"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 402
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 10 740
Здравейте. От Варна съм . Вчера ходихме да гледаме апартамент в затворен комплекс зад ХЕИ и Ян Палах. Даже не знаех , че това е затворен комплекс. 4 етаж , не последен, две спални по 12 кв.м. Дневна, баня и тоалет и отделно тоалет , перално. 73000e и гараж за още 3000. Апартамента е по БДС, всичко е населено. Тръгнахме да гледаме нещо за инвестиция, но може и ние да отидем там. Точно отстрани нещо събарят , но брокера каза , че нищо няма да строят, но аз не вярвам на брокери. В понеделник ще ходя до кметството да проверя. Някакви мнения за този комплекс? Предварително благодаря.

Районът е хубав, но мисля, че имаше проект за строеж на още един блок над последното общежитие на Брегалница и блока..
С какво изложение е апартамента ? Защото ако гледа към линейките, ще има да пиукате после
Постоянно минавам покрай комплекса, не знам вътре как е, но дворът вече е позанемарен, падаха плочките по фасадите, но лятото ги позалепиха
4-тия етаж реално е гол отгоре, подгответе се за течове ако не сега, то след време

# 10 741
Томева, няма дефекти, до парка, 2ет. Просто тоталка щета, късмет и информираност-резултат от повече от 1 година търсене и дебнене.

И тъй като това е форум за взаимопомощ, не казвам,че това е пазарът,а просто,че добрите сделки не са мираж. Това че потребителите пишат и се инетересуват,означава че имат време да потърсят алтернативи извън имот.бг. Пазарът не е само това,което продават брокерите.

# 10 742
  • In transit
Здравейте. От Варна съм . Вчера ходихме да гледаме апартамент в затворен комплекс зад ХЕИ и Ян Палах. Даже не знаех , че това е затворен комплекс. 4 етаж , не последен, две спални по 12 кв.м. Дневна, баня и тоалет и отделно тоалет , перално. 73000e и гараж за още 3000. Апартамента е по БДС, всичко е населено. Тръгнахме да гледаме нещо за инвестиция, но може и ние да отидем там. Точно отстрани нещо събарят , но брокера каза , че нищо няма да строят, но аз не вярвам на брокери. В понеделник ще ходя до кметството да проверя. Някакви мнения за този комплекс? Предварително благодаря.

Районът е хубав, но мисля, че имаше проект за строеж на още един блок над последното общежитие на Брегалница и блока..
С какво изложение е апартамента ? Защото ако гледа към линейките, ще има да пиукате после
Постоянно минавам покрай комплекса, не знам вътре как е, но дворът вече е позанемарен, падаха плочките по фасадите, но лятото ги позалепиха
4-тия етаж реално е гол отгоре, подгответе се за течове ако не сега, то след време
не казваш колко квадрата е жилището, но ми се вижда доста скъпо, особено ако над него няма друг етаж. Преди седмица ми предложиха 80м2 пред А16, на 200 м нагоре по Роза, южен с малко скосове, пак с две спални, по БДС за 50000Е. И знам, че може да се спазариш със строителя за по ниска цена.

# 10 743
Къде точно по Роза ?
Този апартамент, за който казва fani мисля го водят 120м2

# 10 744
Младост си стана най-скъпият квартал, не разбирам защо се чудите на цените там.
Вече малко хора искат да живеят в центъра, а от крайните квартали Младост си е най-добре със сигурност

# 10 745
  • Burgas
Аз вече съм отчаяна, в Бургас почти няма предлагане в района в който търся  Tired

Къде търсиш?
Славейков

# 10 746
  • Варна
Mikkey  апартамента е 120кв.м.над него има друг апартамент, има лек скос в дневната. Стълбището е много широко, блока е много чист , 35 лв. На месец е подръжката. Изложението е изток - запад. Аз в момента живея в много голям апартамент и спални от 12 кв.м. ми са много малки. Другата седмица пак ще го видим с децата, но няма да е нашия апартамент.

# 10 747
Приятелка скоро си купи за 65 000 120м2 тухла в Хиподрума,за ремонт

Именно в този квартал търсим и ние с ММ. Ако някой може да предложи нещо подобно - нека сподели  Hug

# 10 748
Младост не е е лош квартал, но не мога да го нарека хубав. Не мисля, че жилище там заслужава 850е квадрата. Огледайте се и за други оферти, разходете се и в други квартали.

# 10 749
И аз не разбирам какво толкова му харесват на Младост, цените ми струват доста завишени.

# 10 750
И аз не разбирам какво толкова му харесват на Младост, цените ми струват доста завишени.

Квартал като квартал. Нито по-хубав, нито по-лош. Много зависи в коя част си. Иначе има доста градски транспорт, магазини, детски градини, училища. Цените са по-високи, защото хората го предпочитат пред Дружба например.

# 10 751
Вече малко хора искат да живеят в центъра, а от крайните квартали Младост си е най-добре със сигурност

От крайните квартали Младост е най-добре? А къде забравяш Бояна, Драгалевци,Симеоново, Горна Баня - все са "крайни" квартали, а не съм чула да са по-лоши от Младост.

Не може в Младост, където има стотици блокове и хиляди хора, непрекъснато има огромен трафик, голяма част от блоковете са грозни панелки и прочее, цените да са толкова високи. Не виждам обективна причина.

# 10 752

От крайните квартали Младост е най-добре? А къде забравяш Бояна, Драгалевци,Симеоново, Горна Баня - все са "крайни" квартали, а не съм чула да са по-лоши от Младост.

Не може в Младост, където има стотици блокове и хиляди хора, непрекъснато има огромен трафик, голяма част от блоковете са грозни панелки и прочее, цените да са толкова високи. Не виждам обективна причина.

Да не би другаде да са евтини?!?! Цените са малко по-високи. Има си причини за това. В Бояна са доста по-скъпи жилищата от Младост.

# 10 753
За да не съм голословна и защото не обичам да споря с празни и общи приказки, прилагам статистиката на imot.bg с днешна дата.Както сама можеш да се убедиш, там където пише БОЯНА и В.З. БОЯНА, цвета отговаря на цени от 650 до 800 евро на кв.м., а там където пише МЛАДОСТ 1, МЛАДОСТ 2, МЛАДОСТ 3 И МЛАДОСТ 4, цвета е същият и отново цените са от 650 до 800 евро на кв.м. Така,че по статистика от предлаганите имоти в тези квартали цените в Младост = на цените в Бояна.

Твърдението,че Бояна е по-скъп квартал идва само от факта,че тук по-рядко има блокове и апартаменти за продажба, а по-често има къщи. Един апартамент от 100 кв.м. ако струва 80 000 евро, то една къща от 250 кв.м. струва 200 000 евро. ЛОГИЧНО Е, че хората много повече могат да си позволят да дадат 100 000 евро, отколкото 200 000 евро и нагоре, но това не прави квартала по-скъп. ОСВЕН това, това,че някой иска за някакъв апартамент в Бояна 300 000 евро си е негов проблем - никой няма да му го купи. Говорим само за реални цени, а реалните цени сама ги виждаш.

Така,че нека не обясняваме колко хубав квартал е Младост, при положение,че цените в Бояна са същите, а е къде-къде по-спокойно и по-чисто ( казвам го от личен опит ). И още веднъж казвам,че цените в Младост ( не само ) са нелогично високи. И тези от сорта,че е защото имало много детски градини, добър градски транспорт и магазини не ми минават. В Бояна имаме огромно Фантастико + още 3 хранителни магазина на няма и 1 км един от друг, има 3 детски градини, 1 читалище, едно училище и 2 автобуса + маршрутка. За такъв малък квартал всичко е уредено повече от добре. До Центъра стигам за 15 минути. Нямам какво повече да добавя.

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 12:12 от Oceanborn

# 10 754
Ок, щом така смяташ, имаш голям избор от квартали за живеене с по-ниски цени на жилищата. Щом не ти харесва в Младост, нямам против. И в Бояна е хубаво, няма две мнения по въпроса. В София поне не страдаме от избор на квартали. Кой където иска, там да живее!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт