Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 921
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • Русе
Гретел, супер, обнадежди ме много. Като оправим врата засявам туи без да се замислям.

# 526
valentink-a  страхотна ограда  Heart Eyes

Гретел, много красиво е станало. Пускала ли си къщата?

Момичета благодаря на всички, че споделихте за туитите. Веднага си представям как и къде ще мога евентуално да им намеря приложение. Близо на нашата къща има една новопостроени ( има много новопостроени, ама аз в една все се заглеждам ) около оградата има някаква растителност която е засадена тази година и вече е значително напреднала, много е красиво. Следващият път ако видя собствениците ще питам какво е.  Crazy

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 20:36 от Реа

# 527
Реа, не веднъж съм я пускала, но само на лични, и то на познати потребители....Ние от година и половина живеем вече в нея. Аз сега само клюкарствам и спамя в темата ....  Mr. Green Слабост са  ми  по-скоро довършителните и цялостното обзавеждане, отколкото самия строеж...Но специализираните теми не ме грабват, щото друго си е човек да изживее всичко от -до-.... Simple Smile

# 528
Гретел, ако решиш можеш да я пуснеш и на мен  Grinning
И изобщо не спамиш , а помагаш винаги и даваш доста точни решения и съвети, за което ти благодаря  Peace

# 529
  • густо майна Филибето
Сърбят ме пръстите да взема отношение за туите Simple Smile Това на Гретел всъщност е някакъв лъжекипарис, но това е без значение . Така или иначе точно заради бързия растеж, ако е жив плет, ще се наложи да си купите една машинка и да ги подстригвате 2 пъти годишно. Източните туи като пораснат се разпарчосват и особено ако не се поливат се оголват и погрозняват. Най-красиви са западните,за жив плет са подходящи Thuja occidentalis fastigiata

Скъпички са в сравнение с другите, растат по-бавно, но не се налага да се стрижат и имат много стегната форма.

Моите източни туи  2008г. и  след три години, 2011. пораснали са горе - долу три пъти първоначалната си височина.
 Ако трябваше сега да садя, щяха определено да са като на горната снимка. Но човек се учи докато е жив Wink

# 530
Любознателна, не веднъж съм поднасяла адмирации към твоята градина и умения по темата. Момичета, разгледайте блога на Любознателна, ако искате да имате красива градина. Аз реших оттук нататък да сея само ниски далии, газании, тук таме маргарити и слънчогледи... Туи, лъжекипариси, каквото е там - нямам повече място... Laughing Сори за разводняването на темата.

# 531
Ама аз явно не съм се изразила правилно, никой не беше влизал... просто развален телефон колкото да ни притеснят  ooooh!

Много хубави снимки сте показали... И аз искам да имаме жив плет, ама да стигнем до там Simple Smile

# 532
  • Русе
Ljuboznatelna, това, което си показала на снимката всъщност за западните, така ли, а твоите са източните, че се обърках? И кой е блога ти, пропуснала ли съм го  newsm78.
И що да е разводняване на темата, то и оградата, и живия плет си е част от цялостния облика на къщата, и най-вече почти щастливата развръзка на всичките мъки - да си правим градинките.

# 533
  • густо майна Филибето
Да, моите са източни и от тази година ще ги кастря с нещо подобно, да сгъстят: http://gradinari.bg/blog/wp-content/uploads/2010/02/5.jpg
Блогът ми е това http://ljuboznatelna.blog.bg/hobi/2011/10/12/moiata-gradina-2011.833880 По-скоро е мястото, където мога да покажа синтезирано градината и да разкажа накратко за нея. С къщата мнооого закъсняхме, вече има и разрешение за строеж, но кога ще се възползваме от него още не се знае Simple Smile Ако се чудите как ще я строим - ще бъде дървена и няма да я строи фирма,има място за складиране на материали и влизане на машини, градината ще остане непокътната Wink Мястото е онова пустеещото между червените размерни линии.

# 534
  • Sofia
Здравейте момичета, залипсвахте ми, а как ми се строи пак...  Sunglasses затова ви чета профилактично.
Ms.Gorgeous ако ми пратиш парола с удоволствие ще разгледам докъде сте стигнали.  Embarassed
Валентинка за мебели за спалня с разумни цени съм доволна от Арон, за едната гостна взехме от там, има разумни предложения с големи гардероби между 600 и 800 лв, качествени са, поне при нас нямаше проблеми а са наложи два пъти да сглобяваме и разглобяваме.
Любознателна полезно инфо, ние по двора сме до никаде, добре че от снега не се вижда, ще запомня това за туите, наистина са по-красиви.
КоАл по добре фалшива тревога, от колкото наистина такива разправии. И един от нашите съседи май ни послъга, че са го обрали, изправи ни на нокти, а май се оказа, че няма нищо такова. Защо го направи, обяснение няма  ooooh!

# 535
Аз съм садила лигиструм , който сама съм си захващала.Ако искате да спестите от живия плет всеки може да го направи.Дължината на оградата е около 20 метра и голямо садене падна.За съжаление нямям снимка, но когато направя ще я постна.От засаждането изминаха 3 години и вече е над 1 метър.

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 10:09 от tblagoeva

# 536
  • Балчи-Варна
Гретел великолепна,чудна прекрасна е къщата ви.Със здраве и щастливо да си живеете в къщата.
А на всички строителки,че и на себе си пожелавам по-бързо да си ги построите и да се нанесете.Затова играйте тото,че отнякъде да дойдат бързи пари.А за градинката лично аз ще имам само зелена трева,аз самата съм цвете други цветя не ми трябват,че да не ги засенча.

# 537
  • София
Много е хубава , ама скъпичка ще излезе ако ще е от камък.
И аз съм привърженик на живия плет и предпочитам да няма никаква ограда но ,но ... винаги има едно но..... От към съседите ще сме със жив плет а от другите двете страни /понеже сме на ъгъл/ още не знам.

това не е камък, бетон е, 3бр панели са, боядисват се, ето сайта с продуктите, въобще не е скъпо  Peace
цък

Аз не искам жив плет искам борове, високи и големи  Laughing като в гората, т.е. искам да си пренеса част от нея в двора  Mr. Green комшиите под нас имат един голям точно до входната врата от ляво на къщата им, стои страхотно  Crazy

# 538
  • Русе
Сега като видях снимките се сетих, че съм ги гледала. Аз обаче не предвиждам големи цветя, като цяло само трева, жив плет и на 1-2 места ниски цветя и на 1 място малко подправки. Мисля, че за такива големи цветя трябва доста голям двор. Много ми се иска обаче да измисля място на нещо като арка с рози, но ... ще видим.
Нашият лигиструм е купен голямата част, а като го орязахме, си вкоренихме и нови. Даже не сме го наредили много на гъсто в единия край на парцела, там постепенно ще сгъстяваме. Не е много голям обаче, ако искаме да се сгъсти, трябва да се подрязва, а ние есента не успяхме и досега е рязан само 1 път, сега напролет пак.

# 539
  • Перник
Гретел, страхотна градина си имаш! Не помня да съм я виждала преди...Моят мъж точно така харесва - от тревата да изникват цветенца. Аз пък искам всичко да е подредено и разграничено - тук е трева, свършва, почват цветята  Crazy

Любознателна, храстореза, който си показал наистина си е нужен за поддръжката на живия плет. Аз си играх с една ножица есента, че имаме един такъв широколистен и безформен в едната част на оградата, ама не постигнах кой знае какво.
А на лигиструма падат ли му листата през зимата?

Общи условия

Активация на акаунт