Любители на кучета-24

• 39 190
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Ясно, но не е ли твърде рано?   Confused   Ние се стреснахме, като видяхме.
Храним я качествено, допълнително й даваме и Калци Делис.
от мен един съвет, първо направете калций-фосфорен анализ и тогава, ако е необходимо, давайте калций. Peace
предозирането с калций е също толкова опасно, колкото и не даването му. Peace

Благодаря ти!     bouquet
А анализът може ли да се направи при всеки ветеринар или на определени места само?    newsm78
И последно - има ли нещо обезпокоително в ранното падане на зъбките й?

# 466
Ами там където има лаборатория се прави, кръвно изследване е.
А за ранното падане не знам, по-добре се консултирай с вета. Peace

# 467
Момичета, лабрадорите кога започват да сменят млечните зъби с постоянни?    newsm78
На Тара са й паднали 2-3 горни предни и 1 долен преден.    newsm78

От руски сайт за лабрадори: "Смена зубов происходит с 4 месяцев и должна закончиться в 6". На места дават и започване на сменянето от 3,5 месеца. А за моя лабчо просто не помня, все пак преди 7 години беше..... Embarassed

И от стоматологичен сайт:Смена молочных зубов у собак происходит на третьем месяце (12-14 недель).

# 468
Feeling, нормално е на 3 месеца да почнат да падат. До към 6,7 вече са ги сменили.
Калция вета ли ти каза да го даваш? Защото при големите породи може да е опасно предозирането с калций. Ако даваш добра гранулирана храна и искаш да даваш и калций по-добре направи анализ дали има нужда.

Ето какво намерих за зъбките

До 20 дни няма зъби.

21-35 дни - появяват се първите 4 кучешки зъба, после и 6-те млечни резци

1-2 месеца - появяват се първите 2-3 кътника

2- 5 месеца - млечните резци се сменят с постоянни и изникват още 2 кътника

5 - 6 месеца - сменят се и кучешките зъби с постоянни, израства 6-и кътник

7 - 14 месеца - резците са бели, без белези от протриване

1 - 2 години - протриват се вътрешните резци на долната челюст, а горните започват да се изравняват

2 - 3 години - протриват се предните резци на на долната челюст, а горните са напълно изравнени

4 години - протриват се вътрешните резци на на горната челюст, а средните се изравняват

4- 6 години - протриват се крайните резци на двете челюсти

7 -9 години - повърхността на вътрешните резци на долната челюст става овална, кучешките зъби започват да затъпяват

9 - 10 години - повърхността на вътрешните резци на горната челюст става овална, всички коронки на зъбите са протрити, оронват се зъбни частици от предната повърхност на резците

10 - 12 години - падат вътрешните резци на долната челюст, след това и на горната

12 - 16 години - падат всички останали резци

16 - 20 години - падат и останалите зъби

# 469
Момичета, лабрадорите кога започват да сменят млечните зъби с постоянни?    newsm78
На Тара са й паднали 2-3 горни предни и 1 долен преден.    newsm78

От руски сайт за лабрадори: "Смена зубов происходит с 4 месяцев и должна закончиться в 6". На места дават и започване на сменянето от 3,5 месеца. А за моя лабчо просто не помня, все пак преди 7 години беше..... Embarassed

bouquet   Значи, вероятно е нормално.   Hug
Все пак ще се допитам до ветеринаря, благодаря момичета!    Hug     bouquet

Yakamoz, благодаря и на теб!     bouquet
Не ни е казал ветеринаря, от една клиника ни казаха, обясниха ни и схемата за даване. Ще имам предвид думите ти.    Hug
Ще потърся още тези дни къде можем да пуснем един анализ.
Храним и двете с Хилл'с - съответно за бебета от едри породи и такива от мини породи.   Peace

# 470
Aми аз на твое място не бих давала калций на Тара, докато за пинчерите не знам вече, там не разбирам. Все пак пуснете анализа и виж дали има нужда. И аз сега мисля да поискам такъв защото нали не давам вече гранули и искам да знам дали е ок или трябва да давам добавки, въпреки че едни витаминки си давам и в тях има малко калций.

# 471
В тази връзка, намерихме материали как се прави домашна гранулирана храна и домашни кучешки бисквитки.   Heart Eyes
Мислим занапред да им приготвяме ние гранулите и лакомствата.   Crazy

# 472
В тази връзка, намерихме материали как се прави домашна гранулирана храна и домашни кучешки бисквитки.   Heart Eyes
Мислим занапред да им приготвяме ние гранулите и лакомствата.   Crazy
Може ли да споделиш рецептите?  Hug  bouquet

# 473
А, разбира се!    Hug
Само да видя къде забутах линковете...    Whistling

# 474
# 475
Може ли да споделиш рецептите?  Hug  bouquet

Докато  Feeling намери линковете, ето в тая тема има рецепти за вкусни бисквитки и не само за кучета. Да си призная, че има и такива, дето уж са за кучета, а те не могат да се вредят от собствениците си....... Embarassed Като ТЕЗИ ТУК например. По-нагоре на страницата има рецепти, вътре в самата тема също, не са само торти, въпреки че има доста снимки и на тортички от рождените дни. Peace

А, докато напиша, Feeling пуснала линк!  bouquet

# 476
О, супер сте! Много благодаря!  Hug

# 477
labrex, чудесно включване!      bouquet
Ако идеята за домашно приготвените лакомства се хареса, може да добавим линковете към първа страничка, за да не се губи информацията.    Hug

Тези дни ще спретнем едни бисквитки на лудетините.    Hug

# 478
Тези дни ще спретнем едни бисквитки на лудетините.    Hug

Feeling, да ви е сладко и на двукраките, и на четирикраките! Heart Eyes Гледайте да не пропуснете последните да ги почерпите! Grinning А някъде по-напред в темата имаше и една запеканка от черен дроб, също много се хареса на Рекс! Peace

# 479
  • София
Не препоръчвам на никого да готви по рецептите от този линк
http://amstaffbg.com/forum/viewtopic.php?f=34&t=217

Чесън?! Консерва риба тон?! - нататък не четох, но тези неща са едни от най-опасните за кучетата   Naughty

В лабрадорския форум са готини нещата (като изключим лука, де), а прочутите бисквитки и аз се изкушавам да ги пробвам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт