Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 813
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • Балчи-Варна
Съседите сложиха изолация без хастар и сега се оплакват,че духало от контактите,че се чувало свистене от вятъра,усещало се,че сякаш духало вътре,а вътре също не  мазаха,а сложиха гипсокартон с вата.

# 676
щастлива мама , а може ли да обясниш каква е причината изолацията без замазка под нея да се обезсмисля? Не се заяждам, просто логиката ми бяга и ще ми е интересно да науча?А, и ние не сме предвидили такава  Rolling Eyes!

Има смисъл ако зида ти е бил четворки, доста фуги имат. Аз не измазах и колкото и да се старах да уплътня всички пролуки на изолацията, все пак има известно течение между изолацията и стената и на места в някои контакти подухва леко... Но ти май беше със плътни тухли единички? Доста труд е отишъл за външните зидове от по 25 см...
А за гипскартона с вата отвътре не съм особено съгласен, при добра външна изолация по-добре без, стените са добър акумулатор на топлина особено пък плътни тухли. А това е голямо удобство, аз оставям отоплението да работи само нощем обикновено, освен при много студени дни (под -10 градуса) и после цял ден държи топло, най-много с 1 градус да падне до довечера.
С какво се топлиш?

Геотермална термопомпа.

# 677
щастлива мама , а може ли да обясниш каква е причината изолацията без замазка под нея да се обезсмисля? Не се заяждам, просто логиката ми бяга и ще ми е интересно да науча?А, и ние не сме предвидили такава  Rolling Eyes!

Има смисъл ако зида ти е бил четворки, доста фуги имат. Аз не измазах и колкото и да се старах да уплътня всички пролуки на изолацията, все пак има известно течение между изолацията и стената и на места в някои контакти подухва леко... Но ти май беше със плътни тухли единички? Доста труд е отишъл за външните зидове от по 25 см...
А за гипскартона с вата отвътре не съм особено съгласен, при добра външна изолация по-добре без, стените са добър акумулатор на топлина особено пък плътни тухли. А това е голямо удобство, аз оставям отоплението да работи само нощем обикновено, освен при много студени дни (под -10 градуса) и после цял ден държи топло, най-много с 1 градус да падне до довечера.
С какво се топлиш?

Геотермална термопомпа.
И геотермалното ти през деня е изключено newsm78Мои близки имат работи денонощно/в режим включва - изключва/, но в големите студове палеха и камина.Като цяло е много хубаво ,нооооооо като инвестиция Shocked,въпреки,че и нашата система за локално отопление+котел,бойлер и всякакви ''дранкулки ''излезе солено(15000) #CrazyИсега сме се на сочили към допълнително отопление(да побутва докато ни няма)термопомпа въздух-въздух или въздух-вода (за да се използват съществуващите радиатори.....ако може)Пуснах тема ,но никой не отговаря

# 678

С какво се топлиш?

Геотермална термопомпа.
И геотермалното ти през деня е изключено newsm78Мои близки имат работи денонощно/в режим включва - изключва/, но в големите студове палеха и камина.Като цяло е много хубаво ,нооооооо като инвестиция Shocked,въпреки,че и нашата система за локално отопление+котел,бойлер и всякакви ''дранкулки ''излезе солено(15000) #CrazyИсега сме се на сочили към допълнително отопление(да побутва докато ни няма)термопомпа въздух-въздух или въздух-вода (за да се използват съществуващите радиатори.....ако може)Пуснах тема ,но никой не отговаря

Не е изключено, просто топли само бойлера. Това че не им е стигало на вашите близки може да значи че изолацията им е била недостатъчна или мощността. А и дали са със конвекторни радиатори/ водно подово или обикновени радиатори - при обикновени ниската температура от термопомпата ограничава топлоотделянето. Аз с водно подово нямах проблем да поддържам топло при най-големите студове през януари/февруари с 37-38 градуса температура на водата, но без да се изключва през деня.

# 679

С какво се топлиш?

Геотермална термопомпа.

Това "побутване" може да е излишно, какво толкова ще стане? Доколкото разбрах имате добра изолация - поне 10 см отвън? Аз съм имал периоди когато не работеше отоплението месеци през зимата преди да се нанесем - вътре не е падало под +4 градуса.

# 680
''побутване''-ами когато ни няма вкъщи пада до16-17градуса и като се приберем- чисти/пали парно то докато вдигне да завърти водата минава поне1-2часа-пускаме духалка зареди малкия,отделно имаме възрастен човек в къщи през времето докато ни няма пуска радиатор,а и в по-топло време може да не се пали парно.Това имам предвид.А  сега разбирам ,че геотермалното ти е към подово-това мъжът ми отчита като грешка в нашата система ние сме с радиатори уж конвекция естествена  ама като гледам от там където минават тръбите  колко е топло чак яд ме хваща.Моите близки са с конвектори,а изолацията им е каменна вата.

# 681
Съседите сложиха изолация без хастар и сега се оплакват,че духало от контактите,че се чувало свистене от вятъра,усещало се,че сякаш духало вътре,а вътре също не  мазаха,а сложиха гипсокартон с вата.
   А сега, съвсем ме объркахте. Ако трябва и да мажем, преди да слагаме изолацията, съвсем няма да ни излязат сметките нито като пари, нито като време.
   Ние смятаме да измазваме от вътре. Това дали ще е достатъчно.
   И снощи синът ни, който е тинейджър, ни обясни как масово външните изолации по къщите били съсипвани от недобросъвестни хора. Вие имате ли такива наблюдения или е практика само в нашия град? Честно казано , до сега не бях чувала за тези вандалщини.

# 682
  • София
то зависи много от това кога и как ще ти сложат изолацията, нашата от северната страна на къщата почна да се отлепя, като чукна по нея с пръст бие на кухо, но още не сме се нанесли и не мога да кажа още дали сме доволни, иначе сме с 8см стиропор и мин мазилка отгоре  Peace

# 683
  • Горна Оряховица
Ivelia, вие с какво строите, ако е с тухли четворки май ще се наложи . Трябвало да няма отктити нотвори е стената  Rolling Eyes

# 684

А сега, съвсем ме объркахте. Ако трябва и да мажем, преди да слагаме изолацията, съвсем няма да ни излязат сметките нито като пари, нито като време.

Ние правихме замазка преди изолацията,майстора ни каза,че така трябва.
А за вандалщината-в нашия град такова нещо няма.

# 685
  • София
Ivelia, вие с какво строите, ако е с тухли четворки май ще се наложи . Трябвало да няма отктити нотвори е стената  Rolling Eyes
Зависи каква е зидарията. Тухлите на калъч трябва да се запушат задължително Peace

# 686
Ivelia, вие с какво строите, ако е с тухли четворки май ще се наложи . Трябвало да няма отктити нотвори е стената  Rolling Eyes
Зависи каква е зидарията. Тухлите на калъч трябва да се запушат задължително Peace
  Ms.Gorgeous,mimoza, благодаря за отговорите. Потърсих в Интернет и доколкото разбрах  newsm78, 'на калъч' значи тухлите да се слагат в/у зида на тясната им страна. Ако е така, нашите тухли са   четворки и са зидани нормално и от познат строител, който не е обръщал дупките към стаята. Все пак , като се гледа отвътре навън, някъде между самите тухли има просветвания. В този случай дали трябва да се прави външна замазка. И ако 'да', знаете ли колко средно излиза цената на 1 кв.метър.

# 687
Ние сме със зидария от тухли  четворки, без предварително измазване- направо изолация 6см. Вътре цялата къща е с гипскартон, лепен, само баните и сервизните помещения са измазвани. И вилата е така, а тя е в Родопите. Мисля, поне от нашия  5 годишен опит, че няма никакъв проблем. Всичко е въпрос на избор. Ние така избрахме, за да сведем мокрите процеси до минимум.

# 688
  • София
Ivelia, ние направо лепихме стиропор десятка върху тухлите, не сме правили допълнителна замаска под него. Изолацията е перфектна. Да допълня само, че в двора още има сняг, зимата при нас е сурова,  ние сме в подножието на Черни връх Laughing
Не виждам причина допълнително да се оскъпяват нещата Rolling Eyes

# 689
Не виждам причина допълнително да се оскъпяват нещата Rolling Eyes
Мисля, че ей за това, последното , мъжът ми би те почерпил подобаващо.  Grinning  Особено, след като от няколко дена го убеждавам, че ще трябва да правим мазилка.

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 16:46 от Ivelia

Общи условия

Активация на акаунт