"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 368
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 10 725
  • София
При изповядване на сделка когато се ползва доверителна сметка при нотариус, кога става предаването на собствеността и ключовете за имота- когато парите са по сметката на нотариуса или когато той ги преведе по сметката на продавача и те вече са в нея?

# 10 726
  • София, Bulgaria
При изповядване на сделка когато се ползва доверителна сметка при нотариус, кога става предаването на собствеността и ключовете за имота- когато парите са по сметката на нотариуса или когато той ги преведе по сметката на продавача и те вече са в нея?

Както се разберете, но в повечето случаи, когато са по сметка на продавача.

# 10 727
Здравейте, чувала съм, че банките не отпускат ипотечни кредити за  къщи от американски тип, защото не са по БДС или нещо подобно. Какви особености има при купуване на такъв тип строителство? Благодаря предварително   bouquet

# 10 728
  • София
Някой може ли да ми каже реална цена на 50 кв ЕПК старо, Младост до метрото, ремонтиран?
А на 60-70 кв не ремонтиран същата локация?

# 10 729
  • Burgas
Аз вече съм отчаяна, в Бургас почти няма предлагане в района в който търся  Tired

# 10 730
Някой може ли да ми каже реална цена на 50 кв ЕПК старо, Младост до метрото, ремонтиран?
Понеже живея в ЕПК старо ремонтирано в Младост и се интересувам как върви за продажба - не повече от 30к евро.60-70 кв - двойно и малко повече.

# 10 731
Понеже живея в ЕПК старо ремонтирано в Младост и се интересувам как върви за продажба - не повече от 30к евро.60-70 кв - двойно и малко повече.

30 хил. евро двустаен ЕПК в Младост?!? Купувам го веднага!!!!

# 10 732
  • София

30 хил. евро двустаен ЕПК в Младост?!? Купувам го веднага!!!!

Според мен mrs.sixty има предвид, че нейният апартамент (ЕПК, стар, ремонтиран) струва 30К, а същият такъв, но двустаен и 60-70 квадрата е 60-65К

# 10 733
Цена от 30 хил евро да двустаен, дори и за ремонт, няма в Младост. Евентуално по Надеждите, Обеля, Враждебна. Peace

# 10 734
Natali, важното е колко квадрата е. И моят е двустаен, само че едва 50 кв, дори малко по-малко.

# 10 735
Natali, важното е колко квадрата е. И моят е двустаен, само че едва 50 кв, дори малко по-малко.

Значи гарсониера, ясно!

# 10 736
Все ми се струва , че има нещо сбъркано в пазара. Приятелка скоро си купи за 65 000 120м2 тухла в Хиподрума,за ремонт.Не разбирам как 70кв. в Младост могат да струват същите пари. Вярно,че беше без брокери, но все пак.
Като че ли,когато човек продава, е по-добре да продава с брокер,а когато купува да търси варианти без брокер.

# 10 737
  • София, Bulgaria
Все ми се струва , че има нещо сбъркано в пазара. Приятелка скоро си купи за 65 000 120м2 тухла в Хиподрума,за ремонт.Не разбирам как 70кв. в Младост могат да струват същите пари. Вярно,че беше без брокери, но все пак.
Като че ли,когато човек продава, е по-добре да продава с брокер,а когато купува да търси варианти без брокер.

Тук брокерите нямат нищо общо, всеки имот струва толкова, колкото за него има купувачи готови да платят. А този апартамент в Хиподрума сигурно има защо да струва толкова... ако обаче е без дефекти/ ремонтът не  се брой за дефект/  излиза, че продаден под пазарна цена и то значително. 514 Е/кв.м. не струват и панелите в Люлин. По скоро въпросът е,  защо му е продавачът да го продава толкова евтино? Не е бил в час ли? Не знам... но на  прима виста стари тухли за ремонт са 800-850Е/кв. и от тук почват изключенията, ако е на шумен булевард-надолу, ако няма асансьор-надолу, ако района е кофти...- надолу... и т.н...
И аз имам позната, която плати апартамента/ стара тухла, прилично състояние/  на съседите си в Стрелбище на данъчна оценка  Shocked Shocked Shocked, ноооо.....това не прави пазара .

# 10 738
  • Варна
Аз вече съм отчаяна, в Бургас почти няма предлагане в района в който търся  Tired

Къде търсиш?

# 10 739
  • Варна
Здравейте. От Варна съм . Вчера ходихме да гледаме апартамент в затворен комплекс зад ХЕИ и Ян Палах. Даже не знаех , че това е затворен комплекс. 4 етаж , не последен, две спални по 12 кв.м. Дневна, баня и тоалет и отделно тоалет , перално. 73000e и гараж за още 3000. Апартамента е по БДС, всичко е населено. Тръгнахме да гледаме нещо за инвестиция, но може и ние да отидем там. Точно отстрани нещо събарят , но брокера каза , че нищо няма да строят, но аз не вярвам на брокери. В понеделник ще ходя до кметството да проверя. Някакви мнения за този комплекс? Предварително благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт