Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 117

• 135 778
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
  • Стара Загора

Tatitt и sVeshti4ka много благодаря за бързия отговор,но можели малко по-подробно.Tatitt става въпрос за третата торта,и ако не те затруднявам и теб sveshti4ka.Предварително ви благодаря

# 61
  • София
Руми, прекрасни са слънчогледите! Като един Ван Гог си ги направила! Определено оцветяването след моделирането им дало много! Там се подават едни перлички за тичинка на пълнежни бели цветчета - марш от прекрасната изрисувана торта! Hug

Шеметче, повето вероятно са те поздравили по други "медии" и почти да не забележа, че си имала повод вчера! Да си жива и здрава, слънчеви домашни моменти и да не ти липсва посока ти желая!

# 62
Moмичета, много сте бързи  Grinning докато се наканя и успея да изкоментирам, и хоп... вече сме в новата тема.  Mного хубави торти  видях в миналата тема, но набързо ще спомена някои от последните страници по памет и ще се фокусирам върху тези в новата тема. Извинявам се предварително, ако пропусна някои, не е умишлено.

А също и извинявайте за дългия пост - на който не му се чете, да ме пропусне  Wink

Бианка много, много ме впечатли тортата трюфел - супер оригинална е.
Китарата и лаленцата на Фреса са супер, Спонджбоб на Бетина33 е много хубав, чайника на Налика, Смърфчетата и особенно татко смърф на Мариета, LG тортичката на МечоПух, и както винаги съм във възторг от бързината и качеството на тортите на ПатриЯни. Ала-Бала поздравления, много добре е станала тортичката ти, Кукита страхотно е покрито сърцето, Нелинка Стз прекрасно си се справила и ти  Peace

Хелоуинските торти и мъфини също са мнооого хубави и много ме впечатлиха, въпреки, че това не е един от моите празници, нещо не го уважамам много, много  Rolling Eyes

А сега и новопоказаните красоти:

hrisiv много е хубава кривата торта и е със супер цветове! Честита рожденничка със закъснение! Тиквата и баба Яга обаче са ми фаворити - уникални са. Как направи релефа на тиквата? Изрязва блатовете или нещо друго?
Ditsan много е нежна тортичката за кръщенето, а другата е супер идейна и прекрасно нарисувана.
stefina ама много е сполучлив този скорпион  Peace
Мина с твоите прекрасни торти, незнам дали ще можеш да се откажеш  Heart Eyes За съжаление почти винаги, всяко удоволствие, когато стане малко или много задължение и ежедневие - губи от своето очарование. За щастие обаче, това въобще не се е отразило на страхотните ти произведения   bouquet
marulka_s и аз съм на мнение, че си страхотна в моделирането! Какви физиономии им правиш само на тези човечета.... всички разбираме в какво настроение са  Mr. Green
Пепи какви критики  newsm78 А пък и мисля, че всички гледат само сладкишчето в дясно  Heart Eyes Да ви е живо и здраво и да расте палав, умен и щастлив!
Sveshti4ka Мисля си, че всички думи, пред таланта ти бледнеят..... Все повече се убеждавам, че си феномен, а пък арт произведенията ти са ти клонинги  newsm51
Blueeye това е една оот любимите ми книжки, а ти страхотно си пресъздала прекрасните илюстрации!
Van444eto Страхотна е тортата с майстора  Heart Eyes Много са готини всички детайли и прекрасно изпълнени, както винаги, а пък мен естествено ме впечатлява и перфектното покритие /нали то ми е голямата мъка и постоянно ме тормози  Mr. Green/
Ванилия много, много хубави тортички! Тази с черешките, въпреки трудностите е станала супер / а проблема ми е до болка познат. Аз преди месец правих подобна висока, но с един унгарски фондан и резултата беше плачевен..... такова скъсване и свличане, че едвам го скрих  Joy , а тортата оставих с дипли - нямаше оправяне. Виждам, е Ванчето е дала обяснение за това - Благодаря   bouquet/ А сърцето с крилцата наистина е страхотно - поздравления.
Future_Mummy ягодов крем съм правила по рецепта от сайта на Димитрана - много добре и вкусно се получи.
r.i.angelova много, много хубави са слънчогледите, все едно са току-що откъснати и подредени  Peace
Шеметче  Честит Рожден ден със закъснение и от мен.   newsm51

# 63
Там се подават едни перлички за тичинка на пълнежни бели цветчета - марш от прекрасната изрисувана торта! Hug

Точно това ми вади очите и на мене, Дими, ама тортата е поръчка и трябваше да има някъде белички цветлета. Опитах се да ги сведа до минимум и затова не се виждат много, много. Даже честно казано, ми мина мисълта да взема и да ги разкарам от снимката поне с фотошопа, ама се отказах. Laughing

А и пропуснах да кажа, че имаше и папур, който с огромно удоволствие измятах в кофата за боклук.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 14:38 от r.i.angelova

# 64
Здравейте, момичета! Извинявайте, че така влетявам, но нямах дълго време нет и съм изпуснала почти цялата предишна тема.

Искам да попитам дали си спомняте, че някой беше пуснал рецепта за шоколадов фондан от маршмелоуз? Рових, рових и не го открих. Добавяше се шоколад към бонбоните, но колко...в коя тема...не се справям.

# 65
  • ГОре на черешата...
Минавам съвсем набързо да ви почерпя за здравето на моята майчица, която днес е рожденничка - ето букета, който й подарих:

Торта "Хибискус":

# 66
Здравейте и от мен
Изпуснала съм почти цяла тема, но толкова неща се случиха, че просто не мога да смогна.
Първо да честитя рожбите на Шемет невероятен и Димитрана! Да са ви живи и здрави!

hrisiv, кривата ти торта е жестока! И като цвят и като изпълнение, а баба Яга е невероятно творение. Другата - цветната също ми пълни душата. Обожавам ярки цветове, изискват много прецизно съчетание, за да не стане кичозно. Справила си се супер.
ditsan, прочетох какво ти се е случило и ти стискам ръката за това, че си успяла да се справиш и с толкова торти, коя от коя по-хубави!
Tatitt, тортата ти я видях! Страхотна е. Единственото, което ми боде очите, е забоденото ветрило. Композицията на цветчетата е много нежна, с тях си се справила страхотно
stefina, на мен ми харесва тортата със скорпиона. Много ме изкефи изчерпателното обяснение от клиента какво точно иска. Малко са хората, които знаят какво искат в такива детайли
Mинa, винаги си перфектна. Разбирам те какво е да имаш нужда от почивка от нещо.
marulka_s , балерината и леля Ог ми пълнят душата! Страхотни са, много идейни хрумвания!
_Пепи_ , да ти е живо и здраво тирамисуто!!! Разкошно е!  Mr. Green
sVeshti4ka , на теб ти казах - ти си луда! Но с онази хубавата лудост, дето ражда такива прекрасни творения! Гледах те и в двете предавания, страхотна си. Само обясни ми моля, как, когато работиш, около теб е толкоз чисто Simple Smile
blueeye® , страхотна книжка!
van444eto , винаги ми доставя удоволствие да ти чета оплакванията по адрес на тортите, а след това да видя и самата торта - "измъчената" такава  Simple Smile
Ванилия Мадагаскарска , черешките са като истински, а сърцето наистина е мноооого добро!
Future_Mummy, ето какви ягодови кремове съм правила аз - http://vaklina.blogspot.com/2011/05/blog-post_7180.html, и още един с ягодите отгоре - http://vaklina.blogspot.com/2011/05/blog-post_9920.html
r.i.angelova , слънчогледите са веднъж! Пчеличката, въпреки че е хартиена, се връзва страхотно!
mari_eta , винаги си толкова прецизна! Хибискусът е любимият ми цвят, като изключим хризантемите, затова мъъъничко ще те изкритикувам, че са му малко венчелистчетата. Трябва да изглежда по-пищен, поне според мен де Wink Да е много усмихната майчицата ти, сигурна съм че много ще се зарадва

И от мен, за да не е празен записът, ще покажа две торти, които правих миналият месец:

Искам да кажа, че това е най-вкусната торта, която съм правила. Интерпретацията е върху дяволски шоколадовата торта на Дарилка, но към крема добавих разбит белтък, бита сметана и какао, а блатът е по друга рецепта. Ако някой иска - ето тук я има http://vaklina.blogspot.com/2011/10/blog-post_3584.html

От тази торта си показвам само фигурките, защото хич, ама хич на й се кефя. Взех я готова и при декорацията нямах никакво настроение и я претупах, та така.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 15:15 от Mishoka

# 67
enister дано не бъркам, но доколкото си спомням, мисля, че Рая беше писала за шоколадов маршмелоуз фондан. Потърси в нейните мнения.
Mishoka много добре изглежда тази тортичка, а и фигурките са страхотни, особенно тигърчо с тая навита опашка  Laughing
mari_eta Честит Рожден ден на майчето ти! Много е нежна и с прекрасни цветове тортичката, а и на мен тези хибискуси са ми голяма слабост! Накупила си бях сума ти и работи за хибискус, че исках и аз за моята майка да правя такава, но то ми беше едно скапано това лято, че така и нищо не правих  Mr. Green  Само ако ми позволиш да отбележа, че венчелистчетата е трябвало да ги сложиш обратно, от вътре, навън да се отварят. Дано не съм те обидила или засегнала, най-добронамерено ти го казвам, защото тортата и така си е супер красива! Аз по-принцип отбягвам да изказвам мнение /според мен не се приема много добре/, а и не съм толкова компетентна, но  по тази тема съм пристрастна  Grinning А и по-принцип предпочитам да съм откровенна, пред това да изказвам всеугодни мнения. Дано наистина не се засегнеш, ти или някой друг, нямам абсолютно нищо недобронамерено впредвид  smile3525

# 68
]Ванче[/color] Чакай да се разберем - от към хубост или от към грозотия те е засенчила моята баба Яга (тя малко трябваше да е вещица между другото  Wink )Видя ли й метлата??? За теб си мислех като я правех (бъзикам се  Joy Joy Joy) И сега сериозно- Майстор Марин се е получил много готин (не знам кое те е измъчило принципно) Инструментите са просто върха - като истински   bouquet Това зад листата на дръвчетата бисквитка ли е ? Един улук видях също много реалистичен   bouquet
Сигурна съм че за мен си мислила. Даже съм убедена че си гледала мои снимки от срещите за да ме ползваш за модел. Метлата е уникат. Всичко съм видяла.  Mr. Green
Това за зад листата са бисквитки, правилно си видяла. Голям съм идиот. Тортата вече накичена, готова за прибиране в хладилника. Масата почистена, инструментариума прибран. Тръгвам да прибирам 2-3 останали прозорци в една кутия "За хрупане", която седи на секцията да е удобна за диването и изведнъж до кутията какво да видя.  Shocked Трите кашпи с дървета. Имат си стъбла, зеленина и вместо корони, по един шиш стърчи. Забравени, отвсякъде. Чудих се какво да направя набързо, че не си се вадеше пак боклучарника и бъркайки в шкафа със сладичко намерих една кутия с бисквитки. Подобни са на Холидейки. Набързо изрязах 6 криви цветлета, доразкривих ги още малко и ги лепнах. Допълних и малко готови цветлета /едните без тичинки дори/ и готово.  Whistling Станаха смешно-сладки дърветата. Улука - той е краден от Валерия.  Mr. Green И той не е един, а са четири.  Mr. Green
r.i.angelova - Страхотна е тортата ти. Слънчогледите наистина са ВанГогови.
hrisiv - Много ми харесва цветната ти торта. Не ми допаднаха само белите вътрешности на някои цветя.
Мариета - да е жива и здрава майка ти. Страхотна торта си и направила. Със сигурност ще се впечатли много.
van444eto , винаги ми доставя удоволствие да ти чета оплакванията по адрес на тортите, а след това да видя и самата торта - "измъчената" такава  Simple Smile
Аз не мрънкам защото си прося комплименти, а защото когато нещо не става както аз искам, адски се вбесявам. На себе си, разбира се, защото на някои неща никога няма да се науча. Искам да има милион детайли и ако забравя нещо, после се гърча от яд. Освен това, ако не си помрънкам тук, то къде? На кой му се ще да ми слуша хленченето и то за неща, дето идея си нямат хората. Та, затова си мрънкам тука, не за друго. Нали знаеш, като се оплаче човек и после му е гот.   Stuck Out Tongue А, тази торта ме изтормози, защото имаше много детайли, а време почти никакво за тях. Правя едновременно детайли за още 2 големи торти + сватбената и всичките са другия четвъртък и петък. Мрън.... мрън.... мрън... Твоята торта изглежда адски апетитно и ако не знаеш, да ти кажа че умирам за шоколад. Ако може горчив.
Някой питаше за покритието на долния етаж. ШТ от Деликат е, но не е чисто. Набутах вътре остатъци от всякакви цветове. Имах останали по малко синьо, розово, зелено, жълто. Така че, вътре има и около 1/4 ПикКо.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 15:49 от van444eto

# 69
Мале хора, какво става тук бе?! Аз от доста време не съм влизала и днес викам я да си покажа и аз тортите, ама малко ме е срам вече, то това никакъв любителсо-аматьорски форум не е вече!!! Направо ми скрихте шапката, то от хубости нагоре:)))
Почвам по ред на номерата:

hrisiv- и двата проекта са страхотни, направо възхитителни!!! Аз по принцип бягам и от кривите и от 3Д тортите, не знам защо така ме плашат, а твоите са разкошни до най-малките детайли! За цветовете да не говорим....Невероятни!!!! Черепът и тиквата и Ягата са плашещо реалистични! Браво!!! Честит Рожден Ден на мацката ти, да ти е жива и здрава!!!!
п.с.  Сега видях и тортата с цветята....ами и тя е уникално красива в убикално свежи цветове...имаш страхотен стил!!!
ditsan- И двете книги са хубави, но втората повече ми допада по-приказна, но те и поводите и темите са различни, така че нормално първата да е по изчистена:)))
stefina- хич даже не е постничка, много си е премерена тортата, а цветовете са много свежи!
Mинa- няма какво да преосмисляш, като не ти се правят поръчки, недей, но не спирай да си твориш когато ти е кеф, защото нещата ти са уникално свежи и красиви:) Почини си малко и ще видиш как ще те засърбят ръцете, поне при мен е така:)))  Hug Hug Hug
marulka_s- Силванке, всичките са уникални!!! Най-любими са ми балеринската и готварската книга, тая леля отгоре ми иде да я нахапя...ехехех
Tatitt- това нещо от теб как можа с такава миниатюрна снимка да го покажеш, то си заслужава по-мащабно представяне! Много е нежна и хобава торта, много ми хареса борда, а на тия висящите цветенца откога им имам мерак да ги пробвам, идеята ми дойде от едни булчински украси за коса, които имам вкъщи:))) Много ми допада твоя стил!!!
sVeshti4ka- Свещичке Ани, как ги моделираш тия фигурки бе човек, много са яки! Тия пък другари на дъбравата дето са се подредили ми иде да ги нащипя направо! Невероятни са тортите!!!
blueeye®- много сладка тортичка, много ми харесват трите котенца с в гръб, които са как са докарани:)
van444eto- Ванче, тоз Марин как самодоволно гледа...ехехех...инструментите си ги докарала 1 към 1 с филмчето!!! Много веселяшка в типично твой стил!!!!
Ванилия Мадагаскарска- черешките от първата и сърцето от втората са станали много добре:)Първата ми се струва малко наклонена, но не знам дали си търсила този ефект нарочно?
r.i.angelova-чудесна кошница!
mari_eta- мале Мариета, този хибискус е уникален!!! Да ти е жива и здрава майчицата!!!
Mishoka- цветята и фигурките са се получили много добре!

Ето и моите торти:

Pincesses for my princess:) by polina_laskova, on Flickr

ganche cake by polina_laskova, on Flickr

Gone fishing cake by polina_laskova, on Flickr

Roses for my BFF by polina_laskova, on Flickr

# 70
  • София
Olele, нямам никаквои време, но не мога да не кажа, че тортата с рибата е УНИКАЛНА, Ласкова!!! Ох, имам чувството, че ще изскочи всеки момент!  Grinning Уникална идея, направо думи нямам, по-добра не знам дали може да се измисли.  Grinning Grinning Grinning Голям кеф ме подгони днес, то Предизвикателството, то темата - страшни гледки има днес!  Grinning

# 71
  • Варна
запис

# 72
  • у дома
laskova, страхотни торти! но тази с рибата е УНИКАТ!!! мъжО като я видя, каза специално да те поздравя от негово име за тази торта  bowuu
mari_eta, Честит Рожден Ден на майка ти! невероятен цвят, сигурна съм, че ще бъде оценен   bouquet
Mishoka, симпатична тортичка.
Ванилия, нощем е време за спане, обикновено.. пък гости като ти дойдат, е добре да ги почерпиш, а не да ги тормозиш да готвят  Joy hahaha
hrisiv, прекрасна е зелената торта!
r.i.angelova, страхотна кошница! и как не те беше срам да забравиш пчеличката
Crossing Arms

# 73
Прекрасни творения.
От време на време макар и много рядко поглеждам през прозореца на вашият дом и се удивлявам от това което виждат очите ми.
Много идейни и перфектно изпълнени проекти.
Поздравления!

# 74
Еййй, много торти, много нещо!
hrisiv, разкошна торта! Нещо тази пеперудка не ми е съвсем на място посредата, но пък те пеперудите са си такива - кацат си дет' намерят за добре, без да се съобразяват  Mr. Green
Mishoka, много добре са ти се получили сините цветенца, според мен; нещо не ми харесва с тази глазура отдолу, може би ако беше тъъъъъмно кафява, цветята щяха да се откроят. Но щом пък е била вкусна - това компенсира всичко!  Hug
laskova, рибешката торта е Жес-То-Ка! А тези сини дипли са ми такава мечта! Веднъж се мъчих, но не ми стигнаха уменията да ги направя така прекрасни като твоите! Чудесни са!  Принцеската торта е много хубава и момичешка, нещо много еднакви ми изглеждат цветовете на етажите, едно ярко зелено ми се привижда някъде... но то си е въпрос на вкус, чудесно изглежда тортата и короната отгоре! Синята торта не беше наклонена... май... че нещо вестибулара ми зиневерява днес и не твърдя, че не е крива, просто аз не забелязвам... ама аз самата се накривих от винцето  Mr. Green... по-скоро се смачка горе на ръбовете, като слагах фондана. Не е хубава формата й, има какво да се желае, така е.
Ангелова, хубава кошница, дръжката й е перфектна, а слънчогледите.... разкошни! Много богат букет, аз изобщо не забелЕзАх тези бели цветета, които коментирате  newsm78 Е пийнах някое друго винце, преди да седна на компа, може би затуй  Whistling
Ванче, благодаря за коментара за фондана! Много полезнен ми беше, отчитам си грешки и си взимам поуки! А дърветата от бисквитки наистина са оригинални и много сполучливи!
Хайде скривам се до следващата ми торта, няма да се обаждам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт