Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 117

• 135 750
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Райче, виж на Гаргамел щях да се изкефя, ама това с розата освен, че не отговаряше на истината, беше доста неадекватно, ама карай.  Mr. Green
На Горската сладкарница къпкейка във формата е печен, виж как позна.  Wink Ама аз и целях да е къпкейк, а не гъба. Ванчееей, туй не е гъба. :Р Твоя майстор е много готин, ама много червило си му сложила.  Laughing Инструмените кефят. Peace
Райче, втория етаж и тиквата са медовик. Ама да ти кажа, аз половината време бях завряна в хладилника, че да не ми се изсипе не само втория етаж, ама и долния да не се развали, че беше еклерова, и готова направена от вторник, а трябваше да се яде в неделя, пък тортата за снимките трябваше да е готова за петък. Много се притеснявах от това вадене-слагане в хладилника, ама в крайна сметка всичко оцеля.  Mr. Green Макар че все пак се поизду тортата откъм наведеното. Следващия път много ще се замисля, преди да ползвам пак подобна стойка (аз ще давам да ми направят, ако може), че за основното оформяне трябва всичко да е сглобено, а в този случай хладилника е празен.  Laughing Видяхте ли го в репортажа? Mr. Green И така  3 дни.  Laughing

# 46
  • у дома
Tatitt, мерси за рецептата  Hug

Ван444е, ще има какво да ме заядеш при следващата торта, не се притеснявай  Mr. Green Mr. Green Mr. Green ти що мислиш, че няма снимка в близък план точно на този котак?!  hahaha  

какво точно не ти харесва в твоята торта  newsm78

Следващия път много ще се замисля, преди да ползвам пак подобна стойка (аз ще давам да ми направят, ако може), че за основното оформяне трябва всичко да е сглобено, а в този случай хладилника е празен.  Laughing Видяхте ли го в репортажа? Mr. Green И така  3 дни.  Laughing

Joy Joy

# 47
Прелитам набързо над последните страници, че много изтървах!
hrisiv - разкошна е тази цветна крива торта!!! Омагьоса ме, поисках пак да ставам на 10 години!!!
stefina, добре се е получил скорпиона.
Марулка, балерината простоооооо ми легна на сърцето от раз! Страшна идея е с тази релефна пачка, а рисунката е мега сладка! Много ми харесва как си съчетала цветовете!
Мина също с прекрасни детски торти, отново  Mr. Green
Свещичке, много са ти уникални тортите, невероятен характер имат! И аз се радвах на интервюто с теб, много приятно беше!
Ванче, майстор Мартин не го знам кой е и какво е, но някой е получил страхотна торта  Mr. Green

И тъй, за да не плямпам твърде, без да давам мат'риал - Моля   chef

Заповядайте още!
Две тортички, които правих тази нощ - сестра ми беше на гости, и от приказка на приказка сглобихме две торти, нацвъкахме цвекленца и листенца, наръсихме бляскавко (да има), и осъмнахме!  
Тортата е вита шоколадова; опекох два блата в тава 30х40, навих ги в цялата им височина (малко под 30 см, защото изрязах кривите ръбове), стана едно високо руло с диаметър под 15 см, и след като стегна, му резнах горната 1/3. Така станах две торти - синята черешова, която беше първоначалния замисъл, и се търсеше ефект висока, и още една мини торта, която се нарече подарък за племеницата ми. И от мислене какво тийнейджърско, какво тийнеджърско та хоп - едно сърце, ама стил Тошровка  Mr. Green  Много му се кефя как излезе с крилата!
И двете са си съвсем изцяло мои умотворения, от което съм безкрайно горда, и очаквам всякакви критики по дизайна.
 Възникна ми проблем с фондана (от кукибуки един холандски) който за фигурки е чудесен, но за чаршаф  ooooh! Нацепи се по ръба на синята, ама направо се скъса и се свлече с цял сантиметър. Че тънко беше - беше, признавам. Но цепката се оказа по-малкия проблем. Някак си тоз' фондан не ще да се приглади и не ще и не ще. Като станаха едни ми ти ръбове, едни ми ти гънки... Трагедия. Та синята торта има отгоре една "покривка", да скрие цепката, и получи тези въздебелшки клони, които буквално са залепени по ръбовете. Иначе щяха да са доста по-крехки и доста по-малко.  Тъй. Същото обаче се случи и на малката черна торта, и там вече не беше тънко разточен фондана! А пак се сцепи. И пак се надипли, ама като за световно. И една торта преди 3 месеца с такъв фондан ми направи същото (тогава мислех, че е от некадърност  Mr. Green). Та заключих - скапан е фондана, не става за чаршаф.  И затова и малката торта получи драперия... че то не се гледаше от гънки.  Но пък сърцето с крилата ми стана точно както го исках!

Хайде стига дрънках, ами да отивам да спА!!!
Поздрави!

# 48
Имам двавъпроса:
1. Как да направя ягодов крем за между блатовете?
2. С какво да направя червен надпис върху сметана?

# 49
hrisiv, не знам кое да похваля първо! И кривата торта, и тортените курабийки, и двойничката на Ванчето  Wink Wink Wink и хелоуинските курабийки са страхотни! Браво!
Мина, надявам се да преосмислиш подхода си към тортите и да промениш нещо, но да не се откажеш. Обичам да гледам творенията ти!
БианкаД, ракът е жесток просто!!!! Жесток!

Uinen, не знам къде си гледала по български сайтове, лично аз след дълго проучване се спрях на Sugarflair като бои, геловите в частност, макар че съм се заредила и с разни дъстове, които още не съм ползвала. Поръчвах си ги от ибей, но вече има и в БГ на същата цена - ето, тези с "цветенцето" са геловите. По отношение на инструментите - на мен ми помогнаха много упътванията към самите инструменти (доста кратки), но и клипчетата, които съм гледала кое как се прави.

Татитт, гейшеската торта ти е много шик, особено колана на кимоното!!!
Свещичка ме замая пак!  #Crazy
Ванчето, много са готини инструментите - направо си припявам песничката на майстор Мани в момента! И много ме кефи кривата водосточна тръба отстрани.

Ванилия, черешките са супер апетитни. Сърцето с крилата също много ми допада. Неприятно, че ти се е получило това с фондана - нали и аз имах такива проблеми, знам колко е неприятно. Но явно някои теста просто са такива...

# 50
Твоя майстор е много готин, ама много червило си му сложила.  Laughing Инструмените кефят. Peace
Mr. Green Мда. Знам. Малко ала Шакил О`Нийл стана. Ама ми хареса джуката като цяло и не я развалих.
Ванче тоз дядо що с играчките на Мени си играе  Laughing ......... но защо не истински инструменти ами на Мени  Grinning
Ами, защото точно заради тях ми показаха тортата на Валерия. Те бяха нещото, копирано от нейната.  Поръчителката си ги харесва и си ги изиска тях. Иначе това е тате и, тортата е тематична откъм хоби.
Валерия има само подложка за показване  Laughing )
Тцъ! И друго има, ама съм я заплашила с убийство ако го покаже.   hahaha

Някак си тоз' фондан не ще да се приглади и не ще и не ще. Като станаха едни ми ти ръбове, едни ми ти гънки... Трагедия.
..........И пак се надипли, ама като за световно. И една торта преди 3 месеца с такъв фондан ми направи същото (тогава мислех, че е от некадърност  Mr. Green). Та заключих - скапан е фондана, не става за чаршаф.  И затова и малката торта получи драперия... че то не се гледаше от гънки. 
За цепенето незнам, но гънките едва ли са от фондана. Според мен си разточила прекалено малък чаршаф. Ако фондана не е гъвкав и пластичен както този, трябва да отпуснеш миминум по една педя отвсякъде. Даже и повече. Колкото по-малък е чаршафа, толкова повече се гърчи долу. Ако фондана ти е пластичен, можеш да отпуснеш по-малко и да изтегляш леко надолу, въпреки че тогава рискуваш да смачкаш горния ръб и да получиш торта питка.
За високата торта - знам колко е кошмарно да се покрива цилиндър. С НЕпластичен фондан, никога не бих се захванала с такава торта. С пластичен, ти трябва огроооооооомен чаршаф, да може да паднегладък надолу и да няма гънки. Но и там трябва да разтегляш.
Шеметче - пропуснала съм ти рождения ден. Д а си жива и здрава и скоро да се завърнеш в редиците.   bouquet

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 09:39 от van444eto

# 51
Добро утро на всички  Stop Обещах че ще се върна назад и го направих - доста съм пропуснала  Embarassed
Patryani Китито просто си ти е запазена марка(правиш го уникално красиво всеки път) А Супер Марио въпреки че си му изпотрошила доста фигурки пак си е готин. Оправяй се бързо и почивай  Hug
MetchopoohСтранно ми е да те наричам така като си те познавам  Mr. Green Тоя врабец е много готин , въобще тортата се е получила много добре . Бисквитките също не отстъпват по красота нищо че и децата са се включили, справили са се страхотно  Simple Smile
Miravarna тези мъфини много идейни , представям си пък колко вкусно са били изядени  Laughing
Леля Ог тебе те слагам в графата при Буболинката . Правите страхотно изчистени и нежни торти  Hug Дори и тортата тиква пак ти е една такава все едно си я измила , избърсала , подсушила за снимката  Hug Моята все едно от двора съм я пльоснала на подноса . Не че е лошо да не ме разбереш погрешно  Mr. Green Просто правиш торти, които като ги видиш и освен да се усмихнеш доколкото можеш от падналото ти чене друго не знам какво да направиш  bouquet Мъфините и курабийките също са страхотни  Grinning
Donika Dineva тортите които си показала са много красиви . Фаворит ми е една двуетажна бяла с гъбка - много добре се е получила  Peace
Mari etaТези смърфове някъде съм ги виждала ама къде ли ???? И дали съм ги коментирала щом съм ги виждала ????  Laughing Laughing Laughing Много ми харесва че стоят прави - как ги закрепи така ?
Malika Тези Хелоуински бисквитки ги помислих за мъфини, снимани така от горе.Това не им пречи да са хубави де  Mr. Green
Lux И твоите Хелоуински мъфини са прекрасни . Духчета определено са ми фаворит  Laughing
Darlinka Измъчена, измъчена колко да е измъчена??? Факт е че се е получила доста добре. Единственото нещо което мен ме дразни е подложката . Ама като се замисля и съм обличала по същия начин така че не е нещо фатално   bouquet
Стефи Аз скорпиона ти го коментирах , обаче  сега като се позагледах те много интересни тия водорасли  Heart Eyes
Мина си е талант та дрънка. Ще я оставим малко да си почине и да се завърне с нови сили   bouquet  bouquet  bouquet
Marulka s Всичките тортички които си показала са коя от коя по хубави . Аз нали си падам по рисуването та балерината ме впечатли най- много (не просто впечатли а много , много впечатли )  Laughing Хелоуинските капкейкове също са много хубави . Книгата от предизвикателството просто нямам думи  Grinning всичко ми харесва . И футболната и и Ловджийската са барнати от всякъде (копирала съм си ги - не че другите не съм  Wink )
Ванче Чакай да се разберем - от към хубост или от към грозотия те е засенчила моята баба Яга (тя малко трябваше да е вещица между другото  Wink )Видя ли й метлата??? За теб си мислех като я правех (бъзикам се  Joy Joy Joy) И сега сериозно- Майстор Марин се е получил много готин (не знам кое те е измъчило принципно) Инструментите са просто върха - като истински   bouquet Това зад листата на дръвчетата бисквитка ли е ? Един улук видях също много реалистичен   bouquet
Tatitt Тази тортичка от предизвикателството е страхотна. И ветрилото и цветенцата и всичко   bouquet  bouquet  bouquet
Пепи да ти е жив и здрав сладкиша. На един месец е , а вече си се е изчистил и е станал едно хубаво и пухкаво бебенце. Да не казвам моите какви бяха грознички горките поне 2 месеца та и повече  Joy
На Свещичка неземните красоти съм ги виждала и двете с Валерия съм ги определила за не хора. Как ги измисляте тия торти просто не знам   bouquetbouquetbouquet
Блю много , много готина. На мен пък ми харесват всички котараци. Много ти е хубава и идеята и изпълнението на тортата. Точно си е за предизвикателството:bouquet:
Шеметче РД ти го честитих в Фейсбука ама не мога да те пропусна  Heart Eyes Да си жива и здрава и много сбъднати мечти за напред ти пожелавам   bouquet  bouquet  bouquet
Ванилия Мадагаскарска Много , много ми харесват черешките  Laughing Поздравления на теб и на сестра ти за добре свършената работа   bouquet успешно сте се справили  Joy и то за една нощ   bouquet
Райче  За тиквата пекох две дози блатове (едните бели , другите кафяви) в форма за кекс. Рецептата е от Ири Купенска (не знам дали е нейна ). Като ги разрязах  после получих 4бр блатове (дебелички)Въпреки че ги сиропирах на мен лично ми бяха сухички- ама то няма и как хем да е сочна тортата , хем пък и да е 3Д. Самата тиква беше с височина около 20 см та и повече.
Сигурно няма да ми повярвате но през изминалите две седмици(покрай подготовката за РД) съм изразходила 15кг пудра захар, почти 3кг масло, незнайно колко кг. захар (броих ги до 5тия пакет ) и още много други продукти де. Тези съм ги запомнила защото ми свършиха ( а се бях запасила)
И за финал да си пусна вчерашното творение :

Торта с цветя by hrisiv, on Flickr
Ама пост ли постнах  Joy Joy Joy Приятна събота и неделя на всички   bouquet  bouquet  bouquet

# 52
  • София
Имам двавъпроса:
1. Как да направя ягодов крем за между блатовете?
2. С какво да направя червен надпис върху сметана?

За втори път отговарям, но първия сайтът зависна и се затри постингът.

1. Сметанов или мусов крем с пресни ягоди/пасирани ягоди, сгъстени с нишесте и добавени към маслен крем с бял шоколад
2. с боядисана в червено сметната / с шрифтовете на Швартау

# 53
  • София
Хрисив, много свежа, нежна и хранеща окото с цветове композиция!

# 54
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ох, Хирисв, тоя жълто-зелен меланж ме влюбииии  Heart Eyes. Жисток!

Шеметчеееее, да си ни жива и здрава и много, много доволна. Само радост и усмивки  Hug Hug Hug

Ванчеее, душо............ Не мога да ти трая гладките торти! Просто не мога!!!  Mr. Green На следващия семинар ако убичаш да мъ обучиш  Flutter Crazy Майстора е връх и инструментите са му идеални! Много готен!

Ванилийкеее, тия черешки много убавки бее! Ями.... И двете торти ми харесват, въпреки проблемите. Добре си ги прикрила  Peace

Свещичковаа  Heart Eyes. You are a star now!  Hug

# 55
Здравейте! Скоро не съм писала в темата и ви позагубих дирите. Ама ето сега ще се запиша с една торта, която правих вчера. Предварително да кажа, че пчеличката е от хартия и не съм я правила аз. За беля днеска като тръгнах да карам тортата, я забравих в къщи. Така че тортата отпътува без пчеличка, за съжаление. Но пък хората и не знаят за нея, така че и така си я одобриха.

# 56
  • Стара Загора
Ех,момичета направо станах  #Crazyот вашите красоти.Голям newsm20 пред всички вас...Ако трябва да ви изброявам цял ден няма да ми стигне.Другия месец дъщеря ми има Р.Д. и иска торта овца,много ви моля да ми помогнете. Как да я направя тази торта с форма на овца и как да я украся?Ще съм ви много благодарна, тъй като съм начинаеща....

# 57
hrisiv, разкошна торта с мъфини! Цветята са много красиви, а оцветяването на тортата перфектно и ефектно! И сладките и тортите по напред в темата са върха! Особено е готина тая мацка, дето се е подпряла на тиквата! А тоя череп само как се е оцъклил, страх да те хване. Smile
Ванилия Мадагаскарска, много ми харесва тортата с черешките! Браво, страхотна е!
van444eto, страхотна торта си сътворила, няма за какво да се хване човек, че да те посдъвче, ей!
И цялата си е в твоя стил и с твой почерк, Никога не бих казала, че си взаимствала детайли от торта на Вал, така че спокойно можеше да си минеш и без разрешителни Laughing Мнооого е готина! Долния етаж шоколадово тесто ли е?
blueeye®, за твоята торта съм се изказала в Предизвикателството, ама и тук да кажа, че много ми харесва!
sVeshti4ka, тоя Гаргамел ми е голяяям любимец, казах ти го и лично. И двете торти, които си показала тук са много приказни и са като излезли от анимационно филмче. Кривата торта ти е направо уникална. Да ти е жива и здрава дъщеричката и още по-големи торти да и правиш, пък да те видя къде ще си слагате храната извън хладилника!  Grinning
Пепи_, то най-голямата украса на тортата е сложена и си е на преден план. Да ти е жив и здрав бебчо!
Tatitt, много  елегантна торта в източен стил!
marulka_s, леле, леле колко са хубави тортите ти! А за кексчетата нямам думи - върха са!
Тази ловджийската ми е много на сърце!
Mинa, тортите ти са уникални! Едни такива цветни и много красиви! Ако се чувстваш отегчена от правенето на торти, дай си малко почивка и после започвай пак, само моля те не ни оставяй без тях!
stefina, много хубав този скорпион! Независимо, че сте били болни, си се справила с всички изисквания на клиента ти и си направила една много добра торта!
ditsan, и двете книги са много добри! Вече ти го казах.

# 58
  • София
Ех,момичета направо станах  #Crazyот вашите красоти.Голям newsm20 пред всички вас...Ако трябва да ви изброявам цял ден няма да ми стигне.Другия месец дъщеря ми има Р.Д. и иска торта овца,много ви моля да ми помогнете. Как да я направя тази торта с форма на овца и как да я украся?Ще съм ви много благодарна, тъй като съм начинаеща....

Sheep cake by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr

Аз такава овца съм правила, ако мога да съм ти полезна.  Laughing

Ванилийке, така като те предизвика тестото и акъла ражда нестандартни идеи. ПовЕрвайте ми.  Mr. Green
Супер са ти и двете, сърцето и мен ме кефи!  Grinning
Хриси, супер ти е тортата, страхотни са цветята.
Руми, много е хубава кошницата и ме е яд, че си забравила пчелата, така хубаво допълва тортата. Ух, значи.
И мерси за Гаргамела.  Grinning

# 59
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ето и още няколко сравнително лесни идеи: Peace

Тялото може да е и от фондан!

Общи условия

Активация на акаунт