Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 929
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • София
valentink-a какъв котел и за колко лева купихте,че и ние сме на тази тема сега.

котела ни е Бош, преди бяха Юнкерс, но ги купиха Бош, струва 1500лв, 25кв. тежи 200кг. на твърдо гориво, смятаме бойлера да ни е с две серпентити и без ел. част, зимно време ще го грее котлето, лятно слънчеви колектори   Nature Sunny

Trufel welcome на борда  Hug

# 496
........ смятаме бойлера да ни е с две серпентити и без ел. част, зимно време ще го грее котлето, лятно слънчеви колектори.....   
Това го обмислете добре. Все може да се случи да не запалите парното. Зимата и в мрачните дни ще бъдете изцяло зависими.... Ами есента, когато не е за парно още...Ако пътувате някъде и се приберете - ще чакате парното, за да си вземете един душ.....Нашата камина е 30 киловата. Поддържаме я на 60 градуса /водата в системата/. Къщата е много топла, но за бойлера това е малко. Да не говорим, че дърпа от КПД-то на камината. Затова си го изключихме бойлера от камината и е само на ток. С котел е по-различно, но все таки си изцяло зависим.... Peace

# 497
  • София
Нашият бойлер е и на ток. Хич не ги разбирам нещата, това ми е най-мътната тема Thinking
Довечера ще кача снимки на 2 от баните, едната нефугирана и мръсна все още Laughing
Трюфел, добре дошла! Hug
niklen , стискам палци бързо да се предвижват нещата при вас Hug

# 498
  • Балчи-Варна
За да ми пуснат тръбите за парно,което ще идва от мазата и на двата етажа ще има разпределителни кутии-незнам така ли се казва,и така до всички стаи ,плюс тръби за сл.колектори,плюс за бойлер,който ще бъде в мазата-200 литров ми искат 500лв.Абе хората цял месец работят и толкова не взимат,а те за 2-3 дена и хоп 500лв.Засега пари има само за това и за замаската на пода.Обаче сякаш искам да го оставя за март-април като се стопли малко.Кажете сега тези 500лв не са ли много за труд за тръбите?

# 499
  • София
За да ми пуснат тръбите за парно,което ще идва от мазата и на двата етажа ще има разпределителни кутии-незнам така ли се казва,и така до всички стаи ,плюс тръби за сл.колектори,плюс за бойлер,който ще бъде в мазата-200 литров ми искат 500лв.Абе хората цял месец работят и толкова не взимат,а те за 2-3 дена и хоп 500лв.Засега пари има само за това и за замаската на пода.Обаче сякаш искам да го оставя за март-април като се стопли малко.Кажете сега тези 500лв не са ли много за труд за тръбите?

Според мен и малко ти искат. Peace
Уф, как го написах ooooh! Смятам, че е добра цената Peace

# 500
  • Русе
И аз така мисля, на нас 400 лв ни взеха за връзването на радиаторите и нещата около бойлера.

Нашата камина е 20+5 кв, бойлера Теси с две серпентини и ток. Все още не сме го пускали на ток, само на камината разчитаме и ни стига. Държим системата на 40-50 гр, засилваме малко, ако ще ни трябва повече вода за бойлера. Но според мен задължително трябва да има възможност за ток.

# 501
  • sofia
gul4i, и на мен ми звучи прилично. Смятай, че трябва да са поне 2-3 души работници.
То по тая логика за паркета в една малка стая да го фиксират, изциклят, фугират ми взеха 100 лв , а пък момчето свърши за 1 ден.

# 502
  • София
Това го обмислете добре. Все може да се случи да не запалите парното. Зимата и в мрачните дни ще бъдете изцяло зависими.... Ами есента, когато не е за парно още...Ако пътувате някъде и се приберете - ще чакате парното, за да си вземете един душ.....Нашата камина е 30 киловата. Поддържаме я на 60 градуса /водата в системата/. Къщата е много топла, но за бойлера това е малко. Да не говорим, че дърпа от КПД-то на камината. Затова си го изключихме бойлера от камината и е само на ток. С котел е по-различно, но все таки си изцяло зависим.... Peace

комшията е с колектори само за бойлера, казва че и зимата му топлят бойлера, само когато е мрачно цял ден и има страшни бури, тогава се включва на ток  newsm78

# 503
  • Балчи-Варна
Като говорихме с майстора за колекторите за цената им,той каза има за 350лв и за над 1000лв.Каза,че той имал два по 350 лв. и каза че топлили бойлера при това че те дават лятото на почиващи къщата си.Нямало смисъл от скъпите.Незнам да му вярвам ли или.

# 504
  • Русе
Наш приятел има вила за гости и там има 2х1000 лв и 2 х 400-500 и като цяло от вторите по-доволен. Ние мислим пак на Теси да вземем 2, но на лято, живот и здраве.

# 505
Аз съм тук и ви чета, но не мога да се включа в разговора, че още не ми е дошло на главата  Laughing
Сега ми е интересно да чета, но съм сигурна, че ще дойде време да питам и аз по тази тема.  Flutter

Ms.Gorgeous , ще чакам да видя баните  Flutter

niklen , как вървят нещата при вас? Много е гадно с документи да се занимава човек и то в такива институции, но няма как.

Нямам време да обикалям за дограмата и много ме е яд, че отлагам, а времето минава....
Искам да мина по няколко фирми да събера предложения и да го обсъдим с мъжа ми. bowuu

# 506
..... Държим системата на 40-50 гр, засилваме малко, ако ще ни трябва повече вода за бойлера. Но според мен задължително трябва да има възможност за ток.
Да, бойлера се топли и на 40-50 градуса...Но ние ползваме ужасно много топла вода.....На ден се взимат поне 2 душа, ваната си я пълня през два дни и далдисвам вътре по един час.....
комшията е с колектори само за бойлера, казва че и зимата му топлят бойлера, само когато е мрачно цял ден и има страшни бури, тогава се включва на ток  newsm78
Честно да ти кажа, не ми се вярва.....С обикновени колектори, де...Иначе има такива, които и при мрачно време поемат лъчите, но когато питах ми казаха някаква фантасмагорична цена. Не я помня, но беше неоправдано и неизбиваемо....
Нашите колектори са 2 и струваха между 2500 и 3000 лева.

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 18:29 от Гретел

# 507
  • Русе
Гретел, то душовете ясно, само дето до ваната редовно само децата се докопват, а аз само 1 път за срамотите Sad. Пък си мечтаех за суха баня. Не си мечтайте за такова нещо, ако имате вана и две малки деца, но пък кефа е невероятен.

# 508
И според мен бойлера трябва да може да си се грее на ток. Ние сме с 2 серпентини, но зимата е на котле и ток, а лятото на колектори и ток. Спира там някакъв кран мъжа ми  Thinking

Вчера ни вдигнаха на нокти... Бяхме излезнали и звъни свекър ми... някой е бутнал оградата на къщата, влизали са (Пенко казал на Генко, пък той на....).

Не че имаме кой знае какво, но едните подпори не са наши, а циганите кат нищо ще ги завлекат... Докато стигнем се бях притеснила, а то дори куче не беше припарило до оградата (сега със снега всичко се вижда)... Много ме хвана яд...Какъв им е бил зора не знам  ooooh!

# 509
  • София
Гретел един колега на мъжа ми си купил колектори от тръбните, вече втора година казва че няма ядове с тях, греели и зимно време, били по-ефективни от плочите  Thinking вие имате вана, ние нямаме, имаме за сега само една баня, водата ще я ползвам освен за къпане и за миене, а и не обичам много да кисна в банята, за това смятам, че за сега ще ни устройва, пък живи  и здрави като имаме деца, може да си купим още един бойлер  Peace вчера ходихме до Карфур да гледаме една спалня за 650лв, ужас  ooooh! мноооого зле положението, от къде ще търсим не знам парите вече свършват, а ни остана тя и трапезарията  Rolling Eyes

Коал дано не влизат повече гадове, ние пускаме на баща ми кучето нощно време да се разхожда в нашия двор и като минават хора добре ги плаши  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт