Рождени дни да идват вече, че зимата омръзна на АПРИЛското човече - епизод 25

• 42 170
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
  • Някъде там...
Разписвам се набързо след като бях порицана и тук, и във фейсбука.  Embarassed БИваме. Дребните са повече вкъщи, отколкото на ясла, но нищо сериозно. Аз обаче имам много работа в офиса и времето и силите са ми ограничени.  Hug

# 511
Хайде и аз да напиша някой ред, че да не се излагам толкова! Simple Smile
Рони е напълно права!Занимавам се с какви ли не глупости покрай заминаването ни!Казвам ви да не му се налага на човек да се бори с бюрокрация!
Мъжа ми замина в началото на януари.Много беше объркан, разочарован, тъжен.Направихме грешка, че не заминахме заедно.Въпреки че, може би така е трябвало да стане.
Както и да е.Разбира се очакванията и надеждите ни се разминаха с действителността.Съвсем ясно осъзнах, че света е един и същ, където и да отидеш просто една гадост се заменя с друга.
На всичкото отгоре не можахме да намерим преведената и легализирана диплома на мъжа ми.Замина без нея, само с копието й на компютъра.Колко нерви и ядове имаше и покрай това изчезване направо не е за разказване!Обърнахме къщата на горе с главата и то няколко пъти!Естествено дубликат не може да се извади, а трябва наново с оригинала на български език да се мине пак през всички инстанции, за да се извади нова! ooooh!Оригинала на българската диплома обаче е в Катар и тъкмо, когато вече се обадих на куриерската фирма, намерихме прословутата легализирана диплома на покрива на гардероба- прилежно прибрана, за да не я докопа Ния! ooooh!
Сега аз се занимавам с моите документи, с прекъсване на докторантурата, багажи, билети, включително и с начини как да си вземем котката с нас, защото всички наши близки и роднини отказаха да я гледат дори за кратко! Tired
На всичкото отгоре, Ния естествено се разболя и една седмица беше с температура, която понякога достигаше 39-40 градуса.Ходиме 2 пъти при нашата лекарка, правихме снимка, нямаше нищо на гърдичките, но температурата остана.Накрая я заведох при един всеизвестен лекар в частна болница, който веднага разбра, че детето има възпалено уше.Даде ни веднага капки и още същия ден вече нямаше температура.Пием и антибиотик, био гая, витамини.Измъчи ми се детенцето.Досега бяхме при майка ми, за да не сме самички, особено като е болничка малката.Днес вече сме си вкъщи, ще видим по- натам накъде ще ходим.
Засега поради ужасните бакии с катарските визи, се очаква с Ния да заминем някъде март месец.
Зарадвах се много на хубавите снимки!Да са ви живи и здрави хубавите дечица!
Миме, и от мен стиснати палци!!!
На всички болнички желая бързичко да оздравяват! Hug Hug Hug
На всички, които изпитват градинските емоции- кураж и бързо приспособяване на мъниците! Hug

# 512
Не мога да пропусна, че съм приятно изненадана от магията на танца. Мамочка, адмирации!  bouquet
А Мишенка как сладко си хрупка салатка  Hug...това още не съм го доживяла с Кикича.

Ох, Принцеске, напълно разбирам през какви препятствия минавате покрай тия легализации и т.н. Сестра ми така замина за Англия. Дойдоха хора от една тамошна болница и я одобриха на интервю/тя е анестезиолог/. После се започнаха мъките покрай документите. Мисля, че дипломата й беше минала през Министерството/ако не се лъжа през две - на Образованието и Здравеопазването/ без последна страница. Наш'те умници въобще не забелязали, но англичаните не пропускат. Айде наново всичко, пари на вятъра, дали пък не го правят умишлено. Тя гонеше срокове, защото пък на останалите й  документи им изтичаха. Както и да е, замина, беше сама там няколко месеца, трябваше да се справя с всичко сама - жилище, лични лекари, банкови сметки, прокарване на нет ако щеш + езиковата бариера. Сега са си заедно тримцата, племенницата се справя добре в английското у-ще. Вчера по скайпа ми вика:"Оh, my Goodness", явно е попила нещичко от у-лката.
Та, мисълта ми е, че това, което искаше, /а тя го прави предимно заради племенницата/ го постигна и то сама. А там повярвай простотия няма, поне не видима под път и над път. Вярно, ние като бяхме при нея на гости, гледахме на всичко като туристи, а не като емигранти.
Давайте докрай, няма как да разберете дали си е струвало, без да опитате. Дерзайте и кураж!

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 19:14 от Nanny

# 513
В Русе най-после имаме сняг  Mr. Green и то много  Party Разписахме се 30 мин разходка  LaughingЩе пиша пак, че май трябва да полегна, присви ме корема  Confused

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 19:01 от ани4ka

# 514
  • София
Я, какво хубаво раздвижване се получи след известно кратко порицаване  Blush
Радвам се много на новинки от всички.  Hug
Принцеске, стискаме ви палци и аз като Нанни да кажа - взели сте решение, доведето го докрай, може би само началото изглежда така трудно. Успех с приготовленията и дамо се намери лесно решение за котката ви. Вие с Ния - да сте здрави.
Аничка, честит ви сняг. Как си ти иначе? Успяваш ли да лежиш повече?  Hug
Жабче, радвам се, че намина. Да са ти все по-здрави момичетата, а теб да не те затрупват с толкова работа.
Рони, много хубаво си ни обгрижваш темичката   bouquet. Чудех се дали ще я изпишем тази до рождените дни на децата,  а сега сме "обновени" и без да е нова темата.  Simple Smile (Може ли да пратиш на ЛС един гсм номер, ако ни се отвори път утре и на нас към Борисовата, че в последния момент ще решаваме програмата)
Поем, дългите ти писания са винаги удоволствие за четене.
Утре за разсънване ще гледам снимки и аз Simple Smile Лека нощ.

П.П. Хич не погледнах линка снощи и си мислех, че са снимки, а то още по-хубаво - клипчета.
Мамочка, страхотни са ти дъщерите и така сладко хапват.  Heart Eyes Heart Eyes Погледах и една Коледна Чунга-Чанга - Мишенка очарователна покрай каките  Heart Eyes Hug

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 09:40 от Jiema

# 515
влетявам само,за да попитам как облекчавате болката в ушенцето?

# 516
ЙоЙо, отведи го човечето на дежурен лекар (заместващите, Педиатрията, Вита, Токуда).  Peace Той ще ви назначи капки евентуално. Иначе леко загряно олио в ушето и памуче. Или в негово чорапче малко препечена морска сол, но да бъде с температура, такава че да не изгори кожата му. Отзад, зад ушлето долу се държи леко масажира. Облекчава, но все пак трябва да се знае какво е състоянието на ушлето и дали въобще нагревката не е противопоказна. (вариант е да отиде някой от вас до близката аптека и да поискате съвет от фармацевт).   Бързичко да му минава на Дими.  Hug
Мамочка, страхотни са! Истински дами с обноски!  Heart Eyes
Жабче, Принцеске, хубаво, че наминахте! Принцеске, сигурно всяко начало е леко плашещо и обезкуражаващо, когато я няма сигурността на корените, но е и предизвикателство, че там може би ще бъдете в различна среда и култура, от която да попиете нужното ви.  Hug
Аничка, честит ви сняг! Не ни изчезвай, че ви мислим с момъка.  Wink Heart Eyes
Jiema, и на живо сте толкова милички с Гери.  Heart Eyes Страхотно усмихнато слънчице е! И казва такова хубаво "р".  Grinning

# 517
Йо ЙО, Отипакс капки. Съдържат Лидокаин и обезболяват.
Миме,  Praynig

# 518
Йо-йо, има едни свещи за уши, продават се по аптеките и струват около 5лв.Не знам обаче малкия колко ще издържи, за да му ги сложиш, защото се слагат в ухото и другия край се запалва.Все пак кажи в аптеката какъв е случая и дали са подходящи.Също знам, че детето се слага да легне в/у добре затоплена с ютия памучна кърпа, т.е. ушенцето да легне в/у нея.Дано да се облекчи скоро! Praynig

# 519
ЙоЙо, ако даваш Тони*** (онова за сливиците), питай дали не трябва да го спреш. Нещо такова бях чела преди време, че действа противопоказно при ухобол.  Peace

# 520
Йо Йо как е ушенцето днес ние сме ползвали капки Отипакс за 3 дни ни мина ушето. Много е неприятно да гледаш малкото човече че го боли  Tired Ники много плака тогава

# 521
  • София
Йо Йо, дано е по-добре детенце вече.  Hug И аз няма какво да добавя към лековете - затопляне и Отипакс сме ползвали и ние. Но уше боли много  Sad (аз като малка доста съм страдала също и имам едни полуспомени - полуразкази за безсънни нощи и безкрайно четене на книжки от майка ми), моите деца почти не са ми давали в пика на болката да сложа капки или олио, та най-ни е помагало слагане на шапка, за да се затопли и това обикновено ги е унасяло (при нас основно нощем се е случвало). Искрено се надявам да е разминало вече на Дими.  Praynig
Рони, благодаря ти за хубавите думи  Hug Много се радвам и аз, че се видяхме - и макар че Мария беше така бойно опакована успях да видя тези живи блестящи очички - пу пу за пЛинцесата Heart Eyes.

# 522
Мамочка, много са сладки двете, как си хапват с пръчки. Не съм се сещала.

Принцеске, дано да успеете да преборите бюрократите.

# 523
  • София
Добър ви ден! Hug

Обаждам се да покажа двамината снежУнковци:

http://media.snimka.bg/9960/026176333-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/9960/026176329-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/9960/026176340-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/9960/026176341-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/9960/026176349-big.jpg?r=0

Много съжалявам, че не успяхме да стигнем до Борисовата в неделя, с този единствен почивен ден, не ми стигна времето за нищо. Поне за една квартална разходка се класирахме, което пак е нещо. Снимките по - горе.

За болки в ушето съвет за медикамент не мога да дам (дано и никога не ми се налага Praynig), но най- ефикасното нещо, което знам, и ме е спасявало за минути е "билката" Дебела Мара - Дебелак... и пр., спрямо местоположението. Расте и по балкони, и на почти всички селски керемиди. Няма по - ефикасно нещо от сока на 1 листО, изстискано в ушето. Peace

принцеска, хубавите работи ставали трудно, казват. Силно се надявам да преборите трудното, и след време да се смеете над спънките, защото си е заслужавало. Hug

Мамочка, много сладки коконите, картинката Елина да седне на салатка само (без да има мръвка), колкото и да ми е силно развито въображението Laughing, някак ми се самоизключва... но от сърце се зарадвах на "прякото предаване". Heart Eyes Heart Eyes
И на твоите качени танци. Heart Eyes

И много моля (поемче... Flutter), никои "много дълги" писания не са ни прекалено много. Носим на четене. Sunglasses

# 524
Олче, прекрасен, понеделнишки отчет от Снежунковците.
На втората снимчица са ми особено мили! Hug

Общи условия

Активация на акаунт