"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 362
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 6 930
  • Бургас
Просто банковата служителка си има таргет на месец и гледа да си го изпълни. Това са глупости, че не може да изтеглиш 30%. Просто отидете в друг клон, защото въпросната служителка е некоректна и си гледа интереса. Не знам точно за каква сума става въпрос, но и в двата случая може да се помоли да се направи примерен погасителен план при ипотечен и потребителски кредит и клиента да си прецени кой от тях му е по-изгоден.

# 6 931
  • София
Да, още в понеделник ще се ходи в друг клон на банката. На мен ми се струва неестествено да имаш 70% от цената на жилището и въпреки това да теглиш 80-90% от цената под формата на кредит, в/у който ще плащаш лихви, а твоите пари да са неизползвани.  Tired

# 6 932
  • София
Потребителският кредит излиза по-скъпо. Но няма проблем да изтеглите кредит за 30% от цената на имота. Изискването е сумата да е до 80-90% (колкото банката е определила). Всички така правим, имаме някаква част самоучастие и за остатъка взимаме кредит.

Наистина, коя е тази банка?

# 6 933
  • София
На фона на истерията, да те е страх да кажеш името на банката.  Embarassed

В понеделник ще се изискват примерни погасителни планове и тогава ще кажа името на банката, но мисля, че не са коректни. Имаш 70%, ама тях не ги пипай, а тегли 80% кредит.  ooooh!

Продавачът искал да си получи парите чрез банката за по-сигурно и затова банката да плати 80% под формата на кредит, а твоите средства да си седят и да плащаш лихви на банката.

Безумие!!!!

# 6 934
  • Пловдив
Естествено, че ще иска така служителката. И после ще платят за предсрочното погасяване. Красота. Хората да подадат оплакване от служителката и да поискат да говорят с управителя на клона.

# 6 935
  • София
Естествено, че ще иска така служителката. И после ще платят за предсрочното погасяване. Красота. Хората да подадат оплакване от служителката и да поискат да говорят с управителя на клона.

Управителят на клона е въпросната служителка.  Embarassed

# 6 936
  • Пловдив

Управителят на клона е въпросната служителка.  Embarassed
Отиват в друг клон и подават оплакване.

# 6 937
  • Бургас

Точно управителя на клона инструктира служителите да омайват клиентите с подобни безумни схеми. Хората си гонят бонусите. Много им пука за нас.

# 6 938
  • София
Ако продавачът иска да си получи парите през тази банка, като ви отпуснат кредита, ще ви го отпуснат по създадена там сметка на ваше име и там ще си преведете вашите 70%. Никаквъв проблем не е.

Принципно има такива неипотечни кредити- срещу залог на депозит, но тогава не се погасява предсрочно.

Просто сменете клона или банката.

# 6 939
  • Пловдив
Ако продавачът иска да си получи парите през тази банка, като ви отпуснат кредита, ще ви го отпуснат по създадена там сметка на ваше име и там ще си преведете вашите 70%. Никаквъв проблем не е.
Това е съвсем друго условие - залог срещу депозит, и лихвите са по-ниски. Но ако човек иска да плати апартамента и да изтегли само 20% ипотечен кредит е съвсем друга бира. Става дума за две различни неща.

# 6 940
  • София
Да де, не е такъв случая. Стана ясно, че банковите служители печелят комисионна на всеки отпуснат от тях кредит. А аз си мислех, че само дават 1,5% на брокер, който е завел купувач при тях.

# 6 941
  • София
Е, нали са там, за да консултират адекватно...уж?!  ooooh!

# 6 942
Толкова адекватно консултират, че ако имаш подходяща сума в сметката си и обиколиш 3 различни клона на една и съща банка, различните служители ще те убедят да подпишеш договор за 'по- изгоден влог', без значение на теб какво ти трябва. Или както в твоя случай- да теглиш кредит... В централния клон на същата банка се наложи да ни запомнят, за да ни свършат работа навреме...Т.е. да си изтеглим парите...Всеки следва своя интерес, ти също трябва така да направиш.

# 6 943
  • София
Още понеделник ще отида до друг клон, за да разпитам.  Tired

# 6 944
  • Пловдив
Здравейте, преди време бях писала, че ще търсим жилище ново строителство в Пловдив. Е да се похваля вече имаме. Купихме си тристаен апартамент с акт 16 от миналият месец в Оазис 3, Купихме го от строител. Жилището много ми харесва-3 стаен 76 квадрата общо, цената е 29480 евро. Капарирахме и друго в Оазис 4, който ще започне да се строи месец септември, т.е. на зелено. Като четох няколко странички назад се стреснах, не сме хващали адвокат и нищо не сме проверявали дадоха ни документи за земята, за разрешение за ползване акт 16. НА ще излезе след 3-4 дни, защото вчера беше сделката. НА е страшно дълъг 3-4 старници, но може би защото имота се изброява 2 пъти, тъй като НА е на детено ни, което е на 1 година Laughing, а ние сме ползватели.
Е похвалих се, надявам се всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт