Първокласници 2011/2012г.

• 37 860
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Аз съм намислила да правя Коледен календар с къщички и дръвчета, но се чудя къде продават декоративни украси за подобни неща, повечето неща аз ще ги правя, но за покривчетата ми се искаше нещо по-интересно. Обаче не ми се влиза да питам в темата за календарите, защото имам много работа, а вляза ли веднъж там, няма да мога да изляза Embarassed Embarassed Embarassed

Biby, ни е не, но една майка на детенце от нашия клас намери и накупи цял вързоп  Laughing спаси ни направо от рев и тръшкане, 3 ни подари  Blush

PurpleDragon, не се притеснявай, децата си запазват коледния дух и след като разберат  Simple Smile
аз даже изпитах облекчение (и финансово Mr. Green), когато разбра, още в градината беше. Много се притеснявах как ще го изживее, защото е доста чувствителна, но за моя изненада въобще не й повлия newsm78
братовчедка ми до 10-11 г. вярваше, накрая й казаха, за да не й се смеят съучениците, няколко дни повтаряше, че я лъжем, ужас, по-добре по-рано, че после става трудно.
Аз пък никога не съм вярвала, толкова здраво стъпила съм на земята още от дете, че въпреки всичките костюми и театри в нас, винаги разпознавах кой е  Twisted Evil и до днес на родната ми улица се запази традицията някой да се облече като дядо Коледа и да обиколи къщите, всички се радват, и тези, които знаят  Joy

...
Ние още вярваме в Дядо Коледа и във феята на зъбките.  Laughing...

Това ме подсеща, че София зацепи за Феята няколко дни след като разбра, че няма дядо Коледа Joy

SZA, браво на математика! Много успехи му пожелавам Hug

Чоколина, честито, здрави и бели зъбки  Heart Eyes

# 451
SZA, браво на Гого! С пожелания да е все така... Hug

Чоколина, честито първо паднало зъбче! Писмо до Феята писахте ли? Wink

Дадоха ни думите за Коледната им пиеса. Малко сложно и дълго ми се вижда за тях, но имат месец да тренират.

# 452
  • София
Здравейте момичета!

Записвам се в темата, синът ми е първокласник и математиката му е любимия предмет. На състезанието е изкарал 40 точки.

Това открих за записване за КМС: http://iztok-smb.hit.bg/

# 453
  • Sofiа
Да се отчета и аз за резултата на моя математик. Има 44 точки с неговото скоростно решаване и четене на вестник миналата събота Mr. GreenОт неговите обяснения на решенията останах с впечатление, че е сгрешил само броя на триъгълниците, но явно и нещо друго е сгрешил за 2 т. или е го е написал достатъчно "красиво" за да не могат да му разчетат Simple Smile
В училището, в което се яви, така и не изнесоха резултати и като ви четох, че всички вече сте си видели резултатите им звънях да питам - имат резултати, но не са ги оповестили и моя син не фигурираше в тях Crazy Наложи се да звъня в РИО да питам и от там ми ги казаха. Информираха ме, че довечера ще качат на сайта си всички резултати над 30.
Аз съм тъжна, защото заминавам пак в командировка и няма да мога да видя малкия математик за да му кажа резултата Sad
Мене тази година рано, рано ме е обзело коледно настроение: в събота ходих да си взема украсата от другия апартамент, а снощи рових за рецепти за горещ шоколад с маршмелоус Grinning Много ми хареса идеята за календара и усърдно мисля какви задачки да измисля  newsm78
Аз току що взех билети за Карлсон за 27ми. За тези, които се интересуват за тази дата има все още останали няколко места на 3ти ред и на последните редове. За тази неделя -20ти, места няма.
Хубава седмица на всички  bouquet

# 454
  • София
Не се сърди, човече, дано си права, че сякаш една прекрасна частица от моя коледен дух се счупи...
Момичета, препоръчайте зъболекар за силанизиране на зъбките. Ако може на някакъв по-централен/ лесно достъпен адрес, моля!

# 455
  • София
И аз като малка не вярвах в дедо Мраз. Още в работата на майка ми, била съм на 4г, разпознах един неин колега под брадата от памук.  Mr. Green Никой не се светна тогава да ми пробута версията, че той е помощник на истинския.  Wink Не съм страдала де, само констатирах.  Joy Така или иначе всеки един от нас е добрият старец, а не само един човек. Даже имаше една много подходяща притча, трябва да я намеря. И да се надяваме, че ще успея да им я прочета преди да е станало късно. Rolling Eyes Или пък прекалено рано.
Ние нямаме 6-ти зъби, в този случай отпадаме за силизацията.

# 456
  • София
Моите деца разбират, че Дядо Коледа в градината и на различни тържества не е един и същ. След като миналата година дъщеря ми ми заяви, че Дядо Коледа, който идва в къщи е нейния дядо, уговорих едно комшийско момче на 18г. да се костюмира. Ей, да знаете каква огромна изненада беше  Joy Истинският ни дядо в стаята, а има друг дядо Коледа, който ги пита дали са слушали и т.н. Добре, че всички подаръци са надписани и стана лесно раздаването  Laughing

# 457
  • София / Пловдив
Миналата зима в работата правихме коледно тържество за децата. Избрахме детски център, и малко преди купона всеки написа на едно листче срещу името на детето си някаква беля, която е направило през годината или пък нещо, за което се разправят вкъщи /например не си оправя леглото, не си мие ръцете и т.н./. Дадохме "списъка" на аниматора и преди да раздаде на всяко дете подарък, дядо Коледа четеше какво са му написали джуджетата  Mr. Green
Гоооооляма веселба падна, повечето деца, дори и по - големите, стояха като шашардисани и не можеха да повярват откъде ги знае тези неща дядо Коледа  Crazy

# 458
Много благодаря за поздравленията за Гого  Hug Не мога да не призная, че съм горда с него защото дължи този резултат на себе си най-вече. Той също е щастлив и мотивиран за КМС. Най-много се зарадвах, че от 12 деца от класа им които участваха, 5 са с точки над 40. Сега чакаме общото класиране за София, където той сам сметна че може да е най-малко на трето място по точки  Laughing Единствената му грешка е от едното подусловие на задачата с цветенцата, явно масово обърканата задача с триъгълниците не го е затруднила, което ме радва, защото показва аналитично мислене и внимание към детайла.

Ние вече започнахме да правим нашия Коледен календар, избрахме за модел ето този и ще импровизираме.

Гого още вярва в Дядо Коледа. Ние също сме разказали за помощниците по МОЛ-овете и градините  Mr. Green Обсъждали сме няколко пъти въпроса за това съществува ли Дядо Коледа, тъй като има по-голям братовчед който отдавна не вярва в добрия старец. Аз поддържам тезата, че в Коледа има магия и тя няма да е възможна без да вярваме в Дядо Коледа, а дали съществува наистина може да каже само някой, който го е виждал. За всички нас, които не сме го виждали е въпрос на избор дали да вярваме в него Simple Smile Мисля, че е приел тази идея и в един момент просто ще трябва да обясним за подаръците. Иначе и нашите дядовци от дома и по съседски бяха разкрити и затова сега съседите звънят на вратата, оставят чувала отпред и се скриват Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 22:23 от SZA

# 459
  • София
Браво на всички математици!
Всъщност има ли ги някъде задачите от това състезание?

Дядо Коледа:
Както каза нашата класна "А как да няма Дядо Коледа? Аз вярвам в него... и как да не вярвам като продължавам да получавам подаръци" Joy ... това по повод на въпрос дали ще има или няма Дядо Коледа.
А първокласникът светна сестра си преди 2 дни: "Елица, Дядо Коледа, който идва в градината, не е истинския. Това е помощник на Дядо Коледа. Истинския идва само в къщи през нощта"  hahaha hahaha

Безплатните закуски:
В нашето у-ще закуската сутрин е избираема между 2-3 неща - "нескуик" с мляко, тестена зскуска ябълка . В повечето случай има какво да избере. Аз правя домашна закуска, която обикновено е за следобяд. И пари дава тъй като и той е на принципа "гладен ще стои, но няма да яде това което не обича".

Календар за Коледа:
Няма да правя EmbarassedАз като един комерсиален тип, купих - лятото  Laughing, намерих един Плеймобил в ТСМ за 14 лв. и не устоях.

# 460
  • София
Сега чакаме общото класиране за София, където той сам сметна че може да е най-малко на трето място по точки  Laughing
Общото класиране на СМТ излезе днес следобед:
http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/directori_01_11_12.html

# 461
  • София

Браво на отлично представилите се на СМТ. Ние сме с 38 точки. А задачите за първи клас тук
http://www.parvolak.com/download/math/31-turniri/98-trinadeseti- … eski-turnir-sofia

# 462
Много лесни ми се виждат тези задачи. Благодаря за линка.
Само да питам в 1 задача е попълнено числото 3 от някой и там трябва да е празно кръгче, нали? Т.е. детето да го попълни?! Всички тетрадки по математика и логика на Моливко ги е решавал. Надявам се на тази основа да се справи. Утре ще тествам Стефан.

# 463
интересно, колко деца има с пълен набор точки от частното училище Българско школо. Какво е то? Погледнах сайта - за нищо не става, никаква информация не ми донесе.

# 464
  • София
Момичета, вижте какво открих:
http://www.zrockbg.com/novini/svetyt-na-vlechugite-idva-v-sofija-5386/
Мисля, че за много деца би било интересно....

Общи условия

Активация на акаунт