Първокласници 2011/2012г.

• 37 858
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Много лесни ми се виждат тези задачи. Благодаря за линка.
Само да питам в 1 задача е попълнено числото 3 от някой и там трябва да е празно кръгче, нали? Т.е. детето да го попълни?! Всички тетрадки по математика и логика на Моливко ги е решавал. Надявам се на тази основа да се справи. Утре ще тествам Стефан.

Да, решавано е по този лист, и 5 и 10 задача е решавано.

# 466
# 467

Погледнах задачите вчера късно вечер отгоре-отгоре. Днес в колата на път за училище му разказах за този тест. И ти да видиш изненада - влизаме в стаята и гледам масите им са направени с една непрозрачна дъска по средата. Днес ще имат тест по всичкология. Редовна практика за оценяване на нивото, досега не са я правили сутрин рано. Нямаше начин да предупредиш, ест. Надявам се думите ми за теста по математика да му помогнат да се концентрира.
Само да питам - колко време е необходимо за теста по математика, да засичам. И как се броят точките.
Отивам да нападам Гугъл и да потърся вариант на теста им в училище. Crazy

MIST (Middle Infant Screening Test)
The MIST test is an assessment of pupils’ skills and ability in auditory comprehension & attention, recognition of letter sounds, written vocabulary, 3-phoneme word spelling, and sentence dictation. The test is administered to Senior Infant pupils before the parent/teacher meetings in early November by one of the Special Education Needs (SEN) teachers.
Доколкото разбрах се прави в Англия, Нова Зеландия и Австралия. Но книжката с тестовете е доста скъпа. На РС този четвъртък ще разберем резултата....поне да сме middle...
Тя, мерси за линка! Hug Heart Eyes

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 13:03 от немирница

# 468

Погледнах задачите вчера късно вечер отгоре-отгоре. Днес в колата на път за училище му разказах за този тест. И ти да видиш изненада - влизаме в стаята и гледам масите им са направени с една непрозрачна дъска по средата. Днес ще имат тест по всичкология. Редовна практика за оценяване на нивото, досега не са я правили сутрин рано. Нямаше начин да предупредиш, ест. Надявам се думите ми за теста по математика да му помогнат да се концентрира.
Само да питам - колко време е необходимо за теста по математика, да засичам. И как се броят точките.
Отивам да нападам Гугъл и да потърся вариант на теста им в училище. Crazy

http://math-bg.com/?page_id=3237
Ето тук са  задачите , отговорите и точките. Wink и е написано времето.

# 469
  • София
Извинявам се, но някой знае ли как се рашава задача 8. на КМС от 2009 г. (тази с трите пирамиди)
Аз, лично, не мога да схвана каква е логиката.  newsm78

# 470
  • София
Най-горния "етаж" от пирамидата е сбора от долните две квадратчета - 7, отдолу 6 и 1, под 6, съответно 1 и 5, под 1 - 1 и 0 и т.н.
Поне аз така го разбирам.

# 471
  • София
Вероятно трябва сборът на числата поставени в основата на пирамидата трябва да е равен на числото, което е на върха. т.е. така поне си мисля аз
      7
  6      1
5    1     1
но тогава ще има и други решения например:
      7
  6      1
4    2     1

# 472
  • София
Вероятно трябва сборът на числата поставени в основата на пирамидата трябва да е равен на числото, което е на върха. т.е. така поне си мисля аз
      7
  6      1
5    1     1
но тогава ще има и други решения например:
      7
  6      1
4    2     1

Не може, защото на долния ред имаш въведено 1 по условие в средата.  Peace

# 473
  • София
      7
  6      1
5    1     1
На мен с тази единица ми се губи логиката...
Примерно последната пирамида, споредмен е:
   7
 4  3
3 1 2

Руми, и според мен е 0...

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 14:03 от PurpleDragon

# 474
      7
  6      1
5    1     1
На мен с тази единица ми се губи логиката...

Не трябва ли да е 0 там. Иначе сбора на двете единици е 2-ка  Rolling Eyes

пп би било правилно, ако трябва на всеки ред сбора на числата да дава най-горното (7-ца)  newsm78

# 475

А 9-та задача от 2010 г. - как се подразбира кои се събират и кои изваждат  newsm78

# 476
пп би било правилно, ако трябва на всеки ред сбора на числата да дава най-горното (7-ца)  newsm78

Всеки ред трябва да е равен на 7.
6+1=7
5+1+1=7

# 477
  • София
А 9-та задача от 2010 г. - как се подразбира кои се събират и кои изваждат  newsm78
Не се подразбира.
Трябва да има знаци, но на част от копията липсваха.  Sick
Това беше единият фал на организаторите.

6+1=7
5+1+1=7
Не не е това. Трябва всяка кутийка да се получава от сбора на долните две под нея.

# 478
Благодаря, *Ирина*, притесних се, че съм по-зле с математиката от първокласник  Joy

# 479
  • София
пп би било правилно, ако трябва на всеки ред сбора на числата да дава най-горното (7-ца)  newsm78

6+1=7
5+1+1=7
Защо?
С Ирина явно сме на едно мнение! Wink

Общи условия

Активация на акаунт