"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 276
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 9 090
Проблемът не е в дограмата, а в това, че мазилките, циметът и т.н. не са изсъхнали. След като се запечата с врати и прозорци, както и изолация, тази влага от стените няма къде да отиде и започва да мухлясва. Ако се простира вътре, положението се влошава.

# 9 091
  • Бургас
Ако го пуснат да работи и излязат на работа след като се върнат източват около 1,5 до 2 литра от машинката #Crazy, е това и нямат вече мухъл. За клапите съм чувала, но не сме ползвали.

Е, ние събрахме 6 литра  Mr. Green

Имаше такива моменти, но пак се ядваше, и ние бяхме сложили влагоуловител, но това не си е работа.

Да бе. Направо въздуха се променя с тези електрически влагоабсорбатори. Не знам какъв сте ползвали вие, но определено има ефект.

# 9 092
  • София
Реших се! Край!
Купуваме апартамента, (Томева  bouquet) на пъпа на София, ура!!!!!!!
От една седмица не спя и се колебая, и най-накрая ми олекна, но сега пък ново "двайсе" Laughing
Имотът бил със статут на офис Laughing, има ли някакви "ужасни последици" от това newsm78 Така и така съм полудяла по този имот и нищо не може да ме откаже, но все пак?

# 9 093
Статут офис, данъка е различен, тока може да е промишлен, има някои тънкости, проучете ги нещата.
Аз нищо освен статут апартамент/жилище не гледам.

# 9 094
Реших се! Край!
От една седмица не спя и се колебая, и най-накрая ми олекна, но сега пък ново "двайсе" Laughing
Имотът бил със статут на офис Laughing, има ли някакви "ужасни последици" от това newsm78 Така и така съм полудяла по този имот и нищо не може да ме откаже, но все пак?

Ще се разочароваш, да има последици, различни по вид. Нека Томева обясни по-подробно. Много тъпо е да ви казват в последния момент,че е със статут на офис, мирише ми на ала-бала-ница.

Аз ви съветвам добре да помислите, апартаменти има и ще си намерите и вашия, но не правете компромиси,само заради емоциите. Покупката на жилище е инвестиция на първо място, а след това всичко останало!

# 9 095
Реших се! Край!
Има ужасни последици, ние така щяхме да се излъжем за ателие, по назад го разисквахме въпроса, тук ми обясниха някои неща дето не ме устройват, от сорта на:
- нямаш постоянен адрес
- могат да ти откажат двутарифен електромер
- данъка ти е по-висок
абе не си е работа това
Жилището дето бяхме избрали, беше перфектно, нооо ателие, мисля , че статута му е подобен на офиса, никога не бих се навила, много добре го обмисли Peace. То не се и продава лесно после. Пожелавам ти успех и да вземеш най-доброто решение Hug

# 9 096
  • София
Благодаря ви на всички Hug Hug
Статут на офис и статут на ателие май е различен newsm78 Не знам какъв специалист да питам, строител ли... адвокат ли? Общинар?

# 9 097
И в двете не може да се живее Peace, нещата които написах важат и за него. Ето тук намерих в един форум неща подплатени със закони. Никога не бих си го купила лично аз, но това е мое мнение:
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=36641

# 9 098
  • София, Bulgaria
Lucie, нали купувате стар апартамент? В такъв случай първо е бил апартамент после е сменен статута на офис ?
 Дай малко повече информация, всичко може да бъде решено...не се шашкай, мисли рационално. Какво пише в Нотариалния акт- апартамент или офис?
В момента точно с нещо подобно се занимавам и проучвам срокове и пари. Първоначалната ми информация е че, за да се смени статут на имот около 80 кв. струва около 1500 лв + всички такси по общини и инстанции, но това е, ако няма направено заснемане и проект на имота. Моето мнение е, че трябва да се проучат нещата и да се оцени разхода. Това са неща в графа "поправимо"
Неприятно се е получило, защото разбираш основни факти по-късно.

# 9 099
  • София, Bulgaria
Относно влагата в новите апартаменти, единственото спасение е наистина, влагоуловителите с контейнерите и да се поддържа първата зима по-висока температура във всички помещения. Ако сте на климатици изсушаването става по-бързо. И нещо много важно проветрявайте по-често. Втората зима нещата ще значително по-добре. Внимавайте със северните стени и дано да нямате гардероби на тях, защото там сте най-уязвими и не сушете дрехи в апартамента.

# 9 100
Така или иначе поръчахме  за трите стаи от клапите за които писах, ще споделя като ги поставим. Аз се притеснявам да не развалим само дограмата и да няма ефект, но на моят съпруг са му казали, че в другите държави дограмата се поставя заедно с клапите и за това те нямали такива проблеми, нооо нее знам. Ще пиша за резултата до 7 дни ще ни ги доставят.... Rolling Eyes
  Нарича се топлинна ефективност и зависи от температурата на стената, рамката, стъклото и външна и вътрешна температура. Взрмате дистанционен термометър и мерите. Най-вероятно е заради недобра изолация.

# 9 101

Сега новото жилище което взех е от 63 година, пак тухла. Нямам никакви проблеми,нито имах със старата дървена дограма, нито с новия Салмандър, който сложих навсякъде ( най-добрата ми инвестиция за жилището до момента ). Няма влага, няма мухъл, няма нищо. Да чукна на дърво, този блок е в пъти по-качествен от предишният ми, който беше нова тухла.

Ето това е истината. А влагоуловители и прочее, може да помагат, ама не си е работа. Споделеното на последните страници от различни препатили потребители отново потвърждава мнението ми, че новото масово е некачествено и че най-доброто на нашия пазар е старата тухла. След това е панела, ЕПК-тата и чак накрая новото. Да не говорим, че има ново и от и-тонг, е те това пък изобщо не са жилища.

# 9 102
Новото строителство има много лоша репутация,но искам да ви кажа (тъй като ходя по  огледи в момента), че има и много добре завършени сгради, сухи вътре, още от входа като се влезе нямат типичната миризма на влажна мухлива тухла.За мен големия негатив е разпределение и квадратура.
Този апартамент няма влага нито мухъл обаче стаите са 9, 11 и17 квадрата...
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c139187890634050 … k=1o2qqg&f1=4

# 9 103
  • София
Мухъл и влага може да има и в старо, и в ново строителство. Въпросът е, че трябва да се гледа. Всичко зависи от начина на строителство. Затова залагайте на доказани фирми в бранша, макар и да е по-скъпо. Аз съм на принципа, че евтиното излиза скъпо след време. Това не е като да си купиш нещо дребно и да разчиташ, че след няколко години ще го смениш с ново. Не, че е невъзможно, просто е голяма разправия.

# 9 104
Добре де, само на мен ли ми прави впечатление - уж тристайни апартаменти, а само с 1 баня/тоалетна. Оставям квадратурата настрани (посочения по-горе тристаен е с квадратурата на нашия двустаен), но дори и в панелките при 2 спални се полагат 2 тоалетни... Аз си мислех, че е някакъв стандарт newsm78, но явно греша...

Общи условия

Активация на акаунт