Първокласници 2011/2012г.

• 37 952
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofiа
В нашия клас май правят някакви кратки диктовки, но аз като майка терорист имам сборници с диктовки за 1ви клас и правя диктовки вкъщи в неделя Mr. Green Диктувам директно цели изречения], прочетени по 2 пъти. Той пита, ако има затруднения с изписването на някоя дума.

Моята щерка пише 'омурена', та вкъщи го дискутирахме.
Моя син си беше рисувал лабиринт преди около месец и на входа и изхода на лабиринта се мъдреха надписи: "ФХОТ" и "ИСХУТ" Laughing Снимала съм си го за спомен този лабиринт.

Извинявам се за въпроса, но нали има специална тема за математическите турнири с изчерпателна информация?
Тема има, но ако надникнеш в нея ще забележиш, че там основно се води дискусия за състезанията и задачите за мааалко по-горни класове. Да отсееш нещо свързано с първокласниците там изисква да прочетеш доста страници с решения на задачи от висшата математика ( разбирай за 4ти, 5ти клас)  Peace

# 631
  • България
 оле цяла тема съм изпуснала  Simple Smile
нямаше ме в страната и не ми се четеше честно казано
на буквичката л сме,математика-9
закуската не я харесва,всеки ден давам кроасан допълнително и сок
освен това ми иска и парички за лавката,от там се купуват кубети и течен шоколад за което съм твърдо против
чудех се как да я откажа от тях и ето че май ще се получи
сега мърмори че иска да си купи играчка от един саит ама как да събере пари като не и давам излишни Rolling Eyesаз-ето давам ти 5лв за седмицата за кубети ли за касичката ли както прецениш...след малко-мамо няма да ги харча за лавката,стига ми това което ми даваш за хапване и обяда там...ще ги събирам за играчката newsm78ох дали ще е така
за сега тя доволна и аз доволна
по-късно ще ви чета малко назад да видя какви теми сте повдигнали
сигурна съм че съм пропуснала важни неща
спокойна вечер Hug

# 632
  • sofia
Валери, много е сладък твоя малчуган с този лабиринт.

# 633
  • у дома
Не се притеснявайте за грешките-отстраняват се с повече диктовки в къщи,но не дълги и четене на повече книжки-моето е трети клас и даже и в момента учат повечето от правилата за писане.
А иначе и аз имам спомен от първи клас- в думата футболист беше направил цели три грешки -фодболис  Heart Eyes

# 634
  • Варна
Днес видях задачите давани от предишни години по роден край. Детето ги реши но аз и четях въпросите. Няма ли да им четат въпросите на децата, като дойде време за теста? ......

Не, няма да им четат. Или поне това е общото правило.

И Симона отговори на всичките въпрос, след като аз й ги прочетох. Оставих я да чете първия въпрос, отне й 5 минути, абсурд е да се справи сама с четенето. Сигурно няма да ходим на този тест, нищо, че задачите са лесни иначе. Rolling Eyes

Valery, много е сладък Бобо! Heart Eyes

# 635
  • Пловдив
Добър вечер майчета. Днес борихме диктовките, по-точно те ни пребориха ooooh! пълен крах, и аз и баща му пробвахме - освен когато е буква по буква, не го схваща. И все вика - дай да погледна(от учебника)...Ще продължавам да упорствам, само дето не знам, по кое по-напред - по писане ли, по смятане ли?

# 636
Хоп и аз се появявам. Wink
То ,че не се интересувам много от учебния материал,като изключа чат пат домашни които им дават за вкъщи,но какъв е този тест по роден край newsm78
Вики ходи на занималня и там си пише и учи всичко.За сега съм доволна.Понякога им ават за събота и неделя,но не всеки път.тя обаче поне за сега има ентусиазъм и сама си пише задачи и диктовки вече.При нас проблема е с изпускане на букви.
В четвъртък ще ходят на първата екскурзия.Не е задължителна,който прецени че може да си пусне детето.Ще ми е интересно какво ще разказва после Shocked
Иначе на стола си хапва всичко.по програма топло мляко пак омита всичко,а и от вкъщи си носи.Незнам къде я харчи тая енергия,но все е гладна Laughing
Хайде спорна седмица на всички мами и дечица Heart Eyes

# 637
  • София
Записвам се да ви следя....

Моята първолачка се оправя много добре, от началото на Октомври я оставих сама да си подрежда чантата и да си пише домашните. От вас научавам за теста по Роден Край, за всички първолаци ли е?

