Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 838
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
mds , на коя фирма ви е котлето?
Да кажа за проблемите с нашето. Монтира се първо на дърва, като презумпцията беше да се изгори всичко останало от строежа, имахме бая проблеми и там, но се оправиха нещата.
Преди месец, извикахме техник от фирмата да монтира пелетната вратичка и горелка. Монтира се, запали се, тръгна. Обаче, мята пепел по кило на час, неизгорели пелетчета, леко опърлени такива и тотална мазаница. За 24ч работа примерно, какво ти 24ч, то пепелта почваше да прелива от "пепелника" и задушаваше горелката ooooh!
Сменяхме пелети/4 вида/, оправяха се настроиките, степените, какво ли не....ииииии пак същото.
Котлето беше 42 киловата. Последното решение беше, че е малко!!! за къща 380кв. и ни трябва 60 киловата. Това се случи зад гърба ми с доплащане от 1200лв Tired Не виждам да е по-добро, освен, че разходите по него се вдигат в пъти Tired Е, не мята толкова пепел, но пак я има....
Хора чистят веднъж в седмицата, аз ще се радвам да е веднъж на 2 дни Tired
Ferolli е тая боза....италианска.

# 646
  • Sofia
Ще ти пиша на лични, няма смисъл да пълня темата с писаници за настройки на котлета  Sunglasses

# 647
  • Горна Оряховица
Ms.Gorgeous гадна работа, дано управите настрийките и влезе в релси.
А, при нас пролетни проблеми- вода, вода....дупката за пречиствателната ,която е до къщата пълна до горе с вода , а малко по нагоре в мястото блика ''изворче"  Shocked ,всичко това от топенето на снеговете,някави повърхносни води...не ми се мисли колко трябва да себъркаме за хидриизолации някакви  Sad

# 648
Courage,
не знам до колко ще ти помогна да си направиш точна преценка на парите, но смятам, че около 150хил.лв. са достатъчни за проекта, който искаш. Ние строим къща около 135 кв.м. - един етаж, мазе. Не сме грандомани. Който има стотици хиляди може да дава съвети как да живееш в къща с площ от 300 кв.м. и двор от 3 декара, но който е ограничен се съобразява само с наличното в банковата си сметка.
И е хиляди пъти по-добре да живееш в малка къща с прекрасен двор, отколкото в панелка, та дори и в центъра на града. В тия 150хил. включвам имота, грубия строеж, вертикална планировка, ограда, септична яма и сондаж. И повярвай ми, не строим в някое забутано село, а във вилната зона на голям град.

# 649
........... Не сме грандомани. Който има стотици хиляди може да дава съвети как да живееш в къща с площ от 300 кв.м. ................
Laughing Всъщност точно обратното имах предвид....Че не е икономически и финансово обосновано, да е толкова малка квадратурата. Аз доста спорих с приятели строители, с баща ми, който също е в тая сфера...Че никак не се нуждая от голяма къща - 3 -ма сме. Но след подробни и аргументирани с цифри дебати, се съгласих. Не се съгласих само с лишаване от ненужната според тях голяма веранда.     Е, абсолютно ми е неизползваема, наистина, освен да си подреждам палмите по нея.  Grinning Но пак бих я направила заради фасадата и цялостния вид на къщата.
Що се отнася до твоите цифри, извади сумата за парцела и пак кажи. Всички строим в различни краища на страната и не е коректно да се включва тая сума в обща сметка за строежа. Моят парцел, ако не беше наследствен, щеше да ми струва поне 50 000 евро, което ако го включа и споделя тук към тотала, би ме определило като супер грандоманка!  Joy   Peace

# 650
  • София
Е, ние с 380кв.... Stop
Парцела определя цялостната цена. На нас ни струваше толкова, колкото грубия строеж на къщата. Който има терен е една крачка пред всички останали Peace

# 651
  • Sofia
Тези класификации са неуместни, нито "голямата" къща е грандоманщина(как се пише тази дума  Embarassed), нито една от 100м2 е безсмислица, всеки според нуждите  Stop Така става в лошо време, строителството затихна, темата също и се чудим с какво да си чешем клавиатурите.
Ние пък с нетърпение чакаме да се постопли, та да бутнем по двора, че е още  Sick и камък имаме да слагаме по пътеките...

# 652
Е, ние с 380кв.... Stop
Парцела определя цялостната цена. На нас ни струваше толкова, колкото грубия строеж на къщата. Който има терен е една крачка пред всички останали Peace
Абсолютна истина! Точно колкото грубия строеж, че и малко отгоре ни излезе парцела.

# 653
  • София
........... Не сме грандомани. Който има стотици хиляди може да дава съвети как да живееш в къща с площ от 300 кв.м. ................
Моят парцел, ако не беше наследствен, щеше да ми струва поне 50 000 евро, което ако го включа и споделя тук към тотала, би ме определило като супер грандоманка!  Joy   Peace

напълно подкрепям Гретел, ние също искахме малка къща, но в крайна сметка веднъж се строи къща, пък и след време като имаме деца те ще могат спокойто да си се отделят на единия етаж, пък ние на другия и така  Peace

# 654
Тези класификации са неуместни, нито "голямата" къща е грандоманщина(как се пише тази дума  Embarassed), нито една от 100м2 е безсмислица, всеки според нуждите  Stop
Ние си правим малка къща на двата етажа с вътрешни стълби.
Това беше мечтата ни. Grinning
В момента живеем в 220 кв къща/на първия етаж е свекървата,на втория  сме ние/.
За 2 домакинства си е нужно толкова площ.
Обаче,много пари отиват за ток,вода,ремонт.
Ако пък и подменяш мебелите по-честичко,за да си в крак с модните тенденции,става страшно.
Отделно ,както по-горе се спомена ,такава голяма площ се отоплява с голям котел,който пък гълта дърва и въглища като змей.
А не мога да си представя 380 кв къща как се поддържат?!
Въобще преди да строиш голяма къща,трябва да си направиш сметката,че тази къща ще иска и поддръжка.

# 655
  • София
380кв се отопляват така, както и 200 Peace
Като цяло, да живееш в къща е в пъти по-скъпо от апартамент. Няма какво да се говори, разходите са по-големи, поддръжката изисква повече време и финанси.
Тук стигаме до момента за частичната пасивност на къщата/ и цялостна при някои/.
Слънчеви колектори, хидро помпи, изолации, дограми и т.н. Не съм критерий, защото не съм живяла активно в тази къща, но и сметката ми от 500лв парно за тристаен апартамент с икономии не смятам, че е реална Peace
Ще поживеем, ще видим Laughing......дали ще си струват инвестициите...

# 656
Ние плащаме 250 лв за ток месечно,отделно 20 кубика дърва за цялата зима/тази зима даже не ни и стигнаха/ и въглища/не знам колко точно/.
Но сравнено с 500 лв за парно/месечно предполагам/,е по-изгодно май. Rolling Eyes

# 657
Тези класификации са неуместни, нито "голямата" къща е грандоманщина(как се пише тази дума  Embarassed), нито една от 100м2 е безсмислица, всеки според нуждите  Stop .......
Аз нямам предвид, че е безсмислено, глупаво и т.н., само по себе си, да направиш по-малка къща. Конкретно, например, за нашия парцел и моите идеи за необходимите помещения, сметката в пари касаеше N  брой тухли повече и малко бетон, спестяването на които средства беше неразумно, съпоставено на нуждите ми. С "две" думи /че очевидно ми е трудно да се изразявам тия дни Mr. Green/ - като строиш къща 50 квадрата повече не е, като да си купиш гарсониера 50 кв.м.

# 658
  • густо майна Филибето
Какъв спор се е заформил..... Rolling Eyes Всеки преценя според моментната ситуация WinkА тя е свързана с възможности, нужди, семейни навици.....И се променя Simple Smile
 На мен много ми хареса една реплика от филма Смърфовете (по кината). Мъниците попаднаха в дома на млада двойка, която очакваше дете. Съпругът работеше много. Те попитаха защо? За да имат по-голямо жилище. Сините човечета не смятаха, че е необходимо, защото по-голямо жилище означава, че ще са по-отдалечени един от друг.....
 Така че може да се погледне и от тази гледна точка Wink

# 659
  • Sofia
Аз лично с никого не споря, наистина смятам, че всеки решава сам за себе си, съобразявайки се с хиляди неща, финансово и в личен план.
Всъщност мнението ми се отнасяше за две твърдения, с които аз не съм съгласна(Гретел и на двете не си ти автор  Simple Smile ) - това за грандоманките и другото, което аз разтълкувах, че едва ли не, няма смисъл да строиш, ако ще са само 100кв. Това ми беше мисълта.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт