Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 856
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Не знам как са парцелите в това Герман. Но подкрепям горния пост. Наистина не си заслужава разгъната площ 100 кв. Просто не е рентабилно. И аз исках 150 кв. къща. Стана 250. Просто разликата в парите не си заслужава, не е обосновано. Но в крайна сметка - всеки според разбиранията си. Peace

# 631
Благодаря, как съм пропуснала да го прочета..  Blush Значи съм зле в сметките. Аз смятах да се впишем в по малък бюджет. Надявах се ,че къща от 100 -110 кв. заедно с парцела (в Герман, ок. 500 кв.) + инсталациите за отопление,  ограда от мрежа и растителност, без обзавеждане и с включени разходи по документация и присъединяване ..да ми излезе около 70 000 евро.  Blush
уви, според мене тези сметки са трудно постижими.. само парцела в Герман би бил поне около 100 евро/кв. някъде т.е. за къщата почти нищо не остава при бюджет общо 70,000 евро. и аз съм се оглеждал за нещо подобно - но в удобни райони като Герман, Лозен - цените на парцелите са твърде височки (над 100 евро / кв. метър)

# 632
  • Русе
Строи, строи, ние сме с малка къща. Не знам цените на парцелите, но на нас от парцел до влизане с обзаведена кухня, хол, трапезария, баня, тоалетна, ни излезе по-малко от 700 Е/кв. Айде на нас парцела ни излезе сравнително евтин и то преди 5-6-7 г вече, но другите неща мисля, че са съвсем нормални като цени. В момента нямам възможност да пиша по-подробно, утре, ако мога или ако имаш конкретни въпроси съм на среща.  Hug

# 633
Строи, строи, ние сме с малка къща. Не знам цените на парцелите, но на нас от парцел до влизане с обзаведена кухня, хол, трапезария, баня, тоалетна, ни излезе по-малко от 700 Е/кв. Айде на нас парцела ни излезе сравнително евтин и то преди 5-6-7 г вече, но другите неща мисля, че са съвсем нормални като цени. В момента нямам възможност да пиша по-подробно, утре, ако мога или ако имаш конкретни въпроси съм на среща.  Hug
Парцел в Русе е едно а край София, особено в по-търсени места като Герман, Лозен, съвсем друго. Един приличен парцел с всички комуникации и хубав път до него като нищо може да глътне всичките 70К преди още да си копнал с лопатата за първа копка.

# 634
  • Балчи-Варна
Courage смело започвай.Започната и незавършена къща няма,освен,ако ти не се откажеш.

# 635
Момичета, как сте? Какво правите?
Някой с нещо ново да се похвали?

Ние сме в застой, заради времето. Чакам с нетърпение да се позатопли и да мятаме изолаций, мазилки.........

# 636
  • Русе
Парцел в Русе е едно а край София, особено в по-търсени места като Герман, Лозен, съвсем друго. Един приличен парцел с всички комуникации и хубав път до него като нищо може да глътне всичките 70К преди още да си копнал с лопатата за първа копка.

Аз затова и казвам, че не знам цените, освен това около нас има парцели по-малки от декар за около 30000Е. А ние нямахме и ток, и вода, съвсем от 0 започнахме. Задължително, ако няма комуникации, трябва да се провери дали има възможност за включване, особено що се отнася до водата.

# 637
  • густо майна Филибето
Ако има подземна вода, не е чак такъв проблем. Обаче и да я има, се качва с ток.

# 638

Аз затова и казвам, че не знам цените, освен това около нас има парцели по-малки от декар за около 30000Е. А ние нямахме и ток, и вода, съвсем от 0 започнахме. Задължително, ако няма комуникации, трябва да се провери дали има възможност за включване, особено що се отнася до водата.

Да, водата ми е проблем още узаконяването, чумата да ги тръшне тия измекяри.

# 639
Ако има подземна вода, не е чак такъв проблем. Обаче и да я има, се качва с ток.

Проблема е в узаконяването, но може и аз да стигна дотам за да имам документа за акт 16, пък Софийска вода ще ползвам на временен режим, майната им.

# 640
  • Варна
Здравейте,
захванала съм се да чета темата за строителството от самото й начало и пред очите ми къщите, които сте строили за месеци или години, се построяват за дни  Laughing Не знам дали стана разбираем каламбура ми...
Та съм се заела да изваждам цялата полезна информация от предишните теми и като съм готова ще я пусна да се възползват всички.
Правя това, за да мога да се ентусиазирам и става..., но за съжаление си оставам само с ентусиазма.  Cry
Ние от 2 години и половина имаме място, а от една и одобрени проекти и разрешително за строеж, но за сега не се осмеляваме да започнем, т.к. нямаме пари. Схемата с тотото не ми действа, освен ако няма каръшко тото.
Не се отчайвам и продължавам да мечтая, че на старини ще си посрещам внуците в къща на село Wink

# 641
  • София
Emmilly, няма лошо човек да мечтае! Пожелавам ви бързо постъпление на свежи средства Flutter
И на мен си го пожелавам.... Laughing
Ние....ние напуснахме жилището ни Cry
Толко да ми е мъка за тоя апартамент!
Както и да е.
Последните 2 седмици се разправяме с котлето, егати проблемите.
По препоръка на фирмата продавач го подменихме с по-голямо, файда не виждам, освен, че разходите растат..
Бих искала да питам има ли някоя от вас на комбинирано котле? Пелети и дърва/въглища?
Первазите на вратите са сгрешени, исках заоблени, хакнали са квадратни ooooh! Това се разбра ден след монтирането. С половинката ще се..... Laughing
Баните са с готови тавани, монтирани аплици, лири, другата седмица ще се окачват вани, тоалетни, бидета и др.
И най-хубавото - първия етаж е сух и ще може да се действа Party
Простете да дългия пост Blush Hug

# 642
  • Sofia
Ms.Gorgeous ние сме с такова котле, питай, ако мога да помогна с инфо, имаме стаж по въпроса цели 5 месеца  Mr. Green

# 643
  • София
Благодаря ви, за мненията.  Hug Осъзнах,че нещо съм се объркала още докато пишех, но бях зверски уморена ... Явно съм смятала 70 к за къщата.
За парцел повече от 30 к няма да дам (за прибл. 500 кв.) .Има такива, с обявена стойност от 28 до 31 хил.ев. , които идеално ме устройват.Като локация също. Канал (условно наречен ), вода и ток има наблизо.Дори се разходихме зимата в големият сняг, до тях за да видим до колко са проходими.
Лозен не ме устройва ,чак толкова. Слънцето по бързо се скрива зад планината.
Герман, Банкя (евентуално Мърчаево и  Рударци) са моите фаворити и то само в определени райони . А Герман ми лежи на сърцето , отдавна. Heart Eyes

Относно квадратурата. По-голяма къща - повече разходи и време за поддръжка. Аз не съм Марта Стюърт и нямам керван с роби тоже. Simple Smile .  Три спални, кухня/трапезария, хол, две бани, килер ,котелно и гардеробна ми стигат идеално.Мисля си ,че в 120 /130кв. се вписвам.
Това за начало, може и аз като Гретел накрая да стигна до 250 кв.   Grinning Ще видим.  Peace
Задават се разни генерални промени , които могат да отложат плановете ни с година -две. Дано се размине, защото в Холандия не ми се живее.  Crossing Arms

# 644
  • Sofia
Courage аз не коментирах, защото простата истина, че човек знае и 2 и 200, на всички ни е известна. Ще се справите, когато му дойде времето, сметките ти са мисля реалистични при добър контрол на процеса и късмет с изпълнителите. В някой случаи има фактори които оскъпяват, при нас например беше  Shocked едно порядъчно количество бетон за едни подпорни стени, други имат проблеми при изкопите, скали в почвата, високи подпочвени води, какво ли не, но  Naughty по тази логика никой не трябва да се хваща да строи.
Пожелавам ти кураж  Mr. Green и всичко да се подреди по най-добрия за вас начин.
А Холандия не звучи като лоша дестинация все пак.

Общи условия

Активация на акаунт