Първокласници 2011/2012г.

• 37 863
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Има ли още някой, който чака да му се обадят за индивидуално записване за конкурса по рисуване? На мен любезната госпожа ми каза, че имало и други родители, така че като усточни къде точно ще рисуват нашите деца, ще ми звънне. Записа телефон и име, но още не е звъннал никой.

Много странно, аз, като се обадих (след теб) направо записаха Симона и ми казаха в кое училище ще бъдем. Може за София да е различно, знам ли.

Лулу, мерси!  Heart Eyes

SZA, браво на Гого за първото място!

# 436
  • Пловдив
Валенцето, благодаря за идеята за коледен календар.
SZA, поздравления за Гого.
oblachna, ще прегледам и твоите идеи за Коледа.
Имаме дежурни в клас. Правят това, което правихме ние едно време.

# 437
  • В светлината на слънцето
SZA, браво на Гого!  Peace

# 438
SZA, поздрави и от мен!

# 439
  • Варна
SZA, много се радвам като чета такива новини! Поздравления на Гого за първото състезание! Пожелавам много хъс и още повече успехи на всяко следващо!!!

# 440
SZA браво на детето  Peace

Аз за парите няма да съм съвсем точна, че нали сменихме училището, но ...
- в старото събрахме по 50лв за учебници и почерпка на децата, а рестото за каса на класа. Когато напуснахме тичаха да ми връщат 2 лв  Mr. Green
- в новото ми искаха 24лв, които са ги употребили за щори и освежаване на стаята, евентуално и почерпка са имали. Както и за допълнителни материали. Интересното е, че са им останали и за едно посещение на цирк  Laughing Отделно 27лв за учебници по английски.
Вода всеки си носи, за последният театър си давахме отделно по 3лв
Столът в новото училище е перфектен за разлика от старото. Иначе е 1лв на ден, старото беше безплатно, но явно е имало защо  Mr. Green
Безплатната закуска - нещо тестено, цяла ябълка, портокал, вкл. и половин морков видях  Joy ( сигурно в деня, когато при вас е имало краставица  Joy )

Колкото до математическото състезание ние опредено няма да се бутаме между шамарите. Такива елементарни грешки прави от недоглеждане, че чак не знам не я ли е срам. Иначе и се иска, но и казах, че не е готова още. Ако до януари ми докаже, че се отнася сериозно ще я запиша за "Аз и цифрите"  Crossing Arms

# 441
  • Чикаго / София
Чоколина поздравления за първото зъбче. Предполагам каква радост е. Laughing

СЗА поздравления на Гого. Страхотен резултат! Hug

Ще разгледам идеите ви за Коледен календар в къщи. Струват ми се интересни.

И тук има дежурни ученици, но са дежурни да бършат дъската, да помагат на учителката, да гасят лампата и пр.

# 442
SZA браво на детенце Hug

# 443
  • София
Вчера излязоха резултатите от СМТ и в нашето училище. Дъщеря ми има 23 точки. Има деца и с по-малко точки, средно резултатите им са между 20 и 33 точки, имаше 2-3 резултата от 44 точки, имаше и 5-6 резултата от 10-14 точки. Моята приятелка с опит в състезанията ми беше казала, че винаги казва "добре" когато детето има среден резултата, та сега ще приемем и нашият за среден Simple Smile Дъщеря ми е доволна, сигурно 23 и й се вижда голямо число. Аз не съм наблягала много на резултата, важното е, че детето каза, че ще ходи и на коледното състезание и там цяла да има още повече точки.

Много ме запалихте по Коледният календар. Не се бях сещала до сега, че може да има и задачи вътре. Харесах този календар, защото имам филц на листа, бои за текстил и почти всичко друго. Мисля, освен задачите да направя и една малка книжка, да пише бележка на дядо Коледа как е изпълнила задачата . Тази сутрин на път до училището й споделих идеята, тя много я хареса и се развълнува какви ще бъдат задачите. Сама предположи, че сигурно дядо Коледа ще я накара да му направи картичка. Миналата година в градината имаха театрална пиеса и трябваше да правим саморъчно костюмите, да видят децата как се прави костюм. Явно времето ни е било заето с костюма и за това не сме правили календар, но и сега е добре.

Вчера моята дъщеря имаше 2 забележки, защото в последният четвъртък не е разбрала какво й е домашното, трябвало е да препишат правени преди това задачи. Чудя се дали и госпожата има вина, защото само 2 деца не ходят на занималня и поне да ги беше проверила как са си записали домашното, до сега не са имали домашно за преписване. Да се надяваме, че е разбрала от обясненията ми за следващият път.

# 444
SZA, поздравления.  Grinning

На моя синковец резултата е 40 точки. Аз съм доволна, той също.  Wink

НСЧ, намерихте ли показалка?

# 445
  • София
Поздравления за Гого, както и за другите малки математици, чиито имена не знам!   bouquet Желая им все по-големи успехи!
Ние не се явихме на състезанието по причини, които не искам да коментирам, че само се ядосвам! В този смисъл, моите почитания за всички учители/училища, които полагат усилия децата да изявяват и развиват талантите и възможностите си!
Моят първокласник е решил теста по инициатива на госпожата в занималнята и се беше справил доста прилично - сбъркал задачата с триъгълниците и има още половин задача, пропусната от недоглеждане... Знам, че не е същото като в състезателна обстановка, където и психиката е много важна, но все пак съм доволна и мисля да се пробваме на Коледното.

И аз имах куп идеи за Коледни приготовления и забавления, ама нашият татко в момент на безумие взел, че светнал малкия, че Дядо Коледа не съществува! Бясна съм! Уби ни цялото вдъхновение!  #Cussing out

# 446
  • София
Браво на всички малки състезатели за куража и добрите резултати! Hug
 Аз не заведох Мими на това състезание, не смятам да я пускам и на Коледното по мои си причини, но това не пречи да и разпечатам задачки, за да си ги решава вкъщи. В началото бях много притеснена за това, че трудно се справя по математика, но за радост детето вече се справя чудесно, решава задачките в сборника почти без грешка.  Simple Smile
 За Коледа засега само до коледния календар сме стигнали, идеи за подаръци нямам все още, рано ми е, не ме е обзело коледното настроение. За сметка на това си накупих формички за меденки, глазури за рисуване върху тях и прочие. Grinning

# 447
  • София
Вкъщи се знае, че тези Дядо Коледовци по магазините, в ДГ и т.нат са помощници на истинския, защото той не може да отиде навсякъде.  Wink Следващата стъпка ще е да кажем, че Дядо Коледа ни е дал ние да купим поадръците, защото не смогва сам с всички подаръци. И след това мисля, че естествено ще дойде информацията, че мама и тате са Дядо Коледа.  Laughing

# 448
Браво на дечицата за добрите резултати!
Ние още вярваме в Дядо Коледа и във феята на зъбките.  Laughing Дори писахме писмо, което трябва да пуснем в пощата. Смятам да го адресирам до този адрес на БГ пощи, за да получи отговор. Сигурно много ще се зарадва.

# 449
  • София
И ние снощи писахме писмо.  Peace Това с помощниците на дядо Коледа го въведохме миналата година, тази все още няма да внасяме новите промени, може би догодина. Иска ми се да е плавно.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт