Юлски деца-тема 47

• 43 173
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте и от нас. На Анди и растат два кътника едновременно и ми вдига по 39,2 температура.  Sad Днес не ходих на работа да я гледам, утре тати е дежурен. Подуха й се и бузките и само плаче милата. Отпуска я максимум за по половин час. Изобщо не е спало детенце, само я носим и се гушкаме. Кажете ми, моля какво да й дам да я успокои. Давам дентокинд, мажем с калгел, давам и нурофен като вдигне 39 температура.  Hug Cry

# 616
Cesari/ Olia, приписвам ти дословно, какво пише в книгата ми:

Belladonna 9CH  и Arnica montana 9CH , 5 гранули от всеки, с редуване, 4 пъти дневно, когато има червен оток на венците с болка.
Chamomilla 15CH, 5 гранули 2 пъти дневно, в случай, че болката причинява гняв, диария.

Да уточня, че това се дава като първа помощ, до посещението на лекар. При класическата хомеопатия се дава само едно от всичките, по преценка на доктора и то във високи потенции.

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 19:23 от Radina

# 617
Нима шест дни никой не е писал тук? Егаси...
Ехооо, май изгря слънце и всички плъзнаха по улиците?

# 618
  • Canada
Ами честно казано, ние два дни не се прибрахме. Децата откачиха от това прекрасно време. Вчера карахме ролери, днес - колела и камиончета... Laughing Абе готин уикенд изкарахме... Peace

# 619
  • Видин
Мойто пък е с температура от 2 дни и изглежда ужасно - вечно сълзящи очи, пламтящи бузи и вид на много болен  ooooh! Утре ще го водя на лекар, че не знам какво е това чудо...

# 620
  • варненка от София
Мойто пък е с температура от 2 дни и изглежда ужасно - вечно сълзящи очи, пламтящи бузи и вид на много болен  ooooh! Утре ще го водя на лекар, че не знам какво е това чудо...

Гип! Моите са така вече седмица едното и другото от сряда. Вчера каката ми беше смъкнала Т и аз викам еее, преборихме се, но днес следобед отново 38,5 маа му... Утре на доктор отново. Неви си доизпива АБ-то, че при нея станаха стрептококови истории по гърлото, подозирам, че и Стефи прави некви усложнения и тя към почерпка с АБ отива, колкото и да не ми се иска. Баси мизерията е. От днес и Тошко се опъна в редиците на болните и лазаретът върви с пълна сила.

Отивам да гледам Оскарите и да се пренеса в друг свят, у нас са само илачи под час, инхалации, сиропи, капки, мъки! Пфу...

# 621
  • София
Ние пък днес дойдохме на Боровец и моите разбира се сутринта станаха със сополи.  Tired  Да се надяваме, че ще устискат фронта с баба си у дома.  Praynig
Дано всички бързо да оздравяват.  Praynig

# 622
Привети и от мен !
Пожелавам на болничките да се оправят !
И нас не ни  пропусна , та дъщеря ми пи не веднъж , а два пъти АБ , защото получи разни усложнения ...не ми се говори .
Отсъства от ДГ повече от месец , та днес пак е на линия .
И у дома с двете деца беше адска лудница -караници , бой , не знам как може постоянно да са в опозиция ...пфу !
Онази вечер обаче на баща им не му издържаха нервите , скара им се подобаващо , наказа ги като им взе играчките и те като че ли се осъзнаха -поне имах спокойна събота и неделя без драми , а то си е нещо  Grinning
Радина мисля че си взела правилното решение !  Hug
Драга , посмях се на гонитбата с "циците "
Ем и от мен имаш  искрени съболезнования  ! Hug
Джил . време не остана до срещата ви с новото човече !Толкова хубаво си спомням моментите когато с Нана чакахме да дойде бебето ...невероятно моменти !
Хайде стига съм писала че стана дълго !
Целувки

# 623
  • София
Неви си доизпива АБ-то, че при нея станаха стрептококови истории по гърлото, подозирам, че и Стефи прави некви усложнения и тя към почерпка с АБ отива, колкото и да не ми се иска.
И на София и откриха стрептококи, но в носа, преди Нова година. По мое настояване и взеха проба, имаше мнооого безобиден сопол, даже на ясла си ходеше. Само капки и предписаха, 10 дни- Макситрол. Тогава я оставих у нас трайно. Почти целия януари стоя в къщи, подлуди баба си. Изкара и грипа с високата температура, 5 дни, но стигаше до 39,5. На лекар така и не я водих, през деня беше добре, но нощем вдигаше много висока температура. Свалям със сироп и се оправя. Виждах, че с всеки изминал ден е по-добре и просто трябва време да отмине. Сега не съм я водила за изследване на секрет от носа, но бях сигурна, че като тръгне на ясла пак ще хване. Ходи на ясла втора седмица и очаквам включване скоро.
Пак да похваля помпата на нос за прахосмукачка. Който има проблем с чести хреми, опитайте. Страхотия , който я измислил, жив и здрав да е. Такива неща вади, че седим и се дивим в къщи. Сигурна съм, че защото бързо вадехме всичко, не направи усложнения, нито към гърло, нито към дробове.
Оля, какво стана, избиха ли тия мъдреци, спите ли?

# 624
  • София
Привет на всички! Hug
Миме, мъчи се детето два дни, но зъби - не.  HugЧакаме втора серия. Надявам се да не почвате пак със сополките.  Звънни като не си на работа, да се чуем за едно гости.
Скорошно оздравяване на всички болнички! Hug
Маймунче, къде се изгубихте? Как се чувствате в новия дом?

# 625
Пишете и нас с двама болни. Андреа беше цяла седмица на ясла и в петък си отдъхнах, викам си бре мина една седмица и вечерта баща ѝ забеляза, че е с влажен нос. Малкия разбира се не закъсня и той, та официално откриваме лазарета и ние.
Иначе на яслата ѝ харесва, изглежда доволна, казват, че е кротка. Като я питам дали иска на ясла, казва, че не иска да ходи, но като затръгваме тича на вратата и като я оставям дори с едно чао не ме удостоява, тича вътре без да се обърне Laughing. Сутрин малкия го извеждах и на обяд я взимах, е честно все едно съм без дете, чак се чудех какво да правя с тези цели два часа спокойствие Joy.
Оля, Андреа последните мъдреци ги изстрада много, да не те плаша, но към 2 месеца беше със симптоми докато избиха най- накрая.

# 626
Не искам да ви плаша, но скоро ще очакваме включване от кътниците....

Ния е с някаква задна хрема и увеличени лимфни възли. Чакам микробиологията на носа, но първата реакция на педито беше - кътници или вирус.

# 627
Здравейте, задравейте,

Вили, чакаме си, какво да правим. Mr. Green Много ми е хубаво с Калина, въпреки че още свиквам с доста по-бавната програма. Нямам нищо против да попренося малко, за да имаме още малко време само двечките. После въртележката пак ще ни засили.

В момента сме на полудомашна програма, защото нещо не ми остават сили за по-дълги разходки. Та, предимно си седим в градинката срещу нас. Добре че си намерихме другарчета.

Иначе в събота сутринта ми се видя топла и термометъра показа 37.3-37.5 - голям мрън. Опитах се да я кача на Витоша (инфото за Алеко беше +1 градус и слаб вятър), но не успяхме да стигнем преди 11 и съответно пътя вече беше затворен. Пътуването с автобус беше ужасяващо гадно и двете пристигнахме на Алеко вир вода, оповръщани и с увесен нос. Предвид мокрите ни гърбове, направо се качихме на автобуса за надолу. Голям провал като цяло. Размина ни се само с това обаче, на следващия ден й нямаше нищо. Crazy Laughing

Бързо оздравяване на всички болни и леко излизане на зъбки. Калина вече се отчете с един "пети" кътник, без особени драми. Сега чакам следващите да започнат да излизат.

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 14:16 от Jillian

# 628
Привет и от нас и ние 2 дни не се прибрахме но днес вече е лошо времето. Изабел е станала невъзможна, може би и преди си е била не знам но сега нали не ходеше при баба си сума ти време и беше нон-стоп на моята глава а и в студовете не можеше да се мръдне никъде че и колата беше в една пряспа и с летни гуми та и на МОЛ не можеше да се иде, та такава ми се видя. Ми то сума ти дни имаше едно мрънкане дето вечно ставаше и лягаше с него, ако не реве де. Всяко нещо се посрещаше с отрицание, обличане, прибиране, събличане, миене... Прибирането от парка тези дни е съпроводено със сядане в гьоловете или калта в знак на несъгласие... и така. Ако ще я прибирам рано е недоволна че е седяла малко и сяда на земята. Ако е седяла много е изнервена и изморена и ПАК сяда на земята. Чак не ми се излиза. В къщи пък докато се обърнеш и е спретнала беля след беля... Ох оплаках се  Laughing Да е живо и здраво детето пък... и това ще мине.

# 629
  • USA
Здравейте!

Оле, благодаря, че питаш! Добре сме, харесва ни  в новия дом, по-широко е. Дано скоро избият зъбчетата и се успокои детето!

Джилиан, не остана!

Емили, период е, а им и доскучава на децата.

Дано всички болни дечица оздравеят бързо!

И Стейси още няма нито един кътник, надявам се леко да ги изкара като им дойде времето.

Ние си имаме баба вече. Много помага, но и много ни ядосва. Може би ни трябва време да свикнем заедно. Много се разбират със Стейси, с изключение на това, че не може да я приспи.

Иначе Стейси сега е в супер спокоен период. Постоянно имаме гости-приятели и познати с малки деца и забелязах Стейси колко е тиха-тихо говори, тихо си играе и даже тихо вика и се смее, та като чуе другите дечица, чак се плаши. И другото, което никак не ми харесва е, че е изключително чувствителна. Ако някой й направи забележка, започва да плаче. Последния случай беше, като бяхме в един клас, Стейси си играеше с бутилка мляко-играчка и го лапаше и учителката й направи забележка, дойде гушна се в мен и се разплака. Аз съм толкова чувствителна и знам какво е и никак не ми се иска тя да е така Sad.

Ние минахме на многократни пелени докато спи, понеже с еднократните всяка сутрин беше мокра и се налагаше да пера всичко, да не кажа, че и се будеше. С многократните нямаме проблеми, но като гледам колко й е пълна пелената, май скоро няма да ги махнем нощно време.

Има ли още кърмещи мами? Стейси я кърмя веднъж на 4-5 дни и мисля като дойде лятото да спираме.

Ох, отплеснах се ooooh! Grinning!

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 06:48 от maimun77

Общи условия

Активация на акаунт