"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 166
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 10 800
  • София, Bulgaria
Аз уважавам вижданията на всеки купувач, не зависимо какво и къде иска да купи, панел, ЕПК, тухла-стара, нова...в Младост, Люлин...Кремиковци...и вярвайте ми, всеки си има неговите си и то основателни причини. Някои, обаче се хващат за много тесен район, с довода, че е близо до центъра/ например/ и има удобен транспорт, но близо до центъра и удобен транспорт не е само един квартал и тогава се опитвам да разширя и малко да обърна погледа, за да не се пропуснат добри възможности, на много добри места, по нищо не отстъпващи на посочения квартал, че дори и по-добри... Понякога се получава, понякога не...
Миналата седмица двама купувачи дошли на оглед на имот, които продавам ми заявиха, че за тези пари/ 90 000 евро 3-ст, 120 кв. НС в Младост 1А/   ще си купят къща... Shocked На въпроса ми: Къща? Къде? .. ми отговориха "ами на 30-40 км. от София, тихо спокойно...природа, как е възможно да са толкова скъпи апартаментите?"
Какво и как да обясня?... просто ги попитах: Това е добра идея, защо не го направите, защо търсите в Младост? .... за отговора сами се сещате.
Всякакви доводи приемам в преговори за цена, но не и този...

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 07:53 от tomeva

# 10 801
Няма нищо по-хубаво от това да живееш в къща...да имаш достъп до природата, борова гора, някоя рекичка наблизо,пиленцата да пеят..спокойствие, уют...Работа си е, поддръжка, но удоволствието е неописуемо. Аз съм на мнение,че хората не сме направени да живеем в блокове. Само си представете напрежението и енергията,която "обменят" живущите....но за съжаление в такива времена живеем, това не може да се промени. Аз все се надявам хората един ден да се върнат по селата...
Според мен важна е Къщата и пространството около нея.Може и в града,но се иска съответния устройствен план.
Израстнала съм в център,градска стара къща,красива фасада,фронтони,колони,уютни кръгли тераски,красив вътрешен двор с рози,бръшлян,малко мрачен..Около нас подобни къщи на лениви малки улички,които се вливат в градски булеварди.Човек обаче и добре да живее,се жени,и на 20г.се оказах в апартамент.Първо се стрясках от дрънченето на асансьора.След няколко нощи попитах мъжа ми какво толкова поливат цяла нощ  съседите над нас.Оказа се,че възрастните хора си ползват често тоалетната,която е до спалните,без да пускат вода нощем.А когато заизтърсваха над бебешките дрехи ,ми идеше да избягам в къщата.
Но пък на село,в къща,ми е много самотно и нервно,въпреки градинки,пъртинки и рекички.
За всеки влак си има пътници.Тези стени от блокове,без място,слънце,въздух са главно заради алчността на главните архитекти,даващи разрешителни за безумни,античовешки проекти.Вярвам,че един ден,но не сега,изобщо няма да могат да бъдат продадени.

# 10 802
Струва ми се, че пропускаме да обсъдим важен аспект от жилището. Хубаво се живее в него, но цялостно около него за мен трябва да е практично и удобно. За мен колкото е важно да ми влиза светлина и да не ми се тупат покривки над прането, толкова ми е важно и да имам магазин, зали за тренировка, пътни артерии до изходи на града и т.н. Особено при мен (ясно, че не всички са така), аз се прибирам вкъщи да спя и това е. Не гледам телевизия, не готвя, не си правя следобедни дрямки, уикендите гледаме да разпускаме извън София. След работа съм на тренировки, после с приятели, връщам се труп, трябва ми креват и аромат на възглавница, хаха. Затова за мен е по-важно от мястото на жилището - да ми е до работа, до тренировки, да излизам и влизам лесно от/в София, да имам къде да паркирам, но да имам и метро до центъра, че там с кола е криво. Да има ресторантчета и други благинки, химическо готвено, баничарница, аптека, ей такива неща.

Но всеки си има предпочитания, за мен натоварения квартал означава и възможности, затова не го смятам за недостатък.

# 10 803
Не знаеш на какви съседи ще попаднеш преди да заживееш в апартамента. Може да са свестни, но може и да не са....гаранция няма. Донякъде може да се прецени по поддръжката на входа, но не винаги.

# 10 804
На всякъде е до  късмет със съседите. Представете си се изръсите стотици хиляди за мечтаната къща с прекрасен изглед и китен двор и е не е нужно да е точно до вас може и през няколко двора да се окаже че съсед се топли на ....въглища. Stop
Или примерно вашия дом има канализация но някъде улуците нагоре нямат и вместо да си построят септична яма решат да си спестят усилия и средстава като пуснат ''вадичка'' по наклона директно през иначе китните дворове на тези по склона.
''Романиката '' става пълна ако им хрумне да си отглеждат и някоя кравичка  #Crazy.
За набезите из дворовете и не само няма да споменавам,но това с отворения прозорец и полъха  направо на полето.
Хубаво е да се има в предвид ,че в природата си има и животинки ,които не сме свикнали да виждаме в панелените комплекси.
Хубаво е човек да мечтае ,но поне единия крак да стъпва по земята .Иначе разочарованието ще е потресаващо.

# 10 805
  • София
shinebox, и аз съм на мнение, че е важно и какво има в съседство на апартамента/къщата. За мен също е важно мястото да е комуникативно- инфраструктура, транспорт, аптека, магазин, градини, училища, детска площадка и т.н. Иска ми се спокойствие, зеленина, далеч от града и т.н., но е хубаво човек да приоритизира нуждите. На този етап няма как да изляза извън града, защото не можем да си позволим да пътуваме всички с часове (най-малкото). Пътувала съм близо 2 години по над 1 час в посока, но нямахме дете и нямах никакви ангажименти т.е. когато се прибера, тогава.

За съседите съм съгласна с Natali_, че няма как да разбереш, преди да заживееш постоянно или поне трудно ще разбереш. Там нещата леко опират до късмет. Особено, ако е НС и всички се нанасят в даден момент. И в бъдеще не можеш да прогнозираш, защото едни отдават под наем, други препродават и т.н.

# 10 806
Струва ми се, че пропускаме да обсъдим важен аспект от жилището. Хубаво се живее в него, но цялостно около него за мен трябва да е практично и удобно. За мен колкото е важно да ми влиза светлина и да не ми се тупат покривки над прането, толкова ми е важно и да имам магазин, зали за тренировка, пътни артерии до изходи на града и т.н. Особено при мен (ясно, че не всички са така), аз се прибирам вкъщи да спя и това е. Не гледам телевизия, не готвя, не си правя следобедни дрямки, уикендите гледаме да разпускаме извън София. След работа съм на тренировки, после с приятели, връщам се труп, трябва ми креват и аромат на възглавница, хаха. Затова за мен е по-важно от мястото на жилището - да ми е до работа, до тренировки, да излизам и влизам лесно от/в София, да имам къде да паркирам, но да имам и метро до центъра, че там с кола е криво. Да има ресторантчета и други благинки, химическо готвено, баничарница, аптека, ей такива неща.

Но всеки си има предпочитания, за мен натоварения квартал означава и възможности, затова не го смятам за недостатък.

Е така, но когато имаш семейство и деца ще е друго. Като бях сингъл ми беше все едно къде ще живея, само да съм сама, излизам, прибирам се когато искам, правя си каквото искам вкъщи. Но след време нещата се променят и нуждите също. Когато си млад и сам, искаш да си в джаза, да има живот,съседи,контакти,нещо да се случва. След това търсиш точно обратното...

# 10 807
Дори не е и само до дете. Ето аз нямам деца, но за мен е важно работата да ми е близо, да има заведения за хранене, да мога без задръстване с кола да изляза от София и с метрото да стигна до центъра на града.

Просто някои си ценят повече времето, а някои спокойствието. Има и друго, че хората различни неща разбират под "спокойствие", за някои спокойтвие е къща в полето, за някои къща в Бояна, за някои и кротки съседи + тиха уличка. Аз съм много тренирана и трябва да имам съседи нехигиенични , неталантливи цигулари с глуха тъща фен на поп-фолка, за да ми стане неспокойно. Идеята ми е, че нямам проблем да обитавам в оживен  блок. За мен е спокойствие от друга страна да знам, че ходенето ми на работа е константна времева величина Laughing

Иначе Изток, Изгрев хубаво, обаче цените за новото строителство са страшно високи, а ако не е ново строителство не се продават гаражи, а за мен е важно да има и гараж.

# 10 808
Ние си купихме апартамент е не толкова предпочитан квартал, но пък едно от основните ни изисквания не беше квартала, а транспорта да е много комуникативен. Имам две деца в училищна възраст, които вече започват да се придвижват и сами- с градския транспорт. Ми не мога да ги забия в Малинова долина например.

# 10 809
Няма нищо по-хубаво от това да живееш в къща...да имаш достъп до природата, борова гора, някоя рекичка наблизо,пиленцата да пеят..спокойствие, уют...Работа си е, поддръжка, но удоволствието е неописуемо. Аз съм на мнение,че хората не сме направени да живеем в блокове. Само си представете напрежението и енергията,която "обменят" живущите....но за съжаление в такива времена живеем, това не може да се промени. Аз все се надявам хората един ден да се върнат по селата...
Според мен важна е Къщата и пространството около нея.Може и в града,но се иска съответния устройствен план.
Израстнала съм в център,градска стара къща,красива фасада,фронтони,колони,уютни кръгли тераски,красив вътрешен двор с рози,бръшлян,малко мрачен..Около нас подобни къщи на лениви малки улички,които се вливат в градски булеварди.Човек обаче и добре да живее,се жени,и на 20г.се оказах в апартамент.Първо се стрясках от дрънченето на асансьора.След няколко нощи попитах мъжа ми какво толкова поливат цяла нощ  съседите над нас.Оказа се,че възрастните хора си ползват често тоалетната,която е до спалните,без да пускат вода нощем.А когато заизтърсваха над бебешките дрехи ,ми идеше да избягам в къщата.
Но пък на село,в къща,ми е много самотно и нервно,въпреки градинки,пъртинки и рекички.
За всеки влак си има пътници.Тези стени от блокове,без място,слънце,въздух са главно заради алчността на главните архитекти,даващи разрешителни за безумни,античовешки проекти.Вярвам,че един ден,но не сега,изобщо няма да могат да бъдат продадени.
Мислим сходно донякъде. И аз на втората седмица на почивка на някоя хижа нямам търпение да се върна вкъщи. Може би не ни понася скуката и липсата на достатъчно хора. Аз ако имам отдалечена къща щях често да каня гости, че да не ми е самотно, но всеки е зает с нещо. Представяш ли си мъжът ти отишъл до града на работа, а ти по цял ден седиш сама в една къща. Има вариант все да се разхождаш сред природата, но ако е зима? Но това, че не понасям прекалената тишина и самота не означава че ще дам пари за другата крайност - нисък етаж на шумна улица. Живея в такъв и цяла нощ летят таксита. Понеже е трети етаж се чува всичко. Като мине пък по-тежка машина сградата вибрира. Ами има нощи когато спя с тапи. Относно съседите - каквито и да са ако са толкова много като в село или малък град като кулите в Младост 1 не мисля, че входът ще е приятно място, поне що се отнася до ремонти и поддръжка. В малките панелки като че ли е по-възможно да има свестни входове.

А за метрото - защо се закрива наземния транспорт и се опитват да ни вкарат отдолу? Аз никога не закъснявам, дори ми се случва да подраня и то с наземен транспорт. Метрото в час пик е по-задръстено от другия транспорт, тъмните тунели ме подтискат. На Изток в кривата като влезе влака се чува пронизително стържене. По-бързо е но не го понасям, та не е панацея за всеки. Ако ми спрат наземния ще се принудя да си купя кола. От Изток до Сухата река с автобуси стигах за същото време като с метро и тролей.

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 14:43 от Happy-2013

# 10 810
Метрото е панацея за градските задръствания както и да го погледнеш.Всички големи градове са вкарани "долу", за да може да се облекчи наземния ( предимно автомобилен ) транспорт. съвсем в реда на нещата е. Друг е въпроса,че на някой хора не им понася това с тунелите и т.н.,но има градове които без метро са загинали, ще се пътува 5 часа в едната посока...

# 10 811
Е аз си го написах - заради крадците.

вън или вътре  Laughing

# 10 812
  • София
Метрото е необходимото зло, а за Сф е задължително. Трябва да се разтовари наземния трафик. Peace

# 10 813
За мен е нормално да се спират линии, които се покриват с метрото, защото все пак основната идея е да разтовари трафика. Ако автобусите продължават да се движат над него, какво се разтоварва.

Между другото ние имаме хубаво метро. Първо, че това за мен е най-добре изпълнения градски транспорт (точност, условия в помещенията, контрол и т.н.) и дори в някои считани за по-развити от България страни метрото им не е толкова хубаво. Може би, защото е по-старо, не знам...

# 10 814
  • На земята, която е всъщност звезда.
Допълнителен плюс на метрото и спрения надземен транспорт са намалените нива на шума и замърсяването на въздуха. 

Общи условия

Активация на акаунт