Любители на кучета-24

• 39 195
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Винаги съм знаела, че спи идиотски, но тази вечер вече изтъпях....

# 226
  • София
Може ли да ме упътите към линк с информация за разгонването при пинчерите?
Ая ме изненада и разбрах, че почти нищо не знам за процеса.   Embarassed

Какво точно те притеснява? Първия път ще е доста мръсничко, защото още не знае как да се поддържа сама, затова й сложи някакво старо одеялце там, къде спи, че после няма изпиране. Ще продължи около 2 седмици. Не се изискват никакви специални грижи, тя сама ще се ориентира, само я пази от мъжки кучета и сте ОК  Peace При нас нямаше абсолютно никаква промяна в поведението, остана си все така игрива - все едно нищо не се беше случило, малко й беше трудно да ходи, че доста се беше подула, ама после се приспособи  Mr. Green

# 227
  • На небето
Ая ме изненада и разбрах, че почти нищо не знам за процеса.   Embarassed

Какво точно те притеснява? Първия път ще е доста мръсничко, защото още не знае как да се поддържа сама, затова й сложи някакво старо одеялце там, къде спи, че после няма изпиране. Ще продължи около 2 седмици. Не се изискват никакви специални грижи, тя сама ще се ориентира, само я пази от мъжки кучета и сте ОК  Peace

Зависи колко е обилен цикъла и.  Twisted Evil Имахме кучета с памперс сме ги държали, други почти не се разбира, че са в цикъл. Постоянно се ближеха и не са цапали почти.

# 228
Златните ми карамелени кафявковци вече са на 33дни и вече не са копринени плъхчовци  Grinning
Наближава времето да се разделяме  Confused Остана само една очарователна руса мома, която все още чака своите стопани.Иначе вече хрупат гранулки и се започнаха едни игри и закачки, че даже ръмжат и лаят  Laughing

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.290725844273783.83840.1 … 082423&type=1

# 229
Ая ме изненада и разбрах, че почти нищо не знам за процеса.   Embarassed

Какво точно те притеснява? Първия път ще е доста мръсничко, защото още не знае как да се поддържа сама, затова й сложи някакво старо одеялце там, къде спи, че после няма изпиране. Ще продължи около 2 седмици. Не се изискват никакви специални грижи, тя сама ще се ориентира, само я пази от мъжки кучета и сте ОК  Peace При нас нямаше абсолютно никаква промяна в поведението, остана си все така игрива - все едно нищо не се беше случило, малко й беше трудно да ходи, че доста се беше подула, ама после се приспособи  Mr. Green

Точно това ме притесняваше - дали не се изискват специални грижи,... нещо...   newsm78
Ще имам предивид съветите ти.     bouquet

2 седмици е продължителността, така ли? Мислех, че е повече. 
Ая също е много подута. Забелязах и, че се гризва от време на време.   doh   Mr. Green

Благодаря за разясненията! Ако се сетите още нещо, ще очаквам включване.   Hug

# 230
sevdasim, прелестни са!   Heart Eyes

Snarky Chimpfanny, Карина е страшна скица!   Hug

# 231
Feeling , освен да я пазиш от мъжки и да миеш по-често за друго не се сещам.
Само на повод се разхождайте, при вас е лесно, защото ако се появяват нахални ухажори, ще можеш и на ръце да я носиш. Има едни спрейчета, които се пръскат под опашката, уж убивали миризмата. Но аз с 300 зора пръснах веднъж, ефект нямаше, и спрях да пръскам.
То при нас незнам какво има ефект въобще, понякога си мисля, че гледам човек, а не куче.
Ама това е една друга тема. Ще намеря скоро време да разкажа за нашите "човешки" изпълнения. ooooh!

# 232
Благодаря за разясненията! Ако се сетите още нещо, ще очаквам включване.   Hug

Ето един линк от първата страница   Wink

Еструс при кучето

sevdasim,страхотни плюшени бебчета  Heart Eyes

Snarky Chimpfanny,много добре си е полегнала  Hug

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 22:17 от erota

# 233
erota, благодаря за линка, аз през Гугъл започнах да търся информация, а не ми хрумна да погледна на първа страница.   Blush
  bouquet

Ая си я поносвам аз. Я като не ще да върви, я като ни се мятат някакви кучета.   Whistling
Онзи ден ни нападна кокер и ако не я бяз взела на ръце, сигурно само повода й щеше да ми остане в ръцете.   #Cussing out
Неприятно ми е, че някои стопани въобще не се съобразяват.   Crossing Arms

# 234
Snarky, страшна е, Чери пък си просва дупето точно в средата на нейното си легло и като се простре половината спи в леглото, половината на паркета, мн ми е смешна.
sevdasim, разкошни са, напомнят ми за Чери отпреди само няколко месеца, мамка му колко бързо расте
Да кажа за храненето - явно наистина не е съвсем гладна, щото като й се прииска отива и хапва и на финала всичко си е изяла за деня. Няма го обаче онова нетърпение и лакомо нагъване като допреди няколко дни и затова все още малко се чудя... Храната свършва обаче и утре ще взема друга, може пък да й е омръзнала. Мисля да взема Нутра нъгетс, четох, че била хубава и че е супер премиум. Аз досега хранех с Оптима, която се води премиум. Някакви отзиви?

Ето и малко снимки от банята:
http://nel31.snimka.bg/animals/cherry.620235.25597487
http://nel31.snimka.bg/animals/cherry.620235.25597488

спи или лети, идея си нямам Laughing
http://nel31.snimka.bg/animals/cherry.620235.25597490

Така реагира на моите непохватни опити за нежност
http://nel31.snimka.bg/animals/cherry.620235.25597491

И почти всяка снимка, на която не спи я хващам в този вид, вече имам хиляди блондински петна и няколко снимки на спяща шантава кокерка
http://nel31.snimka.bg/animals/cherry.620235.25597489

# 235
Принципно съм против развъдниците, там също има голям риск от наследствени заболявания. Особено ако кучетата са дребни породи.  Това води до ред Факта, че майката не се движи а е стимулирана изкуствено чрез хормонални лекарства да зачева по лесно и често да ражда. Тя стои затворена денонощно в една тясна клетка. Като единственото и занимание е да ражда и да гледа бебетата си. Не се вадят от клетките, не се разхождат, не се поддържа хигиена и т.н.заболявания. Които се наследяват от потомството.

Имам и познат който има развъдник и съм виждала положението в което се оглеждат кучетата. За тях това е бизнес и средство за вадене на пари. Ако някога бих взела куче от развъдник бих обиколила всички възможни развъдници в района да се запозная с начина на отглеждане на кучетата и да преценя самите хора.

Това не е развъдник, това е ферма за кучета т.нар. puppy mills.

Развъдникът е нещо друго. Той е регистриран към световната киноложка организация и БРФК, има регистрационен FCI номер и уникално име, което се добавя към името на всяко родено в развъдника кученце (напр. Urbano del Diamante Nero), развъдникът работи с 1, максимум 2 породи и спазва определени правила, за да има право да функционира легално.

За да може да каже някой, че кученцето е родословно, то трябва да има родословие. Родословието е официален документ, с уникален номер, печат от БРФК, написани са данните на кучето - цвят, порода, номер на чип, родители, прародители и пр. Не ксерокопие, не копия от родословията на предполагаемите родители. Родословието се издава срещу минимална такса, когато кученцата са родени в легален развъдник и имат право на родословие. Който ви лъже, че за него се плащат няколкостотин до хиляда лева отгоре, е измамник, просто не може да осигури такова и се опитва да ви откаже да го искате. Има хора, които се опитват да пробутват фалшиви родословия, напр. при едно google търсене може да се окаже, че впечетляващите имена от родословието на вашия голдън са немски овчарки. (истински случай)

На кученцата, които са от развъдник от една страна и отиват да живеят в друга се издават т.нар. експортни родословия. Но всички легални развъдници, от всички европейски страни отговарят на условията, които съм изброила горе. Само цените са различни. Сърбия е близо и има доста силни и многобройни развъдници. Можете да потърсите там също, ако желаете здраво кученце. Или можете да попитате кога се очаква кучило в бг развъдниците и да почакате малко. Кучето не е импулсивна покупка, нужно е подготовка и понякога чакане.

Та така ...

Ако потребителката, която търси шар-пей има желание, да ми пише на лични, ще й пратя да види как изглежда легалното родословие. Тези кученца от обявата 100% нямат такова, но поне да е подготвена.

И да, 350-400 лв. е ниска цена.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 00:10 от Рони Бо

# 236
sevdasim   страхотни са бебенцата. Точно такъв беше и нашия черньо. Един мнооого заблеян поглед,смотаничък,спящ,толкова мекичък и уж мирищещ на "бебе"  Laughing  Сега е малка бяс.

Да ви споделя - снощи се завъртам, за да прегърна приятелят ми,който ми спи на ръката, и напипвам прекалено много козина. Надигам се и виждам как главата на Симеон ми е на рамото, кокерската глава е в шепата ми, а всички дружно се топлим под юргана  Crazy

Иначе напоследък започна да развива гласовите си умения. Рекламата на Фокс лайф и тази на бира Каменица са му най-омразните и вие като за последно. Същото е и като чуе телефон. Вчера сутринта си бях забравила звука пуснат и ми звъннаха, от зор да набара телефона и да го убие, успя да ми стъпи в окото  Laughing

# 237
# 238
  • София
http://media.snimka.bg/9671/025596450.jpg?r=0

Как е спящата красавица ?  Heart Eyes

# 239
http://media.snimka.bg/9671/025596450.jpg?r=0

Как е спящата красавица ?  Heart Eyes
Добре е, вчера й дадох Куколин и спря да повръща, даже вечерта яде. Тича си, играе й се и т.н.
Вие как сте?  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт