Избор на сушилня - 2

• 147 075
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • UK
Изобщо колкото и да е тиха самата сушилня основния шум идва от такива копчета и катарами.
Peace
Когато суша бебешките бодита направо се побърквам от трякането, но ниога не ги обръщам. Мързелът е голямо нещо!

# 646
Извинявайте,но съм ви подвела,54 см е Веко 7330!

# 647
  • До хладилника, който обичам
Нищо, пак благодаря, ще търсим Simple Smile

# 648
  • Варна
Какъв разход на енергия имат съответните класове и какво означава   А-10%,30%,40% ?

# 649
Здравейте, момичета!

Надявам се да можете да помогнете. Имам малко бебе и е много трудно с прането - едно постоянно простиране, гладене. Замислям се за сушилня, но се колебая дали да купя или да взема от майка ми нейната тъй като тя живее сама и я ползва веднъж в седмицата и каза, че с радост би ни я преотстъпила. Нейната е Gorenje на едно 7-8 години. Проблемът ми е, че майка ми има куче и котка и е сушила вътре всякакви дрехи с косми, и не ми се мисли какво.

Въпросът ми е има ли адекватен начин да се измие този електроуред? За филтъра ясно, но има ли начин да се отвори барабана и да се изчисти от вътре един вид? Защото ме притеснява тази дългогодишна употреба и майка ми колкото и да е прала и сушила, все са попаднали разни животински неща вътре.

Бебето ми се роди по-рано и е още съвсем малко затова не мога да си позволя този риск, ако не може да се почисти добре. Иначе ще купуваме нова, четох и чух прекрасни неща за Миеле, но не ми се дават 2000 лв. А ако купим втора употреба това не е ли все едно да взема от майка ми, от къде да знам кой и какво е сушил в нея?

Thinking

# 650
Здравейте, момичета!

Надявам се да можете да помогнете. Имам малко бебе и е много трудно с прането - едно постоянно простиране, гладене. Замислям се за сушилня, но се колебая дали да купя или да взема от майка ми нейната тъй като тя живее сама и я ползва веднъж в седмицата и каза, че с радост би ни я преотстъпила. Нейната е Gorenje на едно 7-8 години. Проблемът ми е, че майка ми има куче и котка и е сушила вътре всякакви дрехи с косми, и не ми се мисли какво.

Въпросът ми е има ли адекватен начин да се измие този електроуред? За филтъра ясно, но има ли начин да се отвори барабана и да се изчисти от вътре един вид? Защото ме притеснява тази дългогодишна употреба и майка ми колкото и да е прала и сушила, все са попаднали разни животински неща вътре.

Бебето ми се роди по-рано и е още съвсем малко затова не мога да си позволя този риск, ако не може да се почисти добре. Иначе ще купуваме нова, четох и чух прекрасни неща за Миеле, но не ми се дават 2000 лв. А ако купим втора употреба това не е ли все едно да взема от майка ми, от къде да знам кой и какво е сушил в нея?

Thinking

Слагаш няколко мокри кърпи и пускаш да работи. Преди това може да минеш барабана и с влажен парцал. Според мен няма от какво да се притесняваш. Но ако имате възможност си е по-добре нова. Щом е на 7-8 години надали има сензори за влажност, а това си е огромно предимство. Peace

# 651
Дрехите в сушилнята имат досег само с барабана. Аз го почиствам с много слаб разтвор на белина. Дрехите на бебе, пуснати в сушилня нямат нужда дори от гладене- излизат горещи и ненамачкани.
Космите от домашни любимци се събират във филтъра и няма проблем с тях.
Най-добре си вземете евтина нова сушилня, те също вършат много добра работа, а и няма да оставите майка ти без тази помощница.

# 652
Интересно ми е защо все едни  исъщи мнения се ширят относно уредите втора употреба.?!
Излиза,че само пишещите тук са най-чистоплътни и чистофайници, а останалите... newsm78
Чела съм и мнения,че дори акумулирали негативната енергия на собственика и т.н. ...за мен глупости.
А може предишният собственик да е бил много по-положителен човек от мен самата? Или една сушилня има уникалното свойство да кумулира САМО отрицателната енергия? Ами тогава ще пусна обява от сорта " Маг Рени чисти натрупана негативна енергия със сушилня  Mr. Green"
Та по въпроса-елате да видите що мъхове се събра по филтъра на моята ! А беше почти новичка, като я взехме. Е аз много мръсна ли съм ?? Simple Smile И евентуално имам акари ?
Та всичко е предразсъдъци. Дезинфекцирайте си я нормално и се радвайте на улеснението ! Hug

# 653
  • Варна
Всички нови модели под 1000 лв. са ен. клас В,С. На мен ми се иска да си взема нещо да не харчи много ел.ен.  Днес ходих да гледам едни Миелета втора употреба по около 250 лв. ,ами да ви кажа толкова ми се сториха ужасни,че ме беше гнус дори да ги пипна.

# 654
  • До хладилника, който обичам
Вземи си от човек, тогава Simple Smile Нашата е втора ръка, взехме я по обява от човек.
Клас С е, но не е много kW, и ако съдя по дължината на сушенето след 2 центрофуги на 1,200 оборота, не очаквам драстична разлика в сметката за тока.

# 655
здравейте на всички в темата. имам въпрос, колкото и смешен да ви е  Embarassed
да сега не съм имала сушилня, но се замислям да вземем. тъй като кухнята ни е малка, както и жилищито по принцип това ме е спирало, но сега все ще се намери място. при заявката пред приятели и познати покрай ремонта всички ме предупредиха за конденз и мухъл в помещението, където ще е.
имате ли такъв проблем, проветрявате ли задължително и как може това да се избегне?
приемам всяккави съвети и препоръки и за модели и всичко, което мислите, че ще е от полза.  Peace
благодаря ви предварително, може и на лс.

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 20:29 от *слонче*

# 656
...
 при заявката пред приятели и познати покрай ремонта всички ме предупредиха за конденз и мухъл в помещението, където ще е.
имате ли такъв проблем, проветрявате ли задължително и как може това да се избегне?
приемам всяккави съвети и препоръки и за модели и всичко, което мислите, че ще е от полза.  Peace
благодаря ви предварително, може и на лс.

Аз нянам такива проблеми. Моята е в едно помещение с пералнята(една над друга), а помещението е малко-почти метър на метър.
Когато пускам една сушилня, само се затопля в помещението. Когато пускам 2-3 сушилни една след друга - отварям вратата, защото става много горещо вътре(за добрата работа на сушилнята се изисква проветрение). В самото помещение имам едно миниатюрно отдушниче към WC-то.

За мен сушилнята е незаменим уред в къщата.  Simple Smile

# 657
  • в тристайна гарсониера :)
Моята сушилня е в коридора. Нямам проблеми с мухъл и кондез. Според мен също това е един незаменим уред. По въпроса с класовете, клас Б е моята и сметката за ток ми се увеличава с десетина лева зимните месеци.
Аз също не обичам да си купувам уреди втора употреба, но не защото не знам кой го е ползвал а просто обичам да ми мирише на "новичко" Simple Smile

# 658
  • София
Сушилнята отделя топлина, а не влага. При мен са в мокро помещение, една над друга и няма проблем с влага и мухъл. Ползвам ги вече няколко години в тази конфигурация.

# 659
  • Ланкър, планините Овнерог
Може би тези, които са "коминни" правят конденз и мухъл  Thinking Нашата е с кондензатор и няма такъв проблем. Даже напротив - пооттървахме се от влагата в стаята, където преди съхнеха дрехите през зимата

Общи условия

Активация на акаунт