Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 808
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • Балчи-Варна
Хастара е 5лв.кв.м. и още толкова за материял.

# 691
В кооперацията където имаме апартамент -строителя е строил доста комерсиално,в/у тухлата директно изолация и минерална мазилка.Миналата зима ни се наложи да живеем там 3-4месеца просто от стената теглеше,като седна на дивана в хола,който е до стената усещаш как излъчва студ и понеже имаме база за сравнение-къщата там стените са си топли,така че по повод оскъпяването-после да не съжаляваш

# 692
  • София
Оооо, за кооперация не ми говори Naughty
Такова претупване и евтини материали няма, пък се води "луксозно" строителство Joy
Следих процеса на строеж на блок, еми, няма начин да живея там Rolling Eyes
30 годишната панелка е в пъти по-добра.

# 693
Такова претупване и евтини материали няма, пък се води "луксозно" строителство Joy

Е ти просто не си гледала как се строи панелката или "старата тухла". Всеки е чувал истории за фуги запълвани с вестници и чували от цимент, замазване с гипс отгоре, разни кражби от обекта, трудоваци - неграмотни мангали и т.н.

# 694
за жалост това с вестниците и гипса го има и сега, а и друго като връщане на арматура на вторични суровини от страна на работниците

# 695
      Момичета, това с усещането за студ и сякаш нещо 'те изпива' съм го усещала в панелния апартамент на майка ми и баща ми. И то специално, от една външна стена от север. Така че, вероятно фактурите са много. Със сигурност би било най-добре да има колкото се може по-дебела и с нисък коефициент външна изолация, поставена на качествен строеж. Сега живеем в апартамент, външните стени на който са по 50 см, и сметката ни за ток(всичко) за най-студения период беше 240 лв.
       Отивам да чета за пасивните къщи, защото много ми се иска нашата да е поне 'полупасивна'. Дограмата, която сложихме е за пасивни къщи и ми се ще и изолацията да е съобразена доколкото е възможно със стандартите. За съжаление, някъде бях чела за т.н. 'акумулирана бедност' и ниският стандарт в БГ е супер почва за нейното развитие.

# 696
  • София

Е ти просто не си гледала как се строи панелката или "старата тухла". Всеки е чувал истории за фуги запълвани с вестници и чували от цимент, замазване с гипс отгоре, разни кражби от обекта, трудоваци - неграмотни мангали и т.н.
В апартамента намерихме врата?!? към комшиите. Старателно иззидана и подплатена с вестници и фасове Flutter Joy

# 697
Когато ние строихме преди7г. един германец ни обясняваше как трябва изолацията /външна /да е минимум 25см.,защото тогава имало смисъл(когато падне под 0градуса точката на замъзване да остане в изолацията,а не в тухлата),а това което ние правим било- да си даваме парите на вятъра.Аз и мъжът ми #Crazy-а после се заговори и тук за пасивни къщи и т.н.Явно има ефект цялата работа

# 698
  • Горна Оряховица
Побут  Mr. Green
как вървят строежчетата в това прекрасно време  Crazy

# 699
   В момента чистим и се подготвяме за изолация. След слагането на новата дограмата , при свалянето на старите прозорци, всичко е засипано със парчета от стъкла. Едновременно с изолацията, мислим да започнем подовите замазки и оправяне на къщата отвътре.
  Момичета , аз ли съм параноичка или дограмата, която трябваше да е супер качество не е добре разкроена, защото в ъглите, където се съединяват профилите има луфтове по около 1 мм ,а някъде едната лайсна е леко  по-високо от другата ( това непосредствено до стъклопакета, външната рамка е добре). При вас как е?

# 700
Не не си параноичка,редно е щом се изръсиш една кошница пари да се огледаш детаилно-най -вече всичките тези луфтчета от по милиметър да няма после попълване със силикон,защото си подухва от тях.

# 701
Мдааа стопли се времето и надявам се всички ще започнем отново да пишем по-активно тук. Ние успяхме най-сетне да се преборим с тъпотията наречена Софийска вода и си имаме Разрешение за строеж на уличен водопровод, която улица никога не е била улица, а и няма да бъде, но така се водело и това е. Сега остава до 2 седмици и да бъде готов. В двора на къщата все още има доста сняг, но се надявам при това слънчево време вече да се е постопил. Започнахме да се оглеждаме и за довършителните работи, дори купихме гранитореса.

# 702
  • Горна Оряховица
Ivelia , ти ме разби -1мм. луфт. Не мисля ,че е редно  doh
ann79 , Я разкажи за тазя ваша одисея със СВ- Вие ли ще си строите водопровода  Shocked, това не е ли много скъпо начинание- питам ,защото и ние го имахме тоя вариант ,но се оказа непосилен най вече финансово ! А, комшиите ви как са си решили въпроса с водата? При нас този въпрос още виси. Мислим да викаме един човек от Русе, които има скенер за подпочвени води ,да изследва парцела и да видим какви варианти имаме за "автономно водозахранване"  Mr. Green

# 703
  • в рaя
Момичета, аз влизам пак с едно въпросче - този път за техническия паспорт. Чета, че става дума за цени от 3-5 лв. на кв. м. Днес архитекта само спомена, че една жена ще го прави, но аз до колкото чух не е задължително да е веднага. Срока бил до 2016 г. Ако става дума за някакви си 300-400 лв. добре, но ме притеснява да не е много повече  newsm78 И как е по-добре - да се направи сега или след като завърши строителството? Щом имаме още 4 г. срок  newsm78

# 704
  • София
И аз не съм много наясно, но доколкото знам технически паспорти се изискват за сгради с РЗП над 1000кв.м. За едно и двуфамилни къщи не е задължително изискване.
След конструктивно обследване се издава, за по-голями сгради и след енергийно такова.
За къща чувам за сефте Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт