"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 754
  • 11 247
  •   2
Отговори
# 10 710
Имам нужа от малко помощ. След дълго търсене харесахме апартамент, който ни пасва. Продава се директно от строителната фирма, която е една от най-големите и старите във Варна. Блокът е завършен от поне 3 години. Вътре е по "БДС". Другите апартаменти са продадени, само този е свободен. Единствената забележка, която намерих е, че касите на две от интериорните врати са се отлепили (страничната им част). Интересува ме дали имаме някакъв шанс да смъкнем цената дори и с едни 500-600 евро поне?  Embarassed
Благодаря ви предварително!

Тези "удебелените" неща ме притесняват. Обикновено в една новострояща се сграда по-хубавите апартаменти (като разпределение, етажност, изложение, цена) се продават в самото начало, някои още на етап строеж.
Чудно ми е как този апартамент още стои - или е най-скъп спрямо останалите или му има нещо.

Понякога купувачи се отказват по една или друга причина и апартаментът им се пуска на пазара. Все пак огледайте внимателно.
Точно така си купихме преди години апартамента, в който живеем в момента. И то на много добра цена, а бяхме последните закупили в блока. Водеше се един от тези апартаменти, с които се обезщетяват собствениците на имота, върху който е строена новата кооперация. Та в един момент решиха да го продават, а ние точно тогава разпитвахме и така...

# 10 711
Ивеститорът на Фонтаните не е ли и този на Флоримонт?

# 10 712

Ако е същият - бягайте далече!!! Флоримонт и Пулс фитнесите са на потресаваща мутра. За качеството на строителството, за плащанията и прочее дане говорим...Може да си платиш жилище и никога да не стане твое, да се разпадне на 5 месец или просто никога да не вземе Акт 16...

# 10 713

Ако е същият - бягайте далече!!! Флоримонт и Пулс фитнесите са на потресаваща мутра. За качеството на строителството, за плащанията и прочее дане говорим...Може да си платиш жилище и никога да не стане твое, да се разпадне на 5 месец или просто никога да не вземе Акт 16...

Леле, наистина ли?!? Аз преди време кандидатствах там за работа, добре, че не ме взеха..... ooooh!

# 10 714
  • София
За фонтаните - Много пари са, да. И нали сд сещаш - ако са повече хора и има сума Х, тя ще се раздели между всички и няма да има проблем.
От 3, почти 4 години обаче комплексът не се пълни, както са се надявали строителите. Моите приятели вече една година са сами на етаж:) Та като са малко хора и голямата сума Х се раздели на тях, излиза доста солено.
Ние се бяхме изкушили да купуваме там, но се отказахме бързо. А и както томева писа - сега ще искат пари, а като се оттегли самата фирма, поддържането на общите части остава в ръцете на живущите. Сами се сещате колко лесно се организира подобен комплекс.

Блоковете не знам как се водят откъм номера, говоря за тези, които гледат към улицата, косо към Лидл. Сега наскоро ги завършиха.

# 10 715
  • На земята, която е всъщност звезда.

Леле, наистина ли?!? Аз преди време кандидатствах там за работа, добре, че не ме взеха..... ooooh!

Ама ти май наистина си късметлийка. Виж какво прочетох тук  Shocked:

http://bgrabotodatel.com/company/7260

# 10 716
Леле... ooooh!

Те търсят явно от тяхно дружество Луминати /не казват никъде Флоримонт/, но ми обясниха на интервюто, че фитнеси Пулс са техни + сгради няколко в София + хазартен бизнес.

# 10 717
Леле... ooooh!

Те търсят явно от тяхно дружество Луминати /не казват никъде Флоримонт/, но ми обясниха на интервюто, че фитнеси Пулс са техни + сгради няколко в София + хазартен бизнес.

Плюс наркотици и други "благини"...

# 10 718
Наистина има много измамени от Флоримонт. В Банско пък са измамили много чужденци. Предполагам и заради това си смениха имато на хотела там на Гранд Хотел Банско...

# 10 719
Бях под наем във Флоримонт в Младост 4 - толкова много проблеми имаше и толкова неща, които по договор е трябвало да направят, не бяха направили...

# 10 720
Вече тотално се обърках...Флоримонт и Фонтатните (+Пулс) на една и съща мутра ли са или...?  newsm78
Пише, че строител на Фонтаните са Карат Груп и те си продават, също така част от сградите са били завършени от Бокал. Откъде да му се невиди да ги изнамеря толкова подробно..една проста справка за тежести няма да реши проблема май  Rolling Eyes

# 10 721
  • София
Ами, не не са само 2. Пускам линк на целия комплекс.

http://www.cityoffountains.eu/?cont=fountains&code=HowToBuy

Po3u това е ужасно много пари за поддръжка  Shocked Те на някои затворените комплекси с басейн и т.н. не им искат толкова пари на апартамент.. Confused А за коя страна точно говориш откъм Лидл, имаш предвид 8,7 и 6-ти блок ли?

Да, но не са построени всички сгради. Едната сграда вляво е само дупка и не работят от години по нея.

# 10 722
Вече тотално се обърках...Флоримонт и Фонтатните (+Пулс) на една и съща мутра ли са или...?  newsm78
Пише, че строител на Фонтаните са Карат Груп и те си продават, също така част от сградите са били завършени от Бокал. Откъде да му се невиди да ги изнамеря толкова подробно..една проста справка за тежести няма да реши проблема май  Rolling Eyes

Според мен са различни Фонтаните и Флоримонт. Карат Груп имат фирма за автобусни превози и т.н. и не ми се вярва мутрите от Флоримонт толкова много да развият марката "Карат груп".

Иначе аз съм във фонтаните и в рамките на 1-2 месеца поне 3-4 апартамента се продадоха около мен - явно са им потръгнали продажбите - може би заради ниската цена за района. А 200лв. на апартамент не виждам за какво - за поддръжката на вход и асансьор дори и малко апартаменти да са ще е не-повече от 30-40лв. на жилище. Останалите не виждам за какво - има няколко малки градинки за зелени площи и това е. Не виждам за какво биха искали по толкова пари за поддръжка. Поне да имаше фонтани както бе по първоначален проект - а то "Градът на Фонтаните" без нито едно водно съоражение.

# 10 723
  • София
Въобще нищо общо нямат инвеститорите във "Флоримонт" и в "Града на фонтаните". Едните са български мутри (това от тук го научих, нямах представа приди това), а другите са руски такива. Първоначално "Градът на фонтаните"  беше проект на един инвеститор, който след като построи първите 2 сгради го продаде на друг. При първите се строеше по-качествено и с по-добри материали.

# 10 724
  • София, Bulgaria
Ехоооо.... много сте тихи... Wink... май всеки се е заровил в дебрите на недвижимите имоти...

Общи условия

Активация на акаунт