"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 387
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 6 960
  • Сф
Здравейте!
Днес ходихме до комплекс Езерото в Дружба да го огледаме отвън. Не останахме възхитени от видяното, но по пътя видяхме, че има нови кооперациики зад комплекса. Водят се на ул. Канала, едната жълто-синя, другата кафяво- зелена.  Огледахме няколко апартамента в кафяво- зелената, имат много добро разпределение на стаите, слънчеви са и имат големи прозорци. Много ни хареса единия апартамент и въпреки че нямам голяма готовност да купувам (по- скоро все още проучвам пазара), много се замисляме за кредит. Притеснява ме, че не открих нищо в нета за фирмата- строител- ГЕЯ ДЕК ЕООД. Някой чувал ли ги е, имате ли впечатления? СПоред вас колко си заслужава да платиш за кв. м. в тази част на Дружба?

# 6 961
  • На земята, която е всъщност звезда.
Аз пък мисля в друга посока, ако наистина банките не са стабилни, хората ще започнат да харчат парите си и това ще доведе до скачане на имотите. В същото време пък, за кредитите сте прави. Мен покачване на цените не ме устройва де дано сте прави Praynig

Има логика, но трябва банките да фалират масово, за да се пренасочат спестяванията в имоти и др. Сега хората просто прехвърлят парите от една банка в друга.

# 6 962
  • There I was on a July morning
Ако хората не могат да изтеглят парите си от банките, не виждам с какво ще купуват имоти. Освен това, за да купиш жилище, трябва да имаш сравнително големи спестявания. Не смятам, че в близкото бъдеще ще скочи търсенето и съответно цените на имотите.

# 6 963
  • София
Пак да попитам някой имали инфо за този комплекс Флора?

http://chp.bg/content/%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F … D0%B0%D1%80%D0%BA

Аз пък се интересувам от "Гардения"newsm78

# 6 964
Някой от  вас има ли опит с фирма, която управлява имоти ? Става въпрос за даване под наем на апартамент.

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 19:05 от milkiway

# 6 965
Здравейте!
Днес ходихме до комплекс Езерото в Дружба да го огледаме отвън. Не останахме възхитени от видяното, но по пътя видяхме, че има нови кооперациики зад комплекса. Водят се на ул. Канала, едната жълто-синя, другата кафяво- зелена.  Огледахме няколко апартамента в кафяво- зелената, имат много добро разпределение на стаите, слънчеви са и имат големи прозорци. Много ни хареса единия апартамент и въпреки че нямам голяма готовност да купувам (по- скоро все още проучвам пазара), много се замисляме за кредит. Притеснява ме, че не открих нищо в нета за фирмата- строител- ГЕЯ ДЕК ЕООД. Някой чувал ли ги е, имате ли впечатления? СПоред вас колко си заслужава да платиш за кв. м. в тази част на Дружба?

Аз също се бях загледал в тоя комплекс Езерото, но се отказах да ходя да го гледам. Първо от това което видях на Гугъл Мапс, мястото е доста пусто, там е нещо като индустриална зона. Освен това от това което разбрах отзад има цигански бараки, т.е. има циганско присъствие. Комплекса е готов от 2011, в момента все още има доста непродадени апартаменти, а цените им са може би най-ниски в Дружба, според мен не много хора искат да живеят точно там.

# 6 966
Здравейте!
Днес ходихме до комплекс Езерото в Дружба да го огледаме отвън. Не останахме възхитени от видяното, но по пътя видяхме, че има нови кооперациики зад комплекса. Водят се на ул. Канала, едната жълто-синя, другата кафяво- зелена.  Огледахме няколко апартамента в кафяво- зелената, имат много добро разпределение на стаите, слънчеви са и имат големи прозорци. Много ни хареса единия апартамент и въпреки че нямам голяма готовност да купувам (по- скоро все още проучвам пазара), много се замисляме за кредит. Притеснява ме, че не открих нищо в нета за фирмата- строител- ГЕЯ ДЕК ЕООД. Някой чувал ли ги е, имате ли впечатления? СПоред вас колко си заслужава да платиш за кв. м. в тази част на Дружба?

Аз също се бях загледал в тоя комплекс Езерото, но се отказах да ходя да го гледам. Първо от това което видях на Гугъл Мапс, мястото е доста пусто, там е нещо като индустриална зона. Освен това от това което разбрах отзад има цигански бараки, т.е. има циганско присъствие. Комплекса е готов от 2011, в момента все още има доста непродадени апартаменти, а цените им са може би най-ниски в Дружба, според мен не много хора искат да живеят точно там.

Преди 5 месеца и ние гледахме там и повече не бих стъпила в тази част на Дружба... Като цена апартаментите са доста изгодни ( говоря за тристайни, ние гледахме всички типове тристайни, които има свободни в различните входове на блоковете) Но особено до единия гледката е..... Излизаш на терасата и на няма и 10 метра от входа цигански катун и една тумба се събрала отвън и се кара.. отделно това си е индустриална зона, минава един рейс, който със сигурност е пълен с цигани, а и тия , които ни обясняваше брокера, че кауфланд е близо.... Да, ама не... то няма нормален път от булеварда до този т,нар комплекс. Отделно споделихме с едни наши приятели, които са се занимавали със строителство преди , които ни обясниха, че се познават със собственика и той се е оплаквал, че много трудно ги продава ( то е ясно защо са на такава цена и толко време стоят празни). Брокера ни омайваше с приказки от 1001 нощ - че там ще се бутнат постройките на циганите и щяло да се прави аквапарк  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy hahaha hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy) Как точно ще се случи това - като от другата му страна е езерото.... Недейте да се подлъгвате за там, ние отделихме 2 часа да разгледаме подробно, но.... определено не бих си купила там , а и както му викаме на жаргон - "Сделката на живота ни" не беше там Simple Smile

# 6 967
  • Сф
Честно казано катуните не ме притесняват. Рано или късно ще ги изселят за да застроят на тяхно място нови кооперации. Кварталът и пространствата около Езерото и другите 2 кооперации, които гледахме, ще се запълни и развие предвид метростанцията, която е наблизо. Занимавам се с логистика и повечето логистични бази са точно в този район, и около летището, така че ще ми е доста удобно за работа. 604 и 88 минават от там, има поликлиника и училище, та доста се чудя (не за Езерото, а за другите кооперации)

Ms. M, имаш ли наблюдения за качеството на строителството на Езерото? Катуните ли са единствената причина да не се продава? Ние днес огледахме само отвън, не сме влизали да разглеждаме самите апартаменти.

И последно към разбиращите от пазара- колко според вас е добра цена за кв. м.? Искам да си сверя часовника с вас.

# 6 968
  • Пловдив
Donka_78,честито!Я разкажи за апартамента...с 2 спални ли е?Нещо ми се сториха малко квадратите Rolling Eyes

п.п. Да ви питам още нещо...по-скоро притежателите на нови жилища.Как свикавате с това,че нямате отделно обособена кухня?Т.е. нормално ли е да готвиш в хола Thinking Питам активно готвещите Laughing

# 6 969
  • Бургас
mystic woman, като няма на къде  Simple Smile
Не пържа, риба само пека и зиме и лете кой какво прави аз с отворени врати след готвене.Лошото е, че от аспирацията идват и от съседите миризми и ако ни няма да пуснем аспиратора доволно ни посреща миризма на манджа, само дето манджата не е у нас.Сега ако купувам задължително кухнята до прозорец.

# 6 970
  • София, Bulgaria
Честно казано катуните не ме притесняват. Рано или късно ще ги изселят за да застроят на тяхно място нови кооперации. Кварталът и пространствата около Езерото и другите 2 кооперации, които гледахме, ще се запълни и развие предвид метростанцията, която е наблизо. Занимавам се с логистика и повечето логистични бази са точно в този район, и около летището, така че ще ми е доста удобно за работа. 604 и 88 минават от там, има поликлиника и училище, та доста се чудя (не за Езерото, а за другите кооперации)

Ms. M, имаш ли наблюдения за качеството на строителството на Езерото? Катуните ли са единствената причина да не се продава? Ние днес огледахме само отвън, не сме влизали да разглеждаме самите апартаменти.

И последно към разбиращите от пазара- колко според вас е добра цена за кв. м.? Искам да си сверя часовника с вас.

Ходила съм да гледам апартаменти в комплекса. Строителството като качество е под средното или поне последните довършителни работи не са изпипани в смисъл това, което се вижда на повърхността. Няма как да преценим до етап груб строеж какво и как са правили.
Но за пък явно проекта им е добър, рядко хубави апартаменти видях и с такова добро разпределение. Цените са ниските не само за Дружба. Общо взето дори са алтернативни на панелни жилища в Източни райони. И понеже имам един навик, ходейки по огледи с клиенти, да си задавам въпроса: дали бих си купила аз там жилище за тези пари? Ами да ви кажа...ако трябва да избирам между панелката и нямам повече пари, бих си купила ..е не е първа лига, но и панелките не са ....

# 6 971
  • Пловдив
п.п. Да ви питам още нещо...по-скоро притежателите на нови жилища.Как свикавате с това,че нямате отделно обособена кухня?Т.е. нормално ли е да готвиш в хола Thinking Питам активно готвещите Laughing
Аз съм в старо, ама готвя почти в хола Simple Smile Свикваш, никога не правиш скара вътре, Simple Smile не пържиш (здравословна работа), мощен абсорбатор и задължително проветряване след готвене. Особено зимата заради изолацията. Отварям всичко да стане течение, за 5-7мин и после затварям. Не става студено, защото стените са затоплени.

# 6 972
  • София, Bulgaria
Относно готвенето в дневната,  за мен това е най-добрия вариант и хиляди пъти го предпочитам от отделната кухня. Разбира се, че има миризми, но добър аспиратор върши чудесна работа, също така преди години открих едни ароматизатори Фреш Мастер, нямам ги в търговската мрежа поръчвах ги направо от фирмата мисля, че бяха в Бургас. Много доволна бях от тях след готвене за нула време обираше миризмите. Най-хубавото на общата дневна е, че сме заедно всички докато си готвим можем и да си говорим и да общуваме. За мен това беше по-важно от  другото.
Относно миризмите на съседите от аспирацията и ние имахме такъв проблем, нещо беше объркано с включването на тръбата от аспиратора, но мъжете се хванаха и решиха проблема.

# 6 973
Аз преди готвех в хола и ми беше терсене като се преместихме в къща с отделна кухня.
Едно от изискванията ми беше хол с кухня, ама не попаднахме на хубав такъв за парите, които можехме да дадем.  Rolling Eyes
Печката ми беше до прозорец, никога не ми е застоявала миризма в стаята. А не бях изключена от живота и забита в кухнята, както сега се чувствам в отделната кухня.  Confused
Най-хубавото на общата дневна е, че сме заедно всички докато си готвим можем и да си говорим и да общуваме. За мен това беше по-важно от  другото.

Именно.

# 6 974
  • Пловдив
И се вижда какво правят децата, поне при нас основната семейна стая е хола, там стоим всички. Тъй като няма стена между хола и кухнята аз чувам и виждам всичко. Това е много ценно, особено при малки деца.

Общи условия

Активация на акаунт