"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 890
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 7 020
Честито!
Приятна весела част Peace

# 7 021
Мацето, да ви е честито, сега наистина започва хубавото или поне по-приятното.

Бързам да дам един съвет относно "мазето", което явно ще ви бъде нещо като килерче/склад. Ние така обособихме една част от апартамента ни - 4 кв.м., прокарахме вода, имаме голяма дълбока мивка с плот за мръсната вода при чистене /от кофите/, сложихме там пералнята, коша за пране, направихме на стената и под мивката шкафчета и побираме какво ли не - голяма прахосмукачка, кофи, мопове, лопатка с четка за боклук, инструменти от първа необходимост, препарати, шкафче за консерви или други бурканни храни, шкаф за обувки, даже на плота сме сложили и малък хладилник.
При добра организация на пространството, могат да се направят чудеса Sunglasses

# 7 022
  • София
jfjallen точно така сме го замислили.  там ще отидат всички неща които не искам да виждам  из апартамента + зимнината от мама  Laughing

На един друг апартамент пък мазето се пада до спалнята и са го направили walk-in гардероб  Sunglasses

# 7 023
О, това ми беше и моята мечта - имам скосявания под покрива, извън спалнята и банята, но с достъп, но не бяха достатъчно виско, можеше само релса да се сложи, така че сега там ни е библиотеката - с етажерки за книги Sunglasses Много е добре да си имаш гардеробна, но.... пред възможността да скрия кофите, моповете и пералнята... слугинската ми психика отново взе връх, хаха Mr. Green

# 7 024
  • София
.....

Този вакум се получи, защото банките спряха да финансират строителните фирми, а не защото е нямало търсене. ....

Дали банките са проблем или строителя не иска да работи за по-малка печалба и без да залага нищо от себе си???
Взима кредит от банката, продава на зелено и ти разправя колко хубав е живота...
Някой които е продавал на 1200 Е/м2 на зелено, а вложеното е 350 лв./м2, ще му трябва време да изяде и изхарчи всичко за лъскав живот.... като огладнее ще се замисли какво да прави.
Ако не е спечелил достатъчно, ще фалира фирмата и ни лук ял ни лук мирисал. А купилите на зелено, да се оправят.
Но нищо странно за родната действителност, съвсем в реда на нещата - колко хора не работя, 'щото парите били малко и за 500 лв.(примерно) няма да си мръднат пръста.

# 7 025
  • София
..... Работихме с : Адрес, Райфайзен, Нотариус Дахтеров и строителна фирма Партньор 2000.
...

Поздравления, с добри впечатления съм от строителя ви - от собствениците (и от бащата и от сина), и от довършителните работи на това което гледахме, въпреки че не стигнахме до сделка с тях. На друго място гледахме, но ни отказа локацията, по-скоро околността около блока.
Не знам защо сте минали през агенция, ние директно с тях контактувахме - харесахме блока, намерихме строителя, те си имаха на сайта какво продават.

# 7 026
  • София
Desem да много добро отношение имаше от тяхна страна въпреки че малко на първата среща ми изглеждаха надути после направиха всичко възможно от тяхна страна сделката да се осъществи.

През агенция бяхме тъй като адрес ни заведоха на оглед, а и няма мърдане от техния договор, щом те го предлагат, а ние бяхме подписали договор с тях вече. Но и те свършиха доста работа. Всички документи уреждаха те, даже от собствения джоб брокерката плати оценката и чак след сделката и ги върнахме че нямахме време да се видим. И от Райфайзен сме много доволни, до банката ходихме само един път за усвояване на кредита, за всички други срещи те идваха до нашия офис в удобно за нас време.

# 7 027
  • София, Bulgaria
.....

Този вакум се получи, защото банките спряха да финансират строителните фирми, а не защото е нямало търсене. ....

Дали банките са проблем или строителя не иска да работи за по-малка печалба и без да залага нищо от себе си???
Взима кредит от банката, продава на зелено и ти разправя колко хубав е живота...
Някой които е продавал на 1200 Е/м2 на зелено, а вложеното е 350 лв./м2, ще му трябва време да изяде и изхарчи всичко за лъскав живот.... като огладнее ще се замисли какво да прави.
Ако не е спечелил достатъчно, ще фалира фирмата и ни лук ял ни лук мирисал. А купилите на зелено, да се оправят.
Но нищо странно за родната действителност, съвсем в реда на нещата - колко хора не работя, 'щото парите били малко и за 500 лв.(примерно) няма да си мръднат пръста.

Всеки сам преценява, кога да купува, на зелено, на червено...когато иска. За това казвам, че поуки хората не си вземат нито от свои, нито от чужди грешки.
А сметка на парите на другите аз не обичам да правя, всеки знае себе си. Обикновено отстрани е много лесно да се направят едни "милиони набързо", но не на всеки му се получава. Пък и всеки работи за да печели пари и на всеки целта му е да спечели повече, поне доколкото му позволява пазара.
Има инвеститори, които продавайки на "зелено" вземат гаранционен депозит-резервация само от 10%, останалото след акт 16. Има и други схеми на плащане.

# 7 028
  • София
Какви са тези нестандартните партаменти, които се строят в последно време? Направо е жив късмет да попаднеш на апартамент с някакви нормални форми. Заоблени тераси, които от едната страна така са стеснени, че остават луфтове, които няма за какво да се използват. Човек не може да се провре там. Стаи с неправилни форми и чупки. Направо лабиринти. Колони по средата на хола.  ooooh!
Нагледах се на чудеса в последните месеци /да не кажа година и нещо/.  Crossing Arms

Супер непрактично строителство. Едната брокерка ми разправя, че това било футористично строителство.  ooooh! Трябвало въображение, за да го преправиш. Аз като ще започвам да събарям колони, стени и да зазидвам луфтове по балконите, мерси ти.  Stop

А, иначе цената е за предаване "до ключ".  Tired

# 7 029
  • София
missence Много са футористични нема що  Joy това с колоните по средата много ме дразни губи се много на пространство. ето този примерно го гледахме и така ме дразнеше колонота, то той си имаше и други кусури де ама :

http://www.homes.bg/as511583

Иначе ей това е нашия, освен стесняването на хола всичко друго е в правилни форми, и е много хубаво че са спалня до спалня и хол до хол съседните апартаменти, това дето е М4 е нашето мазе  Sunglasses

http://www.homes.bg/as424769

# 7 030
  • София
Какво друго безумие видях. Балконски врати откъм кухнята и хола, но няма балкон. Сложена е орнаментна решетка на 1/3 от вратата. Отваряш и решетката ти стига малко над коленете. Това чудо е толкова опасно за сем-ва с малки деца.  ooooh!

maceto85, апартаментът ви в "Цариградки комплекс" ли е?

# 7 031
  • София
Какво друго безумие видях. Балконски врати откъм кухнята и хола, но няма балкон. Сложена е орнаментна решетка на 1/3 от вратата. Отваряш и решетката ти стига малко над коленете. Това чудо е толкова опасно за сем-ва с малки деца.  ooooh!

Не но е близо, на ул. Излак е.

# 7 032
  • София
Скрит текст:

Не но е близо, на ул. Излак е.

Мерси. Да си го ползвате със здраве.  Peace

# 7 033
  • Пловдив
Момичета,да питам за договорна и законова ипотека...Агента ми каза,че ако изтеглим повече пари от банката,напр. над продажната цена,ще изповядваме по ДИ,а ако взечем точната сума си е законова.Разликата освен в по-сигурен НА ще е и в сумата,нали? Rolling Eyes

п.п.
Скрит текст:
Ето такъв е апартамента,който харесахме.На снимките е същият,само дето е отвършен.С една спалня,2 тераси,таванска стая,6 жил. етаж.
http://www.elitecomplex.com/html/?p=gall2

# 7 034
mystic woman, хубаво жилище!  bouquet
Какво е изложението?

Общи условия

Активация на акаунт