Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 23

• 66 526
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
  • в сърцето на държавата
ама дневника на ЛЕО КАК ПОПАДНА У ИБРАХИМ???  newsm78

# 571

Не го ли взе като хванаха Лео в парка newsm78

# 572
  • Атлантис, Галактика Пегас
Струва ми се че няма да има четене на дневника от Хюрем, ще дотичат с известие за Хатидже. Peace

# 573
Сетих се за нещо което четох и в Роксолана и в Харем...
За да се ожени Сулейман за Хю, тя трябва да не е робиня, това тя го разбира от имам. Моли Сулейман ако я обича да и даде свобода... Той и дава не подозирайки какво го чака. И когато я вика за пореден халевет, тя отказва да дойде, нали вече е свободна и може сама да реши дали го иска или не...  Wink
И му казва че ако я иска трябва да я направи съпруга. Така се стига до сватбата.
 Peace
Дали и тук ще е така??? newsm78

# 574
Сетих се за нещо което четох и в Роксолана и в Харем...
За да се ожени Сулейман за Хю, тя трябва да не е робиня, това тя го разбира от имам. Моли Сулейман ако я обича да и даде свобода... Той и дава не подозирайки какво го чака. И когато я вика за пореден халевет, тя отказва да дойде, нали вече е свободна и може сама да реши дали го иска или не...  Wink
И му казва че ако я иска трябва да я направи съпруга. Така се стига до сватбата.
 Peace
Дали и тук ще е така??? newsm78

hahaha hahaha hahaha логично Grinning
Хюррем ли е единствената робиня, станала съпруга в Османската история? Махито съпруга ли е, била ли е робиня newsm78

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 10:24 от petkana

# 575
Петканче що се хилиш... Хитро и дяволито постъпва Хюто в книгите...  Peace
Дали тук ще го обиграят това така или...
Все пак ни показват Кануни, Сулейман зачита закона.
Там си спомням беше не толкова директно, ако искаш да спиш с мен ожени се. Беше завоалирано: Аз съм свободна жена и не е прилично на свободна жена при това мюсулманка да ляга с мъж който не и е съпруг...
Тъй че СулЮман нямаше изход, защото е голям мюсулманин и тачи Закона...  Peace

# 576

Хюррем ли е единствената робиня, станала съпруга в Османската история? Махито съпруга ли е, била ли е робиня newsm78

Да Хюрем е единствена станала съпруга. Махи е била наложница, не е била робиня, като че ли, била подарена от родителите си на Сулейман. Тук може и да съм в грешка от кого е била подарена.
Тя и Валиде е така не била продавана не е била робиня, била наложница на Селим. За нея знам със сигурност че е била дадена от собствения баща за наложница на Селим. Той е бил кримски хан и било политически ход. То при тези ханове и прочие дъщерите са били стока за продажба.
Султани не са имали съпруги, имали жени, всички в харема, имали любимк, майки на синове, но не и съпруги.
За да не може при една евентуална война и загуба, да ги унижат с това че да направят от съпруга робиня на завоевателя, как то имало в тяхна древна история съпруга на загубил Султан била принудена гола да сервира на пир на победителя. От този момент нататък не  е имало съпруги в ОИ. До появата на Хюрем. Тя за това в трейлера за сезона беснееше Валиде към Сулейман, че потъпква закона на предците.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 10:33 от Kordelia

# 577
ама дневника на ЛЕО КАК ПОПАДНА У ИБРАХИМ???  newsm78

На финала на еп.34 Ибрахим казва, че Нигяр го е намерила във вещите на Лео, заедно с парчето от картината . Mr. Green
А всъщност парчето от картината той го намери в торбата на художника.  bowuu
А може би е време сега Хюрем да съобщи на СС какво е станало с Лео. newsm78 newsm78

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 10:42 от jupetrov7

# 578
Мисля,че Махито е подарък на султана - лично братята й са я подарили на него като "притурка" към сключен мир и добри бъдещи дипломатични отношения. Дано не съм нещо в грешка , но имам спомен че това го мернах нейде из романа "Роксолана" докъто го преглеждах отгоре - отгоре, щото все не ми остава време да го започна сериозно.

# 579

Ибрахим казва, че Нигяр го е намерила във вещите на Лео. Mr. Green
Нигяр май ще излезне по голяма предателка отколко си мислех.  newsm78

# 580
Това с браковете го има и в нашата история - нали Иван Асен ІІ се е женил  и децата си е оженил за византийски и други съседни владетели - все политически сделки.  Жените са били стока.

# 581
Това с браковете го има и в нашата история - нали Иван Асен ІІ се е женил  и децата си е оженил за византийски и други съседни владетели - все политически сделки.  Жените са били стока.
Да, но в ОИ не е ставало въпрос за брак.  Peace

# 582

Ибрахим казва, че Нигяр го е намерила във вещите на Лео. Mr. Green
Нигяр май ще излезне по голяма предателка отколко си мислех.  newsm78

Може би Ибрахим нарочно го казва, за да пререже пътищата на Нигяр към Хюррем. Той не може да признае, че е ровил във вещите на Лео - все пак велик везир.

# 583
ама дневника на ЛЕО КАК ПОПАДНА У ИБРАХИМ???  newsm78

На финала на еп.34 Ибрахим казва, че Нигяр го е намерила във вещите на Лео, заедно с парчето от картината . Mr. Green
А всъщност парчето от картината той го намери в торбата на художника.  bowuu
А може би е време сега Хюрем да съобщи на СС какво е станало с Лео. newsm78 newsm78

Дали ще се осмели да раскаже истината? Да рискува всичко и да заложи на справедливостта на Сулейман и на декларирана от него любов? newsm78

# 584
  • в сърцето на държавата
аз мисля ,че Хюррем няма да каже истината на СС  за ЛЕО и нея....абсурдно е newsm78
нещо ще извърти............,че нали позира за портрет...е та това са скици за портрета и newsm78

Общи условия

Активация на акаунт