. Децата страшно се радвали и чакали с нетърпение следващото участие на родител.
Той се вълнуваше страшно много когато беше негов ред да прави такова четене пред децата и по неговите думи, цяла нощ е репетирал какво и как ще каже и пр., че да впечатли майсторски децата. Laughing
Та, много харесвам и одобрявам такива инициативи. Hug
Не, че никой не е зает в днешно време, ама, то кога ли не сме?! newsm78

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 16:13 от kopche

# 92
  • В светлината на слънцето
И аз много се радвам на такива инициативи и дано повече хора попият идеи.  Peace
Човече, и аз на твое място не бих си замълчала. Особено, ако знам, че детето има нужда от предварителна подготовка в такива ситуации. Дано прегледът довечера мине спокойно, стискам палци.  Hug

# 93
Човече, много съжалявам за случилото се.  Надявам се, прегледа да е успешен и да няма проблеми. Благодаря ти, за това, че споделяш толкова откровено с нас - вярвам, че накара много майки на първокласници да се замислят и да насрочат профилактични прегледи при офталмолог . И мен в това число.

Аз да се оплача - моето дете е болно, с варицела.  Първо отсъства една седмица , заради нещо вирусно, сега това.   Голям зор виждам с домашното обучение. Поисках от класната и от другите учители да ми дадат насоки, какво точно да правим вкъщи по време на карантината. Те ми написаха, но оттам насетне....мъка. Първо на мен ми е жал, че е болен , с температура и не го занимавам. После - не мога да го задържа 30 мин. на едно място, толкова ,колкото са часовете.
Имам си работа и се разсейвам.... От цялата работа имам усещането, че принасям повече вреда с домашното обучение, отколкото полза......Объркана съм и не мога да проява нужната последователност.....

# 94
  • София
Тай, искрено ви съчувствам за варицелата. Ние пролетта я изкарахме всички, по домова книжка... голяма мъка. Не можеш ли да не го държиш по 30 мин., а по по-малко? Вярно, че много се накъсва така процеса, но за дечицата си е мъка варицелата, колкото и да казват лекарите, че нищо особено не е. Ако сте още в началото на боледуването, не му давай много зор, нещата след 3-4 ден се поуспокояват, температурата спада и детето ще бъде по-адвекатно. Тогава ще наваксате, поне той ще бъде по-дееспособен.
По-леко каране на варицелата ви пожелавам!

# 95
  • Чикаго / София
Не се сърди човече много неприятна ситуация с този стоматологичен преглед. И аз на твое място бих се ядосала. Обърни им внимание на това непременно. Милата София, колко ли се е изплашила!

Manzhelka адмирации за този родител, че така добре е представил на децата това с което се занимава. Впечатлена съм от труда който е положил.

Такива инациативи има тук много.  Радвам се да разбера, че и в България ги въвеждат в училищата. Децата винаги много им се радват.

Тук си пишат с молив доста дълго време. Голямата ми дъщеря е втори клас и все още си пишат с моливи. Дори не знам дали идва момента да им въвеждат химикал.

lulumba бързо зарастване на раните на малката.

Тай леко минаване на Варицелата. Дано намериш подходящия начин за занимаване на детето. Аз също не се справям с домашното училище.  Не ме слушат, не мога да ги ангажирам.

# 96
Не се сърди, човече, определено са постъпили неправилно като не са предупредили за тези прегледи, за неискането на съгласие съвсем. Съжалявам че детето е преживяло такъв стрес.

Как стои този въпрос при вас. Мисля да напиша една Декларация свободен текст, че не съм съгласна да бъде преглеждано детето ми в училище, дано не се повтаря повече.
При нас казаха на първата родителска, че ще минава логопед и че ще ги преглеждат за гръбначни изкривявания, съгласие поотделно от всеки не са искали. За зъболекари за щастие не са споменавали, аз за някои неща бих се съгласила но за някои (като зъболекар например) определено не. Май трябва и тази тема да повдигнем за изясняване на някоя от следващите родителси срещи....

Тай - бързо оздравяване, наистина изчакай да премине най-тежкия период на заболяването и тогава се обучавайте..

# 97
Благодаря ви момичета. Аз вероятно, не съм успяла да обясня добре това , което ме тревожи. Сериозната фаза на болестта мина. Истината е, че детето си иска заниманията. То ме пита - кога ще пишем, не искам да изоставам и т.н. Вероятно и за него това седене вкъщи и бездействието е непривично.   Аз не го насилвам със занимания.
Обаче, когато се захванем да пишем, той го приема по скоро на игра, иска да пише само, което му е интересно, бързо му омръзва, капризничи - искам / не искам. И именно на тези неща аз не съм сигурна, че реагирам адекватно. Жал ми е , че е болен и го оставям да прави каквото иска, колкото иска, ако иска да пише, ако иска не.  А на тези неща, децата много лесно свикват.
Иначе, не ми е голямо притеснението , че ще пропусне толкова много материал. 

# 98
  • Варна
Тай, все пак това е първи клас... децата не се готвят за изпит Simple Smile Аз като карах варицелата, само някой да ме беше накарал да работя...
Не се сърди, човече, как беше очният преглед? Надявам се София да се е успокоила вече... Аз бих поговорила с тази зъболекарка...
Manzhelka, страхотно! Браво на таткото, готви се ти Simple Smile Много хубава инициатива, така се мотивират децата, а не с припяване "трудът краси човека" Simple Smile
Ние днес зациклихме на тема сричката "бя" отворена ли е или не. Детето твърди, че е затворена, на мен ми звучи доста отворено. Но как ли е на теория?

# 99
Не дадох декларацията  Embarassed учителката беше по-притеснена и от нас...
Разбрахме се друг път да ни предъпреждават, а и тя да я подготвя предварително.
Колабирала е още преди да й дойде реда, още на опашката, добре че е било преди обяд, че иначе след хранене коронният й номер е И повръщане  Mr. Green
Вече не е стресирана, бързо й минава  Simple Smile

Човече, много съжалявам за случилото се.  Надявам се, прегледа да е успешен и да няма проблеми. Благодаря ти, за това, че споделяш толкова откровено с нас - вярвам, че накара много майки на първокласници да се замислят и да насрочат профилактични прегледи при офталмолог . И мен в това число...

Тай  Hug

Бързо оздравяване от варицелата. Има едно дуп гелче на Адерма с овес, което се препоръчва при варицела. Аз я къпех с него по няколко пъти на ден, мина без сърбеж и с много малко пъпчици Simple Smile

И тази офталмоложка потвърди диоптрите, разширяването на зениците отложихме за вторник, но едва ли ще има промяна, просто много не вижда  Confused

Благодря ви за подкрепата  Hug

# 100
  • София
Човече,  важното е, че сте открили проблема и работите за отстраняването му. Успех! Hug
 Аз тази сутрин малко се поядосах. Досега децата като ги водим в училище си влизат сами в класната стая. От днес със заповед на директорката ще ги събират задължително в двора в 8,10 . Няма как да сме там точно в 8,10, някои деца идват и с градски транспорт, пристигат в 8ч....което автоматично означава, че зимата в студа и снега ще стоим по десетина минути отвън и ще мръзнат първокласниците. Не зная какви са мотивите на директорката, но с други майки мислим да я попитаме и да ни ги обясни. Как е във вашите училища?

# 101
Валенцето  Hug

При нас се събираха в двора само в началото, докато се научат къде се влиза и къде е стаята им. Сега ги оставяме при охраната и след това продължават сами.

Но честно казано повече ми харесваше организираното влизане, когато ги предавахме директно на учителката...
Не ме притеснява стоенето в двора, без значение какви са температурите, стига да не е порой. Но ако не сте съгласни, просто говорете с директора, ще се намери решение  Peace

# 102
  • София
 Човече, класната като съобщи тази заповед родителите от класа ни масово възнегодуваха.
Естественно, госпожата няма вина, тя се явява изпълнител. Има родители, които идват и с бебета примерно, с малки деца. Особенно неприятно е когато идваш с гр транспорт и нямаш никакъв избор, просто следващия тролей примерно пристига по-късно. В първите дни също ги събираха отвън, после децата започнаха да си влизат сами. Интересно ми е какви са подбудите на ръководството  за тази изрична заповед.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 09:09 от Валенцето

# 103
  • Sofia
Запис и аз в новата тема!

НСЧ, дано нямате повече подобни инциденти... С очния проблем също ще се справите, сигурна съм!  Simple Smile

А защо толкова се притеснявате от тия моливи? Какво като трият и пишат наново, малко по-прегледно е, отколкото някакво мазало с химикал. При всички положения, по-важно ми се струва, децата да могат да си виждат грешките и да ги поправят. Simple Smile
В крайна сметка само на листовките за шоф. книжка нямаш право да поправяш.  Laughing

Нашите от първия ден слизат от буса и сами си отиват в стаята (на това малко се ядосах, но се оказа, че дъщеря ми е запомнила къде е).
Може би заповедта ще се спазва 1-2 седмици и дотам - в крайна сметка всички ще мръзнат сутрин... А ще става и по-студено.

# 104
  • В светлината на слънцето
Валенце, според мен това е малко недомислено, трябва да говорите с директорката направо. Thinking При нас няма подобно изискване - децата отиват директно в стаята като този, който ги води обикновено стига до охраната е след това ги пуска натам сами. Оправят се без проблем. Ние сме винаги от последните пристигнали, нищо че сме на 5 минути от училището.  Embarassed
Човече, важното е, че вече открили навреме проблема. Всичко ще се оправи.  Hug
Тай,  Hug
Теди вече не се оплаква от падането, по-точно от болка. Има си една красива цицина в средата на челото плюс доста ожулено около нея. Даже е леко горда от придобивката. ooooh! И по нищо не й личи, че си е взела поука. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт