"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 378
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 9 045
Имам и аз питане и се хваля, купихме имот, Гео Милев, доволни сме Heart Eyes. Днес вземаме нотариалният акт. Има ли срок за регистрацията в общината, благодаря предварително Hug

# 9 046
  • София
sisitons, честито! Да си го ползвате със здраве!  bouquet

# 9 047
Имам и аз питане и се хваля, купихме имот, Гео Милев, доволни сме Heart Eyes. Днес вземаме нотариалният акт. Има ли срок за регистрацията в общината, благодаря предварително Hug
Май беше до 2 месеца след придобиването.

# 9 048
Май беше до 2 месеца след придобиването.

Peace

Честито, Сисиbouquet
Със здраве и любов да се ползва! Peace

# 9 049

Срока ви е 2 седмици до месец, не е 2 месеца. Добре е да го направите възможно най-скоро.

# 9 050
  • София
Д  Е  К  Л  А  Р  А  Ц  И  Я
по чл. 14 от ЗМДТ за облагане с данък върху недвижимите имоти

   Декларацията се подава в :
   двумесечен срок от придобиването на облагаем недвижим имот или от учредяване на право на ползване върху такъв имот, съответно от настъпването на обстоятелство, което има значение за определяне на данъка
   в шестмесечен срок от откриване на наследството, когато недвижим имот се придобива по наследство

Източник: www.nap.bg

# 9 051
Д  Е  К  Л  А  Р  А  Ц  И  Я
по чл. 14 от ЗМДТ за облагане с данък върху недвижимите имоти

   Декларацията се подава в :
   двумесечен срок от придобиването на облагаем недвижим имот или от учредяване на право на ползване върху такъв имот, съответно от настъпването на обстоятелство, което има значение за определяне на данъка
   в шестмесечен срок от откриване на наследството, когато недвижим имот се придобива по наследство

Източник: www.nap.bg

Знам че така пише, но за предишният ми апартамент който исках да декларирам, когато отидох в общината след 1 месец искаха да ми пишат глоба,защото срока бил 1 месец!!!! Не знам какво пише в НАП, казвам какво ми казаха в Общината. В крайна сметка се вписва в Общината, а не в НАП! Иначе знам,че пише 2 месеца, отдавна съм проверила именно заради този казус!!!

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 11:56 от Oceanborn

# 9 052
Благодаря за отзивите, благодаря за пожеланията, ще трябва да пратя съпругът да свърши това Страхотни сте момичета Hug Hug Hug

# 9 053
  • София
Oceanborn, не знам за коя община става дума, но ние декларирахме преди 2 седмици и питахме за срока. Отговорът гласеше: 2 месеца!!!
Не може в закона (по чл. 14 от ЗМДТ) да пише 2 месеца, а в Общината да кажат 1 месец. Те не са последна инстанция т.е. ако всичко е било наред (т.е. подаваш документите в законен срок)  и са искали да те глобавят, са действали противозаконно.
Декларацията се подава в Общината за удобство, но това не значи, че там може да си правят своеволия.

Има я качена на страницата на НАП, затова сложих източника. Всеки може да си я разпечата и да не я попълва на място.

# 9 054
Oceanborn, не знам за коя община става дума, но ние декларирахме преди 2 седмици и питахме за срока. Отговорът гласеше: 2 месеца!!!
Не може в закона (по чл. 14 от ЗМДТ) да пише 2 месеца, а в Общината да кажат 1 месец. Те не са последна инстанция т.е. ако всичко е било наред (т.е. подаваш документите в законен срок)  и са искали да те глобавят, са действали противозаконно.
Декларацията се подава в Общината за удобство, но това не значи, че там може да си правят своеволия.

Има я качена на страницата на НАП, затова сложих източника. Всеки може да си я разпечата и да не я попълва на място.

В Община "Красно село" и то преди 2-3 години, не сега. Знам,че е така, но след този случаи си имам обицан а ухото и гледам максимум до седмица-две да действам. Тогава не ми писаха никаква глоба естествено, защото се разправяхме, но ако отиде някой, който не знае това ( както бях аз тогава ), искам да ти кажа,че веднага ще отнесе глоба като стой та гледай. Може и да са ми искали някакви пари на ръка, знам ли ги.

Затова казвам,че за мене срока е 1 месец, да няма после главоболия. В нашата държава няма нормални неща и очаквам вече всичко.

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 13:42 от Oceanborn

# 9 055
Въпросът беше колко е срокът?  Отговорът е: 2 месеца. Иначе всеки може да си декларира, когато поиска, дори и на 1-я ден.

# 9 056
Глобата е 10 лв за просрочен месец(след срока от 2) и се начислява за когато ти пристигне данъка. Знам, защото няколко пъти чаках и не се доредих по същото време миналата година, и отложих. Нашата община е огромна, чака се на едно място за всякакви неща, свързани с данъците. За по- малките едва ли е такава гимнастика, така че...няма смисъл да се отлага.

# 9 057
Здравейте,
моля за мнение относно тази сграда
Скрит текст:
Не зная кой е строителят, дали си заслужава? Благодаря ви!
Всъщност сградата се намира на ул.Проф.Хр.Вакарелски - Ст.град

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 13:57 от Grape

# 9 058
  • София
Oceanborn, според мен, АКО наистина посмеят да напишат глоба на някого преди да са изминали 2-та месеца, ги грози скандал + вероятност за уволнение, ако въпросният човек се опалче, така че служителките трябва да са съвсем без акъл, че да си позволят подобна волност. Това, което казваш, е изумително и ако е истина, е възмутително. Аз на твое място нямаше да се разправям, а бих си платила чинно глобата и след това с документа ще раздухам работата. Ще им запари под краката на служителки, АКО точно затова са искали да те глобат.

Срокът е 2 месеца. Всеки може да декларира както на 2-я ден, така и точно на 2-я месеца. 2м и 1 ден е вече нарушение на закона.

# 9 059
  • на последния етаж
Ще дадеш ли повече подробности? И ние търсим там... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт