Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 863
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
valentink-a, добре сте решили за кухнята, ще се спести доста лев  Peace Сигурна съм, че ще стане като от майтора.  Peace В старият ни апартемент направихме доста неща сами и се получи - страхотно.

# 76
ann79 ...чудесна къща!!!И наистина като загледах датите... Crazy Много бързо напредвате определено  Peace

А може ли да попитам колко квадрата е?Има ли мазе? Че май съм пропуснала,ако си го споменала  newsm78

Благодаря за милите думи, момичета! Къщата е 180 кв.м. - 2 етажа х 90 кв.м. Мазе има под верандата, което според архитекта трябвало да се насипе, ама защо ли, не е ясно newsm78. По проект нямаше, обаче когато го видяхме веднага си намери приложението. Има и още 1-2 недомислици на архитекта, които обаче се налага да ги преживеем, защото няма как. В четвъртък ще ни монтират оградата и започваме ел.инсталацията. Харесали сме си камини за отоплението на Nordpeis - 2 бр. с въздуховоди за другите стаи. В събота гледахме камъни за облицовка на оградата и къщата долу ниско, та кажете цена от 6 лв без ДДС дали е добре? Камъните са с неправилна форма, а формованите са по 28-32 лв без ДДС.

# 77
  • София
Радвам се за вас, успех с кухнята.
Колко време ви отне стройтелството?Ако не е секрет колко средства отиде за построяването и колко кв.е? Изкам да си направя някаква представа.
Благодаря!
строежа почна миналата година юли месец, 200 кв  РЗП е къщата, на пари 35 хил евро, като само първия етаж до ключ, т.е. мазето и втория етаж са все още на тухла, сами ще им правим преградните стени и т.н. Цената е ниска защото строителя е "наш човек"  Wink и ни направи много голяма отстъпка  Flutter

ann79 браво много бързо напредвате  Hug

# 78
Ан, може ли паролка?

# 79
Ето я и новата темичка  Hug
с пожелания тази Коледа да има повече новодомци  Hug

Благодаря за темичката, ще си помечтая малко и аз тук.  bouquet Хубаво пожелание.

# 80
ann79 ...чудесна къща!!!И наистина като загледах датите... Crazy Много бързо напредвате определено  Peace

А може ли да попитам колко квадрата е?Има ли мазе? Че май съм пропуснала,ако си го споменала  newsm78

Благодаря за милите думи, момичета! Къщата е 180 кв.м. - 2 етажа х 90 кв.м. Мазе има под верандата, което според архитекта трябвало да се насипе, ама защо ли, не е ясно newsm78. По проект нямаше, обаче когато го видяхме веднага си намери приложението. Има и още 1-2 недомислици на архитекта, които обаче се налага да ги преживеем, защото няма как. В четвъртък ще ни монтират оградата и започваме ел.инсталацията. Харесали сме си камини за отоплението на Nordpeis - 2 бр. с въздуховоди за другите стаи. В събота гледахме камъни за облицовка на оградата и къщата долу ниско, та кажете цена от 6 лв без ДДС дали е добре? Камъните са с неправилна форма, а формованите са по 28-32 лв без ДДС.

Чудесна къща ще стане newsm10 по снимките виждам че сте почнали строилеството месец август тази година така ли е или има грешка? Напиши повече информации за тези камини и каде да ги гледам. Мерси

# 81
МОМИЧЕТА ИМА ЛИ НЯКОЙ ОТ ВАРНА ТУК? ИМАМ НУЖДА ОТ ПРОЕКТАНТ, ТРЯБВА ДА МИ НАПРАВИ ЗАДАНИЕ  newsm78 МАЙ така СЕ КАЗВАШЕ, ЗА ПУП.

# 82
ann79, благодаря за паролата. Ние сме на 27.08  Grinning все още, но лека полека напредваме, дано времето да е благоприятно за строежа  Praynig Ще стане страхотна къщичка, чакам с нетърпение следващите снимки....

Момичета, за отоплението ние много се чудим......какво да е? Кое е за предпочитане? Кое е икономично и практично? Газов котел някой има ли? Доволен ли е?