Аля има домашни само за уикенда, през другото време след обяд си ги пишат в училише. Неделното домашно обаче и отнема поне 2 часа, което си е доста  newsm78

С диктовките, досега сме имали само две за домашно, както и с четенето нямаме проблем, направи ми впечатление, че винаги почва с главна буква новите изречения и имента без да и казвам, явно добре са го отработили в клас  Thinking

Проблем имаме единствено със стола, явно храната не става, а тя е доста капризна по отношение на храната и съответно по цял ден е на солети и сндвичи... до кога така Sad

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 11:03 от nad_tab

# 638
  • Варна
Любопитно ми е да следя новини от родители на първокласници. Интересни неща се пишат. Мога да споделя, че изпитвам безкрайно объркване какво точно трябва да се случва с едно дете на 7г по отношение на учението. Аз приключих със занималнята и не смятам да впрягам големи и извънредни сили в домашната подготовка, отделяме около час и нещо за всички домашни, не искам Мая да се разочарова, че най-важното на този свят е училището, както тя се изразява. Признавам, трудно намирам баланса между майчиното удовлетворение и потенциала на детето ми, но родителството е най-голямото ми възможно предизвикателство, ще черпя опит и от вас.

# 639
.

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 14:24 от Еластина

# 640
  • В светлината на слънцето
И аз не тормозя с допълнителни занимания у дома. А събота и неделя са за почивка, закон.  Naughty Рано им е да стават гении - поне това е моето мнение. У дома единственото, което прави е домашното (в следобедно време, с баба-екс учителка, тъй като не ходи на занималня). И това се свършва в рамките на един час, после - свобода. Grinning

# 641
  • София
Lalumba, как е ръчичката?

Ние вчера правихме диктовка, като внимава не греши. Даже сама си измисляи 3 изречения и си ги написа. Обаче разсея ли се...става страшно. ooooh!

# 642
  • В светлината на слънцето
Lalumba, как е ръчичката?

Не питай.  Mr. Green Няма опазване и това е. Оня ден баба й отишла да я прибере след часовете и я заварила да мъкне някаква дървена плоскост, изровена от кой знае къде. Съвсем сама и с две ръце, нищо че има гипс. Днес обяснявах, че трябва да удържи още една седмица, след това ще свалят гипса и естествено, ще трябва двойно да пази ръката, ама май влезе от едното ухо и излезе през другото. Crazy

# 643
  • София
 Hug
Уф...хич не е лесно. И моят бяс е същия, три днес след като падна върху нея един голям ТВ се беше покачила върху друг... ooooh! То поне последници да нямаше, разбирам.

# 644
  • София
И аз не тормозя с допълнителни занимания у дома. А събота и неделя са за почивка, закон.  Naughty Рано им е да стават гении - поне това е моето мнение. У дома единственото, което прави е домашното (в следобедно време, с баба-екс учителка, тъй като не ходи на занималня). И това се свършва в рамките на един час, после - свобода. Grinning

Закона си е закон, ама като има детето 5-6 листа А4 домашни за писане и рисуване в петък като е уморено ли да ги пише  newsm78

Не става въпрос за гении, а за това да отидат подготвени в училище. Аз съм от малкото мами около мен, които дори не поглеждат домашните на детето, но то е съвестно и без домашни, доколкото на мен ми е известно не ходи. Моята помощ е само ако има диктовка  Wink

Общи условия

Активация на акаунт