Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 912
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • Русе
А на лигиструма падат ли му листата през зимата?

Води се полувеченозелен. На нашия на 99 % му се запазиха листенцата, но той е и доста малък още. Сега като излезем с децата ще го снимам.

# 541
Благодаря ви за милите думи!  Hug
Никлен, кутията ти е пълна, не мога да ти отговоря...

# 542
Много е хубава , ама скъпичка ще излезе ако ще е от камък.
И аз съм привърженик на живия плет и предпочитам да няма никаква ограда но ,но ... винаги има едно но..... От към съседите ще сме със жив плет а от другите двете страни /понеже сме на ъгъл/ още не знам.

това не е камък, бетон е, 3бр панели са, боядисват се, ето сайта с продуктите, въобще не е скъпо  Peace
цък

Аз не искам жив плет искам борове, високи и големи  Laughing като в гората, т.е. искам да си пренеса част от нея в двора  Mr. Green комшиите под нас имат един голям точно до входната врата от ляво на къщата им, стои страхотно  Crazy

Благодаря Валентинке, наистина евтини са и чудесни. Калкулатора ми изкара че за 50м ограда даже 2000лв няма, записах си фирмата и като стигнем до там ще умуваме. При нас в Молдова има такива готови панели за огради в различни цветове , но мислех че в БГ ги няма, понеже почти всички си правят от итонг.  Пак още веднъж благодаря.

# 543
...... Калкулатора ми изкара че за 50м ограда даже 2000лв няма, записах си фирмата и като стигнем до там ще умуваме. ...
Цената, според мен далеч няма да е такава за 50 метра ограда. Това е цена на самите пана. Ами фундамента - материали+труд ? А монтажа/труда за поставянето на тези пана?

# 544
Много е хубава , ама скъпичка ще излезе ако ще е от камък.
И аз съм привърженик на живия плет и предпочитам да няма никаква ограда но ,но ... винаги има едно но..... От към съседите ще сме със жив плет а от другите двете страни /понеже сме на ъгъл/ още не знам.

това не е камък, бетон е, 3бр панели са, боядисват се, ето сайта с продуктите, въобще не е скъпо  Peace
цък

Аз не искам жив плет искам борове, високи и големи  Laughing като в гората, т.е. искам да си пренеса част от нея в двора  Mr. Green комшиите под нас имат един голям точно до входната врата от ляво на къщата им, стои страхотно  Crazy

Благодаря Валентинке, наистина евтини са и чудесни. Калкулатора ми изкара че за 50м ограда даже 2000лв няма, записах си фирмата и като стигнем до там ще умуваме. При нас в Молдова има такива готови панели за огради в различни цветове , но мислех че в БГ ги няма, понеже почти всички си правят от итонг.  Пак още веднъж благодаря.

Соррииии, обърках се  към 4000лв излизат панелите 1,5 височина.
Да Гретел има и други разходи, права си. Аз пък нямам никаква представа и оградата от итонг на каква цена излиза, мажа ми само ма плаши че 10000-15000 лв да си приготвя за ограда, понеже той не иска къща защото не му се занимава и не обича да се занимава с майстори, ремонта в къщи сега по къщата само аз се занимавам. 

# 545
  • София
niklen  Hug

нашата ограда е малка, ще я направим 2м висока, защото както казах сме на главен път, постоянно минават коли, горе долу ще ни се върже на 1000лв, което смятам, че е супер цена  Party при положение, че си имаме вече готови 50см фундамент от камъни и бетон  Laughing и над нея ще сложим панелите, понеже е широк 50см ще сложим панелите от външния край, така, че от вън да изглежда цяла, а от вътрешната страна ще се получи нещо като перваз, на който смятам да наредя саксии с мушкато, лятно време да ми красят оградката  Flutter

# 546
  • Варна
Благодаря ви за посрещаното, мили дами!   bouquet

Рея, ако не се лъжа си от Варна, и мога да ти пратя фирмите, които ние проучвахме за дограма тук. Ние искахме някакви ориентировъчни оферти, разбира се, за да си правим разни груби сметки, но все пак имам синтезирано инфо.

Оказа се, че променили някакъв закон и нашата виза за проектиране леко изтекла (мислехме си, че имаме 1 година, а то станало 6 м.), та трябваше да я подновим и сега си чакаме оценката за съответствие.

А какви огради видях само... Heart Eyes

Продължаваме да играем тото. От последния тираж имаме 3-ка и с това май се изчерпват печалбите ни досега...  Mr. Green

# 547
Явно на всички ни писна от тази зима и темата с озеленяването много свежо настроение докара  Heart Eyes

Trufel , от Варна съм, да! Ще съм ти благодарна за всякаква информация за дограмата. Аз съм набелязала някой фирми и марки, хайде да разменим инфо на ЛС. Чакам с нетърпение  Peace

# 548
Здравейте!
Отдавна не съм ви навестявала, чудесно е че има нови и нови попълнения  Hug

Meggysan, а ти и новодомка, супер, честито! Любов и здраве в новия дом  Hug Много ми хареса!

Гретел, голяма ентусиастка си, ей  Laughing

valentink-a, надявам се да сте виждали тези платна на живо. Минавала съм покрай една такава ограда, която виждам и в сайта, супер зле изглежда.

Нашата къща бе в застой, замотахме се нещо... но на пролет продължаваме. Пък ако се нанесем за другата Коледа ще е ехеее  Mr. Green

# 549
  • Русе
Трюфел, айде дано следващия път поне 4-ка и така напред. Това с визата малко неприятно, но дано до там да са ви неприятностите.

Аз тези огради да си призная хич не ги харесвам. Един излъскан такъв бетона, нещо не ми допадат. Не знам точно на тази фирма, на други съм гледала. Това лично мнение, разбира се, не искам да засягам никого.

Рени, мерси много за пожеланията. Сега зимата нормално да е в застой, на пролет с нови сили.

След малко ще гледам да кача малко пресни снимки.

# 550
  • София
Ограда с такъв облик има близо до нас. В интерес на истината, мисля че е стандартно тухлено пано, облепено с неформиран камък и завъшващи елементи от ковано желязо. Много ми харесва, но хората са го направили на лицето само, защото предполагам, че хич не е рентабилно no

Любознателна, адмирации от мен! Много имам да се уча Blush Супер боса съм в цветарство и градина....при все, че гледам домашни разни и са живи...

# 551
  • густо майна Филибето
Въпросните огради  ги правят едва ли не във всеки голям град. Бетонови са, по скоро стоманобетон. И на мен са ми кич, но като гледам се харесват.

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 17:01 от Ljuboznatelna

# 552
  • София
valentink-a, надявам се да сте виждали тези платна на живо. Минавала съм покрай една такава ограда, която виждам и в сайта, супер зле изглежда.

То зависи как са я монтирали нали знаеш, виждали сме на един приятел, той ни ги показа, неговата не е боядисана и пак изглежда супер готина, пък мъжо нали бояджия кат не ни хареса и хваща пищова и почва  hahaha

# 553

То зависи как са я монтирали нали знаеш, виждали сме на един приятел, той ни ги показа, неговата не е боядисана и пак изглежда супер готина, пък мъжо нали бояджия кат не ни хареса и хваща пищова и почва  hahaha
Монтажа си е добре... паната ми крещят "Ужасна имитация на камък и ковано желязо". Но пък може и да има, и добра такава  Wink

# 554
  • Русе
Затова най-добре на живо и кой както му харесва.

Общи условия

Активация на акаунт