# 83
Да, август месец започнахме. Относно отоплението ние мислим да сложим климатици и камини с въздуховоди, а също така ще направим и инсталация за котел. Първо мислехме да е с пелети, но преди 2 седмици бяхме при баба ми, която има котел на пелети и постоянно загасваше. Явно пелетите не са били качествени, но лошото е, че няма как от външен вид да се разбере. Относно камините в едната стая ще ни бъде камина-печка, а в другата горивна камера с облицовка. Спряхме се на тази фирма, защото наши приятели я имат в къща и са супер доволни. Ако проявявате интерес ще ви пусна линкове към тях. Относно газта имам приятелка с газ в Банкя, която казва, че плаща луди пари за отоплението.

# 84
Аз лично газ в къщата си не бих пуснала Sad Много ме е страх, но като става дума за удобство, удобно е! А и с газта си толкова зависим от руснаците, не знам дали утре пак няма да решат да "затворят кранчето" или пък да вдигнат цените на газта баснословно  ooooh! Инсталацията не е евтина, включването също (поне комшиите, които си прекараха споделиха едни суми  Rolling Eyes), бавно ги включиха (а газта пред тях, просто бавно им задвижиха документи и вс.)  Rolling Eyes

Но мен като ме е страх и от 100000 кладенеца вода ще докарам само да не ми влезне в къщата  Peace

(Иначе една друга комшийка каза, че много бързо реагирали екипите... тя редовно ги вика, замирише ли й на газ и е на телефона Simple Smile )

# 85
  • София
Коал, мен също ме е страх от газ Peace До година, две, ще имаме такава опция, но аз съм твърдо против Naughty
Добавих малко снимки в албума http://nanu4e.snimka.bg/properties/the-house.606430.25609231
Да ни видите и противния светъл камък на кафявата ни дограма Mr. Green Какво да се прави, успокоявам се, че цветната мазилка ще е в сходен цвят ooooh!
Какво да правя, с половинката сме се разбрали той да отговаря на екстериора, аз за интериора Mr. Green
Ан, Валентинка, браво момичета Hug

# 86
Ann, ще поискам парола- нали съм тук да спамя и воайорствам... Laughing
Аз много пъти съм се включвала за отоплението - за газта и мен ме е страх, може би защото никога не съм ползвала. Но ако ни газифицират района, ще сложим котел на газ. Коал тя инсталацията е една и съща, независимо от вида на котела, какво имаш предвид ? Да не би да не съм разбрала нещо...Иначе в момента с камината сме по къс ръкав, само нашата спалня е малко по-студена, но аз така предпочитам и без това. Всички климатици са нагласени на 17-18-19 гр. и не се изключват, или увеличават, само на малката е 21 гр. през нощта, че спи по потник. /съзнавам, че се повтарям, но те и въпросите за отоплението се повтарят през няколко страници/. Сега платих 110 лева ток, като камината я палим от скоро, бяхме само на климатиците през целия октомври.
Докато напиша и - Ms.Gorgeous и Вас моля за паролка, че съм я попиляла... Laughing

# 87
  • Перник
Анн, много ми хареса входната ви врата  Heart Eyes

# 88
Ms.Gorgeous, страхотно ви се получава! Ще чакам по панорамна снимка... Подпокривното пространство за какво ще го ползвате? Нашето е с абсолютно същия таван, само по-квадратен...Питай ме как избирах полилей, който трябваше да се закрепи в центъра.... Mr. Green

# 89
Коал, мен също ме е страх от газ Peace До година, две, ще имаме такава опция, но аз съм твърдо против Naughty
Добавих малко снимки в албума http://nanu4e.snimka.bg/properties/the-house.606430.25609231
Да ни видите и противния светъл камък на кафявата ни дограма Mr. Green Какво да се прави, успокоявам се, че цветната мазилка ще е в сходен цвят ooooh!
Какво да правя, с половинката сме се разбрали той да отговаря на екстериора, аз за интериора Mr. Green
Ан, Валентинка, браво момичета Hug

Може ли и на мен паролата smile3525

Общи условия

Активация на акаунт