Номинации Човек на годината

• 11 328
  • 148
  •   1
Отговори
# 120
+ 15  от мойте приятели.
Сега пуснах и в една група - дано да  я минем докторката с кучешките  проблеми Simple Smile

# 121
+ 15  от мойте приятели.
Сега пуснах и в една група - дано да  я минем докторката с кучешките  проблеми Simple Smile

Върха си! Hug  bouquet

1467 гласа за нашия Бг майчински отбор!  bouquet

Гласувайте за човешкото ни родителско право да защитаваме децата си! В подписа ми.

Въпреки всички котки и кучета, които съм спасявала и гледала, нещо трудно асимилирам човешкото право да защитаваме кучетата, още по-малко пък съпоставено с правото на майката да защитава детето си. Rolling Eyes

# 122
Имаме контакт, бях оплюта и натирена като противопоставяща децата на животните. Пратиха ме при д-р Бодакова, да ми разясни нещата.

1 593 гласа за Светлето.

2,339 за докторката.

# 123
Тия са някакви изкукуригали откачалници, ако питате мен. Преди няколко часа бяха 1750 и нещо си, сега са 2343, вманиачени хакери кучеманиаци.

# 124
Здравейте,

казвам се Анна Божкова - Василева и съм един от хората номинирал доктор Мила Бобадова.
Четях темата, но не смятах да пиша, независимо от подхвърлянията към подкрепената от мен номинация.

Пиша с една единствена молба и това е молбата да запазим добрия тон. Смятам, че по време на тези номинации и гласуване не сме си позволили да обидим или да сравняваме номинираните.  Да - те са различни, но в крайна сметка жури е решило, че тези хора са достойни за тези номинации.

Да - разбирам, че може би е трудно да се види първоначално доброто от това за което се е борила д-р Бобадова, но е доказано, че повече от 80% от насилниците /домашно насилие, изнасилвания и т.н./ започват с проявява на насилие върху животно. Това е превенция за нас, нашите деца и по слабите от нас. Насилието наистина не познава граници - а България беше единствената страна в ЕС която нямаше такъв закон.

Не желая да поставям нашите деца и животните едни срещу други, моля да не го правите и Вие. Не пренебрегвайте труда на другите.

Пожелавам успех и на двете кандидатки и се прекланям пред смелостта и труда на Светлана Дякова.

П.С. В края на гласуването е нормално да им повишаване на активността. При Вас това се случи преди няколко дни, за няколко часа от около 850 гласа, станаха 1100, а сега вече са 1600.  Просто хората гласуват по различно време очевидно.
Отново пожелавам успех и на двете кандидатки.

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 22:34 от annie2002

# 125
  • Sunshine state
Гласувах!Дано да спечели жената.  Praynig

# 126
...нещо трудно асимилирам човешкото право да защитаваме кучетата, още по-малко пък съпоставено с правото на майката да защитава детето си. Rolling Eyes

Така е Тео!
Обаче, който не е спасявал детето си от геноцида на държавата няма как да го разбере.
И въобще се учудвам, че има хора със здрави деца, които го разбират.

# 127
....

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 23:48 от teo7777

# 128
Здравейте,

казвам се Анна Божкова - Василева и съм един от хората номинирал доктор Мила Бобадова.
Четях темата, но не смятах да пиша, независимо от подхвърлянията към подкрепената от мен номинация.

Здравейте,

казвам се Теодора Пиралкова и съм човекът, който е номинирал Светлана Дякова.

Няма подхвърляния, има ясно и честно изразени мнения. Не ми е приятно и няма да позволя, да ни приписвате някавки подмолни противопоставяния и подхвърляния, защитаваме това, в което вярваме, в прав текст.

Уважавам човешкото право да защитаваме животните и по-слабите, въпреки, че не го проумявам, това за мен е човешко задължение, а не право.

Уважавам и ценя труда на д-р Бодакова, относно инкриминирането на насилието над животни, това е правилно, но не виждам никаква връзка с човешките права в това нещо.

В същото време ние с години се борим за инкриминиране на насилието на хора над хора. А каузата ни в случая е за майка, изправила се срещу това насилие не само над собственото й дете, но и в името на всички семейства с деца като нейните, и много повече, от името на родителите изобщо. За правото да защитиш децата и семейството си, от насилието на държавата.

Успех в защитата на правата ви.

# 129
Благодаря за отговора Ви, Теодора Пиралкова.

Надявам се да имам момент в които никоя от нас или тези две номинирани жени няма да се налага да отделят времето си в борба с държавата, насилието която тя упражянва и нежеланието да се грижи за най - важното - а именно децата си и по слабите.

Ние също защитаваме това в което вярваме - не отричаме или не смятаме, че другата кауза е по маловажна или по не нужна. Това е нещо което искаме да стане ясно - трябва да се работи и да се натиска по всички направления. Надявам се много хора /защото  не само родители/, а хора трябва да подкрепят каузата Светлана Дякова, както и тази на д-р Бобадова.

Пожелавам успех и на Вас.

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 00:13 от annie2002

# 130
Надявам се много хора /защото  не само родители/, а хора трябва да подкрепят каузата Светлана Дякова, както и тази на д-р Бобадова.

Пожелавам успех и на Вас.

Taка е, трябват Хора. Успех!

# 131
  • На земята, която е всъщност звезда.
Здравейте,

Пиша с една единствена молба и това е молбата да запазим добрия тон. Смятам, че по време на тези номинации и гласуване не сме си позволили да обидим или да сравняваме номинираните.  Да - те са различни, но в крайна сметка жури е решило, че тези хора са достойни за тези номинации.

Да - разбирам, че може би е трудно да се види първоначално доброто от това за което се е борила д-р Бобадова, но е доказано, че повече от 80% от насилниците /домашно насилие, изнасилвания и т.н./ започват с проявява на насилие върху животно. Това е превенция за нас, нашите деца и по слабите от нас. Насилието наистина не познава граници - а България беше единствената страна в ЕС която нямаше такъв закон.

Не желая да поставям нашите деца и животните едни срещу други, моля да не го правите и Вие. Не пренебрегвайте труда на другите.

Пожелавам успех и на двете кандидатки и се прекланям пред смелостта и труда на Светлана Дякова.

П.С. В края на гласуването е нормално да им повишаване на активността. При Вас това се случи преди няколко дни, за няколко часа от около 850 гласа, станаха 1100, а сега вече са 1600.  Просто хората гласуват по различно време очевидно.
Отново пожелавам успех и на двете кандидатки.

Много хубав пост!  Peace

Всичките номинирани /не само тези две каузи/ са достойни за званието и истинската победа е, че за тях се говори и те достигат до повече хората! Успех на каузите в близко и далечно бъдеще!   bouquet

# 132
Анна, успокойте активистите си, подобно „състезание“ за права, изразяващо се в хакерска надпревара, свободно време за разпространение по сайтове и посещения на фейсбук, лично за мен принизява човешките ми права и стойността им. Аз държа на правата си, човешки, родителски и всякакви, и не смятам да ги принизявам до сляпо интернет състезание. Човешките права са човешка осъзнатост за самия себе си и уважение към личността ти. Човешките права са твърде важно нещо, за всеки себеуважаващ се човек, за да участва в принизяването им до подобна  надпревара.

Абсолютно всичко, което защитавате и за което говорите, не са човешки права, а човешки задължения към животните.

# 133
Теодора, аз нямам активисти. Нямам контрол над това къде, как и защо споделят или пишат хората. Решението е изцяло на хората които са сметнали да гласуват и да подкрепят избрания от тях кандидат независимо кой е той.

Относно това дали са права на човека или задължения, съм Ви отговорила под Вашия пост. Ще го копирам и тук:

"Теодора, това което ме изненадва е, че постоянно се опитвате да ме убедите във важността на това което прави г-жа Дякова., Не е нужно! Аз напълно разбирам и подкрепям инициативата, мисля, че това което тя прави е много смело и определено страшно трудно. Там е разликата - не е нужно да ми доказвате, че тя я важна, аз уважавам труда й.
Това което е странно за мен, че от друга страна се нагала да обяснявам, защо е важно направеното от друг - в случая д-р. Бобадова. Да - задължение е като видим съседа да дере котки да алармираме полицията - разликата обаче в случая е, че след като е приет законът човек вече МОЖЕ да се обади и да сезира органите на реда - тоест да изпълни това си задължение. Преди приемането на този закон, такъв тип насилие, се считаше за административно наказание - тоест се наказаваше със същата тежест като да пресече човек неправилно. Още повече, че хората нямаха ПРАВОТО да се обадят в полицията, просто защото не беше инкриминирано. Тоест съседа дере котки, но вие не може да упражните задължениято си да се обадите на органите на реда защото нямате това право. Искренно се надявам с това и аз да съм обяснила какво имам в предвид"

# 134
Много грозно е станало тук. Разочарована съм от колеги активисти, които явно са загубили перспектива. Напомням ви, че с тази награда не свършва светът и тя няма да реши проблемите нито на децата, нито на животните в България. Мисля догодина просто да блокирам всичко, свързано с тая награда. Отвратително е да ви чета просто.

Общи условия

Активация на акаунт